חיסול בדובאי

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
Chura פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4777
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #1 

תגידו, רק לי נראה מוזר שמשטרת דובאי מאתרת כל כך הרבה חברי חוליה וכמעט כולם מקושרים לישראל ?
כלומר לא מוזר בקטע של ישראל קשורה, אלא סוג של קשקוש של משטרת דובאי...

למשל החיסול של מורנייה לפני שנתיים ככה, עד היום לא יודעים כמה אנשים, מי הם, איך הם כלום, ופתאום יש 30 חברי חוליה וכולם התרשלו ומזוהים, נשמע לי מופרך...

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #2 

זה דווקא נורא משעשע כל הסיפור הזה...
ואני גם באמת חושב שזה עשה לנו רק טוב, בלי להכנס אם אנחנו עשינו את זה או לא.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35089
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #3 

זה פשוט מאוד, הם רוצים להשאיר את העניין בכותרון ולכן הם כל פעם משחררים קצת.
אני לא חושב שזה יעזור להם, זה לא שחוסל שם חסיד אומות עולם, ואין להם יכולת לקשור את החיסול לישראל (אם יכלו היו עושים את זה מזמן)

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 15223
שם מלא: מני דהן
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 264 פעמים

שליחה #4 

בסוף יחסלו את מפקד המשטרה הזה... איזה מציק הוא :?

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #5 

שום דבר לא נכשל - המטרה הושלמה וטוב שכך 8)

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #6 

מפקד המשטרה שם מנצל כל רגע שנותנים לו להופיע
מגיע לו
כמה פעמים יוצא להיות בכותרות העולמיות
משעשע :)
העם דורש..... כל מיני דברים

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #7 

מי שהכי הרוויח מהסיפור הם יצרני חולצות טי-שירט "Don't mess with the Mossad" :)

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #8 

כולם הרי יודעים שבדובאי יש מערכת מצלמות שמתעדות כל צעד ושעל, ואם אנחנו יודעים את זה, תהיו בטוחים שגם מי שהיה מעורב בחיסול ידע את זה ונקט בכל האמצעים הדרושים בהתחשב באותן נסיבות.
מכאן יש 2 מסקנות:
1- או שהפרצופים של חברי החוליה, הם בכלל לא בכיוון של הפרצופים האמיתיים, וזהותם עדיין חסויה, ותישמר חסויה תוך כדי שימוש בכל מיני טכניקות.
2- או שהפרצופים הם אכן אותנטיים, והמטרה היא שאכן יראו את הפרצופים ושידעו מי עומד מאחורי זה (הפגנת כח).

אני בטוח שאין פה שום פאשלה של הגוף המבצע, והכל מתוכנן מראש, ואם משטרת דובאי מצאה ממצאים כלשהם, זה רק בגלל שנתנו להם למצוא את הממצאים...

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #9 

אני לא כמוכם, אני דווקא בטוח, שיש כאן את אחד הכישלונות הגדולים שנעשו בארגון הביון שביצע את החיסול הזה (אם זה באמת המוסד). בהנחה שזה אנחנו, אין סיכוי שיתכננו מראש שאלה יהיו התוצאות של המבצע הזה. אין סיכוי שמישהו, אם היה מוכן מראש לתוצאות האלה, בדיעבד היה מאשר מבצע כזה, המבצע הזה חשף כל כך הרבה אלמנטים חשובים וקריטיים לביטחון ארגון הביון הזה. התסבוכת הזאת שנכנסו אליה מול כל המדינות בעקבות החיסול הזה היא עצומה ותחזיר אותנו שנים אחורה בכושר הארגון לבצע דברים דומים בעתיד (שוב, בהנחה שזה אנחנו). דובאי עשו בית ספר לעולם באיך מפענחים פרשייה מורכבת כזאת, למרות שעל פניו נראית כקלה לפענוח, במציאות זה הרבה יותר סבוך ולקשור את כל הקצוות, זה לא עניין של מה בכך (הגיוני שלא כל האנשים שפורסמו, באמת היו חלק מהמבצע הזה אבל אין לי ספק שאת הרוב הם חשפו). עוד דבר קטן, אני גם בטוח שבגלל שנחשפו כל כך הרבה פרטים ואנשים, הפרשייה הזאת תפוענח (בחדרי חדרים ייתכן שהיא כבר פוענחה) והמוציאים לפועל ייחשפו.
ועוד דבר קטנטן, אם זה כן אנחנו, אני חושב שזאת חוצפה שלא תתואר שהשתמשו בזהויות של תושבי ישראל! אותם אנשים שגנבו את זהותם שרופים לגמרי ומבחינתם מהיום זה פחד אלוהים לטוס לאיזה שהוא מקום בעולם. אם רק אחד מהם יחליט להגיש בג"צ נגד המדינה (זה יהיה האימא של הבג"צ-ים), "המדינה" תהיה בצרות צרורות (בהנחה שזה אנחנו)

