שיטות חיבור חדשות בין המחשב למסך בסלון

חדשות ועדכונים של HT Magazine
שלח תגובה
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78920
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #1 

נתחיל מהפיתרון המדהים של אינטל שהוצג ב-CES. הרעיון ממש יפה - למחשב לפטופ יהיה טכנולוגיה של אינטל (ככל הנראה שימוש ב-802.11N ולא יהיה צריך צ'יפ חדש אבל זה עדיין לא ברור).

קופסא אלחוטית מצד שני (ככל הנראה יהיו כמה כאלה בעלות של כ-200 דולר לכל היותר) תתחבר למסך ותאפשר את החיבור האלחוטי. שימוש ב-802.11N מבטיח גם מהירות וגם עמידות בהפרעות.

מה שונה בין זה לבין קופסאות של AMIMON, אז כאן הטוויסט. בעצם מדובר כאן על כרטיס מסך מרוחק. כלומר, בעצם החיבור של אינטל הוא ברמת דרייבר של כרטיס מסך כך שהוא בדיוק יודע מה השתנה על המסך שלכם ואיך זה השתנה (האצה). ההוראות של מה להציג מועברות על התווך האלחוטי ולא המידע עצמו. ההבדל הוא דרמטי, ומדובר על שיפור יעילות שיכול להגיע למאות אחוזים במקרים מסויימים.

התפיסה הזו של כרטיס מסך מרוחק והאצה שתתבצע בעצם ליד המסך במקום על המחשב גם מוריד עומסים מהמחשב וגם מאפשר העברה יעילה הרבה יותר של מידע (במיוחד כשמדובר בחלונות ואפליקציות רגילות, או אפילו משחקים!) לעומת פתרונות שמשמשים רק כתווך (כמו AMIMON שבעצם צריכים לפענח כל הזמן מה השתנה על המסך ולנסות ולשחזר את זה).

הפיתרון השני שנחשפתי אליו לאחרונה הוא הרעיון של CABLEVISION, חברת כבלים אמריקאית שהכריזה על מוצר PC TO TV חדש. עדיין לא ברורים כל הפרטים אבל הרעיון די מדהים. תוכלו להתקין תוכנה על המחשב שלכם אשר תגרום לממיר ה-HD שלכם בחדר לדבר עם המחשב דרך הרשת. זה מיועד ללקוחות הכבלים שמקבלים גם טלויזיה (כלומר, יש להם ממיר) וגם אינטרנט (מחוברים גם לרשת). התוכנה תדבר עם הממיר ובעצם תאפשר לו להציג את מה שיש על המסך.

עדיין לא ממש ברור אם זה פשוט צפיה ושמיעה של מסך המחשב מרחוק או מערכת הזרמה חזקה יותר. במקרה השני, פשוט ניתן יהיה לבחור סרט מתוך המחשב ולסמן שינגן בסלון. התוכנה תדאג לעשות את ה-TRANSCODING (במידה וצריך, כידוע - מרבית התכנים כיום ברשת הם H264 או DIVX, שיחסית קל לפענח אותם בממיר חכם) והמסך פשוט יתחיל לנגן אותם.

לא צריך סטרימר (מזרימדיה) ולא צריך להיות חכם גדול בשביל לעשות את זה.

כרגע זה עדיין בשלב ההכרזה אז לא ממש ברור מה החברה תספק ומתי, אבל בהחלט יהיה מעניין בקרוב.

droren
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4222
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #2 

מעניין מאד תודה על העידכון
Microsoft Regional Director- Windows Media Center

הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1446
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #3 

אם מדובר על מחשבי לפטופ חדשים הרי שמלכתילה אפשר פשוט לשים את המחשב ליד המסך ולחבר HDMI. את הרעיון של זיהוי השינויים ברמת הדרייבר של הכרטיס מסך אפשר למצוא בכל מימוש VNC שעושה שימוש במה שנקרא לרב Mirage Driver - ובכל זאת לא היית רוצה לראות וידאו/משחק דרך VNC גם אם הוא עובר דרך רשת חוטית (לא ניסיתי כבר כמה שנים, אבל לא נראה לי שמשהו השתנה).
האמירה : "כך שהוא בדיוק יודע מה השתנה על המסך שלכם ואיך זה השתנה (האצה). ההוראות של מה להציג מועברות על התווך האלחוטי ולא המידע עצמו" לא יכולה להיות לחלוטין מדוייקת כי את ההוראות של מה להציג כוללות את המידע עצמו וגם הוא בצורה כזו או אחרת חייב להגיע אל הקופסה שמחוברת לטלווזיה. תוכן של סרט הוא מידע ביטמפי בסופו של יום. תוכן של משחק אולי לא אבל זה לא משנה את זה שמה שיעבור בסוף הוא מידע ביטמפי.

במקרה של סרט שמוצע אפילו אם לא מדובר על תנועת מצלמה על תנועה של אובייקט בתוך סצנה - אחרי שהדרייבר של הכרטיס מסך יזהה השינויים הוא עדיין יצטרך לדחוס אותם בצורה כזו או אחרת אם קיימת שאיפה להעביר וידאו בצורה טובה וכאן כבר מתחיל להשחק היתרון שהזכרת על הורדת עומסים מהמעבד.
בלי להכיר כמעט את הפתרונות של AMIMON יש לי הרגשה שהם לא צריכים לדאוג יותר מידי מהנושא הזה.

