פטיפון סאנסוי P-D15
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

- תגובות: 1634
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
בהמשך לחיפושי אחר פטיפון נורמלי, החלטתי לוותר על הג'ררד בעקבות ההמלצות שקיבלתי בשרשור הקודם שפתחתי ובנוסף שיש לו בעיות, החלטתי לא להתעסק איתו.
תזכורת:
http://www.hometheater.co.il/vt103748
קיבלתי ממכר פטיפון של סאנסוי מדגם P-D15 גם מבוסס על הנעה ישירה, הוא לא עבד לי בהתחלה אך לקחתי אותו לעבודה, ובדקתי שהכל בסדר אך הוא עדיין לא עבד, נתתי למישהו יותר מנוסה ממני לבדוק אותו, והוא הצליח להחזיר אותו לחיים.
איך הפטיפון הזה, האם הוא נורמלי או שגם הוא מצטרף לקטגוריית מחרשות הזבל הלא איכותיות?
תזכורת:
http://www.hometheater.co.il/vt103748
קיבלתי ממכר פטיפון של סאנסוי מדגם P-D15 גם מבוסס על הנעה ישירה, הוא לא עבד לי בהתחלה אך לקחתי אותו לעבודה, ובדקתי שהכל בסדר אך הוא עדיין לא עבד, נתתי למישהו יותר מנוסה ממני לבדוק אותו, והוא הצליח להחזיר אותו לחיים.
איך הפטיפון הזה, האם הוא נורמלי או שגם הוא מצטרף לקטגוריית מחרשות הזבל הלא איכותיות?
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

טוב,
אני אנסה להשתמש בו, אני מקווה שהוא יותר נורמלי מהג'ררד.
אני אנסה להשתמש בו, אני מקווה שהוא יותר נורמלי מהג'ררד.
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

חיברתי אותו אתמול בבית למגבר, אך לא שומעים צליל, יש את הצליל החלש הבוקע מהמראש, כתוצאה מנגיעת המחט בתקליט. בדקתי רציפות עם רב מודד בין כבלי ה RCA להלחמות שתוך המכשיר והכל היה בסדר, אני לא מבין למה לא שומעים. יש למישהו רעיון?
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

חיברתי לכניסת PHONO כמובן וגם חיברתי את חוט ההארקה.
בבדיקה נעשתה פתיחה של הפטיפון אך הוא לא פורק, הגישה אליו היא דרך המגש התחתון, פתחנו אותו ובדקנו, יכול להיות שבמהלך הסחיבות שלו הפלטה שעליה יושב התקליט פגעה בזרוע, היא התנתקה כל הזמן.
אני אסתכל על הכבלים הדקיקים, אני מקווה שהם לא התנתקו, איפה עוד אפשר לחפש נתק והאם אני יכול בעזרת רב מודד לאתר את הנתק? אם כן היכן אני צריך למקם את ההדקים שלו כדי לאתר את הנתק?
בבדיקה נעשתה פתיחה של הפטיפון אך הוא לא פורק, הגישה אליו היא דרך המגש התחתון, פתחנו אותו ובדקנו, יכול להיות שבמהלך הסחיבות שלו הפלטה שעליה יושב התקליט פגעה בזרוע, היא התנתקה כל הזמן.
אני אסתכל על הכבלים הדקיקים, אני מקווה שהם לא התנתקו, איפה עוד אפשר לחפש נתק והאם אני יכול בעזרת רב מודד לאתר את הנתק? אם כן היכן אני צריך למקם את ההדקים שלו כדי לאתר את הנתק?
- roypeles
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3058
- שם מלא: רואי
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 95 פעמים
מהראש, לאורך כל הזרוע ומהזרוע לכבל שמחבר את הפטיפון למגבר.
יכול להיות שגם הראש עצמו גמור, ולא מעביר את האות שמתקבל מהמחט.
עצה ידידותית - עזוב! אלתבזבז על זה יותר מדי זמן, אנרגיה, התעסקות וכתיבת מילים. השלך אותו, ותמשיך בחיפושים שלך. רק זכור - בתחום האנלוגי כמעט ואין קיצורי דרך וגם אם יש, הם נדירים ביותר....
יכול להיות שגם הראש עצמו גמור, ולא מעביר את האות שמתקבל מהמחט.
עצה ידידותית - עזוב! אלתבזבז על זה יותר מדי זמן, אנרגיה, התעסקות וכתיבת מילים. השלך אותו, ותמשיך בחיפושים שלך. רק זכור - בתחום האנלוגי כמעט ואין קיצורי דרך וגם אם יש, הם נדירים ביותר....
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

מתנצל מראש על החייאת שרשור של 7 חודשים.
היום חזרתי מוקדם מהעבודה והיה לי קצת זמן להתעסק, לקחתי את הפטיפון הנ"ל של סנסוי ופירקתי לו את הראש, ובנוסף לקחתי פטיפון של סייקו ששכב אצלי והושאל לי בזמנו ע"י קרוב משפחה. הראש והזרוע של שני המכשירים זהים. פירקתי את הראש עם המחט מהסייקו והרכבתי אותם על הסאנסוי והפלא ופלא צלילים בוקעים מהמגבר. המשכתי לבדוק וחיברתי את הראש ה"בעייתי" לפטיפון השני ואין צלילים.
כנראה שהראש היה פגום וזה מה שהשבית את הפטיפון.
היום חזרתי מוקדם מהעבודה והיה לי קצת זמן להתעסק, לקחתי את הפטיפון הנ"ל של סנסוי ופירקתי לו את הראש, ובנוסף לקחתי פטיפון של סייקו ששכב אצלי והושאל לי בזמנו ע"י קרוב משפחה. הראש והזרוע של שני המכשירים זהים. פירקתי את הראש עם המחט מהסייקו והרכבתי אותם על הסאנסוי והפלא ופלא צלילים בוקעים מהמגבר. המשכתי לבדוק וחיברתי את הראש ה"בעייתי" לפטיפון השני ואין צלילים.
כנראה שהראש היה פגום וזה מה שהשבית את הפטיפון.
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

