המלצה לפטיפון אוטומטי?
-
boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
יש לי פטיפון ישן של לנקו, ידני לגמרי. הסאונד שלו טוב (לאוזניים הלא מיומנות שלי), אבל המנגנון הידני די מייגע לשימוש. בעבר היה לי פטיפון אקאי חצי-אוטומטי שהיה הרבה יותר נוח, והמחשבה שלי היא שאם לשדרג, אז להתפנק וללכת כבר על פטיפון אוטומטי לגמרי. אשמח לקבל המלצות למספר דגמים נפוצים וכלכליים (יד שניה כמובן).
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 157
- נתן תודות: 173 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
בוודאי, היו כאלה בעיקר של טכניקס (אלא מה?), אבל בארץ הם נדירים מאד מאד. אלה היו בעיקר דגמים לינאריים קומפקטיים (שאינם גדולים בהרבה מעטיפת תקליט) מסידרת SL-J. אתה יכול לחפש עליהם מידע ברשת.boren כתב:יש דגמים שמאפשרים גם לעבור מקטע לקטע?...
-
boren
-
- חבר מביא חבר

מצאתי גם פטיפון של Sharp שמאפשר לעבור קטעים ומאפשר לנגן את שני הצדדים של התקליט מבלי שהמשתמש צריך להפוך צד. נראה מגניב, אבל יהיה כנראה בלתי אפשרי למצוא כזה.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

היו גם מכשירים בסגנון הזה של סנסוי, סוני ואולי גם אחרים. היו גם פטיפונים בעיצוב אנכי שגם איפשרו "אוטו רברס". יש כאלה בארץ בוודאות, אבל מעטים מאד מן הסתם. היו אפילו BoomBox'ים שכללו פטיפון! ראה למשל את השארפ הזה:boren כתב:מצאתי גם פטיפון של Sharp שמאפשר לעבור קטעים ומאפשר לנגן את שני הצדדים של התקליט מבלי שהמשתמש צריך להפוך צד. נראה מגניב, אבל יהיה כנראה בלתי אפשרי למצוא כזה....
http://www.oobject.com/monster-80s-boom ... mbox/1433/
תקופת הפריחה של הפטפונים המוזרים הללו, החלה בראשית ימי ה-CD, בשנים 1984-1986 ולאחר מכן הם פשוט נעלמו מהשוק. מכשירים אלו סבלו מתקלות רבות יחסית, וכיום, קשה למצוא מכשיר תקין מאותן שנים (בכל זאת - 25 שנים לערך), מה גם שקשה למצוא מישהו שיסכים לתקן דבר כזה. ללא ספק SHARP הובילה את המגמה (לאחר הליניאריים של B&O), כאשר הם הוסיפו את פיצ'ר ה-APSS (חיפוש קטעים) וכן אפשרות לנגן תקליטים באופן אנכי.
אני לא הייתי טורח..
אני לא הייתי טורח..
The Black Wax
- beller
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 519
- שם מלא: beller
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
למה אוטומטי? מדוע לא להשקיע למשל ב-PROJECT מהסדרה RPM, או ב-PROJECT DEBUT, יש פה בלוח כמה הצעות יפות, או לחילופין פטיפון של תורנס, בין אם מסדרה חדשה או ביד שניה.
אם אתה בתקציב מוגבל, יש את ה-RPM1 אותו תוכל לקבל עם ראש נחמד מאוד של אורטופון. יותר מגננונים מכניים - יותר רעש. יותר חלקים נעים - יותר תקלות. לדעתי, כן. אולי יהיו מי שיחלקו עליי.
בשנות השבעים ראיתי פטיפון אנכי עם עקיבה ישרה. הוא עבד נפלא, עד שהתקלקל וחרט איזה אלבום נדיר. בעקבות התקרית, שקרתה לחבר, אני מאז - רק ידני. בפטיפונים, כן...
אם אתה בתקציב מוגבל, יש את ה-RPM1 אותו תוכל לקבל עם ראש נחמד מאוד של אורטופון. יותר מגננונים מכניים - יותר רעש. יותר חלקים נעים - יותר תקלות. לדעתי, כן. אולי יהיו מי שיחלקו עליי.
בשנות השבעים ראיתי פטיפון אנכי עם עקיבה ישרה. הוא עבד נפלא, עד שהתקלקל וחרט איזה אלבום נדיר. בעקבות התקרית, שקרתה לחבר, אני מאז - רק ידני. בפטיפונים, כן...
דני בלר
-
boren
-
- חבר מביא חבר

מדוע אוטומטי? כי זה יותר נוח.beller כתב:למה אוטומטי? מדוע לא להשקיע למשל ב-PROJECT מהסדרה RPM, או ב-PROJECT DEBUT, יש פה בלוח כמה הצעות יפות, או לחילופין פטיפון של תורנס, בין אם מסדרה חדשה או ביד שניה....
אני לא מאזין לתקליטים בגלל איכות הצליל שלהם, אלא בגלל שאין לי זמן וסבלנות לעשות להם ריפינג לפורמט דיגיטלי. אני מניח שלמי שמחפש פטיפונים איכותיים במיוחד יש שיקולים אחרים, וזה כמובן לגיטימי, אבל מה שאני מחפש זה נוחות.
-
boren
-
- חבר מביא חבר