אמנם רשמת 200 דולר לכל היותר אבל אם יהיה מדובר ב 200 דולר אני לא רואה בזה פוטנציאל להיות הצלחה גדולה במיוחד.

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

בהמשך למה שכתב קודמי,

שליחה #4 

אחד היתרונות המוצהרים של AMIMON הוא שאין להם השהיה של התמונה ולכן הם היחידים שמתאימים למשחקים. כל פתרון אחר שמערב דחיסה ופריסה מכניס השהיה. השהיה כזו אינה בעיתית בסרטים כי אפשר לסנכרן את הקול לתמונה אבל במשחקים היא קריטית.
כוון אחר ממנו לדעתי חברת AMIMON צריכה לחשוש, הם תקני אלחוט חדשים בתדרים של 60GHZ ששם רוחב הסרט הפנוי הוא כ1GHZ לעומת 40MHZ בתדרי המיקרוגל. רוחבי סרט כאלו יאפשרו שידור וקליטה של וידאו פרוס, בדומה לאמימון, למרחקים של מטרים בודדים, בצורה הרבה יותר פשוטה וזולה ממה שאפשר להגיע ברוחב הסרט המוגבל של תדרי המיקרוגל.

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

האמת שנדמה לי שההתאמה של מוצרים כאלה "למשחקים" לא ממש מעניינת לעולם המעשי לאור ההתנהלות של קהל הגיימרים... ואני אקפוץ קצת (הרבה) להכללות:
גיימרים שרוצים לשחק על הטלווזיה קונים קונסולה
גיימרים שלא רוצים קונסולה כנראה שמשחקים יותר במשחקי אסטרטגיה שבכל אופן דורשים שולחן עבודה למקלדת והעבר ושימוש מול טלווזיה פחות נח
גיימר ממוצע בכל אופן לא ממש משחקים על לפטופים אז הפתרון של אינטל גם אם יהיה טוב קצת פחות רלוונטי לתחום
הגיימר המומצע גם לא יירתע ובהחלט יעדיף לחבר כבל בין במחשב לטלווזיה
גיימרים (ושוב, בהכללה גסה) הם עם בררן מאוד בדברים שנוגעים למהירות תגובה, עד לא מזמן לא היה שום חברה שיצרה עכבר אלחוטי ומיתגה אותו כעכבר גיימינג - לדעתי בעיקר בגלל ההגזמות הפראיות של גיימרים בענייני זמן תגובה. (שלא לדבר על ההגזמות בנושאי DPI ומשטחי עכבר מיוחדים). אני לא רואה גיימרים מתלהים משידור אלחוטי של תמונה וקול

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #6 

שבלול כתב:האמת שנדמה לי שההתאמה של מוצרים כאלה "למשחקים" לא ממש מעניינת לעולם המעשי לאור ההתנהלות של קהל הגיימרים... ואני אקפוץ קצת (הרבה) להכללות:
גיימרים שרוצים לשחק על הטלווזיה קונים קונסולה
גיימרים שלא רוצים קונסולה כנראה שמשחקים יותר במשחקי אסטרטגיה שבכל אופן דורשים שולחן עבודה למקלדת והעבר ושימוש מול טלווזיה פחות נח
גיימר ממוצע בכל אופן לא ממש משחקים על לפטופים אז הפתרון של אינטל גם אם יהיה טוב קצת פחות רלוונטי לתחום
הגיימר המומצע גם לא יירתע ובהחלט יעדיף לחבר כבל בין במחשב לטלווזיה
גיימרים (ושוב, בהכללה גסה) הם עם בררן מאוד בדברים שנוגעים למהירות תגובה, עד לא מזמן לא היה שום חברה שיצרה עכבר אלחוטי ומיתגה אותו כעכבר גיימינג - לדעתי בעיקר בגלל ההגזמות הפראיות של גיימרים בענייני זמן תגובה. (שלא לדבר על ההגזמות בנושאי DPI ומשטחי עכבר מיוחדים). אני לא רואה גיימרים מתלהים משידור אלחוטי של תמונה וקול
...
Logitech G7

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

צודק, לא ידעתי שהוא כלכך ישן, נדמה לי אבל שאחריו היתה הפסקה די ארוכה עד שהיה מבול של דגמים (Mamaba, X8 וכו').
לא משנה, בכל אופן טעיתי בנושא הזה, אבל עדיין אני לא רואה את קהילת הגיימרים משילה 200$ כדי לחבר מחשב לטלווזיה
200$ בשביל משטח עכבר לעומת זאת ... :)

knazi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3293
נתן תודות: 202 פעמים
קיבל תודות: 87 פעמים

שליחה #8 

אני חושב שהמוצר של אינטל מעולה, ואני בהחלט ארצה אחד כזה.

בקשר לפיתרון השני. הוא בעצם יהפוך את הממיר למזימדיה לכל דבר לפני מה שאני מבין?

המממ מתי זה יהיה אצל יס והוט? (:

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73353
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #9 

iloled
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #10 

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

בוידאו כמעט ולא נותנים לנו לראות את שני המסכים במקביל וכשכבר נותנים אז ב 1:42 מייד רואים לאג לא קטן.
מעניין אם זה מאפשר גם Dual View או רק Clone

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”