שידורי SD בממיר ה-MAX HD - שאלת המשך

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
boycom פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 19
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

בשאלה הקודמת שלי שאלתי לגבי מתיחה חכמה של שידורי ה-SD.

עכשיו השאלה שלי נוגעת לעצם איכות השידור.

נדמה כאילו שידורי ה-SD שמועברים לטלויזיה שלי כשההגדרות הרזולוציה הן על מצב Auto - נמוכים באיכותם בהרבה מהשידור הרגיל שהיינו רגילים אליו טרם המעבר למקס HD.

מה הכוונה נמוכים? זה מתבטא בעיקר בצבעים בהירים מאד, וכהים מאד (ספקטרום מצומצם יותר של צבעים) ובחוסר חדות.

אם אני מעביר את הגדרות הרזולוציה למצב 576P - זה מסתדר ואני מקבל שידורי SD באיכות טובה.

הבעיה היא שאני כן מעדיף את מצב Auto, כי במצב זה (כמו שתארתי בהודעה הקודמת שלי) הממיר שולח לטלויזיה שידור ברזולוציה 720 כשהתוכן הוא HD (הטלויזיה היא HD Ready) ובהתאם הטלויזיה עוברת אוטומטית להצגה ביחס 16:9 ("Wide")

במצב 576P - האיכות בערוצי ה-HD אמנם נראית טובה מאד (אולי בטלויזיה שלנו לא מבחינים בהבדל בין 576 ובין 720) אבל אז אני צריך להעביר ידנית את הטלויזיה ממצב "מתיחה חכמה" (בו אנו צופים בד"כ) למצב 16:9 ("Wide").

כשכתבתי את ההודעה הקודמת חשבתי שמצב Auto פותר לי את מרבית הבעיות, בינתיים כשהממיר לא יודע לעשות מתיחה חכמה, אבל עכשיו מסתבר שאיכות השידור של ה-SD במצב זה היא פשוט בלתי נסבלת..

boycom פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #2 

כדי להדגים עד כמה המצב נוראי, שימו לב להבדל בתמונה כשהממיר נמצא על מצב Auto וכשהממיר נמצא על מצב 576P
מצב 576P
 מצב 576P
מצב Auto
 מצב Auto

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78880
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #3 

נראה שהמסך שלך דורש כיול שונה בשני המצבים השונים.

boycom פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

עופר מעניין אותי איך המקס מחובר אצלך למסך, ואיך הוא מוגדר מבחינת מעבר בין שידורים רגילים לשידורים באבחנה גבוהה.

boycom פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

אגב, ככל הנראה לא מדובר בכיול (שום משחק עם הגדרות תמונה במסך, בהירות ניגודיות וכו', לא השפיע במשהו על מה שרואים פה בתמונות) אלא זה פשוט עניין של איכות התמונה...

לא ברור לי, עדיין, איזו איכות תמונה נשלחת כשממיר נמצא על מצב "Auto" והשידור הוא שידור SD, ומדוע זו איכות כזו גרועה...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #6 

אצלי זה HDMI. אני כעת לא משתמש במצב AUTO מכיוון שאת יחסי המסך אני משנה עם מעבד התמונה שלי.

יש חד משמעית משהו מקולקל בתמונה שלך שם. זה נראה לי בעיה בקונטרסט לפי התמונה (או ליתר דיוק WHITE CLIPPING). ניתן להוכיח זאת על ידי שימוש ב-144 תחת YES IMPACT.

אבדוק עם ה-MAX HD אם לא קלקלו משהו בזמן האחרון במצב AUTO. אם לא אכתוב כאן משהו, סימן שהבעיה מקומית ולא גלובלית במכשיר.

boycom פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

עשיתי את הבדיקה בערוץ 144, והתוצאות היו כצפוי: במצב Auto, פשוט לא רואים שום עיגול (לא בחלקים השחורים ולא בחלקים הלבנים) ושום משחק עם הבהירות או הניגודיות לא משפיע על זה. במצב 576P לעומת זאת - ההתנהגות היא בהחלט כנדרש, העיגול האפורים נראים, ומשחק עם הבהירות והניגודיות משפיע על התוצאה.

מאד (מאד!) מעניין מה הסיפור פה.

מחכה לשמוע מעופר האם זה אכן משהו שהשתנה לאחרונה עם ה-Auto כי זה היה המצב שהגדיר לנו תחילה הטכנאי שבא להתקין, ואני לא זוכר שהייתה תמונה כזו גרועה, אבל ייתכן שלא שמנו לב. עכשיו אנחנו צופים, מן הסתם, במצב 576P (שמחייב אותנו לעבור ידנית ל-1080 בזמן צפייה בתוכן HD)

אני מצרף תמונות של מסך הבדיקה בשני המצבים (Auto ו-576P) למרות שבצילום לא ממש רואים טוב את העיגולים. תצטרכו להאמין לי שבמצב Auto, גם בבהירות הכי נמוכה וגם הכי גבוה - לא רואים שום עיגול, ובמצב 576P - כן.
מצב Auto - בהירות מקסימלית
 מצב Auto - בהירות מקסימלית
מצב Auto - בהירות מינימלית
 מצב Auto - בהירות מינימלית
מצב 567P
 מצב 567P

boycom פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

אני חושב שהבנתי את הבעיה:

ככל הנראה, כשמדובר בחיבור component - האיכות של שידורי ה-SD במצב Auto היא נמוכה במיוחד (בלתי נסבלת, כמו שאתם רואים בתמונות).

ניסיתי לחבר עם composite רגיל, וקיבלתי איכות תמונת SD מצויינת.

ככל הנראה הבעיה היא, אם כך, בחיבור ה-component.

אולי בהזדמנות אני אנסה לחבר עם HDMI (למסך אחר, במסך המדובר אין כניסת HDMI) רק כדי לברר האם בחיבור הזה איכות ה-SD היא טובה או לא.

אם בא לכם, אתם מוזמנים לשרשר פה באיזה סוג חיבור אתם עושים שימוש, ובאיזה מצב נמצא המקס HD אצלכם (Auto או על רזולוציה קבועה).

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #9 

boycom,

בשום שלב לא דיברת על חיבור קומפוננט...

אכן יש בעיה כזו בקומפוננט עם SD.