בעקבות פתיחת התחרות הלא רשמית בקליה כהה
לאחר הקליה הכהה מאוד שעשינו אצל מוטי, ולאחר שטעמתי מהקליה הכהה הסטנדרטית של מוטי שהיתה מאוד מוצלחת,
המסקנה שלי היתה שברוב אמצעי הקליה הקירור יחסית איטי לקירור לאחר קליה עם החביתוש (מסננת מעל מאוורר אימתני באויר הלילה הקריר), ולכן הקפה ממשיך להיקלות גם לאחר תחילת הקירור. כלומר, פיצוץ שני אצלי ואצל מישהו אחר זו דרגה שונה, אצלי בד"כ בהירה יותר עקב הקירור המיידי
החלטתי לזרום עם העניין וקליתי בחביתוש עד אחרי סוף פיצוץ שני ועוד קצת. קיבלתי משהו על גבול המקסימום, עדיין טעם של קפה ולא רע עם חלב, אבל על האספרסו השייח טען שטוב שלא הכנתי לו קפה ישר מהגחלים מהמנגל שבחוץ וזהו
היום ניסיתי ניסיון שני, הפעם מדדתי דקה לתוך פיצוץ שני. פרופיל: 5 דק ייבוש, העלאת להבה, 14 דק תחילת פיצוץ ראשון, הורדה קלה של הלהבה 17 תחילת פיצוץ שני, 18 חתכתי
יצא אחיד מאוד, למרות זנים שונים בעליל - חצי ימן, רבע מקסיקו, רבע ירגשף, ועוד קצת רובוסטה אוגנדה (זן עם טעם בולט, פראי, מזכיר לי בשר שרוף, אסור להשתמש בנדיבות - דומיננטי מידי)
.
המסקנה שלי היתה שברוב אמצעי הקליה הקירור יחסית איטי לקירור לאחר קליה עם החביתוש (מסננת מעל מאוורר אימתני באויר הלילה הקריר), ולכן הקפה ממשיך להיקלות גם לאחר תחילת הקירור. כלומר, פיצוץ שני אצלי ואצל מישהו אחר זו דרגה שונה, אצלי בד"כ בהירה יותר עקב הקירור המיידי
החלטתי לזרום עם העניין וקליתי בחביתוש עד אחרי סוף פיצוץ שני ועוד קצת. קיבלתי משהו על גבול המקסימום, עדיין טעם של קפה ולא רע עם חלב, אבל על האספרסו השייח טען שטוב שלא הכנתי לו קפה ישר מהגחלים מהמנגל שבחוץ וזהו
היום ניסיתי ניסיון שני, הפעם מדדתי דקה לתוך פיצוץ שני. פרופיל: 5 דק ייבוש, העלאת להבה, 14 דק תחילת פיצוץ ראשון, הורדה קלה של הלהבה 17 תחילת פיצוץ שני, 18 חתכתי
יצא אחיד מאוד, למרות זנים שונים בעליל - חצי ימן, רבע מקסיקו, רבע ירגשף, ועוד קצת רובוסטה אוגנדה (זן עם טעם בולט, פראי, מזכיר לי בשר שרוף, אסור להשתמש בנדיבות - דומיננטי מידי)
.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
ואני דווקא "קלקלתי" לכיוון השני - קליתי כבר פעמיים בהיר מדי לטעמי (משהו כמו FC). הסיבה היא שהורדתי טמפ' בגלל הטריק של יונתן, ולכן כשעצרתי קצת מוקדם (כמו שאני רגיל עם הג'ין) הקליה עצרה מוקדם מהיכן שכיוונתי אליו.
תגיד, איך אתה מקרר? בעזרת שתי רשתות?
אני חושב יותר ויותר על בניית קונסטרוקציה של מאוורר 12 אינטש שוכב, ומעליו מבנה של רשת עליה אשפוך את הפולים ואבחש עם כף תוך כדי הפעלת המאוורר. אני מניח שאפשר כך לקבל קירור מאוד אפקטיבי ומהיר.
משהו כזה:
http://www.feargod.net/pics/beancooling.jpg
אני חושב יותר ויותר על בניית קונסטרוקציה של מאוורר 12 אינטש שוכב, ומעליו מבנה של רשת עליה אשפוך את הפולים ואבחש עם כף תוך כדי הפעלת המאוורר. אני מניח שאפשר כך לקבל קירור מאוד אפקטיבי ומהיר.
משהו כזה:
http://www.feargod.net/pics/beancooling.jpg
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
נראה לי שאם לא תהיה עוד רשת מעל הכל יעוף לשמיים.
אני שומר על אותו פרופיל בחביתוש:
אש אחידה, בפיצוץ ראשון קצת פוף פוף (באזור ה 11 דקות) ואחרי זה המתנה לפיצוץ שני.
בתחילת פיצוץ שני מוציא את הפולים ומקרר עם 2 רשתות.
יצא לי להוציא "קצת" אחרי תחילת פיצוץ שני ואז הפולים המשיכו להתפוצץ בין הרשתות (יצא כהה מדי כבר).
כמה שהשקשוק של החביתוש יותר עצבני הקלייה יוצאת יותר אחידה.
אני שומר על אותו פרופיל בחביתוש:
אש אחידה, בפיצוץ ראשון קצת פוף פוף (באזור ה 11 דקות) ואחרי זה המתנה לפיצוץ שני.
בתחילת פיצוץ שני מוציא את הפולים ומקרר עם 2 רשתות.
יצא לי להוציא "קצת" אחרי תחילת פיצוץ שני ואז הפולים המשיכו להתפוצץ בין הרשתות (יצא כהה מדי כבר).
כמה שהשקשוק של החביתוש יותר עצבני הקלייה יוצאת יותר אחידה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

