התחדשתי - OPPO BDP-83SE NuForce Edition
-
danlior
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
בואו נתחיל מהסוף, מדוע בחרתי לכתוב על הנגן כאן בפורום אודיו רב ערוצי ולא בפורום נגני DVD בלוריי? ובכן הסיבה לכך כי המכשיר הזה הוא קודם כל ולפני הכל נגן אודיו אודיופילי רב ערוצי. הוא ינגן כל דבר שתזרוק עליו מ-CD, HDCD, SACD, DVD-A ועד הבלוריי הכי עדכני. הכל מולטי-זון מלא וללא אף הגנה כולל ה-watermark שיש ב-DVD-A
כמו כן, הנגן הוא גם סטרימר לכל דבר וכולל שתי כניסות USB ורשת.
מכיוון שעופר כבר כתב על הנגן המופלא הזה בגרסתו הבסיסית מחברת OPPO, הרשו לי להתמקד רק בשתי הגרסאות המשופרות שלו. יש לציין שכל השיפורים רלוונטים לאילו המשתמשים רק או גם ביציאות האנאלוגיות שלו. אילו שמתכוונים להשתמש באודיו שלו דרך ה-HDMI או היציאות הדיגיטליות יסתפקו בכבוד בגרסה הבסיסית של הנגן שעולה רק $500. כל השיפורים כולם בשתי הגרסאות נעשו רק ביציאות האנאלוגיות. לינק לנגן הבסיסי:
http://www.oppodigital.com/blu%2Dray%2Dbdp%2D83/
הגרסה הבאה שלו מאופו היא גרסת ה-SE בה נעשו מספר שיפורים בתחום האנאלוג כולל DACים איכותיים יותר וניפרדים לערוצים הקדמיים והאחוריים, ספק כח איכותי ושיפורים נוספים עליהם ניתן לקרוא בלינק הבא, מחיר גרסת ה-SE היא $900
http://www.oppodigital.com/blu-ray-bdp-83SE/
הגרסה השלישית אותה ניתן לרכוש מגיעה לא מחברת אופו עצמה אלא מחברת ההי-אנד Nu Force. החברה לקחה את גרסת ה-SE מאופו ועשתה עליה שיפורים נוספים בתחום האנאלוג. על השינויים ניתן לקרוא בלינק הבא. מחיר המוצר בארה"ב $1,300
http://www.nuforce.com/hi/products/oppo ... /index.php
בכוונה לא אתמקד ביכולות הוידאו המדהימות של הנגן, תוכלו לקרוא עליהן בכתבתו של עופר. רבים אומרים שמדובר באחד מהנגנים הטובים היום שישנם בשוק ורק אוסיף שהוא מתחיל לנגן כותרי בלו-ריי תוך כמה שניות ושרק הגרסה של NU FORCE היא מולטי-זון מלא בחומרה ולא בתוכנה העלולה לגרום לבעיות בשידרוגים של הקושחה.
לגבי איכות האודיו בחיבורים אנאלוגים:
המכשיר כולל בתוכו יכולת פיענוח של כל פורמט אפשרי, ישן או חדש והעברתו במשניים ועד שמונה ערוצים אנאלוגים הישר להגברה.
ראשית בחנתי את יכולתו ב-SACD. תמיד אהבתי את הפורמט הנ"ל והרגשתי שישנם כמה הבדלים מובהקים בינו לבין CD רגיל. הבעיה היא שמעולם לא היה לי מתחת ליד מוצר היי-אנד אמיתי שמנגן SACD והכי גבוה שהצלחתי להגיע היה לדנון 3910. הדנון הרשים בניגונו של SACD וכשהשוותי אותו ל-CD שגם היה מנוגן על ידו ההבדל בין ה-CD ל-SACD היה שמיים וארץ. אך כשניגנתי את ה-SACD דרכו ואת ה-CD דרך ה-DAC האיכותי שלי ההפרשים צומצמו והיו יתרונות לכאן ולכאן.
