התלבטות לגבי קניית מצלמת DSLR

פורום המתעסק בכל מוצר אלקטרוני אחר שלא בהכרח קשור לאודיו וקולנוע ביתי.
מקררים, שואבי אבק, תנורים וכו'
boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #21 

דודיפלצת כתב: להגיד שאפשר לראות את הנק' במסך כשהעין צמודה לעינית? לי זה נשמע לא הגיוני כל כך ולא נוח. כמובן שזה לבחירת הצלם.
...
מניסיוני עם ה-K-x, ניתן בהחלט לראות את הנקודות שמוצגות במסך ה-LCD כשהעין קרובה לעינית. הן אמנם לא חדות ממרחק כזה, אבל לא קשה להבדיל בינהן:

תמונה

תמונה

בקיצור, הנושא הזה לא צריך להיות שובר עסקה, בטח לא עבור אלה שמשתמשים ממילא רק בנקודה המרכזית ובקימפוז מחדש עם חצי-לחיצה (אני מעריך שרוב המשתמשים נכנסים לקטגוריה הזו).
התבטאויות כמו:
boren כתב:אין הרמות גבה מצד אנשים שלא מבינים למה לא קנית קנון או ניקון
...
מיותרות בעיני ולא תורמות לדיון.
...
מהכרותי עם משתמשי מצלמות DSLR של חברות שאינן ניקון וקנון, זו ה"בעיה" העקרית שבה הם נתקלים בשימוש עם המצלמה. זה תענוג מפוקפק להיות כל הזמן במצב שבו אתה צריך להצדיק את הבחירה הלא שגרתית שלך לאנשים שחושבים שהם יודעים הכל.

mta194 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1286
שם מלא: שי שלוס
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #22 

שלום לכולם,

רציתי לעדכן שבררתי קצת, קראתי לא מעט בפורומים וביקרתי בחנויות.
אני אלך על הפנטקס K-x.
יש לי אפשרות להוסיף עדשת טלה (50-200 לא כתוב מפתח) לערכה (מצלמה + קיט) בתוספת של 500 ש"ח.
האם זה שווה את זה?
אני מעריך שאני אזדקק לעדשה כזו.

תודה,
שי

טלוש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1679
שם מלא: טלוש
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #23 

אני מסתכל על הדברים האלו בנקודת מבט שונה מעט.

קודם כל, ברגע שהולכים על DSLR ואפילו עם עדשת קיט מקבלים איכות שתהייה טובה יותר מP&S ממוצעת בתנאים ממוצעים.
במידה וניקח P&S טובה עם SLR בסיסית בתנאי תאורה טובים ב-ISO נמוך וצילום יציב ב-80% מהמקרים לא נבדיל בין התמונות כאשר עברו הדפסה, בדוק.

אז למה בכל זאת לקנות DSLR: שליטה ויכולות ISO + מהירות.

מי שמתחיל בצילום מקצועי/חובבני+ רצוי מאוד ללמוד את הצילום מהמקורות, כלומר עם עדשת 50ממ שלא מגבילה את הצלם בכלום. העדשה נותנת את אפשרות העבודה הטובה ביותר מכל בחינה אפשרית לצלם כמעט בכל מצב צילום. זו העדשה שמלמד אותך על המצלמה, על קומפוזיציה וגם על האופי של הצילום שאתה, כצלם, מעדיף להתחבר אליו יותר.

לאחר שראיתי את פריסת נקודות ה-AF בפנטקס לא התחברתי יותר מידי כי זה מאוד מגביל. אתה מוצא את עצמך בעיקר משתמש בנקודה המרכזית עקב הפריסה הלא נוחה.
אני לא תומך קנוניקון (קנון+ניקון) גדול יותר מידי. אני חובב מושבע של אופטיקה של ZEISS ושל LEICA אבל מחירם הוא בהתאם.

מה יש ב-DSLR: (בעיקר, לצורך דיון זה בלבד)
1. סנסור - אחראי על איסוף האור מהעדשה והעברתו למעבד.
2. מערכת חשיפה - מודדת את החשיפה באופן אוטומאטי.
3. מערכת AF - כשמה כן הוא, מערכת לביצוע אוטופוקוס לפי נקודות / אזורים וכו
4. גוף - פלאש מובנה, כפתורים, ביונט.
5. מעבד - אחראי על עבודה על פרופילי התמונה בהתאם לנתונים שהתקבלו מהסנסור.

מה יש בעדשה:
1. "זכוכיות" - אוסף של אלמנטים הפזורים בקבוצות.
2. מנוע אוטופוקוס - מערכת המתחברת למערכת במצלמה על מנת ליצור אוטופוקוס.
3. מעבד - מעביר למערכת בגוף את נתוני החשיפה ונתונים נוספים בנוגע לצילום ולתאורה.
4. מערכת ייצוב - במידה וקיימת, מורכבת מהקבוצה האחרונה של אלמנטים ("זכוכיות") אשר זזות בעזרת ACCELEROMETER.
5. גוף - יכול להיות ברזל או פלסטיק ולפעמים עמיד במזגי אוויר קשים.

