תגובות למאמר: השוואת מטחנות Macap M4 מול Isomac Professional
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
הערה שלי: בניגוד להשוואה החצי-חובבנית שעשינו בפעם שעברה, כאן כבר מדובר בבדיקה יותר מעמיקה ומסודרת, וניכר שהרשמים אמינים יותר.
יחד עם זאת, מאוד מעניין לראות את ההבדל בהשקפות העולם של עידו וזיוית, כששניהם למעשה מסכימים על התוצאות.
מבחינתי זה קצת מערער את הבטחון שהיה לי שההבדלים בין מטחנות מאוד זניחים.
יחד עם זאת, מאוד מעניין לראות את ההבדל בהשקפות העולם של עידו וזיוית, כששניהם למעשה מסכימים על התוצאות.
מבחינתי זה קצת מערער את הבטחון שהיה לי שההבדלים בין מטחנות מאוד זניחים.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
מסכים עם noam.
תודה לכותבים על הביקורת וזה אכן מעניין (גם אותי שנמצא פחות בתחום), אבל ביקורת מאורגנת צריכה לכלול טחינה ומבחן עיוור ואינדיבידואלי, למשל:
1. שני טוחנים, כל אחד עם המטחנה שלו.
2. בריסטה - מכין את הקפה על המכונה שלו, משתי הטחינות השונות (אחרי כיול יחד עם הטוחנים).
3. טועמים - יושבים בחדרים נפרדים, מקבלים כוסות ממוספרות , בסדר רנדומלי, בלי לדעת איזו מטחנה זו.
רק כך, אחרי ניתוח התוצאות של הטועמים השונים - אפשר להגיע למסקנה מובהקת ולא מוטה.
תודה לכותבים על הביקורת וזה אכן מעניין (גם אותי שנמצא פחות בתחום), אבל ביקורת מאורגנת צריכה לכלול טחינה ומבחן עיוור ואינדיבידואלי, למשל:
1. שני טוחנים, כל אחד עם המטחנה שלו.
2. בריסטה - מכין את הקפה על המכונה שלו, משתי הטחינות השונות (אחרי כיול יחד עם הטוחנים).
3. טועמים - יושבים בחדרים נפרדים, מקבלים כוסות ממוספרות , בסדר רנדומלי, בלי לדעת איזו מטחנה זו.
רק כך, אחרי ניתוח התוצאות של הטועמים השונים - אפשר להגיע למסקנה מובהקת ולא מוטה.
סחטיין על המאמר וההשוואה.
לא ציינתם את ההבדל ברעש בזמן הטחינה ומהירות הטחינה. אני מניח שהמקאפ בלטה לטובה בעניין.
לי זה גם עניין חשוב ואני נהנה מהעובדה שהמטחנה החדשה שלי יותר שקטה ומהירה מהמטחנה הקודמת.
לעניין התוצאה הסופית בכוס. לדעתי, קשה לקבל תוצאה מדוייקת מסוג קפה אחד. יתכן שבסוג קפה ספציפי ההבדלים יהיו יותר זניחים מאשר בקפה אחר, שם הניונאנסים יכולים להיות הרבה יותר בולטים.
לא ציינתם את ההבדל ברעש בזמן הטחינה ומהירות הטחינה. אני מניח שהמקאפ בלטה לטובה בעניין.
לי זה גם עניין חשוב ואני נהנה מהעובדה שהמטחנה החדשה שלי יותר שקטה ומהירה מהמטחנה הקודמת.
לעניין התוצאה הסופית בכוס. לדעתי, קשה לקבל תוצאה מדוייקת מסוג קפה אחד. יתכן שבסוג קפה ספציפי ההבדלים יהיו יותר זניחים מאשר בקפה אחר, שם הניונאנסים יכולים להיות הרבה יותר בולטים.
מספר דגשים מעבר למבחן, וקצת תשובות לחבר'ה.
אני שמח שמצאתם את המבחן מעניין. לעשות אותו היה כיף חיים. ממליץ לכולם לנסות, ואולי נצליח אפילו לארגן משהו מסודר.
המאמר נכתב בצורה שקצת מקצינה את העמדות, אבל בפועל הפער ביני לזיוית לא גדול. גם אני חושב שיש טעם בשדרוג כי ההבדל אכן מורגש.
מה שכן:
- שנינו הופתענו לטובה מרמת האיסומק. במיוחד אני, שדווקא התחלתי את המבחן עם צורך עז לשדרג שאני חייב להודות שדי ירד בסופו. ציפינו לטויוטה מול מרצדס וקיבלנו יותר אודי מול במוו. האחת טובה והשניה טובה יותר. או גל גדות מול בר רפאלי (או ההיפך? רגע, אפשר אולי ביחד??).
