בעיה בחיבור PC אודיו לטלויזיה שלי
שלום לכולם,
נזכרתי קצת באיחור לחבר את אחד המחשבים שלי לטלויזיה בסלון.
בגלל שאני רוצה איכות אני מוציא ווידאו ב HDMI, אבל בגלל שזה מחשב די ישן (פנטיום 4), שמתאים לו כרטיס מסך די מעפן, הוא יכול להוציא רק ווידאו דרך ה HDMI. לכן אני מנסה להוציא אודיו בנוסף מהמחשב ישירות לטלויזיה.
אז הוצאתי כבל מה LINE OUT של המחשב אל הגב של הטלויזיה שלי (סוני KDL-40S3000), שם אחד האינפוטים הוא HDMI ושני RCA, שנראה לי מתאים למצב. אז חיברתי כבל ל RCA. הבעיה היא שלמרות שבדקתי את תקינות הכבל, כשאני שם מוזיקה במחשב, אני לא שומע אודיו (דרך אגב, גם ווידאו אין לי, אבל זה רק בגלל שהכרטיס מסך החדש עוד לא הגיע).
רציתי לדעת אם מישהו כאן יכול לעזור לי ואולי גם כן נתקלו בבעיה הזו.
ואם לא, אולי בכל זאת יוכלו לעזור לי בהמלצות לחיבור טוב של המחשב לטלויזיה.
תודה מראש,
יואל
נזכרתי קצת באיחור לחבר את אחד המחשבים שלי לטלויזיה בסלון.
בגלל שאני רוצה איכות אני מוציא ווידאו ב HDMI, אבל בגלל שזה מחשב די ישן (פנטיום 4), שמתאים לו כרטיס מסך די מעפן, הוא יכול להוציא רק ווידאו דרך ה HDMI. לכן אני מנסה להוציא אודיו בנוסף מהמחשב ישירות לטלויזיה.
אז הוצאתי כבל מה LINE OUT של המחשב אל הגב של הטלויזיה שלי (סוני KDL-40S3000), שם אחד האינפוטים הוא HDMI ושני RCA, שנראה לי מתאים למצב. אז חיברתי כבל ל RCA. הבעיה היא שלמרות שבדקתי את תקינות הכבל, כשאני שם מוזיקה במחשב, אני לא שומע אודיו (דרך אגב, גם ווידאו אין לי, אבל זה רק בגלל שהכרטיס מסך החדש עוד לא הגיע).
רציתי לדעת אם מישהו כאן יכול לעזור לי ואולי גם כן נתקלו בבעיה הזו.
ואם לא, אולי בכל זאת יוכלו לעזור לי בהמלצות לחיבור טוב של המחשב לטלויזיה.
תודה מראש,
יואל
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
staticX, בלא מעט טלויזיות שראיתי אחת מכניסות ה HDMI מוגדרת גם כ PC, ומשויכת לה כניסת אודיו אנלוגי (במידה ומשתמשים במתאם DVI-HDMI זה חשוב).
joelr,
העברת את הטלויזיה לכניסה המתאימה?
האודיו יישמע רק כשתעמוד על ה HDMI input המשויך לכניסת האודיו.
joelr,
העברת את הטלויזיה לכניסה המתאימה?
האודיו יישמע רק כשתעמוד על ה HDMI input המשויך לכניסת האודיו.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
joelr, ברוך הבא לפורום!
ברוב הטלוויזיות כיום צריך אות וידאו כדי שיתחיל להישמע גם הסאונד (גם אם זה מחובר בנפרד).
ברוב הטלוויזיות כיום צריך אות וידאו כדי שיתחיל להישמע גם הסאונד (גם אם זה מחובר בנפרד).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
טוב, תודה על התגובות.
למרות שעשיתם אותי קצת מבולבל כי שלושתכם אומרים דברים שונים.
קודם כל, אני מדבר על כניסת HDMI וRCA כמו INPUT 2 בדיאגרמה למטה.
אורי, ברור שאני מעביר את הטלויזיה לאינפוט (CHANNEL) המתאים. במקרה של הטלויזיה שלי זה 5.
האם לזה אתה מתכוון?
PIXIES, לדעתך זה תקין שאני לא שומע שום דבר כל עוד ה HDMI שלי לא מחובר?
אתה אמור שברגע שאני אחבר אותו לכרטיס הווידאו שלי (כשיגיע...), אז אני אמור לשמוע אודיו מה RCA?
יואל
למרות שעשיתם אותי קצת מבולבל כי שלושתכם אומרים דברים שונים.
קודם כל, אני מדבר על כניסת HDMI וRCA כמו INPUT 2 בדיאגרמה למטה.
אורי, ברור שאני מעביר את הטלויזיה לאינפוט (CHANNEL) המתאים. במקרה של הטלויזיה שלי זה 5.
האם לזה אתה מתכוון?
PIXIES, לדעתך זה תקין שאני לא שומע שום דבר כל עוד ה HDMI שלי לא מחובר?
