לאחר לבטים ושרשורים רבים, נפל לבסוף הפור (...), באופן קצת מפתיע יש לציין, על ה-LG.
בתחילה התלבטתי בין הדגמים היותר מומלצים כאן בפורום - ה-5604 וה-B550, אך לאחר צפייה והבנה שהן פחות מתאימות לצרכים (בעיקר מההיבט של כדורגל ו-SD), התקציב נמתח וההתלבטות עברה ל-LH50 מול הסוני 40V5500.
האמת שבחרתי ב-LG בלי להתבונן יותר מדי בסוני, כי ה-LG נתנה כל מה שביקשתי, בתוספת 2" ו-200Hz, ובמחיר טיפה יותר נמוך.
המסך אצלי כבר כמה ימים, ובכל יום אני מתפעל ממנו יותר ויותר. למרות שהוא לא כוייל ממש, הצבעים טבעיים והטווח שלהם 'מרגיש' רחב. בסצינות מוארות התמונה ממש מושלמת. בסצינות כהות מורגש טיפה מחסור בפירוט השחורים, אבל רק בקצה העליון של הסקלה. יתכן שאפשר להגיע לתוצאות טובות יותר לאחר כיול.
ב-SD התמונה טובה מאוד, חלקה, ועבודת מנגנון החלקת התנועה בהחלט מוסיפה, כשבמצב LOW התנועה טבעית ולא מלאכותית כפי שיצא לי לראות במימושים מוקדמים של הטכנולוגיה. אציין רק שכשהמקור איכותי ה-200Hz (במצב LOW) נותן לדעתי סוג של עומק לתמונה, ודי אהבתי את ההשפעה שלו.
כדורגל (ב-SD) נראה מעולה ומעבר למצופה, כאשר התמונה חפה מפיקסליזציה ומריחה, והמסך מתמודד טוב עם האתגר. כמובן שהחוויה משתפרת ככל שהמקור באיכות טובה יותר, וכך יצא שבאותו ערוץ, תמונה מליגת האלופות נראתה טוב יותר מזו של הליגה הספרדית, ותמונה מ-ESPN לא נראתה טוב בשום מצב...
ב-HD הסיפור דומה והתמונה מעולה בסצינות מוארות, וחסרה טיפ-טיפה פירוט בסצינות כהות, למרות שאת רוב הצפייה עשיתי בלי קונטרסט דינאמי. לא החלטתי עדיין אם אני אוהב את התמונה איתו או לא, למרות שהוא עובד בצורה די חלקה, ובלי מעברים חדים בעוצמת ההארה.
ב-PS3 החוויה מדהימה, הצבעים נהדרים, ודווקא שם ראיתי את הכוח האמיתי של ה-200Hz. למרות שהעיבוד הנוסף אמור להוסיף LAG, מצאתי שמנגנון ההחלקה רק מוסיף לחוויה והופך את התנועה לריאליסטית יותר.
לסיכום, למרות שבתחילה הייתי מהוסס עם הבחירה ב-LG ולא בסוני עתירת השבחים (בסוני יש SCART וגם BE3...), אני מבסוט מאוד מהמסך וחושב שהוא עונה טוב יותר על הצרכים שלי. ב-SD, כדורגל, וב-PS3 לא יכלתי לבקש יותר, וב-HD התמונה כמעט-מושלמת (עד שנלמד לחיות עם הקונטרסט הדינאמי...).
בקיצור - מומלץ!
ושאלה לסיום - ב-AVFORUMS נאמר שבגרסה האירופית והאמריקאית של המסך אפשר להריץ MKV מה-USB, לאחר שינוי פרמטר בתפריט הטכנאים. לצערי, אנו תקועים עם הגרסה המעוקרת ביותר של המסך (YR - מסך לשווקים מתפתחים וארצות ערב, בלי MKV, יכולות רשת וכניסות SCART
יש למישהו מושג אם הדבר אפשרי בדגם הזה, ואיך עושים את זה?
תודה לעונים וחג שמח...