בכל האלמנטים האלו יש לבחור את מה שחשוב לך. כמובן יש שאלונים ברשת אשר יכולים לכוון אותך בצורה כזאת או אחרת אבל אתה קונה SLR בשביל השליטה ולכן כדאי ומומלץ לראות את תוכן הדברים ואת ההשפעה שלהם על הצילום.
להגיד שאופטיקה זה הכל, זה נכון, עד רמה מסויימת, עד שמופיעות לך דרישות מתקדמות.

ההצעה שלי שצריך להתחיל מ-DSLR בסיסית ולראות לאן זה לוקח אותך, ההמלצה היא עם 50ממ כי זו הדרך הנכונה והייעילה ביותר ללמוד צילום - על הרגליים!!!

במידה ואתה מעוניין בצילום אנשים, אין עדשה שתתן לך תמונה שתהייה מרוצה ממנה יותר מה-50ממ. אם אתה רוצה צילום נופים גם, תקנה כל עדשת קיט והיא תהייה כבר הרבה מעבר למה שיש לך כרגע. אם הזמן כאשר תלמד את כל הנושא של קומפוזיציה, אחיזה, נשימה, נושא/נשוא, ניהול תאורה וכו. אתה תדע מה אתה צריך טוב יותר מאשר עכשיו, ואז אולי תוכל להתקדם לעדשת 10-22 בקנון או כל מקבילה אחרת בטווח הזה. להתחיל עם טווח טלה של 50-500 זה פשוט לא נכון ולא תורם הרבה.

דרך ההתקדמות המומלצת בצילום לדעתי היא (ב-ממ):
1. 50
2. 35
3. 24/28
4. 85
5. 135
6. 200

כאשר עדשות מאקרו ניתן להכניס בכל שלב של ההתקדמות.

עכשיו נחזור לנושא של המצלמה הבאה שלך. זה מאוד תלוי מה אתה רוצה להשיג בשלב הנוכחי ולאן אתה רוצה להתקדם. צילום זו השקעה - למה? בגלל שברגע שאתה משקיע באופיקה איכותית אתה לא יכול להחליף חברה. וכמובן, יש שם עוד הרבה מאוד שיקולים במעבר.

תתחיל בקטן, עם הטווח המומלץ. עם הזמן לך על WIDE כלשהו אפילו ברמת עדשת קיט (שאני אישית לא אוהב כל כך מכיוון שיש אלטרנטיבות מעולות אחרות) ולאחר מכן לך על מאקרו כלשהו. אם תחליט להציף את עצמך בטווח של 17-300 זה לא יתן לך כלום! ברגע שתתמקד, תלמד, ברגע שתתפזר, תתבלבל ובעיקר ברצון שלך של מה אתה רוצה להשיג בצילום.

ושלא יספרו לך סיפורים, איכות, רגש, סביבה וקשר מובעים הכי טוב ע"י עדשות פריים קבועות. אבל בשביל זה צריך לחשוב ולא ללחוץ על כפתורים.

בכל מקרה אני מאחל לך המון הצלחה בדרכך ושהבחירה שלך תוביל אותך לבחירות מוצלחות גם בעתיד!

דודיפלצת
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2183
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #24 

כל הכבוד על ההסבר המפורט!

אני לא כל כך מסכים עם "ההתקדמות בצילום" כי זה יותר תלוי בדברים שאתה מצלם. אם אתה רוצה להיכנס לצילום ציפורים למשל? זו דוגמא קיצונית כמובן.

אני גם חושב ש-50mm נותנת בערך את מה שכל ה-4 הראשונות נותנות, רק צריך לזוז קצת יותר כדי לקבל את זה.
אני אישית התחלתי מהקיט של קנון (18-55) ומהר מאוד קניתי גם 50mm. העדשה הבאה שלי בדרך ותגיע (בשאיפה) עוד שבועיים - טוקינה 11-16.
ראיתי שחסר לי הטווח הרחב אז זה מה שאני קונה.
לקנות כ"כ הרבה עדשות נשמע לי בזבזני ומיותר.
תוקם לאלתר קטגורית אודיו חד-ערוצי!

טלוש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #25 

זו בדיוק הייתה העצה שלי מאחורי כל הסיפור.
ללכת על 50ממ ולאחר מכן ללכת על UWA בטווח של 10-22.
הבחירה שלך של הטיקינה מצויינת!!!
תתחדש!