כנראה שאתה צודק.דבוטאנט כתב:נראה לי שאם לא תהיה עוד רשת מעל הכל יעוף לשמיים....
אולי אפשר לחשוב על מיכל (למשל, שתי רשתות צמודות איכשהו) שאפשר גם לסובב?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

קוראים לזה מייבש חסה!
http://www.kleibait.co.il/prodPage.asp?prodId=86
רק תמצא כזה ממתכת ולא מפלסטיק....
קנאפרבוש ניסה פעם כזה מפלסטיק - לא זוכר מה קרה בסוף.
אפשר לבנות 2 מסגרות עץ עם רשתות יתושים ועליהן להפעיל מאוורר
http://www.kleibait.co.il/prodPage.asp?prodId=86
רק תמצא כזה ממתכת ולא מפלסטיק....
קנאפרבוש ניסה פעם כזה מפלסטיק - לא זוכר מה קרה בסוף.
אפשר לבנות 2 מסגרות עץ עם רשתות יתושים ועליהן להפעיל מאוורר
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
מוטי,
אם אתה מחפש קצת DIY - קנה צינור ביוב (בעל שני תבריגים בקצוות) ושני מכסים מתאימים.
נסר את שני הקצוות כך שתקבל את ההברגה + כמה ס"מ.
חבר רשת יתושים כך שתגשר בין שני הקצוות (באורך הרצוי לך).
קדח חורים בשני המכסים כך שתוכל להשחיל ציר דרך כל המתקן.
את הציר תוכל לקבע לאחד המכסים ובאותו הצד לבנות מעין מנואלה, כאשר דרך הצד השני אתה מכניס את הפולים הקלויים, סוגר את המכסה תוך הלבשה על קצהו השני של הציר - והמתקן מוכן.
אם אתה רוצה לשפר את האוורור - בנה את הציר כך שלא יהיה חלק אלא בעל זיזים שישברו את התנועה הסיבובית האחידה של הפולים (כמו ב"מקלות הגשם" של האינדיאנים בהם יש קוצים בפנים המפריעים לתנועת החול / השעועית).
בנוסף, תצטרף לבנות איזה בסיס כלשהו להחזיק את המתקן (שתי זרועות שיוכלו להחזיק את הציר משני צידיו).
אם אתה מחפש קצת DIY - קנה צינור ביוב (בעל שני תבריגים בקצוות) ושני מכסים מתאימים.
נסר את שני הקצוות כך שתקבל את ההברגה + כמה ס"מ.
חבר רשת יתושים כך שתגשר בין שני הקצוות (באורך הרצוי לך).
קדח חורים בשני המכסים כך שתוכל להשחיל ציר דרך כל המתקן.
את הציר תוכל לקבע לאחד המכסים ובאותו הצד לבנות מעין מנואלה, כאשר דרך הצד השני אתה מכניס את הפולים הקלויים, סוגר את המכסה תוך הלבשה על קצהו השני של הציר - והמתקן מוכן.
אם אתה רוצה לשפר את האוורור - בנה את הציר כך שלא יהיה חלק אלא בעל זיזים שישברו את התנועה הסיבובית האחידה של הפולים (כמו ב"מקלות הגשם" של האינדיאנים בהם יש קוצים בפנים המפריעים לתנועת החול / השעועית).
בנוסף, תצטרף לבנות איזה בסיס כלשהו להחזיק את המתקן (שתי זרועות שיוכלו להחזיק את הציר משני צידיו).
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

