שאלה כללית על מוצרי THX

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Malcontent פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #1 

יש עוד הרבה זמן עד שאצטרך לרכוש רמקולים, אבל אני מתחיל להתעניין כבר עכשיו, בשביל להיות סגור על מה אני רוצה כשזה יקרה.
אחד הדברים שעליהם אני מסתכל הוא מוצרים מאושרי THX. הבעיה היא שלא לכל המוצרים יש ביקורות. השאלה היא, האם מוצר מאושר THX של חברה מוכרת הוא בסבירות גבוהה מוצר טוב, או שמי שיגיע למשרדים של לוקאס עם אבן והרבה כסף יוכל לקבל אישור THX לאבן שלו?

תודה לעונים.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

THX אומר שהמוצר עומד בתקן. מה זה אומר לגבי איכות - זה אומר שכנראה הושקע לא מעט כסף בפיתוח לצורך התאמות שונות, אבל זה לא אומר שאתה תהיה מרוצה מזה...

אני לא הייתי לוקח את ה THX כמדד.

Malcontent פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #3 

מה שאתה אומר בהחלט נשמע הגיוני. הסיבה שאני מסתכל על THX היא שאם הבנתי נכון, התקן עוסק בשחזור מדוייק של סאונד, מה שאומר שאם אלה הרמקולים שיהיו לי, ואני אצליח לסדר את החדר כמו שצריך (שזה אתגר רציני כשמדובר בסלון ובת זוג שלא רק שאסתטיקה יותר חשובה לה מאקוסטיקה, אלא שאקוסטיקה לא חשובה לה בכלל), אני אשמע את הסרטים כמו שהיוצרים התכוונו שאשמע אותם.

מצד שני, אם זה באמת המצב, מה בעצם ההבדל בין מוצרי THX שונים (מלבד העובדה שיש תקן THX שונה לכל גודל חדר)? למה לא לקנות את מוצר THX הזול ביותר שמתאים לחדר, בעצם (במידה והחלטתי ללכת על THX, מה שמוטל בספק).

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78904
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #4 

Malcontent,

ממש לא. THX רק אומר שהיצרן התחשב בהגדרות של THX לגבי מספר פרמטרים קריטיים בתכנון הצליל. עקרונית מוצרים שמחברים שכולם תואמים ל-THX אמורים לתת סינרגיה טובה יותר.

זה בהחלט לא אומר שאם תיקח מוצרים של THX ותשווה למוצרים ללא THX שהסאונד של אלה עם ה-THX בהכרח יהיה טוב יותר...

Malcontent פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

אין ספק שמוצרי THX אינם טובים יותר ממוצרים שאינם THX בהכרח.
השאלה הייתה פשוט אם הם בהכרח מוצרים טובים, לא אם הם המוצרים הכי טובים שיש בשוק.

בכל מקרה, נראה שכשהנושא יהיה יותר רלוונטי אני פשוט אשאל שאלות ספציפיות שקשורות במה שאני רוצה וכמה אני יכול להוציא על זה, לא נראה לי שהשירשור הזה באמת יעזור לי להבין מה אני רוצה לקנות.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #6 

לדעתי אתה מבזבז את זמנך....יש לך בעיה משמעותית יותר מאשר "כן עומד בתקן THX או לא ".
כשאסטתיקה חשובה יותר מאקוסטיקה, הרמקולים שותקים....

שיהיה לך בהצלחה,
ארז

Malcontent פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

שטויות, יש פתרונות אסתטיים. הם לרוב יקרים יותר, אבל הם קיימים.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”