דווקא אני אשתמש בו, יותר נכון אשמיע בו שירי ילדים לילדים שלי. תקליטים שהורי קנו לפני הרבה שנים.
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

תודה רבה.
האם בפטיפונים פשוטים של הנעה ישירה קיימת תופעה של סיבוב איטי מהרגיל של המנוע (אין פיטצ') אני יודע שיש את זה במכשירים מבוססי רצועה, אך האם יש את זה במכשירים מבוססים הנעה ישירה?
אני מרגיש שהמגש מסתובב קצת יותר לאט ממה שהיה צריך להיות.
האם בפטיפונים פשוטים של הנעה ישירה קיימת תופעה של סיבוב איטי מהרגיל של המנוע (אין פיטצ') אני יודע שיש את זה במכשירים מבוססי רצועה, אך האם יש את זה במכשירים מבוססים הנעה ישירה?
אני מרגיש שהמגש מסתובב קצת יותר לאט ממה שהיה צריך להיות.
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
בדיקה פשוטה לענין הזה.
הנח על הפלטה קיסם קטן (כמו מחוג) בסמוך להיקף החיצוני.
סובב את הפטפון במהירות 33 ושליש וספור 100 סיבובים תמימים במשך 3 דקות.
עבור מהירות 45 עליך לספור 90 סיבובים במשך 2 דקות.
כך תוכל לגלות אם הפטפון מסתובב במהירות הנכונה או לא בלי להזדקק לסטרובוסקופ.
בהצלחה.
הנח על הפלטה קיסם קטן (כמו מחוג) בסמוך להיקף החיצוני.
סובב את הפטפון במהירות 33 ושליש וספור 100 סיבובים תמימים במשך 3 דקות.
עבור מהירות 45 עליך לספור 90 סיבובים במשך 2 דקות.
כך תוכל לגלות אם הפטפון מסתובב במהירות הנכונה או לא בלי להזדקק לסטרובוסקופ.
בהצלחה.
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

עוד שאלה:
מאוד מסקרן אותי, איך הראש יכול להתקלקל, והאם ניתן לפתוח ולתקן אותו.
בסה"כ הראש הזה מסוג P-MOUNT הוא לא מורכב במיוחד או מסובך (לפחות למראית עין).
בסה"כ הראש הזה מסוג P-MOUNT הוא לא מורכב במיוחד או מסובך (לפחות למראית עין).
נתק בסלילים כדוגמה . אם לחבר את הראש ל- PRE-OUT של המגבר – סיכוי טוב שזה יקרה.CRAZYDIAMOND כתב:עוד שאלה:
בסה"כ הראש הזה מסוג P-MOUNT הוא לא מורכב במיוחד או מסובך (לפחות למראית עין)....
לפתוח – ניתן, לתקן – לא נראה לי
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
תיקון ראש זה לא דבר שכדאי להתעסק איתו. לגבי המהירות, לא סביר שפטיפון עם הנעה ישירה יסתובב במהירות לא נכונה. אני סקרן לשמוע מה תמצא לאחר שתבדוק כפי שחנן הציע לך.
.Anything can be done, but it's only done if it's done
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

אני מקווה לבדוק במהלך החג או הסופשבוע, במידה וכן אני אכתוב את תוצאות הבדיקה.
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

בדקתי בינתיים ע"י שמיעה של אלבומים שאני מכיר שנים ובינתיים לא הרגשתי הבדל במהירות לכאן או לכאן.
אני חייב לציין שבהשוואה לפטיפון השני שלי - האקאי, אין מה להשוות, הסאנסוי לא מתקרב אליו בכלל.
הפטיפון חובר למגבר וינטאג' של אקאי - AA-1150, מגבר נחמד 50 וואט. השילוב ביניהם נחמד והסטאפ הזה משמש אותי בסלון, לשמיעת תקליטים ורדיו וגם תקליטורים (נגן CD לא מופיע בתמונה).
בנוסף הוצאתי לפטיפון את רגליות הגומי שלו ושמתי רגליות העשויות מפלסטיק קשיח והן מגביהות את הפטיפון בכ- 5 ס"מ, כך אני יכול להניח אותו על המגבר מבלי לדאוג שהמגבר יתחמם יותר מדי ותהיה לו סירקולציה טובה.
אני חייב לציין שבהשוואה לפטיפון השני שלי - האקאי, אין מה להשוות, הסאנסוי לא מתקרב אליו בכלל.
הפטיפון חובר למגבר וינטאג' של אקאי - AA-1150, מגבר נחמד 50 וואט. השילוב ביניהם נחמד והסטאפ הזה משמש אותי בסלון, לשמיעת תקליטים ורדיו וגם תקליטורים (נגן CD לא מופיע בתמונה).
בנוסף הוצאתי לפטיפון את רגליות הגומי שלו ושמתי רגליות העשויות מפלסטיק קשיח והן מגביהות את הפטיפון בכ- 5 ס"מ, כך אני יכול להניח אותו על המגבר מבלי לדאוג שהמגבר יתחמם יותר מדי ותהיה לו סירקולציה טובה.