התנהלות מול FEDEX

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
שלח תגובה
danlior פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #1 

חכם_חנוכה כתב:UMC-1 $699.00 (preorder price)
UPA-5 $549.00
Freight $199.28 FedEx Economy
Total $1447.28

30% מס על הסכום 1883$ = 7000 ש''ח
נשמע לא רע מבחינת מחיר רק אם אפשר היה לשמוע קודם.
...
אתה חי בסרט! תבדוק טוב לפי איזה שער הדולר יחושב לך (הכי גבוה שתוכל למצוא) ומה עם "דמי שיחרור ממכס" - עם FEDEX אי אפשר לשחרר לבד והם גובים הכי הרבה כסף.

כמו כן, אם לא תוכל לשחרר את הסחורה באותו היום (אפילו אם מסיבות שלא תלויות בך) תשלם דמי איסון בממ"ן.
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46397
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5080 פעמים

שליחה #2 

danlior,
דמי שחרור של FEDEX ממכס עומדים על משהו כמו 100 ש"ח בלבד והם נגבים רק אם הייתה התנהגות חריגה מול הרשויות בארץ. בהרבה מקרים גם ניתן לקבל הנחה מהסכום פשוט אם מבקשים. ניתן לאחסן עד שבוע לערך בלי עלויות נוספות.
ייבוא ציוד מחו"ל הינה פעולה הרבה יותר קלה ממה שאנשים חושבים, במיוחד כאשר משתמשים בחברות שילוח פרטיות אשר עושות עבורך את השחרור וההובלה.
נערך לאחרונה על ידי ziv_r ב 23/02/2010 20:51, נערך פעם 1 בסך הכל.

danlior פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #3 

ziv_r

אני שילמתי 250 ש"ח עמלה ל-FEDEX רק על שיחרור של חבילה של דיסקים. דמי השיחרור ניגבים תמיד כי תמיד צריך מישהו שיעשה את העבודה הזאת עבורך ואף אחד לא עובד חינם. ממ"ן - עד שבוע, נכון וגם עד גודל מסוים. ולאחריו?

ולגבי הביקורת - Lighten Up - צוחקים איתך.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #4 

danlior,
אני לא טענתי שהם עובדים בחינם, הם מרוויחים מדמי השילוח. דמי השחרור נגבים בארץ לפי הקריטריון שרשמתי בהודעה קודמת.
100 ש"ח במקרה הגרוע ביותר (250 עבורך) ועד שבוע אחסון בארץ, נשמע הרבה יותר טוב מכיצד שתיארת את תהליך הייבוא בהודעה קודמת. אני גם לא חושב שיש בכלל הגבלה לגודל, זאת מנסיון עם ה Axiom EP800. סתם קוריוז, גם במקרה הגרוע ביותר וכן נגבים דמי אחסון, הם עומדים על 10-20 ש"ח ליום.

עוד משהו, אם מישהו באמת מצפה לחבילה, ניתן להסדיר את התשלום לרשויות דרך חברת השילוח וכך החבילה לא יושבת במכס אפילו יום בודד. חברת השילוח גם דואגת ליצור קשר עם הנמען בארץ עבור הסדרת החוב ושילוח החבילה, אך אין פה שום טרחה או ריצות למקומות שונים.

danlior פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #5 

ziv_r

קודם תדע שאני מחבב אותך ומחזיק מעבודתך באתר. מה שכן אני תמיד נפעם מהבטחון שאתה מפגין במיוחד לעבר עובדות שבפועל חשתי אותם על בשרי שהן לא נכונות וזה קורה לא פעם. אז הפעם מכיוון שאי ההסכמה ביננו היתה על מספרים אותן ניתן לברר החלטתי להרים את הכפפה, להתקשר ל-FEDEX בארץ לברר עלויות נילוות למשלוחים שנישלחים אליי מארה"ב דרכם ושאני שילמתי עבורן מהארץ:

דיברתי עם ליאור (בחורה) משירות לקוחות בטלפון 03-9187735 ולהלן ממצאיי:

