אז למה בעצם לא לחזור לחברות הכבלים/הלווין?
אחרי שנים של היותי מנוי ב-YES ואחרי שלושה חודשים של שימוש במערכת עידן+ אני חייב לציין שאני מאד קרוב לחזור בחזרה לחיק חברת YES.
כרגע מניסיוני בשירות עידן+:
1.הכי מעצבן שיש - בעיות קליטה. שיבושים נוראיים, לפעמים יש רק אודיו ללא וידאו ובמיוחד בשעות הערב שהן שעות הצפיה הרגילות שלי. הרשות השניה כמובן לא מתחייבת על כלום והטכנאים שלהם לא יודעים להגיד מה הבעיה.
2. EPG - כל כך קשה להשיג לוח משדרים נורמלי? חזרנו לתחילת שנות ה-90 בהן החזקנו את העיתון היומי כדי לברר מה ישדרו היום בערב.
3. חברות הממירים לא נותנות תמיכה. nowcom הוציאו אחרי המון זמן patch שמכסה רק חלק מאד קטן מהבאגים שלא לדבר על כך שהם מתעלמים באופן קבוע מהבקשות שלי לקבל מקודד להעברת ההקלטות למחשב.
אז חברים - אם יש לכם הצעות לדיל טוב ביס או הוט (עדיף עם כמה שפחות התחייבות - אתם מוזמנים לרשום.
כרגע מניסיוני בשירות עידן+:
1.הכי מעצבן שיש - בעיות קליטה. שיבושים נוראיים, לפעמים יש רק אודיו ללא וידאו ובמיוחד בשעות הערב שהן שעות הצפיה הרגילות שלי. הרשות השניה כמובן לא מתחייבת על כלום והטכנאים שלהם לא יודעים להגיד מה הבעיה.
2. EPG - כל כך קשה להשיג לוח משדרים נורמלי? חזרנו לתחילת שנות ה-90 בהן החזקנו את העיתון היומי כדי לברר מה ישדרו היום בערב.
3. חברות הממירים לא נותנות תמיכה. nowcom הוציאו אחרי המון זמן patch שמכסה רק חלק מאד קטן מהבאגים שלא לדבר על כך שהם מתעלמים באופן קבוע מהבקשות שלי לקבל מקודד להעברת ההקלטות למחשב.
אז חברים - אם יש לכם הצעות לדיל טוב ביס או הוט (עדיף עם כמה שפחות התחייבות - אתם מוזמנים לרשום.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78899
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
1. התקשרת למספר שהם נותנים עבור תלונות?
2. EPG כרגע "בניסוי". כלומר, אי אפשר לסמוך עליו. במשך כמה ימים המנגנון היה כבוי במרבית הארץ...
3. יש כאן שתי בעיות שונות: אחת זה CODEC לפיענוח ה-AAC/H264 במחשב, והשני זה ה-WRAPPER של מה שמקליט. נראה שכל החברות ממציאות לעצמן WRAPPERS במקום להקליט בפורמט TS/TP או דומה. ככל הנראה הן עושות זאת בכוונה בגלל חשש מהפרת זכויות יוצרים. כמו כן, נוח לחברות שלא לספק CODEC גם מאותה סיבה + זה עוד עלות די יקרה שהם צריכים להוציא בשביל הרשיון.
2. EPG כרגע "בניסוי". כלומר, אי אפשר לסמוך עליו. במשך כמה ימים המנגנון היה כבוי במרבית הארץ...
3. יש כאן שתי בעיות שונות: אחת זה CODEC לפיענוח ה-AAC/H264 במחשב, והשני זה ה-WRAPPER של מה שמקליט. נראה שכל החברות ממציאות לעצמן WRAPPERS במקום להקליט בפורמט TS/TP או דומה. ככל הנראה הן עושות זאת בכוונה בגלל חשש מהפרת זכויות יוצרים. כמו כן, נוח לחברות שלא לספק CODEC גם מאותה סיבה + זה עוד עלות די יקרה שהם צריכים להוציא בשביל הרשיון.