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #10 

אריה,
לא חושב שנחשף כאן משהו שלא מוכר.
בטח למי שמחפשים אותו ועסוק בבריחה, הבנאדם נרדם בשמירה

יש היום כתבה בדה מרקר שאפילו באתר המלון מתגאים בכך שהוא מאובטח ומצולם מאוד. ידעו הכל.

לא מבין למה ישראל לא מגישה מחאה רשמית על שימוש בזהויות אזרחיה על ידי גורם עלום ואלים.
לפי דעתי זה האירים עשו את זה :roll:

לענין בג"ץ, עם כל הכבוד
את המוסד לא יביאו להסביר בבגץ על עבודתו, זה בטוח
זה לא פרשיית קו 300
עוד שבועיים הכל יגווע
והעיקר שהעכברים חזרו למחילות.
יש כאן גם מסר של דובאי. "אנחנו לא פראיירים, ואל תשחקו בחצר האחורית שלנו"
החיסול הזה משרת את כולם פרט לאיראן והחמאס

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #11 

sam22 כתב:אריה,
לא חושב שנחשף כאן משהו שלא מוכר.
בטח למי שמחפשים אותו ועסוק בבריחה, הבנאדם נרדם בשמירה

יש היום כתבה בדה מרקר שאפילו באתר המלון מתגאים בכך שהוא מאובטח ומצולם מאוד. ידעו הכל.

לא מבין למה ישראל לא מגישה מחאה רשמית על שימוש בזהויות אזרחיה על ידי גורם עלום ואלים.
לפי דעתי זה האירים עשו את זה :roll:

לענין בג"ץ, עם כל הכבוד
את המוסד לא יביאו להסביר בבגץ על עבודתו, זה בטוח
זה לא פרשיית קו 300
עוד שבועיים הכל יגווע
והעיקר שהעכברים חזרו למחילות.
יש כאן גם מסר של דובאי. "אנחנו לא פראיירים, ואל תשחקו בחצר האחורית שלנו"
החיסול הזה משרת את כולם פרט לאיראן והחמאס
...
למי זה ידוע? לך?
אתה באמת ידעת איך מבצע חיסול של המוסד מתנהל? אתה באמת חושב שהמוסד היה מוכן שמעל מעל 30 אנשים שלו היו נשרפים ככה? אתה באמת חושב שישראל הייתה מוכנה לחשיפה עולמית כזאת ולאפשרות שחלק מהמדינות החברות שלנו דורשות מאיתנו בפומבי לתת הסברים (גם אם זה למראית עין זה עדיין נעשה בפומבי). במידה ואנחנו ביצענו את זה אין שום דרך להפיל את זה על מישהו אחר כי בקלילות הכל יוביל ומוביל לישראל :roll:
נראה לכם שכל כך קשה לעלות על העקבות של לפחות אחד מ 30 אנשים שהשתתפו במבצע הזה ומשוטטים להם בשדות תעופה בעולם עם זהויות בדויות לפני ואחרי החיסול (שדה תעופה הרי נחשב לאחד המקומות המאובטחים שיש). באמת, אתה חושב שזאת בעייה לשדה תעופה, נניח, בלונדון, לזהות את אחד החשודים ולדעת מה היה יעד הטיסה הבא שלו (הוא יעד המקור) ומשם בסופו של דבר לקשור את ישראל לאירוע (או לתפוס את האדם אם הוא לא פיסית נמצא בארץ). אתה באמת חושב שישראל יכולה לשקר במצח נחושה למדינות החברות שלה ולהגיד "זה לא אנחנו" אם זה לא נכון?! ואח"כ להסביר להם ששיקרנו אותם.
בקשר לבג"צ באמת ישנה אפשרות שביטחון המדינה יטרפד בג"צ, אבל אם זה מה שיקרה זה יהיה שקול להודעה באשמה שזאת פעולה שלנו! כי ברור שאם המוסד לא היה מעורב בזה הוא היה חושף את האינפורמציה הזאת שם (לפחות בדלתיים סגורות).
בקשר, לדובאי, אני גם בטוח שבגלל שיש להם כל כך הרבה ראיות אז עוד יש להם הרבה מאוד קלפים שהם לא חשפו בכל הנוגע לפעולת החיסול הזאת ובבוא הזמן הם יפרסמו את זה בקצב שנראה להם לנכון על מנת להשאיר אותנו בכותרות (ייתכן שזה לא יעשה\נעשה בפומבי אלא ייחשף רק לגורמים מסוימים בעולם)