עלויות שיחרור מהמכס:

חבילה בעלת ערך של פחות מ-$1,000: 209 ש"ח+מע"מ - מסתדר בדיוק עם מה שזכרתי ששילמתי עבור משלוח הדיסקים

חבילה בעלת ערך של יותר מ-$1,000: 339 ש"ח+מע"מ

איחסון בממ"ן:

1.72 ש"ח ליום עבור כל קילו. איחסון של חבילה הכוללת פרה פרוססור, מגבר כח של חמישה ערוצים וקופסאות גדולות של המשלוח יכול להגיע בקלות ל-50 ש"ח ליום ויותר.

ולגבי השבוע הראשון חינם - ליאור פרצה בצחוק פרוע ומשוחרר ואמרה לי לשכוח מזה.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #6 

danlior,
קיבלת מחירי מחירון, במציאות אף אחד לא משלם סכומים אלו (חוץ מיסמנים).
אתה יודע כמה פעמים התווכחתי איתם על המחיר והם הורידו ב 50%?
עד היום קיבלתי כמה מאות בודדים של מוצרים, אתה יודע כמה פעמים שילמתי על אחסון או בכלל אחסנתי מוצרים? 0.
להגיע למצב שהמוצר מאוחסן זה מצב חריג ומתקיים רק אם הנמען לא עונה לטלפונים ומסרב לשלם את המיסים השונים.

danlior פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #7 

ziv_r כתב:danlior,
קיבלת מחירי מחירון...
אתה יודע כמה פעמים התווכחתי איתם על המחיר והם הורידו ב 50%?
עד היום קיבלתי כמה מאות בודדים של מוצרים, אתה יודע כמה פעמים אחסנתי מוצרים? 0.
...
בהנחה שאתה מדבר על ממ"ן ולא FEDEX אז אתה צודק, אבל בדבריך טמונה התשובה
עד היום קיבלתי כמה מאות בודדים של מוצרים
...
גם לי שהיתה חברה עם יבוא של מאות אלפי דולרים התמקחתי עם ממ"ן אבל בחור שמיבא פעם בכמה שנים מכשיר מחו"ל יכול להתמקח איתם? אילו קלפי מיקוח יש לו בדיוק?

ברור לך שהמחירים של FEDEX אילו המחירים ולא ניתנים למיקוח.

בקיצור, חכם חנוכה יכול לקחת את המחירים אותם נקבתי ולתחשב עלויות לפיהם!

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #8 

danlior,
תתפלא, אני רשום ב FEDEX בתור אדם פרטי ושחרור של כל חבילה נעשה בפני עצמה, בלי שום קשר להסטוריה.
המחירים ניתנים למשא ומתן, זה לא בית מרקחת. עליתי על הנושא של הנחות לפני שנה לערך, היה עיכוב בקבלת מוצר והנציג הציע ביוזמתו הנחה. מאז אני מבקש כל פעם הנחה והם נותנים, בלי להתווכח ובלי להגיע לאנשים גבוהים יותר...

danlior פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #9 

ziv_r

אני ביקשתי ולא קיבלתי. ברור לך הרי שגם אם אתה רשום כאדם פרטי עדיין יש לך תיק עם כל ההסטוריה שלך.

בקיצור, אפשר לקוות אבל לא לבנות על כך

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #10 

danlior,
הזיהוי נעשה לפי מספר משלוח, לא שם, לפיכך אין שום הסטוריה.

danlior פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

ziv_r כתב:danlior,
הזיהוי נעשה לפי מספר משלוח, לא שם, לפיכך אין שום הסטוריה.
...
ברגע שאתה משלם שקל נפתח לך כרטיס לקוח.

גם את זה אתה רוצה שאבדוק ואוכיח לך? :)

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #12 

danlior,
יש לי מספיק קבלות מ FEDEX אשר מראות תשלום נמוך הרבה יותר מהסכומים שהזכרת מוקדם יותר. אין לי פה רצון להוכיח אף אחד, אני מדבר מנסיון. במידה ובכל זאת תרצה, אני אוכל להמציא לך בפרטי.

