סמסונג גלאקסי ושרת EXCHANGE - לא חברים?
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73250
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 3154 פעמים
שלום אנשים.
קיבלנו בשעה טובה מהעבודה סמסונג גלקסי. אתמול ניסיתי לסנכרן את המכשיר עם האימייל שלי בעבודה שיושב בשרת EXCHANGE ללא הצלחה. אחרי שיחה לאורנג הובהר לי שצריך לרכוש תוכנה מיוחדת בכ 30 דולר. הכצעקתה? האם יש פה מישהו עם מכשיר אנדרואיד שמסונכרן לאימייל בשרת EXCHANGE?
קיבלנו בשעה טובה מהעבודה סמסונג גלקסי. אתמול ניסיתי לסנכרן את המכשיר עם האימייל שלי בעבודה שיושב בשרת EXCHANGE ללא הצלחה. אחרי שיחה לאורנג הובהר לי שצריך לרכוש תוכנה מיוחדת בכ 30 דולר. הכצעקתה? האם יש פה מישהו עם מכשיר אנדרואיד שמסונכרן לאימייל בשרת EXCHANGE?
-
Huber
- חבר במועדון HT

אף אחד פה לא מחזיק מכשיר מבוסס אנדרואיד וחשבון אימייל בשרת EXCHANGE?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
ל Android 1.5 לכשעצמו אין תמיכה ב Exchange בכלל אבל ה Samsung Galaxy משווק בארץ עם Moxier מותקן ב ROM שמאפשר סנכרון של אנשי קשר, דוא"ל, משימות ולוח שנה ופגישות. החיסרון המרכזי של Moxier הוא שהסנכרון מתבצע כנגדו בלבד ולא עם האפליקציות המובנות של Android - מה שגורם לכך שכל השיחות הנכנסות אינן מזוהות אלא אם כן טרחת והעתקת את כל אנשי הקשר מ Moxier לטלפון. זה מאוד לא רלוונטי למי שרגיל להעתיק אשני קשר ישירות מה GAL ל Outlook ושומר ב Outlook את כל אנשי הקשר שלו.
בקיצור, לא מתאים כל כך למי שיש לו רשימה מאוד דינמית ועמוסה בפרטים ולכן כשבחנתי לעצמי את ה Galaxy הגעתי למסקנה שעדיף להתקין תוכנת צד שלישי ולוותר על השימוש ב Moxier. ניסיתי את Touchdown ואת RoadSync ומבין שתיהן ה RoadSync היה עדיף על Touchdown בעיני בגלל שסנכרון אנשי הקשר בוצע כנגד אפליקציית אנשי הקשר המובנית. לעומת זאת Touchdown נותן Widgets המדמים לא רע את מסך ה Today של Windows Mobile שכל כך חיוני. אפשר כמובן להתקין את שניהם ולהנות משני העולמות אבל זה פתרון שלא מתאים למי שיש לו קושי נפשי להיפרד מכמה דולרים.
ב Nexus One לעומת זאת מותקן Android 2.1 שיש לו תמיכה מובנית בסנכרון דוא"ל ואנשי קשר. אם זה לא מספיק אז נכון להיום אין גרסת RoadSync זמינה ל 2.1 אבל Touchdown עובד מצויין - כולל אישור/דחיה של בקשות לפגישות המגיעות מ Exchange, תמיכה מצויינת בעברית בדוא"ל וסנכרון משימות. אני היום עובד חלק מול Exchange עם ה Nexus דרך שילוב של סנכרון עם Touchdown ומה שמציעה מערכת ההפעלה.
בקיצור, לא מתאים כל כך למי שיש לו רשימה מאוד דינמית ועמוסה בפרטים ולכן כשבחנתי לעצמי את ה Galaxy הגעתי למסקנה שעדיף להתקין תוכנת צד שלישי ולוותר על השימוש ב Moxier. ניסיתי את Touchdown ואת RoadSync ומבין שתיהן ה RoadSync היה עדיף על Touchdown בעיני בגלל שסנכרון אנשי הקשר בוצע כנגד אפליקציית אנשי הקשר המובנית. לעומת זאת Touchdown נותן Widgets המדמים לא רע את מסך ה Today של Windows Mobile שכל כך חיוני. אפשר כמובן להתקין את שניהם ולהנות משני העולמות אבל זה פתרון שלא מתאים למי שיש לו קושי נפשי להיפרד מכמה דולרים.
ב Nexus One לעומת זאת מותקן Android 2.1 שיש לו תמיכה מובנית בסנכרון דוא"ל ואנשי קשר. אם זה לא מספיק אז נכון להיום אין גרסת RoadSync זמינה ל 2.1 אבל Touchdown עובד מצויין - כולל אישור/דחיה של בקשות לפגישות המגיעות מ Exchange, תמיכה מצויינת בעברית בדוא"ל וסנכרון משימות. אני היום עובד חלק מול Exchange עם ה Nexus דרך שילוב של סנכרון עם Touchdown ומה שמציעה מערכת ההפעלה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
Huber
- חבר במועדון HT