נחכה ונראה לאן זה מתפתח כי אני חושב שאנחנו רחוקים מאוד מסוף הפרשייה הזאת

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #12 

כל סרט ריגול סוג ז מראה דברים ברמה שנחשפת כאן.
לגבי האנשים, לא חושב שנחשפו אנשים, לא חושב שמישהו מזהה אותם.
אחרת כבר היינן שומעים את זה.

ישראל לא תודה. מבטחי לך שבדלתיים סגורות החיסול לא ממש מזיז לרוב העולם.
בסדר, יחקרו, יעשו קצת רעש. ייגמר

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #13 

כל הסיפור הזה נראה לי מוזר בעיקר בגלל מספר האנשים העצום המעורב בשטח ( במובן שהיה צריך להגיע לדובאי). לתומי חשבתי שרק בודדים מגיעים ממש לשטח.
תחושת הבטן שלי כמו של אריה. קשה לי לדמיין איך כל הפרסום הזה וכל התמונות של האנשים הללו זה משהו שנלקח בחשבון מראש.
משה

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #14 

נראה לי שנסחפו שם עם הקישור של 30 האנשים.
ושניים שיצאו לאירן משם, בסירה.

הם קצת מתלהבים יותר מדי שם.
אבל בכל מקרה אני חושב שידעו על הצילומים רק שלא חשבו שהם ירכיבו את הפאזל כל כך יפה

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #15 

sam22 כתב:כל סרט ריגול סוג ז מראה דברים ברמה שנחשפת כאן.

...
sam22,
אתה רואה יותר מידי סרטים :) איפה ראית בפעם האחרונה מבצע חיסול שהשתתפו בו 30 אנשים?! בסרט מינכן?
אתה תמים מאוד לחשוב שלא נחשף פה שוב דבר סודי!
בקשר לחשיפת האנשים, אז במישור המדיני אין חשיבות לחשיפת האנשים עצמם אלא יש חשיבות לחשיפת האחראים לחיסול ואם אנחנו, הישראלים, קשורים לעניין הזה אז כשיגיעו אלינו (אם לא הגיעו כבר) אנחנו נהיה במצב בעייתי מאוד! אגב, שים לב שרשמתי שלדעתי יש כאן כישלון בביצוע לא מחדל מכיוון, שאין מה לעשות, בעסק הזה לא תמיד הכל הולך על פי הספר

אגב, אני מהמר שהשרשור הזה "יזכה" לחומרים חדשים "מענינים" מאוד בעתיד הקרוב (הגנרל דאחי חלפאן בדיוק עובד על סרט ההמשך)

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #16 

osherov כתב:
sam22 כתב:כל סרט ריגול סוג ז מראה דברים ברמה שנחשפת כאן.

...
sam22,
אתה רואה יותר מידי סרטים :) איפה ראית בפעם האחרונה מבצע חיסול שהשתתפו בו 30 אנשים?! בסרט מינכן?
אתה תמים מאוד לחשוב שלא נחשף פה שוב דבר סודי!
בקשר לחשיפת האנשים, אז במישור המדיני אין חשיבות לחשיפת האנשים עצמם אלא יש חשיבות לחשיפת האחראים לחיסול ואם אנחנו, הישראלים, קשורים לעניין הזה אז כשיגיעו אלינו (אם לא הגיעו כבר) אנחנו נהיה במצב בעייתי מאוד! אגב, שים לב שרשמתי שלדעתי יש כאן כישלון בביצוע לא מחדל מכיוון, שאין מה לעשות, בעסק הזה לא תמיד הכל הולך על פי הספר

