יכול להיות שעדכון התוכנה האחרון של ps3 לא מזהה שלטים לא מקוריים?

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
שלח תגובה
odtl פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 111
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

היי,
היום דיברתי עם חבר שיש לו PS3, הוא עשה את העדכון תוכנה האחרון,
כשהוא קנה את המכשיר בתאילנד הוא גם קנה שלט נוסף שהתברר כחיקוי מוצלח אבל עדיין חיקוי.
משום מה לאחר העדכון הוא לא מזהה את השלט.. האם יכול להיות שיש קשר בין הדברים?

אמרתי לו שזה קצת תמוה בעיני ואני לא חושב שיש קשר,
אם למישהו היה ניסיון כלשהו אני אשמח לשיתוף.

תודה :)

wallalon
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1925
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 147 פעמים

שליחה #2 

תנסו לחבר בכבל USB ולהדליק...אולי בעיית סנכרון.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73314
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3164 פעמים

שליחה #3 

אני מדבר מזיכרון בלבד, אבל זכו לי ששמעתי משהו שכזה פה בפורום פעם. בדקתם את הג'ויסטיק ב PS3 נוסף? שללתם את האפשרות שהג'ויסטיק פשוט תקול?

odtl פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

טוב חברים, בדקתי גם את הקונסולה שלי לאחר העדכון וגם אני קניתי את אותו שלט בתאילנד..
לצערי הוא פשוט לא מגיב.. עשיתי לו ריסטרט (לחיצה מאחורה עם קיסם) ושוב כל האורות דולקים ומנסה להסתנכרן אבל בסוף גם האור של 1 וגם האור של 2 דולקים והוא לא מגיב.
זו לא בעיה של השלט כי עד לפני יומיים שעשיתי את העדכון הוא עבד מעולה.

יש מישהו בפורום שיש לו שלט לא מקורי שעובד לאחר שעדכן את התוכנה במכשיר???

ועוד משהו קטן, אם זה לא יסתדר ולא יעבוד יותר, יש למישהו המלצה על אתר/מקום שניתן לקנות בו שלט מקורי במחיר סביר?
כל המלצה תתקבל בשמחה. :?

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #5 

שלט מקורי במחיר סביר תוכל לרכוש באיביי. ד"א, השלטים של סוני המקוריים הם כרגע הכי טובים בשוק ככה שלחפש חיקויים לפי דעתי זו שטות מלכתחילה.

odtl פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

כנראה שאתה צודק אבל האמת הייתי בטוח שהוא מקורי.. נראה ממש אותו הדבר ומגיע באריזה מקורית כזאת.. שמע בכל זאת תאילנד.. קשה לגלות בטח כשאתה רוכש פעם ראשונה את המכשיר ואת השלט.

אבל תודה על ההמלצה אני אבדוק מה הולך באי ביי

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #7 

בדקת שזה לא נובע מאיבוד סנכרון ?
ניסית לחבר אותו למכשיר עם USB כמו שכבר רשמו קודם ?
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

odtl פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

jacko-il כתב:בדקת שזה לא נובע מאיבוד סנכרון ?
ניסית לחבר אותו למכשיר עם USB כמו שכבר רשמו קודם ?
...
כן בדקתי הכל, חיברתי usb ועשיתי ריסט לשלט, הוא מזהה אותו אבל הוא לא מגיב בכלל, הוא מדליק 2 נורות של 1 ו2 בשלט ביחד ונתקע.. משהו מוזר. העניין הוא שזה קרה רק אחרי העדכון תוכנה וזה קרה לעוד חבר שלי בדיוק אותו הדבר.
כנראה שהם חסמו את השלט הזה.. אין לי הסבר אחר.

אני אנסה אולי לבדוק אותו בקונסולה של חברים שלא עשו את העדכון תוכנה, לראות אם הוא עובד שם.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #9 

בכדי לייצר ציוד היקפי לקונסולה צריך אישור מהיצרן/סוני. כנראה שהחברה שיצרה את החיקוי לא טרחה לקבל את האישור ולכן המוצרים שלה נחסמו.

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #10 

העדכון האחרון אכן חוסם את הג'ויסטיקים הלא מקוריים.
אם תשאלו אותי, אין על המקוריים. יצא לי לשחק על המזוייפים וזה פשוט לא זה..
Need more cowbell

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #11 

Huber כתב:בכדי לייצר ציוד היקפי לקונסולה צריך אישור מהיצרן/סוני. כנראה שהחברה שיצרה את החיקוי לא טרחה לקבל את האישור ולכן המוצרים שלה נחסמו.
...
למה זה אבל מעניין אותי בתור לקוח העניינים הבירוקרטיים שלהם ?
מצידי, שיילכו לתבוע את היצרן הסורר.
למה אני, בתור לקוח, צריך לשלם על השטות הזו ?
לפי דעתי זו חוצפה.

