שאלה בנוגע חיבור רמקולי מחשב למסך LCD

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
Xebu פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 56
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום יש לי שאלה קצת בורה =\

יש לי רמקולים למחשב 5.1 מדגם Logitech x530 שמחוברים כרגע למחשב, אני מתכנן כרגע לקנות מסך LCD (שישמש בתור TV ויחובר לYES וכ"ו) את הרמקולים הייתי רוצה גם לחבר לLCD הזאת (במקום המחשב) אבל העניין הוא שהם מחוברים למחשב בחיבור רמקולים רגיל (לכרטיס 7.1 של הלוח אם)...

השאלה שלי היא האם אפשרי לחבר את הרמקולים האלה למסכי LCD (בלי תלות במע' קולנוע ביתית/מחשב או משהו בסגנון...) כי לא נראה לי שיש כזה חיבור בLCD =\
ואם אני אכן אחבר אותם לLCD בשילוב עם ממיר YES רגיל, האם הם יתפקדו בתור 5.1? כאילו המסך יודע איכשהו להפריד את התדרים לסראוונד ולהשתמש בכל ה5 רמקולים? =\

תודה על העזרה

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

אין למסכים יציאות רב ערוציות (בינתיים).
תוכל לחבר לרמקולים רק את הערוץ הקדמי (מהיציאה הסטריאופונית של המסך), ובמידה ויש לרמקולים "הדמייה" של צליל רב ערוצי - להשתמש בה.

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4685
שם מלא: ShmilMori
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 164 פעמים

שליחה #3 

uriler,

תיקון קטן - למסכים נבחרים יש יציאות אופטיות ב-5.1 ערוצים אבל לא באופן שמתחבר ישירות לרמקולים הנ"ל כמובן.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #4 

nils3373 כתב:uriler,

תיקון קטן - למסכים נבחרים יש יציאות אופטיות ב-5.1 ערוצים אבל לא באופן שמתחבר ישירות לרמקולים הנ"ל כמובן.
...
צודק, הבהרה נכונה - דיברתי על יציאות אנלוגיות.

Xebu פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 56
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #5 

מז"א "יציאות אופטיות"? אם אני ארצה לחבר אותם? זה אפשרי? אם כן אז איך? צריך יהיה לקנות איזה מתאם או משהו? =\

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4685
שם מלא: ShmilMori
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 164 פעמים

שליחה #6 

יציאה אופטית זו סוג של יציאה המעבירה אות דיגיטלי על גבי מחבר הבנוי מסיבים אופטיים - מקביל למחבר קוקסיאלי (SP/DIF) אשר גם מעביר אות דיגיטלי אבל דרך כבל פחות או יותר "רגיל".

בכל מקרה אני לא מאמין שהמסך שתקנה יכלול את היציאות הנ"ל (כרגע המסכים שכוללים אותם הם יקרים ומוצבים גבוה בסקלה).
למעשה היציאה האופטית במסך שימושית ב-5.1 ערוצים אך ורק כאשר יש כניסת ה-HDMI בשימוש במסך והיא למעשה זו שמספקת את האודיו הרב ערוצי ולא המסך עצמו.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #7 

בכל מקרה, לרמקולים שלך אין כניסה דיגיטלית ולדעתי - בכל מקרה (גם אם למסך שלך תהיה יציאה כזו) - קניית מפענח הינה חסרת טעם ביחס לעלות הרמקולים.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”