אגב, אני מהמר שהשרשור הזה "יזכה" לחומרים חדשים "מענינים" מאוד בעתיד הקרוב (הגנרל דאחי חלפאן בדיוק עובד על סרט ההמשך)
...
אריה.
אתה טועה בהרבה נקודות בפרשה הזו.
1. "אם אנחנו הישראלים קשורים לעניין הזה אז כשיגיעו אלינו אנחנו נהיה במצב בעייתי" - כל העולם ואחותו יודע שישראל עומדת מאחורי החיסול של מורנייה, מאחורי החיסול של אחד מבכירי מדעני הגרעין האיראנים (פיצוץ של אופנוע לידו), מאחורי הפצצה של שיירת נשק בסודאן (כשחושבים על זה - זו פעולה אלימה בהרבה מאשר חיסול שקט בתוך חדר בבית מלון) מאחורי הפצצה אווירית של כור בסוריה (כנ"ל - פעולה אלימה מאוד) ועוד.
כל העולם יודע (ובמיוחד ארגוני הביון ברחבי העולם יודעים) ואנחנו לא במצב "בעיתי מאוד"- להיפך.

2. "איפה ראית בפעם האחרונה מבצע חיסול שהשתתפו בו 30 אנשים?" - איפה ראית מבצע חיסול שהשתתפו בו פחות מ-30 אנשים? אין דבר כזה. מי שחושב שחיסול מתבצע על ידי סוכן אחד או שניים כנראה ראה יותר מדי סרטי ג'יימס בונד.

3. "אתה תמים מאוד לחשוב שלא נחשף פה שוב דבר סודי!" - מה כבר נחשף כאן? כמה פרצופים שאי אפשר לזהות בוודאות כי אין אף תמונה מלאה שלהם? כמה דרכונים מזוייפים? שלושה אנשים שהסתובבו במרכז קניות ובבית מלון? איזה "ממצאים" יש למשטרת דובאי בסך הכל? אי אפשר לקשור אף אחד מהאנשים המופיעים בצילומים להתנקשות, אי אפשר לזהות בוודאות אף אחד מהאנשים לפי התמונה שלו, או לפי הפספורט שלו.

4. לעניין בג"ץ על ידי האנשים שהזהות שלהם "נגנבה" - נתחיל ונאמר שהזהויות לא נגנבו (אף דרכון לא מכיל את כל הפרטים המלאים במדויק) ונמשיך בזה שיש כאן הרבה מאוד רעש של התקשורת ומעט מאוד חרדה/ פאניקה/ כעס של אותם אנשים. לא נפרט יותר מזה כאן - מי שמחזיק דרכון זר בוודאי יכול לעשות את ההקשרים ולהבין על מה אני מדבר.

5. נקודה (קטנה) למחשבה: מי שהוציא לפועל מבצע כזה (בין אם זה אנחנו ובין אם מישהו אחר) הראה יכולות יוצאות דופן הן מבחינה מודיעינית והן מבחינה ביצועית. אתה באמת חושב שהוא לא לקח בחשבון חקירה? יכול להיות שכל הדרכונים והפרצופים שמשטרת דובאי מראה בטלוויזיה הם בכלל הטעיה? יכול להיות שהם בכלל תוצאה של מעשים שכל מטרתם היתה להסיט את החקירה מהכיוון האמיתי שלה?

לסיום- מי שעשה את החיסול הזה הפגין הרבה יכולת והמון בטחון עצמי. לא הטמינו חומר נפץ ופיצצו מרחוק - חיכו לו בתוך החדר, עשו מה שעשו ויצאו החוצה לתפוס טיסה.
אני לא יודע אם זו פעולה של המוסד או לא, אבל חיסולים שנעשו לאחרונה ומיוחסים למוסד (למשל מורנייה) בוצעו על ידי פיצוץ מטען מרחוק. דפוס הפעולה הזה לא ממש מצביע על דפוס פעולה מוכר של המוסד.
מה שבטוח: מבחינת המבצע - הפעולה הזו הינה הצלחה: נכנסו, ביצעו ויצאו בלי שלאף אחד יהיה מושג מה קרה ומי האחראי.
You are never fully dressed without a smile