דמיין שפתאום הרכב שלך לא מניע יותר כי שמת לו מצתים לא מקוריים שלא אופשרו על ידי היצרן.
זה אוטו שלי וזכותי להחליט מה לעשות בו..

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #12 

jacko-il - למה? ככה. זה מוצר של סוני וזו ההחלטה שלהם. לא מתאים לך? אל תרכוש את הקונסולה. שלא תשלה את עצמך לרגע, מיקרוסופט נוהגת אותו הדבר ב XBOX ויתרה מזאת, בקונסולה שלהם הם מייצרים ציוד היקפי במחירים הרבה הרבה יותר שערוריתיים. תברר כמה מוכרים לך שם דיסק קשיח ל XBOX לעומת מחירו למחשב/PS3 וזו רק דוגמא אחת.

ליצרן שמייצר מכשיר יחודי יש זכות לבקש מיצרנים המייצרים ציוד היקפי למכשיר לקבל ממנו אישור לכך על מנת לוודא שהציוד ההיקפי באיכות מספקת ושהוא עובד היטב עם הקונסולה. בסופו של היום כל עוד לא מנצלים את זה לרעה זה יכול להועיל לי ולך כצרכנים. הדיון שאנו מנהלים פה הוא דוגמא מצויינת לכך. השלטים הלא מאושרים הם ברמה הרבה יותר נמוכה מהשלטים של סוני. אני אישית לא הייתי חוסך כמה שקלים ופוגע בחווית הגיימינג שלי במקרה הזה.

ד"א, אם כבר לתבוע, במקרה הזה הגורם הבעייתי הוא היצרן של הבקר שלא טרח לקבל אישור מסוני ולא סוני עצמה. אם כבר מחפשים עילה לתביעה, היחיד פה שיש לך "קייס" נגדו הוא היצרן של החיקוי.

אם אני אקח את האנולגיה שלך לעולם הרכב, לא הייתי רוצה שהמוסכניק שלי ישים לי ברכב רכיבים שלא מאושרים על ידי היצרן ושיגרמו לי לבעיות עתידיות (בטיחות, אחוז נפל גבוה יותר וכו).

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #13 

לא מקבל.
אתה מנסה לתרץ את זה כדי שזה יהיה נחמד לבליעה. אבל זה לא..
לא חושב שיש להם זכות לקבוע לי מה יעבוד ומה לא על המכשיר שקניתי. הוא שלי.
ולא הזכרתי עילה לתביעה בכלל. בטוח שלא נגד סוני.
אמרתי שאם לסוני יש בעיה עם זה שמישהו מייצר ציוד בלי אישור שלה - הם מוזמנים לתבוע אותו. בדיוק מה שאתה רשמת..

לגבי הרכב,
תהיה בטוח ששמו לך וישימו לך חלקים שלא אושרו על ידי יצרן הרכב שלך. זה נקרא "חלקים חליפיים / תואמים"..
למזלך ולשמחתם של מאות מיליוני לקוחות בעולם - זה חוקי ומקובל.
ומי שבודק אותם, תודה לאל, זה גוף בטיחות שמוסמך לכך ולא יצרן הרכב. (וכולנו יודעים מה האינטרס של יצרן הרכב).

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #14 

בעיקרון אתה צודק בטענה שלך, אבל בקונסולות משום מה המצב שונה. למשל, פריצה של קונסולה אמורה להיות חוקית - הרי זאת הקונסולה שלי וזכותי לפרוץ אותה, ובארץ אכן אין חוק נגד פריצות, אבל בחו"ל זה לא חוקי בהרבה מדינות.
או שמיקרוסופט הוציאו עידכון תוכנה שגורם להתקני זיכרון חיצוניים לא מאושרים להפסיק לעבוד לא מזמן. לדעתי זה הרבה יותר גרוע מבקר שמפסיק לעבוד - כאן מדובר באנשים שיום אחד הדליקו את הקונסולה, ראו שיש עידכון תוכנה, הריצו אותו, ואיבדו מיד את כל המשחקים השמורים וכל ההורדות שלהם, בלי שום אזהרה מראש (כאילו אם היו מכניסים את האזהרה ל EULA של העידכון מישהו היה רואה את זה).

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #15 

תשמע,
משחקים/סרטים מזוייפים וצרובים זו אכן בעיה.
אני מצדיק את היצרניות במלחמה שלהם נגד הפיראטיות ומלחמה של לנסות לשמור על מה שהוא שלך.
יש להם זכויות יוצרים וזה מקובל.
אבל, אני גם כאן, לא חושב שהם יכולות לעשות כל מה שעולה על רוחן.
לדעתי מותר ללקוח להכין עותק גיבוי למשחק אותו הוא רכש
(ואם אני לא טועה זה גם חוקי בארה"ב לפי מה שקראתי וזה נכון לגבי כל מדיה דיגיטלית).
הדבר מתחיל להיות לא חוקי בעליל כאשר הוא מופץ ברשת, נמכר בחנויות הוא סתם מועבר מאחד לשני.
למה זה כן חוקי להכין עותק אחד? יש הרבה סיבות.
קנית משחק שאתה אוהב (שעולה לא מעט - 60$) לילד שלך בן ה 6.
וילדים כמו ילדים לא בדיוק יודעים לשמור על רכוש וקרה שהדיסק נפל לו ונשרט או גרוע מכך, נשבר.
מה עכשיו ? תלך לקנות עוד אחד? זו בעיה.

