עזרה: מחפש פיתרון לניגון 1080P בתקציב נמוך...

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
B5E60 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 94

שליחה

שלום לכולם,
לאחרונה התחדשתי במסך לסלון (LG 42LH50YR), שמחובר ל-PS3. הכל טוב ויפה, חוץ מהעובדה שחסר לי בסלון נגן מדיה נגיש (רק לפטופ שמתחבר ב-VGA), לכן זקוק אני לעזרתכם במציאת פתרון נוח וזול - עד 100$.
להלן האפשרויות, מסודרות מהנוחה והמועדפת ביותר ומטה:
1) דרך כניסת USB של המסך - יתכן שקיימת אפשרות לנגן AVI HD דרך תפריט הטכנאים. הבעיה היא שלא הצלחתי להיכנס לתפריט הזה לפי ההוראות בגוגל (MENU+MENU וכו'). מישהו יודע איך עושים את זה והאם הדבר אפשרי בכלל בדגם YR?
2) PS3 - התקנתי PS3 MEDIA SERVER, אבל בחיבור אלחוטי הראוטר (WI-FI G) מהווה צוואר בקבוק, ולכן גם קבצי 720P מגמגמים. השאלה היא האם שווה להשקיע 200 ש"ח בראוטר עם WI-FI N? האם קבצי 1080P ירוצו חלק? (ה-PS3 מחובר בכבל לראוטר).
3) HTPC - חשבתי לגרד כל מיני חלקים, להוסיף טיפה כסף, ולבנות מחשב שכל מטרתו לנגן 1080P. זו האפשרות הפחות מועדפת בגלל הרעש, הסרבול, החיווט הנוסף וגם המחיר שיחצה בקלות את הרף שנקבע...
4) אחרון חביב - STREAMER - האם סטרימר זול מאמזון יעשה את העבודה? (משלוח הוא לא בעיה). הסתכלתי על נגנים עד 100$ (מבוססי REALTEK אני מניח), אבל אין לי מושג אם הם מתאימים ושווים את המאמץ. לא חשובים לי פורמטי האודיו החדשים, תפריטי BLU-RAY או יכולות רשת יוצאות דופן, רק הרצה של 1080P ו-5.1 ערוצי אודיו (בלי DOWNMIX ל-2).
שמתי עין על שני אלו:
http://www.amazon.com/ASUS-Play-Media-P ... 039&sr=8-1
או זה:
http://www.amazon.com/Brite-View-BV-500 ... 746&sr=1-3
האם הם ידעו להציג כתוביות בעברית (דרושה המרה?) ??

לסיכום, אתם רואים שאני "כמעט שם", ובנוסף להוצאות המרובות, אני לא רואה סיבה להשקיע יותר מ-100$.
מה אתם מציעים?
תודה לעוזרים...

tvholic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2152

שליחה

קודם כל תתחדש על המסך :)

לא הבנתי למה אם אתה מחבר את הלפטופ למסך ומשתמש בו כנגן מדיה אז אתה צריך נגן מדיה אחר?

אני מתאר לעצמי שעם הלפטופ יש בעיה מסוימת ולכן אני אתייחס לדברים האחרים שכתבת
לגבי HTPC אתה צודק זה בסוף כנראה יעבור את הרף שהצבת כי תצטרך מארזוספק שקטים ורק זה סוגר את התקציב (ויותר...)

לדעתי האופציה הכי טובה שלך (והיא לא גרועה בכלל) היא להשתמש בPS3.
תחבר אותו לרשת הביתית שלך בצורה קווית ולא אמורה להיות לך שום בעיה להריץ 1080P
כל ההשקעה היא כבל CAT6 או אפילו CAT5E, כמה שקלים בודדים למטר
של כל דבר עם 4 גלגלים!

ronenna
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 69

שליחה

הייתי הולך על האקסטרימר. מאמין שתוכל לקנות יד שנייה בתקציב שהקצבת לעצמך לאור העובדה שאקסטרימר משיקים עכשיו את הדגם החדש שלהם.

קרירין
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 139

שליחה

הוא לא צריך אקסטרימר אם יש לו PS3
הוא פשוט צריך לעשות סטרימינג לPS3 אם תוכנה מסוימת שמתמודדת גם אם כתוביות בעברית

B5E60 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

תודה על המענה המהיר.
לצערי, חיבור חוטי לא בא בחשבון, שכן מדובר בדירת סטודנטים שכורה. הדבר ידרוש שלושה קידוחים בין קירות והרבה בלאגן בכלליות...
זו הסיבה ששאלתי על ראוטר בתקן N - מישהו התנסה בהזרמה של תוכן באמצעותו?
האמת היא שככל שאני חושב על זה, אני נוטה לכיוון הסטרימרים, ולו רק בשל הפשטות - רק מחברים הרדיסק ולוחצים PLAY. בלי מאווררים וכמעט בלי רעש.
איך נראים לכם הסטרימרים שהזכרתי קודם? שווים 99$?
חג שמח לכולם!

knazi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3293

שליחה

אין לי הכרות עם הסטרימרים (למרות שהיו כמה שירשורים על הAsus באתר אז אני מציע לך לחפש)

אבל אם הכוונה שלך היא להזרים אלחוטית 1080, אני מציע לך לשקול שנית קניית מכשיר מהסוג. מכיוון שב90 אחוז מהמקרים זה לא יעבוד.

גם אם הראוטר הוא תקן N, או שתתפשר על 720 או שתמצא דרך להעביר חוטית (יש אופציות חוץ מלקדוח בקיר כמו להעביר כבל שטוח באזורים של דלתות)

tvholic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2152

שליחה

גם בדירת סטודנטים אתה יכול לקדוח וכשתסתיים השכירות קצת גבס וזהו (גם ככה בטח תצטרך לצבוע אותה\ להוריד מדפים וכיוצ"ב)

1080Pרוב הסיכויים לא יעבור לך באלחוטי
של כל דבר עם 4 גלגלים!

B5E60 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

OK.
נראה לי שעזרתם לי להחליט.
למרות שזה באמת לא כזה מסובך, מתיחה של כבל בכל הדירה היא עדיין לא אופציה מבחינתי,
לכן אתחיל לבדוק אם הסטרימרים האלו שווים משהו. יש למישהו מועמדים נוספים עד 100$?
בכל מקרה, אעדכן בהחלטה הסופית.
תודה רבה לכל העוזרים ושבוע טוב!

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”