1. התקשרתי, דיברתי, לא עזר. הם מאד סיפמטיים בטלפון אבל הובהר שאין מה לעשות כי זה לא בא מהם - לטענתם.
2. חזר היום, הולך מחר. "שידורי ניסיון" זה התירוץ לכל דבר. עוד כמה זמן יהיו שידורי ניסיון? אני אחזור כשיסיימו את חבלי הלידה המאד ארוכים שלהם.
3. להמציא codec חדש? בשביל מה? יש codec חופשי שהם משתמשים בו (mpeg2 אם אני לא טועה) אז מה הבעיה לתת את ה-wrapper שלו ללקוח? מצידי אין לי בעיה שיתנו לי גרסה ממוספרת של ה-codec תחת חתימה על NDA.
אני בסה"כ רוצה להמנע מרכישת HDD חיצוני מעבר למה שכבר רכשתי עבור השירות הזה. שלא לדבר על ה"חוסר שירות" הזה, הם טורחים ממש להתעלם מהפניות בנושא הזה, האם הם עושים משהו לא חוקי ב-wrapper שלהם ולכן הם לא רוצים לענות? מעניין.
2. חזר היום, הולך מחר. "שידורי ניסיון" זה התירוץ לכל דבר. עוד כמה זמן יהיו שידורי ניסיון? אני אחזור כשיסיימו את חבלי הלידה המאד ארוכים שלהם.
3. להמציא codec חדש? בשביל מה? יש codec חופשי שהם משתמשים בו (mpeg2 אם אני לא טועה) אז מה הבעיה לתת את ה-wrapper שלו ללקוח? מצידי אין לי בעיה שיתנו לי גרסה ממוספרת של ה-codec תחת חתימה על NDA.
אני בסה"כ רוצה להמנע מרכישת HDD חיצוני מעבר למה שכבר רכשתי עבור השירות הזה. שלא לדבר על ה"חוסר שירות" הזה, הם טורחים ממש להתעלם מהפניות בנושא הזה, האם הם עושים משהו לא חוקי ב-wrapper שלהם ולכן הם לא רוצים לענות? מעניין.
- oferlaor
- מנהל

eliman,
1. אני מדבר על המספר של הרשות השניה. אם יש הפרעות זה רק הם הכתובת.
2. ככל הנראה אפריל-מאי זה תחילת השידורים הרשמית.
3. ה-CODEC לא מומצא, הוא AAC לאודיו ו-H264 לוידאו. לשם כך צריך CODEC ל-PC (זה לא מגיע עם זה). יש הרבה כאלה אבל יש תשלום ROYALTIES לשם כך.
4. בלי קשר, יש כאן WRAPPER לא תקני, כך שאין הרבה מה לעשות.
1. אני מדבר על המספר של הרשות השניה. אם יש הפרעות זה רק הם הכתובת.
2. ככל הנראה אפריל-מאי זה תחילת השידורים הרשמית.
3. ה-CODEC לא מומצא, הוא AAC לאודיו ו-H264 לוידאו. לשם כך צריך CODEC ל-PC (זה לא מגיע עם זה). יש הרבה כאלה אבל יש תשלום ROYALTIES לשם כך.
4. בלי קשר, יש כאן WRAPPER לא תקני, כך שאין הרבה מה לעשות.
מה זאת אומרת "לא מושלם"? אם אני ארצה ל"שמוע" טלויזיה אני יכול להשתמש בשירות הזה.amiti כתב:גם אם השירות עדיין לא מושלם - קשה להבין איך ניתן להשוות שירות חינמי לכזה שעבורו משלמים כ-2000 שקלים בשנה. האלטרנטיבה היא לא חזרה לספקיות שגובות יותר מידי על פחות מידי אלא בצלחת לווין פרטית(אם אפשרי)....
השירות עובד (אולי) ללא הפרעות רק בשלוש לפנות בוקר.
משעה שבע בערב עד חצות במשך כל יום בחודש האחרון, כל יום ללא הפסקה, יש הפרעות קליטה, כל מספר שניות יש קטיעה במקרה הטוב ובד"כ יש שקופית של "אין קליטה".