טוב, חזרה לנושא של הדיון.
לגבי השלט או כל ציוד היקפי אחר. זו פשוט חוצפה שהם חושבים שיש להם הזכות לבטל את הגישה או להפסיק את פעולתו.
כמו שאמרתי, אם יש להם בעיה אם יצרן מסויים והם חושבים שזכותם המסחרית נפגעת שישברו איתו הם את הראש.
מצידי שיתבעו אותו. מה זה מעניין אותי השטות הזו ? מחר הם יחליטו ש MADCATZ או לוג'יטק לא עומדים בהסכמים מולם ויחסמו גם את הציוד שלהם.
מה זה השטות הזאת ?
*ואני יודע שאין אם מי לדבר כי זאת סוני ובלה בלה בלה.. אבל לפחות יש פורום להוציא קיטור.

odtl פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

jacko-il אני מסכים איתך במאה אחוז,
תשמע במשך למעלה מחצי שנה אני משתמש בבקר הזה שד.א נראה זהה לסוני ואפילו רשום עליו סוני - אבל הוא לא מקורי כי הוא נקנה בתאילנד והם מלכי הזיופים.
אין לי מושג למה חסמו אותו והאם חסמו עוד דגמים נוספים, אין אפילו אפשרות לבדוק מי היצרן.
חבל שאין איזו דרך לברר את העניין הזה.. בכל מקרה לגבי נוחות הבקר, אין ספק שהמקורי הוא הנוח ביותר אבל אני חייב לציין שהבקר הספציפי שאני קניתי היה נוח לי באותה מידה - זהה במידות ובצורה ולכן לא ראיתי שום הבדל בניהם ולא קרה פעם או פעמיים שגם התבלבלתי בניהם. (ההבדל היחידי הוא שהבקר הלא מקורי טיפה קל יותר והכיתוב sony עליו גדול יותר)

בקיצור חבל שהם לא נותנים הזהרות או מפרסמים לפחות אילו בקרים כן נתמכים ואילו לא. מי יכול להבטיח לי שאם אני אקנה בקר של לוג'יטק לא יחסמו לי אותו בעוד חצי שנה בעדכון תוכנה הבא?

חבל.. אני חייב לציין שאם הייתי יודע על העניין לא בטוח שהייתי עושה את העדכון תוכנה.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #17 

במקרה שלך מדובר בשלט שהוא זיוף ולא חיקוי של השלט של סוני כמו שרשמת בהתחלה..
זה משנה קצת את התמונה האמת. זה עדיין מעצבן שהוא נחסם אבל את זה אני איכשהו יכול להבין.
מדובר במוצר שמראש לא חוקי ולא אמור בכלל להמכר.
כנראה שאם אותו שלט בדיוק היה נמכר במעטפת קצת שונה וכמובן ללא הכיתוב "SONY" שמזמין צרות, אז הוא לא היה נחסם..

odtl פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

jacko-il כתב:במקרה שלך מדובר בשלט שהוא זיוף ולא חיקוי של השלט של סוני כמו שרשמת בהתחלה..
זה משנה קצת את התמונה האמת. זה עדיין מעצבן שהוא נחסם אבל את זה אני איכשהו יכול להבין.
מדובר במוצר שמראש לא חוקי ולא אמור בכלל להמכר.
כנראה שאם אותו שלט בדיוק היה נמכר במעטפת קצת שונה וכמובן ללא הכיתוב "SONY" שמזמין צרות, אז הוא לא היה נחסם..
...
צודק זה זיוף ובאמת זיוף טוב, איך אני, לקוח פשוט, אמור להבחין בין האמיתי לבין הזיוף?!
למה אני האשם?? יש לכם בעיה מול הזייפנים תתבעו אותם.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #19 

זו אכן בעייה משפטית מעניינת..
:idea: גרם לי להזכר שיש לי גם נעליים נייקי מזוייפות.. רק שלא יבואו אליי מנייקי וייקחו לי אותם מהרגליים..
יכול להיות קצת מביך אם ייתפסו אותי רחוק מהבית..

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #20 

jacko-il כתב:זו אכן בעייה משפטית מעניינת..
:idea: גרם לי להזכר שיש לי גם נעליים נייקי מזוייפות.. רק שלא יבואו אליי מנייקי וייקחו לי אותם מהרגליים..
יכול להיות קצת מביך אם ייתפסו אותי רחוק מהבית..
...
חחח :lol:
Need more cowbell

שלח תגובה

חזור אל “קונסולות”