שאלה כללית על מוצרי THX
-
Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
יש עוד הרבה זמן עד שאצטרך לרכוש רמקולים, אבל אני מתחיל להתעניין כבר עכשיו, בשביל להיות סגור על מה אני רוצה כשזה יקרה.
אחד הדברים שעליהם אני מסתכל הוא מוצרים מאושרי THX. הבעיה היא שלא לכל המוצרים יש ביקורות. השאלה היא, האם מוצר מאושר THX של חברה מוכרת הוא בסבירות גבוהה מוצר טוב, או שמי שיגיע למשרדים של לוקאס עם אבן והרבה כסף יוכל לקבל אישור THX לאבן שלו?
תודה לעונים.
אחד הדברים שעליהם אני מסתכל הוא מוצרים מאושרי THX. הבעיה היא שלא לכל המוצרים יש ביקורות. השאלה היא, האם מוצר מאושר THX של חברה מוכרת הוא בסבירות גבוהה מוצר טוב, או שמי שיגיע למשרדים של לוקאס עם אבן והרבה כסף יוכל לקבל אישור THX לאבן שלו?
תודה לעונים.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
THX אומר שהמוצר עומד בתקן. מה זה אומר לגבי איכות - זה אומר שכנראה הושקע לא מעט כסף בפיתוח לצורך התאמות שונות, אבל זה לא אומר שאתה תהיה מרוצה מזה...
אני לא הייתי לוקח את ה THX כמדד.
אני לא הייתי לוקח את ה THX כמדד.
-
Malcontent
-
- חבר מביא חבר

מה שאתה אומר בהחלט נשמע הגיוני. הסיבה שאני מסתכל על THX היא שאם הבנתי נכון, התקן עוסק בשחזור מדוייק של סאונד, מה שאומר שאם אלה הרמקולים שיהיו לי, ואני אצליח לסדר את החדר כמו שצריך (שזה אתגר רציני כשמדובר בסלון ובת זוג שלא רק שאסתטיקה יותר חשובה לה מאקוסטיקה, אלא שאקוסטיקה לא חשובה לה בכלל), אני אשמע את הסרטים כמו שהיוצרים התכוונו שאשמע אותם.
מצד שני, אם זה באמת המצב, מה בעצם ההבדל בין מוצרי THX שונים (מלבד העובדה שיש תקן THX שונה לכל גודל חדר)? למה לא לקנות את מוצר THX הזול ביותר שמתאים לחדר, בעצם (במידה והחלטתי ללכת על THX, מה שמוטל בספק).
מצד שני, אם זה באמת המצב, מה בעצם ההבדל בין מוצרי THX שונים (מלבד העובדה שיש תקן THX שונה לכל גודל חדר)? למה לא לקנות את מוצר THX הזול ביותר שמתאים לחדר, בעצם (במידה והחלטתי ללכת על THX, מה שמוטל בספק).
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78904
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
Malcontent,
ממש לא. THX רק אומר שהיצרן התחשב בהגדרות של THX לגבי מספר פרמטרים קריטיים בתכנון הצליל. עקרונית מוצרים שמחברים שכולם תואמים ל-THX אמורים לתת סינרגיה טובה יותר.
זה בהחלט לא אומר שאם תיקח מוצרים של THX ותשווה למוצרים ללא THX שהסאונד של אלה עם ה-THX בהכרח יהיה טוב יותר...
ממש לא. THX רק אומר שהיצרן התחשב בהגדרות של THX לגבי מספר פרמטרים קריטיים בתכנון הצליל. עקרונית מוצרים שמחברים שכולם תואמים ל-THX אמורים לתת סינרגיה טובה יותר.
זה בהחלט לא אומר שאם תיקח מוצרים של THX ותשווה למוצרים ללא THX שהסאונד של אלה עם ה-THX בהכרח יהיה טוב יותר...
-
Malcontent
-
- חבר מביא חבר

אין ספק שמוצרי THX אינם טובים יותר ממוצרים שאינם THX בהכרח.
השאלה הייתה פשוט אם הם בהכרח מוצרים טובים, לא אם הם המוצרים הכי טובים שיש בשוק.
בכל מקרה, נראה שכשהנושא יהיה יותר רלוונטי אני פשוט אשאל שאלות ספציפיות שקשורות במה שאני רוצה וכמה אני יכול להוציא על זה, לא נראה לי שהשירשור הזה באמת יעזור לי להבין מה אני רוצה לקנות.
השאלה הייתה פשוט אם הם בהכרח מוצרים טובים, לא אם הם המוצרים הכי טובים שיש בשוק.
בכל מקרה, נראה שכשהנושא יהיה יותר רלוונטי אני פשוט אשאל שאלות ספציפיות שקשורות במה שאני רוצה וכמה אני יכול להוציא על זה, לא נראה לי שהשירשור הזה באמת יעזור לי להבין מה אני רוצה לקנות.
-
Malcontent
-
- חבר מביא חבר

שטויות, יש פתרונות אסתטיים. הם לרוב יקרים יותר, אבל הם קיימים.