כשניגנתי SACD דרך הנגן החדש שלי נדהמתי מהאיכות שלפתע התגלתה במערכת שלי. הוא נשמע עשר רמות מעל הדנון וכשאני משווה SACD ל-CD שמנוגן דרך ה-DAC שלי, ה-CD נישאר מאחור. וכל מי שטוען שאין הבדל בין SACD לבין CD אני מוכן להתחייב שאין לו את הנגן הזה.
המשכתי הלאה לבדוק CDs רגילים, HDCD, הקלטות בבלו-ריי ו-PCM רב ערוצי 24 ביט. הכל נשמע כמו מיליון דולר. אם אצטרך לתאר בכמה מילים את הסאונד של המכשיר הזה, אומר: צלילות, אוריריות, פירוט ושקט. מכשיר סופר היי-אנד לכל דבר. כשהשוותי CD או PCM 24 ביט אחד מול אחד מול ה-DAC שלי ($4,500) ה-DAC שלי ניצח אותו בנקודות, בטח לא בנוק-אאוט.
לו רק היה מדובר בנגן CD SACD הייתי טוען שמדובר במוצר עם יחס עלות תועלת גבוה מאוד. אני לא שמעתי נגני CD בכפליים המחיר שנשמעים כל כך טוב. אך אם תוסיף את העובדה שהוא גם נגן הבלו-ריי מהמובילים בשוק אז הערך שלו פשוט מטורף.
והכי חשוב לנו, את נגני האופו אי אפשר להשיג בארץ באופן רישמי או לא רישמי. חברת Nu Force לעומת זאת, מיוצגת בארץ בכבוד ע"י איל פור מחברת אודיו פידלטי:
http://www.aufi.co.il/
איל מוכר את הנגן ב-5,990 ש"ח שזה מחיר חו"ל+מע"מ כך שאם תביאו אותו לבד תשלמו את אותו המחיר פלוס משלוח ומס קניה.
ואילו אצל איל פור תקבלו שנה אחריות ומנסיון גם שירות עם חיוך.
ידידי - רוצו לקנות! כל מילה נוספת מיותרת.
מכיוון שעופר כבר כתב על הנגן המופלא הזה בגרסתו הבסיסית מחברת OPPO, הרשו לי להתמקד רק בשתי הגרסאות המשופרות שלו. יש לציין שכל השיפורים רלוונטים לאילו המשתמשים רק או גם ביציאות האנאלוגיות שלו. אילו שמתכוונים להשתמש באודיו שלו דרך ה-HDMI או היציאות הדיגיטליות יסתפקו בכבוד בגרסה הבסיסית של הנגן שעולה רק $500. כל השיפורים כולם בשתי הגרסאות נעשו רק ביציאות האנאלוגיות. לינק לנגן הבסיסי:
הגרסה הבאה שלו מאופו היא גרסת ה-SE בה נעשו מספר שיפורים בתחום האנאלוג כולל DACים איכותיים יותר וניפרדים לערוצים הקדמיים והאחוריים, ספק כח איכותי ושיפורים נוספים עליהם ניתן לקרוא בלינק הבא, מחיר גרסת ה-SE היא $900
הגרסה השלישית אותה ניתן לרכוש מגיעה לא מחברת אופו עצמה אלא מחברת ההי-אנד Nu Force. החברה לקחה את גרסת ה-SE מאופו ועשתה עליה שיפורים נוספים בתחום האנאלוג. על השינויים ניתן לקרוא בלינק הבא. מחיר המוצר בארה"ב $1,300
בכוונה לא אתמקד ביכולות הוידאו המדהימות של הנגן, תוכלו לקרוא עליהן בכתבתו של עופר. רבים אומרים שמדובר באחד מהנגנים הטובים היום שישנם בשוק ורק אוסיף שהוא מתחיל לנגן כותרי בלו-ריי תוך כמה שניות ושרק הגרסה של NU FORCE היא מולטי-זון מלא בחומרה ולא בתוכנה העלולה לגרום לבעיות בשידרוגים של הקושחה.