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #17 

shed,
אקדים ואומר, שלאף אחד מאיתנו (עד כמה שאני יודע, לא בלתי סביר שבין קוראי האתר יש גם אנשים עמוק מהתחום) אין באמת מושג לגבי מה שאנו מנחשים כאן והכל בגדר ספקולציות.
מקריאת מה שכתבת, אני מקבל את ההרגשה, שאתה יוצא מתוך הנחת יסוד שזה היה מוצלח, ואז מסיק שכל היבט שלכאורה נראה לא מוצלח הוא משהו זניח ושבכלל נלקח בחשבון מראש.
קח בחשבון שלארגוני ביון, כמו לכל ארגון אנושי, יש גם פאשלות וכשלונות. למוסד למשל יש את לילהאמר ואת חאלד משעל ובטח עוד כל מיני פאשלות שאינינו יודעים עליהן, לצד הצלחות גדולות שגם עליהן אין אנו יודעים הרבה.
בכלל, בתחום הזה, סביר שהציבור יודע יותר כל הפאשלות, כח הצלחות מטבען נשארות מאוד חסויות. כמעט תמיד עצם הפרסום הרב הוא תקלה.
משה

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #18 

moco כתב:shed,
מקריאת מה שכתבת, אני מקבל את ההרגשה, שאתה יוצא מתוך הנחת יסוד שזה היה מוצלח, ואז מסיק שכל היבט שלכאורה נראה לא מוצלח הוא משהו זניח ושבכלל נלקח בחשבון מראש.
...
אתה מקבל הרגשה לא נכונה.
אני לא יוצא מתוך הנחת יסוד שזה היה מוצלח, ואז מנתח הכל על בסיס ההנחה הזו. להיפך: אני בודק מה בכלל פורסם, והאם נגרם איזה שהוא נזק בפרסום. המסקנה שלי היא שלא פורסם שום דבר קריטי (גם אם העיתונות מנסה לצייר את זה כקריטי) ולא נגרם נזק (גם אם יש תחושה לכאורה שבריטניה ממש בעצבים עלינו). מכאן אני מסיק שזו פעולה מוצלחת, אשר גם ההיבטים שנראים לנו ככישלון נלקחו בחשבון.

אגב, גם העיסוק הרב בתקשורת הוא חצי מלאכותי (במקרה הספציפי הזה אני מכיר כמה מיילים פנימיים שנשלחו בתוך ynet).
You are never fully dressed without a smile

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #19 

Shed כתב:
moco כתב:shed,
...
אתה מקבל הרגשה לא נכונה.
אני לא יוצא מתוך הנחת יסוד שזה היה מוצלח, ואז מנתח הכל על בסיס ההנחה הזו. להיפך: אני בודק מה בכלל פורסם, והאם נגרם איזה שהוא נזק בפרסום. המסקנה שלי היא שלא פורסם שום דבר קריטי (גם אם העיתונות מנסה לצייר את זה כקריטי) ולא נגרם נזק (גם אם יש תחושה לכאורה שבריטניה ממש בעצבים עלינו). מכאן אני מסיק שזו פעולה מוצלחת, אשר גם ההיבטים שנראים לנו ככישלון נלקחו בחשבון.

אגב, גם העיסוק הרב בתקשורת הוא חצי מלאכותי (במקרה הספציפי הזה אני מכיר כמה מיילים פנימיים שנשלחו בתוך ynet).
...
מה שאולי מדאיג עם הפרסום זה לא מידע שפורסם (מקסימום כמה חברה לא יוכלו לחזור לפעולה דומה ויעברו לdesk job או הדרכה) אלא עצם הפרסום הרב וההתעסקות הבלתי פוסקת בזה בעולם. אולי באמת ממשלות בריטניה, אוסטרליה ואירלנד היו מעדיפות לעצום עין אך הן לא יכולות.
קשה לי לראות איך דבר כזה רצוי או בכלל מתוכנן כי לא ברור איזה תועלת יכולה להיות מפרסום כזה. לא במקרה כל סוכנויות הביון בעולם מנסות לפעול תמיד בשקט ובגלל זה על רוב הסיפורים אנו שומעים 30-50 שנה לאחר המעשה.
משה

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #20 

אריה,
יכול להיות שאני יותר מדי סרטים
אבל אני מקפיד על HD ומבחין בפרטים הקטנים :wink: