Pioneer 5090 vs KRP-500A
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
נתחיל מזה שיש שני סוגים של 5090, יש את הרגיל ויש את ה-H שמעליו. בין ה-H לרגיל יש ממשק שונה, יש תמיכה ב-DVBS2 וב-DVBT (לדעתי ברגיל אין DVBT) ויש מזרימדיה מובנה. יש גם מצב אופטימום חכם.
ה-KRP500 כולל את אותן פונקציות של ה-5090H, רק עם אופטימום שלא רק דוגם את עוצמת אור הסביבה אלא גם את גוון אור הסביבה ומתאים את התמונה לזה.
בנוסף, המסך דק יותר וכולל מדיה סנטר חיצוני (יש גם גירסא ללא המדיה סנטר בשם M שהוא מוניטור וזהו). זה יתרון בעיקר למי שיש לו בעיה להגיע למחברים מאחור (למשל כשזה תלוי על הקיר).
מבחינת פאנלים, הפאנל זהה לחלוטין ל-5090H עם הבדל אחד. לסדרת KRP500 נבחרים הפאנלים בקפידה. אני לא יודע אם זה פרוצדורה אוטומטית או מישהו פיזית מגיע ובוחר את הפאנלים הטובים ביותר (ההבדלים הם מזעריים, אך כנראה קיימים) והם נכנסים לסדרת ה-KRP.
מבחינת עיבוד תמונה, ככל הנראה יש הבדל, אם כי לא מהותי כי התמונה מעט שונה בין ה-KRP500 ל-5090. בתור אחד שהחליף ל-KRP500 הרגשתי שינוי ועכשיו החלפתי בחזרה והרגשתי שוב שינוי.
במבחינת כיול אני בפירוש רואה שהמסך (אם כי זה לא פייר, הוא חדש) לא בדיוק מתכייל זהה ל-KRP, אם כי זה מאפיין לעיתים גם מסכים ממודלים זהים. בכ"ז, זה מצביע שככל הנראה יש הבדלים קלים במימוש של המערכת, ככל הנראה לטובת ה-KRP.
מעבר לכך, ככל הנראה יש ציפוי מעט שונה במסגרת של ה-KRP (עד כמה שאני רואה הציפוי על המסך עצמו זהה) כך שהוא רגיש פחות לשריטות ודוחה יותר טוב אבק.
מבחינת איכות תמונה, זה הבדל של חלקיקי נקודות - בהחלט לא סביר שמישהו שישימו לו שני מסכים כאלה אחד ליד השני בלי יכולת לדעת מי זה מי - יצליח לזהות אותם.
ה-KRP500 כולל את אותן פונקציות של ה-5090H, רק עם אופטימום שלא רק דוגם את עוצמת אור הסביבה אלא גם את גוון אור הסביבה ומתאים את התמונה לזה.
בנוסף, המסך דק יותר וכולל מדיה סנטר חיצוני (יש גם גירסא ללא המדיה סנטר בשם M שהוא מוניטור וזהו). זה יתרון בעיקר למי שיש לו בעיה להגיע למחברים מאחור (למשל כשזה תלוי על הקיר).
מבחינת פאנלים, הפאנל זהה לחלוטין ל-5090H עם הבדל אחד. לסדרת KRP500 נבחרים הפאנלים בקפידה. אני לא יודע אם זה פרוצדורה אוטומטית או מישהו פיזית מגיע ובוחר את הפאנלים הטובים ביותר (ההבדלים הם מזעריים, אך כנראה קיימים) והם נכנסים לסדרת ה-KRP.
מבחינת עיבוד תמונה, ככל הנראה יש הבדל, אם כי לא מהותי כי התמונה מעט שונה בין ה-KRP500 ל-5090. בתור אחד שהחליף ל-KRP500 הרגשתי שינוי ועכשיו החלפתי בחזרה והרגשתי שוב שינוי.
