מחפש המלצה ל- Full-HD LCD בגודל 42'... פרטים בפנים.

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
borgol פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 39
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,
אני מחפש המלצה ל- Full-HD LCD בגודל 42 אינץ'. חשבתי על סקארלט של LG או על אחד מדגמי ה- LA40 של סמסונג.
השימושים הם:
רוב הזמן צפייה בשידורים רגילים של YES (דרך ממיר רגיל שלהם), וצפייה בסרטים וסדרות ב- HD וב- DIVX רגיל דרך המחשב הנייד עם יציאת HDMI.
המרחק שיש לי בסלון זה בדיוק 3 מטר (מהעין למסך), ואני לא מתכוון להשקיע במגבר ורמקולים, ככה שחשוב לי שהרמקולים של הטלוויזיה יהיו כמה שיותר איכותיים וחזקים. כמו כן חשוב לי שתהיה כניסת USB. התקציב נע עד 6000 ש"ח.
כמו שכתבתי למעלה חשבתי על LG או סמסונג, ת'אמת שאין לי מושג מי מהם טוב יותר או עדיף יותר מבחינת צבעים וביצועים ואולי בכלל לקחת של חברה אחרת.
מישהו יכול לעזור?!?

NK
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1994
נתן תודות: 57 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #2 

אני ימליץ לך על שלושה דגמים ,אבל הכי טוב שתראה בעצמך

42PFL8404HPhilips מסך מעולה שאפשר להשיג ב-6350 ש"ח
LA40B610Samsung אפשר להשיג ב-5600 ש"ח
http://www.electricdeal.co.il/Product.a ... uctid=1126
LG 42LH50YR אפשר להשיג ב-5245
http://www.pompa.co.il/Product.asp?Pid= ... ap&lang=he

borgol פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה רבה על התשובה המהירה NK!
אני ירד מהפיליפס כי הוא קצת יקר לי, אבל שני האחרים נראים ממש סבבה. יש העדפות לאחד מהם?
הדגם של LG נראה ממש מפתה - ניגודיות דינמית גבוהה מאוד וגם מעבד תמונה של 200Hz! האם זה משמעותי? או שבכל זאת אולי עדיף את הסמסונג?

NK
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

הכי טוב זה לגשת לחנות ולראות לבד שלושת המסכים טובים מאוד! על הנייר ה-LG הכי מרשים אבל בפועל זה כל אחד ועיניו

borgol פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

אני פחות מתכוון להבדלים בין הקטנים האלו שיש לכל אחד בעין לגבי כל טלוויזיה והצבעים שלה, אלא יותר בכיוון של למה לא כדאי לקחת דגם מסויים.
לדוגמא יש לי כרגע בבית Sharp Aquos 32 מלפני 3-4 שנים, וכמות הבעיות איתה לא נגמרת:
החיבור HDMI לא עובד טוב - יש מן קו או שניים של נקודות לאורך המסך כולו והצבעים בחיבור הזה פשוט דהויים! ולא רק זה גם היא עושה לי ריסטרטים לפעמים ובבוקר פשוט לא בא לה לעבוד, אני מדליק אותה והיא נכבית בעצמה...
אז אני את השיתוף פעולה שלי עם שארפ סיימתי, למרות שהתמונה שלה טובה יחסית לדגם, פשוט כל הבאגים/תקלות האלה לא משאירים רושם טוב לגבי החברה הזאת.

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4686
שם מלא: ShmilMori
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 164 פעמים

שליחה #6 

borgol,

מסך פלאזמה (עדיף לך בגלל אופי התכנים - שידורים רגילים וקצת HD) בגודל 42 אינץ' (עדיף 50 אינץ') ברזולוציה HDR יספיק לך בהחלט כי לא יהיה שימוש במסך בגודל זהה ב-FHD פשוט בגלל שמרחק הצפיה שלך גדול מדי - לידיעתך גם במסך בגודל 50 אינץ' לא ניתן להבחין בין תכני FHD ל-HDR מהמרחק הנ"ל כך שתוכל לחסוך הרבה כסף לרכיבים נוספים או בכלל.

borgol פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

nils,

תודה על ההצעה אבל אני לא מתכוון לקחת צג גדול יותר מ-42 (המקרה הכי קיצוני יהיה 46) כי פשוט אין לי מקום בשבילו.
בנוסף, כמו שהבנתי הרוב פה מעדיפים LCD מאשר פלאמזה בגדלים האלו (42) וגם אני רוצה שהטלוויזיה תתמוך ב- FHD כי יש הבדל בעין בין 720p ל- 1080p (לפחות כשמדובר במרחק של 2.5 מטר), אולי לא משמעותי אבל יש.
נכון שכתבתי שרוב הזמן הטלוויזיה תשמש לצפייה בשידורי SD אבל כי זה פשוט הממיר שיש לי כרגע בבית. יכול להיות שאם הזמן נעבור לממיר HD.

יש לי שאלה לגבי LG 42LH50YR, הבנתי שאין לה חיבור SCART כלומר אי אפשר לחבר אותה לממיר רגיל של YES. האם קיים מעביר מ- SCART לאיזשהו חיבור שכן קיים בדגם הזה של LG, ואם כן, האם זה יפגע באיכות התמונה?

ועל הדרך מבחינת איכות התמונה, עבור SD ו- HD בנפרד, איזה דגם עדיף עבור כל אחד מהם? LG 42LH50YR או Phillips 42PFL8404H?