אני מאזין לתקליטים יותר מ-20 שנה כך שאני יודע היטב במה מדובר, וזה לא נוח כמו להשתמש במדיה דיגיטלית. בכל מקרה, תודה על ההזמנה 
מעבר לנושא הזה, לאחר שעברתי מפטיפון חצי-אוטומטי שהתקלקל (של אקאי) לפטיפון ידני (של לנקו) ראיתי ירידה משמעותית בזמן ההאזנה שלי לתקליטים. קצת חבל לי שתקליטיה עם מאות אלבומים זוכה לכל כך מעט יחס, ולכן אני מחפש דרכים לשפר את המצב. מעבר לפטיפון עם סאונד יותר איכותי לא ייעשה את העבודה, כי לא שם הבעיה. מעבר לפטיפון יותר נוח דווקא כן יכול לעזור. ואם לא, אז כנראה שלא יהיה מנוס ואצטרך להתחיל בתהליך הארוך והמייגע של ריפינג.
מעבר לנושא הזה, לאחר שעברתי מפטיפון חצי-אוטומטי שהתקלקל (של אקאי) לפטיפון ידני (של לנקו) ראיתי ירידה משמעותית בזמן ההאזנה שלי לתקליטים. קצת חבל לי שתקליטיה עם מאות אלבומים זוכה לכל כך מעט יחס, ולכן אני מחפש דרכים לשפר את המצב. מעבר לפטיפון עם סאונד יותר איכותי לא ייעשה את העבודה, כי לא שם הבעיה. מעבר לפטיפון יותר נוח דווקא כן יכול לעזור. ואם לא, אז כנראה שלא יהיה מנוס ואצטרך להתחיל בתהליך הארוך והמייגע של ריפינג.
- beller
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 519
- שם מלא: beller
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
boren, מילא לרוץ, אבל למה למהר? קח לך את הזמן להנות מהמוסיקה ומהטקס שבהנחת האלבום. אני מקווה שאתה לא מאלה ששותים אספרסו בשלוק אחד אחרי שהוא מתקרר...
למה ריפינג? למה לא להנות מהאמנות שבעטיפה, מהסיבוב של התקליט על הפטיפון?
אני מגדיל את ההזמנה לקפה ומשהו בהודית של רחוב רינגלבלום.
למה ריפינג? למה לא להנות מהאמנות שבעטיפה, מהסיבוב של התקליט על הפטיפון?
אני מגדיל את ההזמנה לקפה ומשהו בהודית של רחוב רינגלבלום.
-
- מה, פטיפון כזה לא גורם לך לאיזו התרגשות? - פטיפון אוטומטי זה כמו איזה רובוט, אין לו את פיוטיות של הידניים האלה...
- MASTERMIX
- חבר ותיק

- תגובות: 2297
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 13 פעמים
בנושא TECHNICS SL-J יצא לי להאזין לאחד כזה שהגיע אלי דרך חבר טוב , חיברנו והאזנתי לו ממש לא לטעמי....
יכול להיות בהחלט משהו קיצ'י אך לא יותר מזה...עם כל הכבוד שאני נותן לחברת TECHNICS ואני מבין אילו שמחזיקים SL-1210MK2
יכול להיות בהחלט משהו קיצ'י אך לא יותר מזה...עם כל הכבוד שאני נותן לחברת TECHNICS ואני מבין אילו שמחזיקים SL-1210MK2
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .
http://mastermix-production.blogspot.com/
המשך גלישה נעימה ..
http://mastermix-production.blogspot.com/
המשך גלישה נעימה ..
- dragon
- חבר פעיל מאוד

אם הנוחות בשימוש זה מה שהכי חשוב לך, אולי עדיף שתיקח איזה Changer. אלה פטיפונים שהיו נפוצים בשנות ה-50 60 ושמציעים אפשרות להניח מספר תקליטים (בד"כ 5 ככל הזכור לי) אחד על השני ומשמיעים אותם ברצף בזה אחר זה (כמובן רק צד אחד של כל תקליט). זה היה שימושי בימי ה-78 כאשר צד של תקליט נמשך כ-5 דקות, ולעתים קרובות יצירה אחת היתה מודפסת על מספר תקליטים אז כדי לשמוע אותה ברצף (יחסי) היית צריך את זה. לא תמצא יותר נוח מזה, אבל זה באמת מה שאתה רוצה לעשות לתקליטים שלך?boren כתב:אני מאזין לתקליטים יותר מ-20 שנה כך שאני יודע היטב במה מדובר, וזה לא נוח כמו להשתמש במדיה דיגיטלית. בכל מקרה, תודה על ההזמנה
מעבר לנושא הזה, לאחר שעברתי מפטיפון חצי-אוטומטי שהתקלקל (של אקאי) לפטיפון ידני (של לנקו) ראיתי ירידה משמעותית בזמן ההאזנה שלי לתקליטים. קצת חבל לי שתקליטיה עם מאות אלבומים זוכה לכל כך מעט יחס, ולכן אני מחפש דרכים לשפר את המצב. מעבר לפטיפון עם סאונד יותר איכותי לא ייעשה את העבודה, כי לא שם הבעיה. מעבר לפטיפון יותר נוח דווקא כן יכול לעזור. ואם לא, אז כנראה שלא יהיה מנוס ואצטרך להתחיל בתהליך הארוך והמייגע של ריפינג....