המכשיר כולל בתוכו יכולת פיענוח של כל פורמט אפשרי, ישן או חדש והעברתו במשניים ועד שמונה ערוצים אנאלוגים הישר להגברה.
ראשית בחנתי את יכולתו ב-SACD. תמיד אהבתי את הפורמט הנ"ל והרגשתי שישנם כמה הבדלים מובהקים בינו לבין CD רגיל. הבעיה היא שמעולם לא היה לי מתחת ליד מוצר היי-אנד אמיתי שמנגן SACD והכי גבוה שהצלחתי להגיע היה לדנון 3910. הדנון הרשים בניגונו של SACD וכשהשוותי אותו ל-CD שגם היה מנוגן על ידו ההבדל בין ה-CD ל-SACD היה שמיים וארץ. אך כשניגנתי את ה-SACD דרכו ואת ה-CD דרך ה-DAC האיכותי שלי ההפרשים צומצמו והיו יתרונות לכאן ולכאן.
כשניגנתי SACD דרך הנגן החדש שלי נדהמתי מהאיכות שלפתע התגלתה במערכת שלי. הוא נשמע עשר רמות מעל הדנון וכשאני משווה SACD ל-CD שמנוגן דרך ה-DAC שלי, ה-CD נישאר מאחור. וכל מי שטוען שאין הבדל בין SACD לבין CD אני מוכן להתחייב שאין לו את הנגן הזה.
המשכתי הלאה לבדוק CDs רגילים, HDCD, הקלטות בבלו-ריי ו-PCM רב ערוצי 24 ביט. הכל נשמע כמו מיליון דולר. אם אצטרך לתאר בכמה מילים את הסאונד של המכשיר הזה, אומר: צלילות, אוריריות, פירוט ושקט. מכשיר סופר היי-אנד לכל דבר. כשהשוותי CD או PCM 24 ביט אחד מול אחד מול ה-DAC שלי ($4,500) ה-DAC שלי ניצח אותו בנקודות, בטח לא בנוק-אאוט.
לו רק היה מדובר בנגן CD SACD הייתי טוען שמדובר במוצר עם יחס עלות תועלת גבוה מאוד. אני לא שמעתי נגני CD בכפליים המחיר שנשמעים כל כך טוב. אך אם תוסיף את העובדה שהוא גם נגן הבלו-ריי מהמובילים בשוק אז הערך שלו פשוט מטורף.
והכי חשוב לנו, את נגני האופו אי אפשר להשיג בארץ באופן רישמי או לא רישמי. חברת Nu Force לעומת זאת, מיוצגת בארץ בכבוד ע"י איל פור מחברת אודיו פידלטי:
איל מוכר את הנגן ב-5,990 ש"ח שזה מחיר חו"ל+מע"מ כך שאם תביאו אותו לבד תשלמו את אותו המחיר פלוס משלוח ומס קניה.
ידידי - רוצו לקנות! כל מילה נוספת מיותרת.
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"
תתחדש !!!
אז המקור משנה, אה?
יש לי 3 כותרי SACD שבטעות רכשתי פעמים והן עדיין בניילונים כמובן - אם זה מעניין אותך דבר איתי.
אז המקור משנה, אה?
יש לי 3 כותרי SACD שבטעות רכשתי פעמים והן עדיין בניילונים כמובן - אם זה מעניין אותך דבר איתי.
גנאדי
----------------------------------------------
let the sun shine, let the tube glow, let the life flow
http://sites.google.com/site/crocweb
----------------------------------------------
let the sun shine, let the tube glow, let the life flow
http://sites.google.com/site/crocweb
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17926
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2492 פעמים
קודם כל תתחדש.danlior כתב:בואו נתחיל מהסוף, מדוע בחרתי לכתוב על הנגן כאן בפורום אודיו רב ערוצי ולא בפורום נגני DVD בלוריי? ובכן הסיבה לכך כי המכשיר הזה הוא קודם כל ולפני הכל נגן אודיו אודיופילי רב ערוצי. הוא ינגן כל דבר שתזרוק עליו מ-CD, HDCD, SACD, DVD-A ועד הבלוריי הכי עדכני. הכל מולטי-זון מלא וללא אף הגנה כולל ה-watermark שיש ב-DVD-A
ידידי - רוצו לקנות! כל מילה נוספת מיותרת....
מה שהכי מענין אותי הוא האם המחיר כולל את עלות הנסיעה לאייל לירושלים (ברכב פרטי/מונית)או שזה מתומחר בנפרד?
במידה וזה בנפרד חשוב להדגיש את הענין.
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
danlior .
ראשית ...... תתחדש ותהנה ממנו .
כמו שאני נהנתי ממנו אתמול בלילה . הוא פשוט פנומנלי ואין מה להוסיף .
1. הוא שותה כל כותר של בלוריי בשניות ספורות ללא כל בעיה אפילו את הקשים ביותר .
דני תהיה בטוח שאני אגיע עם הבלוריי של T-2 מהדורת סקיינט אודישן . לא שכחתי בכלל ..
2. אייכות האודיו שלו באנאלוג . מושלמת .
3. לדעתי הנגן האוניברסלי האיכותי ביותר שיש בשוק .
מה שנשאר עכשיו .. לארגן מזומנים לרכישת הנגן המופלא הזה .
יום טוב שיהיה לך דני... ועוד אלפי שעות צפייה והאזנה עם הנגן הזה .
ראשית ...... תתחדש ותהנה ממנו .
1. הוא שותה כל כותר של בלוריי בשניות ספורות ללא כל בעיה אפילו את הקשים ביותר .
דני תהיה בטוח שאני אגיע עם הבלוריי של T-2 מהדורת סקיינט אודישן . לא שכחתי בכלל ..
2. אייכות האודיו שלו באנאלוג . מושלמת .
3. לדעתי הנגן האוניברסלי האיכותי ביותר שיש בשוק .
מה שנשאר עכשיו .. לארגן מזומנים לרכישת הנגן המופלא הזה .
יום טוב שיהיה לך דני... ועוד אלפי שעות צפייה והאזנה עם הנגן הזה .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
-
danlior
- חבר מכור קשה

istarmini
זה רק חלק מהיתרונות בלרכוש משהו בארץ ולא ליבא מחו"ל ובטח כשזה מאיש בעל תודעת שירות כמו איל פור.
אני שמח להודיע לך שאיל פור הביא לי את הנגן בעצמו עד הבית. הוא גם הביא לי פעם עד הבית כבלים לנסיון אותם בסוף לא רכשתי ממנו.קודם כל תתחדש.
מה שהכי מענין אותי הוא האם המחיר כולל את עלות הנסיעה לאייל לירושלים (ברכב פרטי/מונית)או שזה מתומחר בנפרד?
במידה וזה בנפרד חשוב להדגיש את הענין....
זה רק חלק מהיתרונות בלרכוש משהו בארץ ולא ליבא מחו"ל ובטח כשזה מאיש בעל תודעת שירות כמו איל פור.
-
danlior
- חבר מכור קשה

מקור משנה? מה פתאום! גם אינטרקונקטים, כבלי רמקולים וכבלי חשמל לא משנים!Croc כתב:תתחדש !!!
אז המקור משנה, אה?![]()
יש לי 3 כותרי SACD שבטעות רכשתי פעמים והן עדיין בניילונים כמובן - אם זה מעניין אותך דבר איתי....
מדוע סגורים בניילונים? אם אני זוכר נכון יש לך את הסוני 9000 שהוא נגן SACD מצויין. מה הם?