המסך נראה כמו בליל של צבע ואין תמונה כלל, רק סאונד.
אז זה השירות ה"כמעט מושלם" החינמי? זו בדיחה. הם פשוט דוחפים אותי בחזרה לזרועות חברות הכבלים, באמת תודה.
דיברתי טלפונית עם טכנאי של הרשות שאמר שהם מטפלים בדברים כאלה אבל הודה שאין לו מה לעשות בנידון ושהוא שמע על מספר תלונות "ספורדיות" (כדבריו) על האזור שלי, דבר לא נכון ד"א.
אז מה אני אמור לעשות? לחכות עד מאי ואז לשמוע, כמו תמיד במדינת ישראל, שהוחלט להאריך את זמן הניסיון? ובחודשיים האלה מה? לשמוע טלויזיה? השירות הזה, עדיף היה אילו לא היה ניתן עדיין מכיוון שלבטח הם לא מסוגלים לתקצב ולייצב אותו כמו שצריך.
- sagyle
- חבר ותיק

- תגובות: 2304
- שם מלא: שגיא לוי
- נתן תודות: 82 פעמים
- קיבל תודות: 39 פעמים
עושים ניסוי בו משדרים שידורים לא רצופים על מלא בעיות על מנת לנסות לגרום להם להתחבר חזרה לכבלים\לווין.asaf23 כתב:אני רוצה להבין איך יכול להיות שהשירות בתקופת נסיון וכבר הורידו את השידורים האנלוגיים איפה שאני גר...
דווקר ניסיון מעניין מאוד.
אני חייב להגיד שאני גם בהרצליה - קולט עם ממיר של NOWCOM ולפעמים פשוט הכל מתחרבש והתמונה מוקפאת או שיש ריבועים כאלו על המסך. באותו רגע אנחנו מדליקים את ה HTPC.
חשוב מאוד לשהתמש באנטנה טובה ומוגברת, מכוונת כהלכה, ולנסות את שני התדרים.
מאז יוני שנה שעברה אני צופה ב"שידורי ניסיון" ללא הפרעות כלל.
עיד"ן לא מיועד לתת תחליף מלא לכבלים וליס- לעולם לא יהיה שם את המבחר שהללו מציעים, אבל יש חבילת בסיס.
אני מכיר כמה שיש להם את שניהם : כבלים בסלון ועיד"ן בחדר השינה...
עיד"ן לא מיועד לתת תחליף מלא לכבלים וליס- לעולם לא יהיה שם את המבחר שהללו מציעים, אבל יש חבילת בסיס.
אני מכיר כמה שיש להם את שניהם : כבלים בסלון ועיד"ן בחדר השינה...
דווקא חיברתי יופי של אנטנה מגבירה בתוך הבית וקלטתי טוב מאד עד תחילת ה"תיקונים".sathack כתב:חשוב מאוד לשהתמש באנטנה טובה ומוגברת, מכוונת כהלכה, ולנסות את שני התדרים.
אני מכיר כמה שיש להם את שניהם : כבלים בסלון ועיד"ן בחדר השינה......
עוצמת האות היא 80% פלוס, אבל האיכות מטיילת בין 97% ל-30% רוב הזמן מה שגורם לתקלות האלה.
חשוב לציין שלא מדובר פה בבעית קליטה אלא בהפרעות מכוונות בתדרים המדוברים.
ולא - מבחינת תוכן זה לא מחליף את הכבלים אבל את זה לקחתי בחשבון עוד קודם.
מה שלא לקחתי בחשבון הוא שהטלויזיה נהפכה לעציץ כי אין איכות קליטה בכלל.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46389
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5079 פעמים
מצד שני, אצלי יש קליטה תקינה ומעולם לא נתקלתי בבעיות קליטה עם השידורים.
ה EPG עדיין מוגדר כנסיון ולכן אני מקבל בהבנה תקלות בהן הוא לא מופיע או לא מעודכן.
מי שצופה רק בערוצים אשר זמינים ב DTT, זה פתרון פנטסטי וזול.