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

גם מ-2.5 מטרים לא תבחין בין סוגי התכנים.
קיים רכיב שנקרא טרנסקודר אשר מיועד בדיוק למצבים הנ"ל.
מבחינת תכני HD אני לא מאמין שניתן להבחין בהבדל בין הדגמים מהדור הנוכחי גם אם מדובר במסכי ה-LG ופיליפס הנ"ל. עכשיו, לגבי תכני SD הסיפור שונה. אני לא יודע איך ה-LG מציגה את התכנים אבל מה שאני כן יודע שהפליפס מתמודדת יפה מאוד עם סוג התוכן הזה.

m3csl
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 901
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #9 

בשביל תכני SD מהממיר כדאי שתהיה יציאת SCART .. תבדוק באילה מהדגמים שעומדים בפניך קיימת היציאה הנ"ל.
It's Five O'Clock Somewhere

NK
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

borgol כתב:nils,

תודה על ההצעה אבל אני לא מתכוון לקחת צג גדול יותר מ-42 (המקרה הכי קיצוני יהיה 46) כי פשוט אין לי מקום בשבילו.
בנוסף, כמו שהבנתי הרוב פה מעדיפים LCD מאשר פלאמזה בגדלים האלו (42) וגם אני רוצה שהטלוויזיה תתמוך ב- FHD כי יש הבדל בעין בין 720p ל- 1080p (לפחות כשמדובר במרחק של 2.5 מטר), אולי לא משמעותי אבל יש.
נכון שכתבתי שרוב הזמן הטלוויזיה תשמש לצפייה בשידורי SD אבל כי זה פשוט הממיר שיש לי כרגע בבית. יכול להיות שאם הזמן נעבור לממיר HD.

יש לי שאלה לגבי LG 42LH50YR, הבנתי שאין לה חיבור SCART כלומר אי אפשר לחבר אותה לממיר רגיל של YES. האם קיים מעביר מ- SCART לאיזשהו חיבור שכן קיים בדגם הזה של LG, ואם כן, האם זה יפגע באיכות התמונה?

ועל הדרך מבחינת איכות התמונה, עבור SD ו- HD בנפרד, איזה דגם עדיף עבור כל אחד מהם? LG 42LH50YR או Phillips 42PFL8404H?
...
הפיליפס 8404 מסך מאוד מוצלח ואיכותי ונותן תמורה מעולה למחירו
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... =0&thold=0

borgol פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

לצערי ב- LG אין יציאת SCART וחבל. האם קיימים מתאמים מ- SCART ל- Composite או Component? כך שאפשר יהיה לחבר את הממיר לטלוויזיה?
אני לא יודע מה זה הטרנסקודר הזה וכמה הוא עולה או מה הוא עושה? האם זה המתאם שאני מדבר עליו?

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

borgol כתב:לצערי ב- LG אין יציאת SCART וחבל. האם קיימים מתאמים מ- SCART ל- Composite או Component? כך שאפשר יהיה לחבר את הממיר לטלוויזיה?
אני לא יודע מה זה הטרנסקודר הזה וכמה הוא עולה או מה הוא עושה? האם זה המתאם שאני מדבר עליו?
...
כן. הטרנסקודר עושה בדיוק את הפעולה שתארת. הוא עולה כ-400 עד 500 ש"ח. אם תחפש קצת תוכל למצוא מידע נוסף על המתאם.

borgol פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

אוקי, ואם אני ישתמש בכבל SCART ל- Component כמו זה: http://www.sollan.co.il/sale.asp?pid=7500 כדי לחבר את הממיר הרגיל של יס למסך של LG זה יעבוד טוב?

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

borgol כתב:אוקי, ואם אני ישתמש בכבל SCART ל- Component כמו זה: http://www.sollan.co.il/sale.asp?pid=7500 כדי לחבר את הממיר הרגיל של יס למסך של LG זה יעבוד טוב?
...
לא יודע להגיד לך כי לא ניסיתי אבל אין כאן ניסים. טרנסקודר עולה הרבה יותר כי הוא מבצע המרה אקטיבית וכאן זה ממש לא הסיפור כך שאני לא מאמין שהאיכות הצפיה תשתדרג הרבה מעבר לחיבור רגיל.

borgol פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

nils3373 כתב:
borgol כתב:אוקי, ואם אני ישתמש בכבל SCART ל- Component כמו זה: http://www.sollan.co.il/sale.asp?pid=7500 כדי לחבר את הממיר הרגיל של יס למסך של LG זה יעבוד טוב?
...
לא יודע להגיד לך כי לא ניסיתי אבל אין כאן ניסים. טרנסקודר עולה הרבה יותר כי הוא מבצע המרה אקטיבית וכאן זה ממש לא הסיפור כך שאני לא מאמין שהאיכות הצפיה תשתדרג הרבה מעבר לחיבור רגיל.
...
תשמע אני לא מעוניין להפוך את שידור ה- SD של הממיר למשהו מעבר לאיכות השידור של SD, אני כולה רוצה שיהיה מחבר בין הטלוויזיה לממיר...

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

borgol,

גם אם מאוד תרצה לא תוכל להפיק מתוכן SD יותר מאשר הוא (בשום צורה)...
בכל מקרה תמיד תוכל לקנות את המחבר שהזכרת קודם לכן - זו החלטה שלך בלבד.

borgol פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

nils3373 כתב:borgol,

גם אם מאוד תרצה לא תוכל להפיק מתוכן SD יותר מאשר הוא (בשום צורה)...
בכל מקרה תמיד תוכל לקנות את המחבר שהזכרת קודם לכן - זו החלטה שלך בלבד.
...
תודה רבה נילס, זה מה שרציתי לוודא, שהמחבר הזה מתאים!

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”