תודה אורי. נשמע רעיון מעניין מאוד.
זה צריך להיות מאוד רחב כדי לנצל היטב את קוטר המאוורר.
תהיה בעיה עם הפלסטיק של צינור הביוב? הוא עשוי להפגם מחום הפולים, לא?
זה צריך להיות מאוד רחב כדי לנצל היטב את קוטר המאוורר.
תהיה בעיה עם הפלסטיק של צינור הביוב? הוא עשוי להפגם מחום הפולים, לא?
- uriler
- חבר במועדון 10K

- יצירת קשר:
צינורות ביוב עשויים מ P.V.C, שהוא חומר שעמיד די יפה בחום - אל תשכח שהביוב הביתי מתמודד גם עם מים רותחים.
אגב, ההשראה שלי הייתה מפנס ה"ביובית" של רוכבי האופניים (בניתי אחד בעבר, נחמד מאוד).
גם שם - הפלסטיק מתחמם אבל מתמודד יפה.
דוגמה - http://www.ifeel.co.il/page/3152
אגב, ההשראה שלי הייתה מפנס ה"ביובית" של רוכבי האופניים (בניתי אחד בעבר, נחמד מאוד).
גם שם - הפלסטיק מתחמם אבל מתמודד יפה.
דוגמה - http://www.ifeel.co.il/page/3152
העסק בתמונה לא עובד כי המאוורר צמוד לרצפה - תאמין ליmoti_r כתב:ואני דווקא "קלקלתי" לכיוון השני - קליתי כבר פעמיים בהיר מדי לטעמי (משהו כמו FC). הסיבה היא שהורדתי טמפ' בגלל הטריק של יונתן, ולכן כשעצרתי קצת מוקדם (כמו שאני רגיל עם הג'ין) הקליה עצרה מוקדם מהיכן שכיוונתי אליו.
משהו כזה:
http://www.feargod.net/pics/beancooling.jpg...
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

לא עובדים עם חביתוש בתוך חדר - רק בחוץ.
בקשר למאוורר-צריך שיסתובב כך שישאב את האויר מהרשת כמו בבתי קליה
ראיתי בהום בריסטה מתקן כזה - לצערי אין לי זמן וכח לחפש (אולי בערב)
- uriler
- חבר במועדון 10K

- יצירת קשר:
Re: בקשר למאוורר-צריך שיסתובב כך שישאב את האויר מהרשת כמו בבתי קליה
אפשר די בקלות לשפצר את התכנון שלי לדבר כזה - להלביש את המאוורר (אם מדובר במאוורר מחשב) על המכסה של הצינור, כך שהוא "יזרוק" אוויר החוצה מתוך גליל הרשת.marbel1 כתב:ראיתי בהום בריסטה מתקן כזה - לצערי אין לי זמן וכח לחפש (אולי בערב)...
- uriler
- חבר במועדון 10K

- יצירת קשר:
marbel1,אני עדיין חושב שזה יהיה יותר אפקטיבי 
גם כשמתכננים סילוק חום ממקום סגור (למשל - מזנון ק"ב או מארז מחשב) ומתבססים על מאוורר יחיד, יקבעו אותו כך שיסלק אוויר (ואז דרך פתחים אחרים במארז ייכנס אויר בטמפ' החדר).
גם כשמתכננים סילוק חום ממקום סגור (למשל - מזנון ק"ב או מארז מחשב) ומתבססים על מאוורר יחיד, יקבעו אותו כך שיסלק אוויר (ואז דרך פתחים אחרים במארז ייכנס אויר בטמפ' החדר).