לראייה, האישה מהמטבח לא הוציאה הגה אחד מהפה אחרי שעברנו ל DTT בתלונה שאין לה מה לראות או שב yes היה יותר טוב.
ה EPG עדיין מוגדר כנסיון ולכן אני מקבל בהבנה תקלות בהן הוא לא מופיע או לא מעודכן.
מי שצופה רק בערוצים אשר זמינים ב DTT, זה פתרון פנטסטי וזול.
לראייה, האישה מהמטבח לא הוציאה הגה אחד מהפה אחרי שעברנו ל DTT בתלונה שאין לה מה לראות או שב yes היה יותר טוב.
נסה אנטנה חיצונית. אצל אמא שלי עם אנטנה פנימית מוגברת, הקליטה היא טובה רוב הזמן (עוצמה: 99%, איכות: 60-70%), אבל כשעוברת משאית גדולה ברחוב, אז איכות הקליטה יורדת לכמה שניות, למרות שעוצמת האות נשארת 99%.
לעומת זאת כשניסיתי עם אנטנה פשוטה (הגפרור המסכן שהגיע עם הממיר) כשהיא ממוקמת בחצר, גם האיכות הגיעה לכמעט 100% רוב הזמן. זו הסיבה שאני מתכוון להתקין אצל אימי אנטנה חיצונית על הגג.
אם כרגע זו לא אופציה בשבילך, נסה לפחות לשחק עם מיקום האנטנה (עדיף קרוב לחלון) ולנסות גם להוריד את ההגבר ולא לשים אותו על מקסימום, יכול להיות שהאות מוגבר מידי וכל הפרעה סביבתית משפיעה לרעה על איכות האות.
לעומת זאת כשניסיתי עם אנטנה פשוטה (הגפרור המסכן שהגיע עם הממיר) כשהיא ממוקמת בחצר, גם האיכות הגיעה לכמעט 100% רוב הזמן. זו הסיבה שאני מתכוון להתקין אצל אימי אנטנה חיצונית על הגג.
אם כרגע זו לא אופציה בשבילך, נסה לפחות לשחק עם מיקום האנטנה (עדיף קרוב לחלון) ולנסות גם להוריד את ההגבר ולא לשים אותו על מקסימום, יכול להיות שהאות מוגבר מידי וכל הפרעה סביבתית משפיעה לרעה על איכות האות.
הממיר שלהם בא עם כמות נורמלית של זיכרון פנימי לשמירת הקלטות אז לא צריך להעתיק קבצים למחשב או לקנות עוד HDD בהרבה כסף (יחסית לממיר).eldad_z כתב:yes/hot נתנו לך את המקודד להעביר למחשב את הקבצים של max/magic?eliman כתב:שלא לדבר על כך שהם מתעלמים באופן קבוע מהבקשות שלי לקבל מקודד להעברת ההקלטות למחשב.......
לא חשבתי בכלל על הצורך במקודד עד שנתקלתי בהוצאות על ממיר ה-DVB-T.
אה, כן, הנה עוד מקרה של "איכות" השידור.
הבוקר, בשש ועשרים הקליטה ירדה פתאום מאיכות של 97% ל-25%. מסך שחור והטלויזיה שוב הפכה לעציץ.
אכן שירות ששוה כל שקל.
- oferlaor
- מנהל

1. דבר בשם עצמך, לי כל המכשירים בבית מפוצצים ואני מוצא את עצמי מוחק סרטים או סדרות שלמות כי אין מקום לאחסן אותם.eliman כתב: הממיר שלהם בא עם כמות נורמלית של זיכרון פנימי לשמירת הקלטות אז לא צריך להעתיק קבצים למחשב או לקנות עוד HDD בהרבה כסף (יחסית לממיר).
לא חשבתי בכלל על הצורך במקודד עד שנתקלתי בהוצאות על ממיר ה-DVB-T.
אה, כן, הנה עוד מקרה של "איכות" השידור.
