מחפש המלצה לממיר DTT יציב

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
eldad_z פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 676
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
עוד שבועיים הוט באים לקחת את הממיר האנלוגי שלהם בחזרה, וכך מתפנים להם 160 שקלים בחודש. התוכנית היא לקנות ממיר DTT וכנראה גם לחבר איזה PC, להתקין תוכנת HTPC ולחגוג.

אגב, המיקום הוא קריית בן גוריון בחולון, אם מישהו מכיר בעיות קליטה באזור, יחסוך לי אכזבה.

הטלוויזיה היא CRT, אין לי צורך ב-upscale.
הכי חשוב לי - יציבות, כדי לא להתאכזב. פיצ'ר ההקלטה בהחלט משני. מכשיר שידע לנגן DIVX (לא HD) יהיה לי ממש שימושי ואם הוא מנגן מהרשת, אז מה טוב.

קראתי וחקרתי והגעתי לממצאים הבאים:
דגמי APEX - להתרחק מהם, לא יציבים.
מכשיר של Innova - לא מצאתי ביקורת או מפרט, האם יציב? מה המפרט? מומלץ?
Konka KSDT-980 - מכשיר לא יציב
Konka 630HD - יודע לשפר את איכות הוידאו, אבל האם יציב? יקר, האם השיפור באיכות התמונה קיים גם ביציאות אנלוגיות?
Nowcom NC8336 - האם יציב?
Nowcom 8309T - האם יציב?
Que STQ500 - האם יציב?
Electra DV1300 - האם יציב? מנגן AVI, האם רק הפורמט הבסיסי או גם DIVX/XVID?
Pilot PIL2836CRL - האם יציב? מאד קורץ לי, אמור לנגן DIVX עם כתוביות בעברית, האם גם XVID? מישהו יכול להמליץ? לא מצאתי ביקורת...
Grundig GR2837 - האם יציב? מאד קורץ לי, אמור לנגן DIVX עם כתוביות בעברית, האם גם XVID? מישהו יכול להמליץ? לא מצאתי ביקורת...
בנוסף, אם אתם מכירים סטרימר שיודע לעשות מהצד DTT, אבל לעשות טוב, בצורה יציבה שלא נתקעת, אשמח לקבל המלצה.

תודה,
אלדד

sathack
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 979
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #2 

למה גם ממיר DTT וגם HTPC ?
אולי תמצא לך ממיר USB למחשב, או אפילו כרטיס PCI הגון.

eldad_z פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

לא הגיוני להפעיל מחשב שלם לצפיה בחדשות. המחשב יהיה לענייני סרטים/סדרות, אבל אם רוצים רק להדליק טלוויזיה לחדשות/מזג האוויר, אין צורך לחכות למחשב שיעלה, ובטח שאין להשוות צריכת חשמל של מחשב מול ממיר.
בכל אופן, יש 2 טלוויזיות, אני לא אקנה 2 ממירים בבת אחת, אקנה ממיר אחד, אבחן אותו, והוא הוא יוכיח את עצמו, אקנה עוד אחד. אם הממיר יהיה מיותר בגלל המחשב, הוא יוקפץ לטלוויזיה השניה.

amiburg
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #4 

אז מה בסוף קנית? ומה הביקורת שלך?
אני עומד בפני דילמות דומות, כבר אחרי ניתוק מהוט.
תודה!

dvb-acavish
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178
נתן תודות: 138 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #5 

Konka 630HD = זהירות ! אומרים שזה יכול סאונד רק ב- MONO

Konka 980 = מניסיון. הממיר מעולה מבחינת איכות התמונה. אבל שלא תעז לחשוב שה- TIMESHIFTING יצליח לעבוד דווקא אצלך, כי הוא לא יעבוד. וגם הצפייה מחדש בהקלטות רגילות (לא TIMESHIFT אלא RECORD רגיל ) היא נתקעת!! בקיצור, ללא יכולות הקלטה.

לגבי שאר הממירים = אין להם את מה שאני מחפש. (חיבורים מסוג : יציאת RGB , וגם HDMI , וגם יציאת סאונד דיגיטאלית סטריאופונית) , אלא הם לוקים בחוסר בחיבורים מהסוג שאני מחפש.

אני באמת אודה אם מישהו יקח יוזמה אמיתית
ויעשה סיקור רציני ביותר של כל הממירים המוצעים כיום בשוק, מבחינת כל סוגי החיבורים שיש בכל ממיר, מחיר מבוקש, אפשרויות ההקלטה, DIVX / XVID אם יש... ועוד...
במקום כל היום לשמוע על ה- KONKA הזו, ועל ה- NOWCOM הזה שכבר אמרתי פה פעם בפורום
(והיתה התנפלות עליי, כנראה שהאמת כואבת?) שזה נראה מסריח מאוד שכולם ממליצים דווקא עליו למרות כל החסרונות המשמעותיים שיש ב-NEWCOM לדעתי.