אתה אמור שברגע שאני אחבר אותו לכרטיס הווידאו שלי (כשיגיע...), אז אני אמור לשמוע אודיו מה RCA?
יואל
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
joelr,
אני ו pixies הבנו למה אתה מתכוון, ודיברנו על אותה הכניסה שאתה דיברת עליה.
יתכן ו Pixies צודק (לא בדקתי אף פעם אם ניתן לקבל רק אודיו דרך הכניסה המשויכת לוידאו) - יש בזה היגיון.
אם אתה רוצה לבדוק את זה, חבר לכניסת ה HDMI הזו מחבר ממקור אחר (אם יש לך), ותגדיר בו שלא יוציא אודיו.
כך תוכל לבדוק אם בצמוד לוידאו שלו אתה מקבל את האודיו מהמחשב.
אני ו pixies הבנו למה אתה מתכוון, ודיברנו על אותה הכניסה שאתה דיברת עליה.
יתכן ו Pixies צודק (לא בדקתי אף פעם אם ניתן לקבל רק אודיו דרך הכניסה המשויכת לוידאו) - יש בזה היגיון.
אם אתה רוצה לבדוק את זה, חבר לכניסת ה HDMI הזו מחבר ממקור אחר (אם יש לך), ותגדיר בו שלא יוציא אודיו.
כך תוכל לבדוק אם בצמוד לוידאו שלו אתה מקבל את האודיו מהמחשב.
היי אורי, תודה על התגובה המהירה.
בדיוק ניסיתי את זה- חיברתי את הבלו-ריי שלי דרך הכבל HDMI שמחובר לכניסה ההיא, אבל כמובן שאני מקבל את האודיו של הבלו-ריי.
לא ברור לי כ"כ איך לשלול ממנו את האודיו, אבל אני אשחק קצת עם ההגדרות שלו.
בדיוק ניסיתי את זה- חיברתי את הבלו-ריי שלי דרך הכבל HDMI שמחובר לכניסה ההיא, אבל כמובן שאני מקבל את האודיו של הבלו-ריי.
לא ברור לי כ"כ איך לשלול ממנו את האודיו, אבל אני אשחק קצת עם ההגדרות שלו.
אורי,
נראה לי שזה לא עובד...
חיברתי במקום הבלו-ריי את המצלמה הדיגיטלית שלי (SLR או ווידאו), ושמתי לצפיה תמונות שצילמתי ככה שבטוח אין אודיו.
הבעיה היא שבינתיים השמעתי סרטון במחשב, שהיה אמור לתת אודיו לטלויזיה, ולא שמעתי כלום.
אני מתנצל על ההטרדה, פשוט עוד לא הבאתי את כרטיס המסך החדש שלי, ואם אני מגלה עכשיו שכל הסידור הזה לא עובד בקונפיגורזיה הנוכחית, אולי לא אביא אותו, ואחפש אולי כרטיס אחר שכן יכול להוציא גם אודיו דרך הHDMI.
תודה, יואל
נראה לי שזה לא עובד...
חיברתי במקום הבלו-ריי את המצלמה הדיגיטלית שלי (SLR או ווידאו), ושמתי לצפיה תמונות שצילמתי ככה שבטוח אין אודיו.
הבעיה היא שבינתיים השמעתי סרטון במחשב, שהיה אמור לתת אודיו לטלויזיה, ולא שמעתי כלום.
אני מתנצל על ההטרדה, פשוט עוד לא הבאתי את כרטיס המסך החדש שלי, ואם אני מגלה עכשיו שכל הסידור הזה לא עובד בקונפיגורזיה הנוכחית, אולי לא אביא אותו, ואחפש אולי כרטיס אחר שכן יכול להוציא גם אודיו דרך הHDMI.
תודה, יואל
היי אורי,
בסוף זה עובד בדיוק כמו שאמרת... כבר התקשרתי לישפאר כי חשבתי שיש בעיה עם הטלויזיה שלי.
חיברתי בסוף את הכרטיס הישן שלי לכבל HDMI דרך מתאם DVI, ופתאום האודיו עובד.
זה מוזר שזה לא עבד כשחיברתי את המצלמה שלי- כנראה משום מה היא גם משדרת אודיו.
בכל אופן, הכל סבבה עכשיו.
שוב פעם, תודה על הזמן שלך.
יואל
בסוף זה עובד בדיוק כמו שאמרת... כבר התקשרתי לישפאר כי חשבתי שיש בעיה עם הטלויזיה שלי.
חיברתי בסוף את הכרטיס הישן שלי לכבל HDMI דרך מתאם DVI, ופתאום האודיו עובד.
זה מוזר שזה לא עבד כשחיברתי את המצלמה שלי- כנראה משום מה היא גם משדרת אודיו.
בכל אופן, הכל סבבה עכשיו.
שוב פעם, תודה על הזמן שלך.
יואל