Catskinner כתב:ל Android 1.5 לכשעצמו אין תמיכה ב Exchange בכלל אבל ה Samsung Galaxy משווק בארץ עם Moxier מותקן ב ROM שמאפשר סנכרון של אנשי קשר, דוא"ל, משימות ולוח שנה ופגישות. החיסרון המרכזי של Moxier הוא שהסנכרון מתבצע כנגדו בלבד ולא עם האפליקציות המובנות של Android - מה שגורם לכך שכל השיחות הנכנסות אינן מזוהות אלא אם כן טרחת והעתקת את כל אנשי הקשר מ Moxier לטלפון. זה מאוד לא רלוונטי למי שרגיל להעתיק אשני קשר ישירות מה GAL ל Outlook ושומר ב Outlook את כל אנשי הקשר שלו.
למזלי אין לי אנשי קשר "חשובים" - אני משתמש בזה נטו למייל וליומן. ככה שהתוכנה הזו בהחלט תספק אותי. רב תודות....
- Pavelz
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4032
- שם מלא: pavel
- נתן תודות: 199 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
לא בהכרח.Catskinner כתב:ל Android 1.5 לכשעצמו אין תמיכה ב Exchange בכלל אבל ה Samsung Galaxy משווק בארץ עם Moxier מותקן ב ROM שמאפשר סנכרון של אנשי קשר, דוא"ל, משימות ולוח שנה ופגישות. החיסרון המרכזי של Moxier הוא שהסנכרון מתבצע כנגדו בלבד ולא עם האפליקציות המובנות של Android - מה שגורם לכך שכל השיחות הנכנסות אינן מזוהות אלא אם כן טרחת והעתקת את כל אנשי הקשר מ Moxier לטלפון. זה מאוד לא רלוונטי למי שרגיל להעתיק אשני קשר ישירות מה GAL ל Outlook ושומר ב Outlook את כל אנשי הקשר שלו....
יש לי HTC Magic בעל Firmware 1.5 ויש בו קליינט Exchange Mail מובנה שעובד פיקס מתוך קופסה.
לגבי ה Galaxy נראה שבאמת אין בו תמיכה ב Exchange בקליינט ה Mail הדפולטיבי.
Need more cowbell
- Catskinner
- חבר במועדון HT

Pavelz, זה נכון אבל רק בגלל ש HTC פיתחו לעצמם את ה HTC Sync שזמין ל Hero ולעוד כמה מכשירים.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

הבנת נכון והוא בהחלט מספק את צרכי לשביעות רצוני. אבל קח בחשבון שהצרכים שלי אינם כוללים:osherov כתב:קלוד,
אם הבנתי נכון, אתה היום עם הנקסוס?!
איך המכשיר??...
1. רשתות חברתיות (גם ככה יש לי מספיק ז*וני שכל בחיים)
2. מצלמה (לא מצלם בכלל, לא מתעניין בצילום)
3. סרטים, YouTube ושאר ירקות (אני לא מספיק מזוכיסט כדי "להנות" מצפיה בסרטים על גבי מסך בגודל של בול דואר)
4. גלישה באינטרנט (כנ"ל)
5. משחקים (כנ"ל)
6. בקיצור, כל מה שלא קשור לשיחות טלפון ו/או הודעות דואר/פגישות ומשימות משרת Exchange
כטלפון (אתה יודע, נו בשביל שיחות קוליות וכאלה) המכשיר מציג ביצועים טובים מאוד, לפחות עם הרשת של פרטנר. אין ניתוקים ואיכות הקול טובה. נקודת ההשוואה שלי היא ה Samsung Blackjack הקודם שלי שדי האכיל אותי מרורים.
כמכונה לקבלת מסרים ודוא"ל משרת Exchange הביצועים גם טובים, ביחוד אם התקנת תוכנת צד שלישי, אבל עדיין לא ברמה של Windows Mobile שמשחק כאן במגרש הביתי שלו.
ממשק המשתמש עצמו מאוד נוח לי. ההבדלים בין 2.1 ל 1.5 הם לא מהפכניים אבל הצטברות הדברים הקטנים ששופרו מניבה תוצר מושלם יותר שקל יותר לנווט ולעבוד איתו. זה גם עוזר של N1 יש מעבד מאוד חזק שמונע קרטועים, גמגומים והשהיות.
העיצוב, גודל משקל וצורה של הטלפון גורמים לכך שהוא מתלבש לי יפה מאוד ביד ובניגוד ל Galaxy אני נזקק הרבה פחות לשתי ידיים כדי לתפעל אותו (מי שהחליט על מיקום הכפתורים ב Galaxy היה כנראה שמאלי או אידיוט או שניהם גם יחד).
המסך מצויין, גם יחסית ל Galaxy שלדעתי הוא בעל מסך טוב מאוד (אין מה לעשות, AMOLED מתאים יותר מ LCD לטלפונים). גם התגובות של מסך המגע הרבה יותר מהירות וחלקות מאלו שב Galaxy.
ועכשיו לדברים הפחות טובים: התמיכה בקבצי office ו PDF היא עלובה מאוד (קרי - לא קיימת). כדי לקבל תמיכה צריך לשלם, אומנם לא הרבה, ולהתקין את Document To Go של Dataviz. עם תוסף זה מתקבלת תמיכה מצויינת אבל זה קצת מעצבן שצריך לשלם עבור דבר ש Windows Mobile מקבלים בחינם וכמובן מאיליו.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