מכיוון שאני לא עובד FEDEX וכל הידע שלי בנושא נובע מייבוא די רחב של מוצרים דרך חברת FEDEX ודרך חברות שילוח נוספות, אני יכול לדבר רק על סמך הנסיון האישי שלי.
1. אין מה לפחד מייבוא אישי. מרגע שיש חברת שילוח פרטית, היא דואגת לכל ההתנהלות בין הנמען לרשויות. הנמען לא צריך לחפש אף אחד, לשלוח מכתבים לרשויות או להמציא הוכחות. חברת השילוח דואגת לשחרור הכבודה ואם יש צורך במסמכים, היא פונה לנמען והוא דואג להמציא אותה, חברת השילוח עוזרת בנושא.
2. לא תמיד נגבים דמי טיפול מחברת השילוח. בהרבה מאוד מקרים הכבודה לא מתעכבת ולא מתקיים שום תשלום לחברת השילוח.
3. במידה וכן יש בקשה לתשלום, אפשר לבקש הנחה ובכל המקרים שיצא לי לבקש אותה, קיבלתי. ההנחה ניתנת על הסכומים אשר מגיעים לחברת השילוח, לא לרשויות.
4. במידה ומשלמים עד שבוע ימים מרגע שיצרה קשר חברת השילוח, לא נגבים דמי אחסון.
5. בהרבה מאוד מקרים, למרות שמבצעים ייבוא למוצר ספציפי, בכל פעם נגבים עלויות שונות. חוויתי זאת בעצמי וניתן לראות זאת גם בשרשור "עלות רכישת Popcorn Hour" אשר נפתח בזמנו. אותו מוצר ועלויות שנעות בין 0 ל 300 ש"ח.
6. בחברת UPS נפתח כרטיס לקוח לפי שם (עבור לקוחות פרטיים). בשאר חברות השילוח (FEDEX, TNT, EMS ו DHL כמדומני), לא התקיים שום מעקב אחר הזמנות קודמות שלי - אני שאלתי זאת בפירוש. גם אם כן מתבצע, זה לא משנה בשום דבר.

זוהי הודעה אחרונה שלי בנושא מפאת חוסר עניין להמשיך בשרשור המייגע.

אני יודע ש danlior רוצה להגיד את המילה האחרונה, אז הבמה שלך.

danlior פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #13 

ziv_r

או במילים אחרות - "danlior אל תבלבל לי את המח עם עובדות. מה כבר FEDEX כבר יודעת על המחירים שהם גובים?"

אבל זה בסדר, הגבתי או לא הגבתי - קברת את השירשור הזה במקום שאף אחד לא יקרא אותו ממילא.

barnat
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 88
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

חיזוק לדיברי זיו

שליחה #14 

אז הנה גם אני קראתי, השרשור לא קבור...
מחזק את זיו כל מה שכתב חל גם עלי. לא שילמתי שקל על איחסון של כמעט שבוע (חבילה גדולה שוקלת 20 ק''ג וערך מעל $1000).

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78913
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #15 

בתור מישהו שייבא לא פעם ציוד גם זול וגם יקר ופעיל מאוד מול FEDEX, אני לא מסכים עם שניכם...

יש משלוחים שאני משלם כמו ש-DANLIOR מציין (מחירים שערורייתיים, בעיני), ויש כאלה שאני משלם כמו מה שזיו מציין (סכומים נמוכים בהרבה).

בכל פעם שאני משלם יקר אני מקלל אותם ומנסה לערער ולברר ושום דבר לא עוזר (הם בענייני חוקי ברזל).

בכל פעם שאני משלם כמו זיו (וזה מאוד תלוי מאיפה המשלוח הגיע - ארה"ב בד"כ חוטף סכום, סין/טאיוואן/קוריאה הרבה פחות חמור) אני אומר תודה.