במבחינת כיול אני בפירוש רואה שהמסך (אם כי זה לא פייר, הוא חדש) לא בדיוק מתכייל זהה ל-KRP, אם כי זה מאפיין לעיתים גם מסכים ממודלים זהים. בכ"ז, זה מצביע שככל הנראה יש הבדלים קלים במימוש של המערכת, ככל הנראה לטובת ה-KRP.
מעבר לכך, ככל הנראה יש ציפוי מעט שונה במסגרת של ה-KRP (עד כמה שאני רואה הציפוי על המסך עצמו זהה) כך שהוא רגיש פחות לשריטות ודוחה יותר טוב אבק.
מבחינת איכות תמונה, זה הבדל של חלקיקי נקודות - בהחלט לא סביר שמישהו שישימו לו שני מסכים כאלה אחד ליד השני בלי יכולת לדעת מי זה מי - יצליח לזהות אותם.
- nadavrut
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 281
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
הפאנל בכל מסכי ה - 60 אינצ' של פיוניר מדור 9, קרי 6090, KRP-600, 6020,Elite PRO151 וכו' זהה לחלוטין. מה שכן, הוא באמת נבחר סלקטיבית יותר עבור מסכי ה-ELITE, KRP וה-SIGNATURE PRO141.sufgi123 כתב:האם ההבדלים האלה נכונים גם ל 6090 מול 600A (הכוונה לאיכות הפאנל וכו') ?
קראתי איפה שהוא שיש הבדלים ב 50'' אבל לא ב 60'' . זה נכון ?...
הפאנל של מסכי ה - 50 אינצ' זהה גם (שוב, אותה בחירה קפדנית של מסכי היוקרה) אך ל - 2 דגמים בלבד פאנל שונה במקצת, חדיש יותר שנטען לגביו שהוא כבר מדור 10.
מדובר בדגמים האמריקאים KRP-500M המיובא באופן פרללי לישראל וה - SIGNATURE PRO101FD, שניהם מוניטורים ללא טיונר וללא מדיה סנטר חיצוני.
לגבי ה - KRP-500A שהוא דגם אירופאי והדגם האוסטרלי (509) אין לי מידע.
YNWA
עוד הבדל בין ה- 5090 לבין ה-KRP-500A הוא שב-KRP יש מצב תמונה PURE (בדומה למצב THX בפנסוניק , אבל ה-PURE יותר מדוייק וקרוב לתקן REC709 ).
ב-PURE מבוטלים מנגנוני עיבוד התמונה כמו noise reduction) NR ) ואתה מקבל תמונה הכי קרובה למקור. מצוין לסרטי בלוריי איכותיים ופחות מתאים לשידורי SD הסובלים מתופעות של כיווץ וחיסכון רוחב פס.
ב-PURE מבוטלים מנגנוני עיבוד התמונה כמו noise reduction) NR ) ואתה מקבל תמונה הכי קרובה למקור. מצוין לסרטי בלוריי איכותיים ופחות מתאים לשידורי SD הסובלים מתופעות של כיווץ וחיסכון רוחב פס.
האם הפאנל של ה 600M זהה לזה של ה 600A ("נבחר בקפידה") , וההבדל היחיד הוא המדיה סנטר שיש ל 600A ?
האם ה menu שלהם ואפשרויות הכיול זהות אך שונות ועדיפות על ה 6090 ?
איזה מסך עדיף ה 6090 או ה 600M (ללא התחשבות במחיר) בהנחה שעובר כבל HDMI אחד למסך ?
איזה מסך עדיף ה 6090 או ה 600M (ללא התחשבות במחיר) בהנחה שעובר כבל HDMI אחד למסך ?
עופר,oferlaor כתב: מבחינת עיבוד תמונה, ככל הנראה יש הבדל, אם כי לא מהותי כי התמונה מעט שונה בין ה-KRP500 ל-5090. בתור אחד שהחליף ל-KRP500 הרגשתי שינוי ועכשיו החלפתי בחזרה והרגשתי שוב שינוי....
כפי שניתן להבין רשמת שהחלפת KRP בחזרה ל- 5090 ורציתי לשאול אם יש סיבה טכנית כלשהי למהלך זה ואולי בכל זאת כדאי להישאר עם 5090.
תודה
יש הבדל בצריכת החשמל
125וואט פחות לKRP
מישהו יודע למה זה?
http://www.pioneerisrael.co.il/Pioneer/ ... ompare.asp
http://www.pioneerisrael.co.il/Pioneer/ ... ompare.asp
- oferlaor
- מנהל

המעבר שלי לא קשור להעדפה טכנית כלשהי אלא מסיבות אישיות (העדפת צבע שחור ועניין טכני ב krp)
גם krp וגם 5090 מצויינים
גם krp וגם 5090 מצויינים
עופר,
אשמח לדעת, אם אפשר, האם העניין הטכני קשור לבעיה טכנית מסויימת שגילית במסך במהלך הזמן או שאלו עניינים כמו פרקטיקה/נוחות שלך.
אני יודע שמבחינת תמונה שניהם מצויינים אך עם זאת יכולות להיות בעיות כלשהן.
תודה
אשמח לדעת, אם אפשר, האם העניין הטכני קשור לבעיה טכנית מסויימת שגילית במסך במהלך הזמן או שאלו עניינים כמו פרקטיקה/נוחות שלך.
אני יודע שמבחינת תמונה שניהם מצויינים אך עם זאת יכולות להיות בעיות כלשהן.
תודה
??sufgi123 כתב:האם הפאנל של ה 600M זהה לזה של ה 600A ("נבחר בקפידה") , וההבדל היחיד הוא המדיה סנטר שיש ל 600A ?
איזה מסך עדיף ה 6090 או ה 600M (ללא התחשבות במחיר) בהנחה שעובר כבל HDMI אחד למסך ?...
- nadavrut
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 281
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
כמו שאמרתי, כל דגמי ה-60 אינצ' בעלי אותו פאנל. ל-A אכן יש מדיה סנטר חיצוני שאין ל-M, מגוון רחב של אפשרויות חיבור כולל סקארט וחריץ ל-CI, יציאת LINE-OUT , טיונר DVB-T וכו'. המדיה סנטר היא יתרון גדול. בנוסף, ל-A מצב אופטימום משופר בעזרת סנסור צבע חיצוני שאין ל-M.sufgi123 כתב:האם הפאנל של ה 600M זהה לזה של ה 600A ("נבחר בקפידה") , וההבדל היחיד הוא המדיה סנטר שיש ל 600A ?
איזה מסך עדיף ה 6090 או ה 600M (ללא התחשבות במחיר) בהנחה שעובר כבל HDMI אחד למסך ?...
התפריטים של ה-M וה-A דומים וכנ"ל אפשרויות הכיול. ל-6090 תפריטים מדור קודם (בעיצוב).
מבחינת איכות תמונה תקבל תמונה מהממת גם ב-6090 וגם ב-600M בעזרת כבל HDMI.
שים לב של-600M אין יציאת LINE OUT (אודיו) אלא רק יציאה ישירה לרמקולים ממגבר פנימי חלש של 9W+9W.
מכאן שבמידה ויש לך רסיבר קולנוע ביתי טוב עם HDMI ה-600M מספיק ובמידה ואתה לא משתמש ברסיבר ויש לך מספר רב של מכשירים המחוברים למסך ה-6090 יהיה עדיף, עם חיבורי הסקארט וה-HDMI המרובים שלו (ל-600M רק 2 HDMI ו-DVI אחד)
YNWA
- oferlaor
- מנהל

Balance,
לא - הם מיועדים לאוורור... לכל המסכים כיום יש פתחים בסגנון הזה.
לא - הם מיועדים לאוורור... לכל המסכים כיום יש פתחים בסגנון הזה.
- oferlaor
- מנהל

- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
הרבה פתחים - הרבה אבק