לא מעניין אותי.
למרבה הפלא אני משתמש בטלפון כדי לנהל שיחות, פגישות ולקבל דוא"ל בלבד. ליתר הדברים יש לי פתרונות הרבה יותר נוחים ושמותאמים לתפקיד.
בהתיחסות נקודתית ל Skype - אז קודם כול הפתרונות המוצעים עבור Android שאינם Google Voice הם פשוט על הפנים. ואם נניח שהתגברת על החוויה המעיקה וממשק המשתמש הדפוק אתה תגלה ש VOIP על WiFi יחסל לך את הבטריה תוך פחות זמן ממה שלוקח למפלגה_מסויימת_שאני_לא_רוצה_להזכיר_את_שמה_כי_אחר_כך_יטענו_שאני_עוכר_ישראל_וגזעני להשתלט על תקציב המדינה (בוא נגיד שעתיים ומשהו).
אני נוסע לא מעט ולמרות כול ה Hype וההבטחות גיליתי שלא קרה פעם אחת שבעלות על טלפון חכם ומשוכלל ככל שיהיה חסכה ממני את נשיאת ה Laptop/Netbook בנסיעה. אז אם אני כבר סוחב מחשב אני גם יכול להשתמש בו ולחסוך מעצמי את המועקה של שימוש בטלפון ליישומים שהוא לא נועד להם מלכתחילה.
למרבה הפלא אני משתמש בטלפון כדי לנהל שיחות, פגישות ולקבל דוא"ל בלבד. ליתר הדברים יש לי פתרונות הרבה יותר נוחים ושמותאמים לתפקיד.
בהתיחסות נקודתית ל Skype - אז קודם כול הפתרונות המוצעים עבור Android שאינם Google Voice הם פשוט על הפנים. ואם נניח שהתגברת על החוויה המעיקה וממשק המשתמש הדפוק אתה תגלה ש VOIP על WiFi יחסל לך את הבטריה תוך פחות זמן ממה שלוקח למפלגה_מסויימת_שאני_לא_רוצה_להזכיר_את_שמה_כי_אחר_כך_יטענו_שאני_עוכר_ישראל_וגזעני להשתלט על תקציב המדינה (בוא נגיד שעתיים ומשהו).
אני נוסע לא מעט ולמרות כול ה Hype וההבטחות גיליתי שלא קרה פעם אחת שבעלות על טלפון חכם ומשוכלל ככל שיהיה חסכה ממני את נשיאת ה Laptop/Netbook בנסיעה. אז אם אני כבר סוחב מחשב אני גם יכול להשתמש בו ולחסוך מעצמי את המועקה של שימוש בטלפון ליישומים שהוא לא נועד להם מלכתחילה.
- Avi_h
- חבר ותיק

- תגובות: 1762
- נתן תודות: 79 פעמים
- קיבל תודות: 53 פעמים
לכן בוחרים X200Catskinner כתב:לא מעניין אותי.
אני נוסע לא מעט ולמרות כול ה Hype וההבטחות גיליתי שלא קרה פעם אחת שבעלות על טלפון חכם ומשוכלל ככל שיהיה חסכה ממני את נשיאת ה Laptop/Netbook בנסיעה. אז אם אני כבר סוחב מחשב אני גם יכול להשתמש בו ולחסוך מעצמי את המועקה של שימוש בטלפון ליישומים שהוא לא נועד להם מלכתחילה....
- crusader
- חבר ותיק

- תגובות: 1952
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
Huber,
רק עכשיו ראיתי את ההודעה שלך, חבל שפרטנר לא יודעים מה הם מוכרים, בעיקרון המכשיר שלך מגיע עם תוכנת צד שלישי שאותה רכשו סמסונג, עונה לשם Moxier Mail.
כל שעליך לעשות הוא להגדיר את חשבון ה Exchange שלך בתוכנה הנ"ל ולמעשה תוכל לעבוד עם שרת ארגוני בדחיפה בקלות ופשטות.
בהצלחה.
רק עכשיו ראיתי את ההודעה שלך, חבל שפרטנר לא יודעים מה הם מוכרים, בעיקרון המכשיר שלך מגיע עם תוכנת צד שלישי שאותה רכשו סמסונג, עונה לשם Moxier Mail.
כל שעליך לעשות הוא להגדיר את חשבון ה Exchange שלך בתוכנה הנ"ל ולמעשה תוכל לעבוד עם שרת ארגוני בדחיפה בקלות ופשטות.
בהצלחה.
If the best things in life come for free, I wonder what I could get for money
-
Huber
- חבר במועדון HT

crusader ,תודה על המאמץ, אבל אם תעבור על הת'רד תראה שכבר הוצע לי הפתרון הנ"ל והודעתי שזה עובד היטב