- למי שמחפש קפה ביתי משובח ושאינו משוגע-לדבר, וגם למשוגע בתחילת דרכו, אני ממליץ חד משמעית על איסומק ואחיותיה. לא יותר - ולא פחות.
- אם יש לך כבר מטחנה כזו הצמודה למכונה בינונית, עדיף להתחיל בלשדרג את המכונה.
- למשוגע לדבר, שיכול לשלם את המחיר ושיש לו מקום על השיש, למטחנה בליגה של המאקאפ יש מה להציע
- הייתי מעז ואומר שאין טעם לצרף מטחנה כמו המאקאפ למכונה עד רמת הסילביה. יתכן ואני טועה. ניתן לבדוק זאת.
- לא בטוח שמבחן עיוור עדיף. לי בכל אופן זה גורם להתרכז יותר במשחק ניחושים ופחות במה שנבדק. הכי טוב זה לבוא עם ראש נקי ולא לחפש מראש הוכחות לתאוריות שלך. אני מעריך שאני וזיוית באמת הצלחנו בכך.
הדבר הבא שהייתי רוצה לבדוק זה מאקאפ מול קומפאק (פחות יפה לטעמי,בנויה מעט פחות טוב, הרבה יותר זולה, מכלולים מאוד דומים) ושתיהן מול רוקי. ואז אנסה לקחת החלטה.
אני שמח שמצאתם את המבחן מעניין. לעשות אותו היה כיף חיים. ממליץ לכולם לנסות, ואולי נצליח אפילו לארגן משהו מסודר.
המאמר נכתב בצורה שקצת מקצינה את העמדות, אבל בפועל הפער ביני לזיוית לא גדול. גם אני חושב שיש טעם בשדרוג כי ההבדל אכן מורגש.
מה שכן:
- שנינו הופתענו לטובה מרמת האיסומק. במיוחד אני, שדווקא התחלתי את המבחן עם צורך עז לשדרג שאני חייב להודות שדי ירד בסופו. ציפינו לטויוטה מול מרצדס וקיבלנו יותר אודי מול במוו. האחת טובה והשניה טובה יותר. או גל גדות מול בר רפאלי (או ההיפך? רגע, אפשר אולי ביחד??).
- למי שמחפש קפה ביתי משובח ושאינו משוגע-לדבר, וגם למשוגע בתחילת דרכו, אני ממליץ חד משמעית על איסומק ואחיותיה. לא יותר - ולא פחות.
- אם יש לך כבר מטחנה כזו הצמודה למכונה בינונית, עדיף להתחיל בלשדרג את המכונה.
- למשוגע לדבר, שיכול לשלם את המחיר ושיש לו מקום על השיש, למטחנה בליגה של המאקאפ יש מה להציע
- הייתי מעז ואומר שאין טעם לצרף מטחנה כמו המאקאפ למכונה עד רמת הסילביה. יתכן ואני טועה. ניתן לבדוק זאת.
- לא בטוח שמבחן עיוור עדיף. לי בכל אופן זה גורם להתרכז יותר במשחק ניחושים ופחות במה שנבדק. הכי טוב זה לבוא עם ראש נקי ולא לחפש מראש הוכחות לתאוריות שלך. אני מעריך שאני וזיוית באמת הצלחנו בכך.
הדבר הבא שהייתי רוצה לבדוק זה מאקאפ מול קומפאק (פחות יפה לטעמי,בנויה מעט פחות טוב, הרבה יותר זולה, מכלולים מאוד דומים) ושתיהן מול רוקי. ואז אנסה לקחת החלטה.
what's next?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
מבחינת עלות צריך להשוות מאקאפ ל K6 שעדיין יותר זולה.
חלק מהעניין זה רצון לשדרג נטו.
גם אם איזומאק טוחנת טוב אתה עדיין רוצה מטחנה שתהיה טובה בתחומים אחרים כמו מהירות, רעש, עם\בלי מחלק מנות.
לא היית רוצה לנסוע לעבודה במרצדס למרות שגם עם מאזדה אתה מגיע?
חלק מהעניין זה רצון לשדרג נטו.
גם אם איזומאק טוחנת טוב אתה עדיין רוצה מטחנה שתהיה טובה בתחומים אחרים כמו מהירות, רעש, עם\בלי מחלק מנות.
לא היית רוצה לנסוע לעבודה במרצדס למרות שגם עם מאזדה אתה מגיע?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

עיקר ההבדל בין החוו"ד של זיוית ועידו הוא שבזמן שעידו טוען שאין שום הבדל באיכות הנסיעה, זיוית אומרת שבמרצדס הנסיעה שונה וטובה משמעותית. אני חושב שאישית עדיין אין לי עמדה מגובשת בנושא.דבוטאנט כתב:לא היית רוצה לנסוע לעבודה במרצדס למרות שגם עם מאזדה אתה מגיע?...
אחרי שאבין איפה האמת שלי, יהיה לי יותר קל, כי אז אדע שאני משלם אקסטרה כסף רק בעבור סביבת נהג, עיצוב ומותג. זו החלטה אחרת לגמרי, מאשר שדרוג למעט איכות נסיעה משופרת.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

ממה שאני הבנתי עדו אומר שהמטחנה שלו יותר מעגלת דברים לעומת המאקאפ שיותר מדגישה.
אם נגזים אז זה כמו פוקוס סטיישן מול הונדה S2000.
באחת כל הכבישים מרגישים אותו דבר ובשנייה אתה יכול להרגיש באמת את הכביש ואם אתה טועה אתה בשוליים.
בסך הכל כנראה שאין משהו רע באמת בפחות מ 1000 ש"ח - כל מטחנה כנראה תעשה את העבודה עם החסרונות\יתרונות לפה ולפה.
מכון זאת החלטה יותר רגשית שגם מאוד חשובה.
באחת כל הכבישים מרגישים אותו דבר ובשנייה אתה יכול להרגיש באמת את הכביש ואם אתה טועה אתה בשוליים.
בסך הכל כנראה שאין משהו רע באמת בפחות מ 1000 ש"ח - כל מטחנה כנראה תעשה את העבודה עם החסרונות\יתרונות לפה ולפה.
מכון זאת החלטה יותר רגשית שגם מאוד חשובה.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

היה רוצה אבארת'...
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

לדעתי הטועמת מס' אחת היא זיוית. בליגה מעל כולנו 
היא גם מסוגלת לתרגם לעברית את הטעמים שהיא מרגישה בצורה מעוררת השתאות.
hosq: לגבי אי היותו של המבחן עיוור, אני מסכים עם הקודמים כאן. לא חשוב מה היתה הכוונה שלך, וכמה כן או לא רצית למצוא הבדלים, ברגע שאתה יודע מה אתה שותה - אתה משוחד. מבחנים כאלה חייבים להעשות בצורה עיוורת.
היא גם מסוגלת לתרגם לעברית את הטעמים שהיא מרגישה בצורה מעוררת השתאות.
hosq: לגבי אי היותו של המבחן עיוור, אני מסכים עם הקודמים כאן. לא חשוב מה היתה הכוונה שלך, וכמה כן או לא רצית למצוא הבדלים, ברגע שאתה יודע מה אתה שותה - אתה משוחד. מבחנים כאלה חייבים להעשות בצורה עיוורת.
אני חושב שבסהכ, קלעת בול לכוונתידבוטאנט כתב:ממה שאני הבנתי עדו אומר שהמטחנה שלו יותר מעגלת דברים לעומת המאקאפ שיותר מדגישה.
מכון זאת החלטה יותר רגשית שגם מאוד חשובה....
זיוית היא אכן טועמת מצויינת, ויכול להיות שגם כאן טמון הבדל בינינו
לא מקבל את הטענה של חיבור רגשי, מבחינתי לפחות - היא לא נכונה
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

ואת זה אומר מי שיש לו אלקטרה?! ולפניה אסקסו?!hosq כתב:[quoteלא מקבל את הטענה של חיבור רגשי, מבחינתי לפחות - היא לא נכונה...
אני לא מבינה במכוניות, אבל הבנתי את הכוונה, ואני מסכימה עם ההשוואה.דבוטאנט כתב:ממה שאני הבנתי עדו אומר שהמטחנה שלו יותר מעגלת דברים לעומת המאקאפ שיותר מדגישה.
מכון זאת החלטה יותר רגשית שגם מאוד חשובה....
זה מביא לאותה נקודה, בה אני ועידו מסכימים על התוצאה...
אני אוהבת את הניואנסים בקפה. ללמוד את הגוונים ותתי-הגוונים שלו.
יש לי גם קליות מעפנות שמענישות אותי במיץ חמוציות או מאלט... אני מנסה ללמוד מכך איך לשנות את הקליה, מנסה לשנות תנאי חליטה, וממשיכה הלאה.
לא מדבר אלי להשתמש במטחנת "אין משהו רע באמת", שעושה את העבודה.
ככה אני רואה את הקפה שלי, שהוא גם התחביב שלי. זו לא החלטה רגשית בעיני.
אני עובדת עם המאקאפ באזור השנתיים, ומרוצה ממנה מאוד. אני רואה אותה עדיין כמטחנת Entry-Level, לחובבים. אני מניחה שאשדרג בעתיד למטחנה יותר "כבדה".
חבל לי על משהו אחד שנגזר מההשוואה הזאת - נגמר לי בבת אחת כל הקפה הטעים והעשיר הזה...