כל המלצה אחרת, שתבוא בסגנון כמו : "לך על NOWCOM, יש לי אותו והוא הכי טוב שיש", מבחינתי עם כל הכבוד צריך להתעלם ממנה ואפילו לקחת אותה בחשד רב. צריך לעשות פעם אחת סקירה של כל 15 הממירים שמוצעים כיום בשוק. לפנות ליבואן/ים ולבקש מהם דוגמית לשבוע. ביושר ובטוהר.

עידכון מתאריך 27/5/2010 :
יש מצב שהקונקה HD היא דווקא כן יודעת לפענח STEREO, התקבלו דיווחים סותרים בנושא הזה, ויש להמשיך ולבדוק.
נערך לאחרונה על ידי dvb-acavish ב 27/05/2010 16:03, נערך 11 פעמים בסך הכל.

amiburg
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

ובכל זאת, אלעד - מה קנית ומה ביקורתך/המלצותיך?

amiburg
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

סליחה, אלדד :oops:

liviur
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 697
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #8 

ה630 משפר מאוד גם ביציאות האנלוגיות לעומת הכבלים (MAGIC בSVIDEO) מניסיון.
יציב הוא לא כ"כ.
התמיכה של טלראן בו - לא קיימת.
אין EPG (יש - אבל בלי כותרות של תוכניות ובלי אופציה להקליט ממנו בצורה רצינית) ויש לו עוד הרבה פאקים מרגיזים נורא בממשק.

מבחינת איכות תמונה - הוא מצוין , בכל השאר - לוקה בחסר - אבל רק כי טלראן מתעלמים בכח כבר חצי שנה מבקשות לתיקונים ועידכונים.
בפורום שלהם הם פשוט לא עונים יותר וגם בטלפון קשה להשיג.

כרגע נראה בעיקר אכן שהרוב מחורבנים.
אני מצטער שלא קניתי את התוסף EPG לPS3 , אמנם הEPG יהיה בג'יבריש - אבל מכשיר יציב , איכות תמונה מעולה , מחובר לPS3 שגם ככה עם כונן קשיח והכי חשוב ממשק נורמאלי ולא איזה תירוץ קקיוני שלא השקיעו בו 2 שניות של מחשבה.

ליביו

eldad_z פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

עדיין לא קניתי...
אעדכן כשיהיה לי מה.

gimm
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #10 

עכביש יקר,

בתור אחד שיצא לו לשאול ולהגיב כאן מידי פעם בנוגע לממיר ה-Nowcom שהוא רכש, לגמרי לא ברור לי מה נראה לך מסריח...

יש כאן מי שמרוצים מהממיר ויש מי שפחות וגם מי שבכלל לא (למשל אלו שחייבים יציאת HDMI). אני אישית מרוצה מאוד מדברים מסויימים בממיר ומאוכזב מאוד מאספקטים אחרים; תוכל לעשות חיפוש עליי בפורום ובפרט לעיין ב"שרשור הגדול" שמפרט את האוסף הלא-קטן של חוסרים, בעיות ותקלות בממיר אשר למרבה האכזבה החברה המשווקת לא ממהרת לתקן.
בכל אופן, ישנם מספר דברים טובים בממיר אשר אין עליהן ויכוח בין אלו מבעלי הממיר הזה אשר הגיבו כאן, ואשר הצירוף שלהם ביחד מבדל אותו לטובה לעומת האלטרנטיבות הקיימות היום באותם טווחי מחירים (ואולי בכלל, בינתיים):
- איכות תמונה טובה
- פעולה חלקה של פונקציות הטיימר וההקלטה
- פעולה חלקה של ה-timeshifting , ללא תקלות באופן מעשי
- אין קונצים מהסוג של השמעת מונו וכאלה מן דברים.
אז לדעתי האישית והסובייקטיבית, ה-Nowcom הוא אופציה טובה עבור מי שמחפש ממיר שיעשה את העבודה באיכות טובה בכל הנוגע לצפיה והקלטה באופנים השונים שלה. וכן, ללא HDMI וללא יכולת להקליט שני ערוצים בו זמנית.

עכביש - תמיד אפשר לחשוד ולהעלות תיאוריות קונספירציה (ויש גם מי שטוען שרצח רבין היה מזימה של השב"כ...) אבל לרוב ההסבר הפשוט הוא גם הנכון. האם לא יכול להיות שה-Nowcom פשוט עובד אצל כל אלה מהחברים פה שנידבו את האינפוטים שלהם?
לא יודע לגבי אחרים אבל אני אישית מתחייב שאין לי ולו קשר קלוש לחברה המשווקת (אני מזמין אותך לשלוח לי הודעה בפרטי ולשוחח איתי כדי להתרשם ישירות), אין לי שום אינטרס מלבד העלאת המודעות של החברה לתלונות של הצרכנים (בתקווה אמיתית שהם עוקבים אחרי הפורום), ורצון לעזור לחברים האחרים כאן כפי שעזרו לי.