הבוקר, בשש ועשרים הקליטה ירדה פתאום מאיכות של 97% ל-25%. מסך שחור והטלויזיה שוב הפכה לעציץ.
אכן שירות ששוה כל שקל....
2. אכן זה שווה כל שקל - המדינה מרוויחה על המעבר לדיגיטלי, היא לא השקיעה בזה בשביל שתהיה לך קליטה, אלא בשביל לחסוך כסף. העובדה שיש לך שידורים חינמיים איכותיים זה תוצאת לוואי.
לגבי איכות הקליטה, כפי שכתבו יתכן שיש לך אנטנה לא מספיק טובה (הם כמעט ולא משנים עוצמות שידור, לרוב הבעיות בשידור נוצרות בגלל תנאים אטמוספרים). יתכן גם שאין מנוס מאנטנה חיצונית.
לא הבנתי אם אתה התלוננת לרשות השניה על בעיות הקליטה שלך. לפי הפידבק שאני מקבל, הם מתייחסים ברצינות לכל בעית קליטה ובקרוב גם אם תהיה לך בעיית קליטה כבר לא ניתן יהיה לעשות משהו בנידון (יש להם לו"ז צפוף מאוד לתיקונים ושיפורים במערך השידור).
לבסוף, צריך לוודא שהאנטנה שלך היא במצב אופקי. מרבית האנשים משתמשים באנטנות אנכיות (עומדות) למרות שבמקרה הזה, הרשות משדרת בקוטביות אופקית!
קודם כל YES/כבלים בונים על טיעונים כמו שלך,לכן מנסים לכבול כמה שיותר אנשים לחוזים ארוכי טווח,כי ברגע שזה יעבור לשידור רגיל,מגזר שלם יגלה שמה שהם צורכים,יש להם בחינם ובאיכות מעולה.שלא תבין אותי לא נכון,אני לשניה לא באה לסנג'ר על מועצה לשידור....אבל מבחינתי כל הנושא עידן +,בבחינת עדיף מאוחר מאשר בכלל לא,וחבל שלא קם לפני כמה שנים,אבל לפני געגועים שלך בחזרה ליס/כבלים לפחות תשווה את השידור שלהם מול קליטה חופשית מ-AMOSeliman כתב: אה, כן, הנה עוד מקרה של "איכות" השידור.
אכן שירות ששוה כל שקל....
אני גם מתעקב עם ארגון של קליטת של מעל 40 ארוצי HD (כולל ספורט) +עוד כמה מאות כדי לספק את הצורך של זיפ-זופ (הרי בוא נודע לפעמים אנחנו לא באמת רוצים להסתכל טלוויזיה
בקיצור מציע לך לעשות סדר בציפיות שלך,ואם אתה רוצה לשלם מעל 3000 ש"ח על טלפון שתמיד תענה איזה נציגה שתוכל לפרוק את העצבים שלך....אז למה אתה מחכה ?
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
2400 ש"ח במינימום - לך תבדוק כמה עולה מנוי ל-100 סרטים בבלוקבאסטר.
או שתקנה סרטים ותראה מה שתרצה מתי שבא לך.
זה לפני תוספות (התקנה, השכרה, ממירים מקליטים, ערוצי ספורט וHD) וחשוב מכל התחייבויות וריבים לגבי התחייבויות העלאות מחיר ומי יודע מה.
אני הגעתי למסקנה - שהדבר היחידי שיכול להחזיק אותי ביס/הוט זה הספורט.
מי שגר בבית פרטי - יכול לשים צלחת לווינית ולקבל הרבה ספורט חינמי.
או שתקנה סרטים ותראה מה שתרצה מתי שבא לך.
זה לפני תוספות (התקנה, השכרה, ממירים מקליטים, ערוצי ספורט וHD) וחשוב מכל התחייבויות וריבים לגבי התחייבויות העלאות מחיר ומי יודע מה.
אני הגעתי למסקנה - שהדבר היחידי שיכול להחזיק אותי ביס/הוט זה הספורט.
מי שגר בבית פרטי - יכול לשים צלחת לווינית ולקבל הרבה ספורט חינמי.