בממוצע זה סבבה...

אגב, הרבה פעמים העלות הגבוהה היא יותר על נושא טיפול בעמיל מכס וכשאני מקבל את החשבון יש שם סעיפים שצריך מתורגמן טכני צמוד בשביל להבין על מה בדיוק אני משלם.

UPS, DHL ודומיהם מעיקים הרבה פחות לדעתי.

anin17
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 136
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #16 

אני מסכים לחלוטין עם danlior. המחירים ש-fedex גובים מאנשים פרטיים הם פשוט שערורייה! ניסיון להתמקחות ולהבין מניין צצו עמלות נוספות ומוזרות לא צלח. פניות שנשלחו למוקד השירות לא נהנו. המחירים שציינת דומים מאוד למה שגבו ממני בעבר.
אני למדתי את הלקח ומאז אותה חבילה אחת ויחידה שנשלחה דרכם נשלחו עשרות נוספות ואף אחת מהן לא דרך fedex.

s3t
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 412
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #17 

אין לי ניסיון רב עם FEDEX - יצא לי פעם אחת לשלם את כל העמלות, מכס, ולא יודעה מה עוד - מאז אני שולח רק דרך USPS (דואר רגיל). (עד היום קיבלתי כ-100 חבילות ואף אחת לא נפגעה קשות וכולם הגיעו אליי הביתה (או נתפסו במכס ושוחררו חינם\בתשלום מיסים בלבד!!! ללא עמלות!, רובם הגדול בעזרת שליחת פקס פשוט :)

כנ"ל גם UPS - שתי חבילות סיימו את הקשר העסקי ארוך תווך שלי עם החברה ושירותיה.

EMS - USPS Express Mail International - הם פחות גנבים מ2 הקודמים, אך מיום ליום צוברים חוצפה ומוסיפים עמלות הזויות. לפעמים סינים שולחים דרכם חבילות גדולות יותר בגלל שזה יוצא יותר זול - אך אני מעדיף להוסיף קצת יותר כסף על המשלוח דרך דואר רגיל וגם אם צריך - לתת כמה דולרים לסינים על בקשה מיוחדת.

העמלות צריכות להיות כלולות בעלות משלוח. הלקוח צריך לשלם על מכס בלבד.

עוד דבר טוב מניסיוני - לבקש ממוכר להכריז על עלות החבילה כ40-60$, אז החבילה לרוב תעבור את המכס בשלום ללא תשלום, לפעמים בתשלום סמלי של כמה שקלים (10-30ש"ח).
בנוסף, עדיף לציין על החבילה את סוג המוצר היותר זול ליבוא - נגיד עם זה רמקולים (35% מכס), אז לציין שזה רכיבים אלקטרוניים (0-16%) וכו (יש להצטייד בטבלה של מכס)

polchik
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #18 

שלום יש לי שאלה בנושא FEDEX,
הזמנתי חבילה מאתר אינטרנט בחול, שילמתי דמי משלוח של 25$
באתר לא נאמר שהמשלוח יהיה דרך FEDEX ולכן חשבתי שהמשלוח בדואר רגיל.
כשהגיע החבילה מ FEDEX נדרשתי לשלם 130 שח על דמי טיפול, אחסנה ושחרור מהיר,
לא ביקשתי את כל הדברים האלה כי בפרוש הזמנתי חבילה פטורה ממכס (בעלות נמוכה מ- 50$).
האם יש הגיון מאחורי זה שאני משלמת 25 $ משלוח ונדרשת לשלם עוד 130 ש"ח?
האם זה הליך מקובל?
זו פעם ראשונה שאני מזמינה מחול ולכן רציתי להבין האם FEDEX מנסים להוציא ממני כספים על חוסר הידע שלי או שזה תהליך שגרתי והסכומים הגיוניים.

אשמח לקבל תגובה כלשהי, תודה.

Nissim
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 116 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #19 

אני חושב שדרושה כאן חוות דעת משפטית של המועצה לצרכנות.

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”