שאלה לגבי Dune Prime 3
היי,
אני בקרוב כנראה ארכוש את ה- Prime3 .
(חשבתי בהתחלה ללכת על ה- BASE3 , אבל אני מזרים הכל מהרשת...).
אני מתכוון לחבר ליציאת ה-eSATA מאחור "HDD Docking station " מדגם "Thermaltake BlacX ".
האם מישהו יודע:
* האם ניתן להשתמש ב- HDD המחובר מאחור כמו שמשתמשים ב-HDD 2.5 פנימי ?
אני מתכוון לגבי, האם ניתן לשתף אותו ברשת לדוגמא ב- NFS ... ולשים בו תכנים מהמחשב ?
* האם כאשר אני מעוניין להחליף HDD , האם המכשיר תומך ב- HOT Swap ? או שאני חייב לכבות את המכשיר לפני החלפה ?
בתודה מראש.
אני בקרוב כנראה ארכוש את ה- Prime3 .
(חשבתי בהתחלה ללכת על ה- BASE3 , אבל אני מזרים הכל מהרשת...).
אני מתכוון לחבר ליציאת ה-eSATA מאחור "HDD Docking station " מדגם "Thermaltake BlacX ".
האם מישהו יודע:
* האם ניתן להשתמש ב- HDD המחובר מאחור כמו שמשתמשים ב-HDD 2.5 פנימי ?
אני מתכוון לגבי, האם ניתן לשתף אותו ברשת לדוגמא ב- NFS ... ולשים בו תכנים מהמחשב ?
* האם כאשר אני מעוניין להחליף HDD , האם המכשיר תומך ב- HOT Swap ? או שאני חייב לכבות את המכשיר לפני החלפה ?
בתודה מראש.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78893
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5396 פעמים
לא ניסיתי את חיבור ה-ESATA מעולם, אבל לפחות בדיסק של ה-BASE, בהחלט היה צריך לעשות REBOOT כשהחלפנו דיסקים.
ב-USB לא היתה בעיה כזו.
אם אתה מזרים הכל מהרשת, אז מדוע לעבוד ככה?
לגבי הפורמט שלו, ממה שאני זוכר הוא צריך את הדיסקים הפנימיים כ-EXT2 ואז הוא יכול לשתף אותם. אם זה דיסק חיצוני בפורמט NTFS, אז הוא READ ONLY.
ב-USB לא היתה בעיה כזו.
אם אתה מזרים הכל מהרשת, אז מדוע לעבוד ככה?
לגבי הפורמט שלו, ממה שאני זוכר הוא צריך את הדיסקים הפנימיים כ-EXT2 ואז הוא יכול לשתף אותם. אם זה דיסק חיצוני בפורמט NTFS, אז הוא READ ONLY.
תודה עופר.
כיום אני מזרים הכל מהרשת ממחשב HTPC .
אבל יש לי תחושה, שיהיה כדאי לי להשתמש בדיסק אחד (נניח 2 טרה) שמחובר ישירות ב-eSATA (מבחינת performance ).
(רשמתי בשירשור אחר שאני לעיתים קרובות אני נתקל ב- delay של 7-10 שניות בגישה ל-HDDs על ה- HTPC , למרות שהגדרות החשמל לא אמורות לאפשר כיבוי HDD. זה קורה יותר ל-HDD שמחובר ב-eSATA ב- HTPC . זה קשור או ל-Windows7 או ללוח אם או לדרייברים...).
הבנתי ממך שדיסק חיצוני NTFS יהיה רק Read Only .
האם יש אפשרות שדיסק חיצוני בפורמט EXT2 יהיה RW ? (וזמין ברשת כמו דיסק פנימי 2.5 ? ).
תודה רבה.
כיום אני מזרים הכל מהרשת ממחשב HTPC .
אבל יש לי תחושה, שיהיה כדאי לי להשתמש בדיסק אחד (נניח 2 טרה) שמחובר ישירות ב-eSATA (מבחינת performance ).
(רשמתי בשירשור אחר שאני לעיתים קרובות אני נתקל ב- delay של 7-10 שניות בגישה ל-HDDs על ה- HTPC , למרות שהגדרות החשמל לא אמורות לאפשר כיבוי HDD. זה קורה יותר ל-HDD שמחובר ב-eSATA ב- HTPC . זה קשור או ל-Windows7 או ללוח אם או לדרייברים...).
הבנתי ממך שדיסק חיצוני NTFS יהיה רק Read Only .
האם יש אפשרות שדיסק חיצוני בפורמט EXT2 יהיה RW ? (וזמין ברשת כמו דיסק פנימי 2.5 ? ).
תודה רבה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78893
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5396 פעמים
לא ניסיתי כאמור חיבור ESATA, כך שאין לי תשובה לשאלה זו.
אבל, לפי ההגדרות שלך בעצמך, נראה שהרבה יותר הגיוני שתעבוד עם ה-BASE 3 ולא עם ה-PRIME.
אבל, לפי ההגדרות שלך בעצמך, נראה שהרבה יותר הגיוני שתעבוד עם ה-BASE 3 ולא עם ה-PRIME.
עידכון תשובה מ-DUNE
לקח להם זמן, אבל קיבלתי תשובה מהתמיכה של DUNE כדלהלן:
"yes, you can use the eSATA HDD the same
way as the internal HDD, you can connect EXT2 HDD to it and read/write
to it, also from the network via SMB/FTP"
"yes, you can use the eSATA HDD the same
way as the internal HDD, you can connect EXT2 HDD to it and read/write
to it, also from the network via SMB/FTP"
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
אם יש לך רשת מסודרת - אין שום בעייה לפעול אך ורק בהזרמה.
אני מזרים לBASE (המחשב מחובר ברשת גיגה ואילו הסטרימר ב-100) והכל כולל בלוריי מלא עובד חלק.
אני בעד כמה שפחות חלקים באיזור הסלון
אני מזרים לBASE (המחשב מחובר ברשת גיגה ואילו הסטרימר ב-100) והכל כולל בלוריי מלא עובד חלק.
אני בעד כמה שפחות חלקים באיזור הסלון