-
danlior
- חבר מכור קשה

מבחינת וידאו - הנגן מחובר ב-HDMI לרסיבר והרסיבר מחובר לטלוויזיה ב-HDMI - סוף הסיפור.MarkK כתב:תוכל בבקשה לפרט איך חיברת אותו לטלוויזיה ובעיקר למגבר / רסיבר על מנת למקסם את היכולות של הנגן,...
מבחינת אודיו - הרבה יותר מורכב. בוא נתחיל בחיבורים הדיגיטלים:
מהנגן לפיוניר LX70 כאמור ב-HDMI. כאן יש שתי אופציות - אחת שהנגן יפענח את המידע בעצמו ויעביר אותו כ-PCM רב ערוצי מפוענח לרסיבר (עבור רסיברים ללא המפענח הדרוש) או שיעביר את המידע כביט-סטרים והפיענוח יעשה ע"י הרסיבר. הפתיע אותי מאוד לגלות שה-LX70 שלי כולל DSD דקודר עבור SACD. בנוסף הנגן מחובר בכבל קואקס ל-DAC שלי.
חיבורים אנאלוגים: לרסיבר הנגן מחובר בשמונה חיבורי אינטרקונקט לפרוססור אין (7.1) ולאינטגרייטד הסטריאופוני הוא מחובר דרך יציאות הסטריאו שלו. כמו שכתבתי, הנגן הזה שונה מהגרסא הבסיסית שלו שעולה $500 אך ורק ביציאות האנאלוגיות שלו ומן הסתם אני משתדל למקסם את היתרונות שלו.
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
zeev78zeev78 כתב:אני חייב ללכת לבדוק את הנגן הזה בעצמי כדי לראות על מה כל המהומה שיש סביבו...
גם אני לא יכולתי להתאפק כדי לדעת על מה מדובר .. כמובן בקשר לנגן .
ולכן נסעתי אתמול אחרי חצות . לחבר danlior כדי להתרשם מהנגן הפנומנלי הזה .
לדעתי הוא מושלם ...
יום טוב לך .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17926
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2492 פעמים
איזה מזל אחרת היית צריך להכניס לחישוב גם את עלות המונית/דלק לירושלים וחזרה ואולי זה היה הופך את העיסקה ללא כדאית מבחינתך.danlior כתב:istarmini
אני שמח להודיע לך שאיל פור הביא לי את הנגן בעצמו עד הבית. הוא גם הביא לי פעם עד הבית כבלים לנסיון אותם בסוף לא רכשתי ממנו.קודם כל תתחדש.
זה רק חלק מהיתרונות בלרכוש משהו בארץ ולא ליבא מחו"ל ובטח כשזה מאיש בעל תודעת שירות כמו איל פור....
-
danlior
- חבר מכור קשה

שאלה טובה. גם לטלוויזיה שלי יכולות דומות אך מעולם לא בדקתי אותן. יש לי סטרימר של דויקו והוא מספק אותי. אולי באמת אבחון את יכולת הנגן כסטרימר ואדווח כאן.צפיד כתב:דני תתחדש!
הצלחת לסקרן ...
אם תוכל לספר על היכולות של הנגן כסטרימר ?תמיכה בכתוביות פורמטים וכ'...
תמונות תמיד כיף לראות !...
-
danlior
- חבר מכור קשה

לא כדאית? כמה עולה היום דלק מתל-אביב לירושלים ובחזרה? תכפיל כפול עשר ועדיין העסקה היתה כדאית. אבל כאמור - שירות עד הבית!istarmini כתב:איזה מזל אחרת היית צריך להכניס לחישוב גם את עלות המונית/דלק לירושלים וחזרה ואולי זה היה הופך את העיסקה ללא כדאית מבחינתך.danlior כתב:istarmini
זה רק חלק מהיתרונות בלרכוש משהו בארץ ולא ליבא מחו"ל ובטח כשזה מאיש בעל תודעת שירות כמו איל פור.......