ואגב - אני בהחלט מצטרף לקריאה שלך לבצע השוואה מקיפה ואובייקטבית של האופציות שקיימות בשוק ולהעלות אותה כאן באתר, לצד הסקירות שנעשו לחלק מהמכשירים.

liviur
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 697
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #11 

גיממ - מה עם הקלטה וצפיה במשהו אחר? או צפייה תוך כדי הקלטה בתחילת ההקלטה?
הקלטה של 2 ערוצים?

ליביו

gimm
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

- אפשר להקליט ובאותו זמן לצפות בערוץ משודר אחר (אם כי לא ב-timeshift)
- אפשר לצפות בהקלטה שמתרחשת כרגע אחורה בזמן - אחד בפיצ'רים היותר מועילים (אם כי מרגיז שהדרך להגיע למקום שבו רוצים לצפות, כמו למשל לתחילת ההקלטה, היא בתהליך מייגע של לחיצה חוזרת על מקשי הניווט ולא באמצעות הכנסה של זמן כמו בכל נגן נורמלי)
- כאמור אי אפשר להקליט 2 ערוצים במקביל, זה גם לא יהיה אפשרי בשדרוג עתידי (נאמר כאן בעבר שמדובר במגבלה חומרתית).

dvb-acavish
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

gimm כתב:עכביש יקר,

בתור אחד שיצא לו לשאול ולהגיב כאן מידי פעם בנוגע לממיר ה-Nowcom שהוא רכש, לגמרי לא ברור לי מה נראה לך מסריח...

יש כאן מי שמרוצים מהממיר ויש מי שפחות וגם מי שבכלל לא (למשל אלו שחייבים יציאת HDMI).
...
, gimm
ובכל אופן... eldad_z פירסם פה בתחילת הפוסט רשימה של 10 ממירים, אני מצביע על העובדה שאין אף מקום מסודר שמפרסם השוואה מסודרת בין כל הממירים המוצעים כיום בשוק, כולל איכות תמונה, כולל סוגי חיבורים, כולל נוחות למשתמש. ואולי כדאי שמישהו יעשה את זה, במקום להמליץ כל היום על NewCom שאפילו בדבריך אתה מסכים איתי שיש בממיר הזה חסרונות.

gimm
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

dvb-acavish כתב: , gimm
ובכל אופן... eldad_z פירסם פה בתחילת הפוסט רשימה של 10 ממירים, אני מצביע על העובדה שאין אף מקום מסודר שמפרסם השוואה מסודרת בין כל הממירים המוצעים כיום בשוק, כולל איכות תמונה, כולל סוגי חיבורים, כולל נוחות למשתמש. ואולי כדאי שמישהו יעשה את זה, במקום להמליץ כל היום על NewCom שאפילו בדבריך אתה מסכים איתי שיש בממיר הזה חסרונות.
...
עכביש,
מצטרף אליך בפה מלא להצעה לייצר טבלה מפורטת שמשווה בין כל הדגמים הקיימים בפרמטרים המעניינים. השאלה היחידה היא מי הוא ה"מישהו" הזה שאתה מצביע עליו שרוצה ויכול להרים את הכפפה. מן הסתם המועמדים הטבעיים הם מנהל הפורום ואלה המכינים את הסקירות המקיפות של הממירים (עופר, זיו), יחד עם זה קשה לי להאמין שגם להם יש את כל מגוון הממירים כדי לייצר טבלה מקיפה ואובייקטיבית.

עד שטבלה כזו תתרקם לה, מידת האינפורמציה שיכולה להיות לנו על הממירים הקיימים תלויה בנכונות של כל אחד מאיתנו לנדב מידע - אובייקטיבי יש לקוות - עבור המכשיר (היחיד בד"כ) שהוא מחזיק בבית. העובדה שחלק גדול מהפוסטים כאן הם על הקונקות וה-Nowcom מעידה כנראה על כמות הרוכשים של ממירים אלה או על הנכונות שלהם לכתוב, ודאי לא מדובר על איזו קנוניה "להמליץ כל היום על Nowcom" כמו שאתה מציג את זה.

dvb-acavish
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

מן הסתם המועמדים הטבעיים הם מנהל הפורום ואלה המכינים את הסקירות המקיפות של הממירים (עופר, זיו), יחד עם זה קשה לי להאמין שגם להם יש את כל מגוון הממירים כדי לייצר טבלה מקיפה ואובייקטיבית.

עד שטבלה כזו תתרקם לה, מידת האינפורמציה שיכולה להיות לנו על הממירים הקיימים תלויה בנכונות של כל אחד מאיתנו לנדב מידע - אובייקטיבי יש לקוות - עבור המכשיר (היחיד בד"כ) שהוא מחזיק בבית.
...
מסכים איתך ב- 100% . (Y)

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”