לי היו 3 עדשות: 17-70, 50 ו- 70-200.
מה-50ממ למדתי הכי הרבה בכל הקשור לצילום וכימיה עם הנושא המצולם.
היום אני עם 24-70 שזו עדשה ברמה אחרת וטובה מכל העדשות האלו ביחד. ממתין בקוצר רוח, מתישהו, ל-70-200.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #26 

mta194 כתב: יש לי אפשרות להוסיף עדשת טלה (50-200 לא כתוב מפתח) לערכה (מצלמה + קיט) בתוספת של 500 ש"ח.
...
תלוי. העדשה הזו בהחלט שימושית והמחיר (בהשוואה לקנייה) בנפרד משתלם. אם הדגש שלך הוא לקבל עדשת טלה קומפקטית וקלה במחיר מינימלי אז ה-50-200 תהיה בחירה טובה. לעומת זאת, אם אתה מתעניין בצילומי טבע ומקרו, אז טמרון 70-300 תהיה בחירה טובה יותר, אורך המוקד המקסימלי שלה מאפשר לקבל הגדלה טובה יותר בצילום אובייקטים רחוקים, ויש לה מקרו 1:2 מרשים למדי (בשביל זום טלה). מה שכן המחיר שלה כמעט כפול מההפרש הנ"ל. האיכות האופטית של שתי העדשות דומה, אבל הטמרון בנויה טוב יותר (ביונט מתכת).

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #27 

טלוש כתב:מי שמתחיל בצילום מקצועי/חובבני+ רצוי מאוד ללמוד את הצילום מהמקורות, כלומר עם עדשת 50ממ שלא מגבילה את הצלם בכלום.
...
עדשת 50 מ"מ היא עדשה מגבילה מאוד. היא צרה מדי לצילום נופים וארכיטקטורה (ולא, צילום פנורמות אינו תחליף לעדשות רחבות), היא בד"כ צרה מדי לצילום רחוב, במיוחד על גוף עם חיישן APS-C (קרופ 1.5), היא רחבה מדי לצילום פורטרטים (מלבד אולי של חצי גוף), וכמובן שהיא לא מתאימה לצילום טבע וספורט. בקיצור, עדשת 50 מ"מ לא אידאלית לשום דבר, במיוחד על גוף קרופ.
לאחר שראיתי את פריסת נקודות ה-AF בפנטקס לא התחברתי יותר מידי כי זה מאוד מגביל. אתה מוצא את עצמך בעיקר משתמש בנקודה המרכזית עקב הפריסה הלא נוחה.
...
הפריסה דומה מאוד לזו של מצלמות אחרות בתקציב. מה ששונה הוא שלפנטקס יש מערך של חיישנים מוצלבים ולכן יש הרבה פחות האנטינג ממצלמות מתחרות באותו תקציב (כשמפקסים על אובייקטים בעייתים). החיסרון של הפנטקס הוא בכך שאין חיווי בעינית לנקודת הפוקוס הנבחרת, אבל הסברתי למעלה איך ניתן לפתור את זה.
ההצעה שלי שצריך להתחיל מ-DSLR בסיסית ולראות לאן זה לוקח אותך, ההמלצה היא עם 50ממ כי זו הדרך הנכונה והייעילה ביותר ללמוד צילום - על הרגליים!!!
...
זום עם הרגליים הוא מיסקונספציה עתיקת יומין. הדרך הנכונה והיעילה לשלוט על הגודל היחסי של אובייקטים בצילום היא באמצעות שילוב של (1) שינוי המרחק מהנושא ו-(2) שינוי אורך המוקד. ברגע שאתה בוחר רק בשינוי המרחק ("זום עם הרגליים") הגודל של נושאים משניים בפריים (בד"כ ברקע) הופך להיות מקרי ולא מגיע מהחלטה שלך. מבהחינה הזו עדשת זום היא כלי הרבה יותר חזק ומלמד בנושא קומפוזיציה.
במידה ואתה מעוניין בצילום אנשים, אין עדשה שתתן לך תמונה שתהייה מרוצה ממנה יותר מה-50ממ.
...
צילום קלוז-אפ של פנים עם עדשת 50 מ"מ מגדיל את האף ביחס לשאר הפנים. התוצאה לא מחמיאה לרוב האנשים, ולכן צילום פורטרטים קלאסי מתבצע באורכי מוקד יחסיים של 85 עד 135 מ"מ.
אם אתה רוצה צילום נופים
...
צילום נופים כמעט תמיד מתבצע בעדשות הרבה יותר רחבות מ-50 מ"מ. פנורמות הן פתרון עוקף אפשרי, אבל מוגבל מאוד (ראה קישור למעלה).
אם הזמן כאשר תלמד את כל הנושא של קומפוזיציה, אחיזה, נשימה, נושא/נשוא, ניהול תאורה וכו.
...
אני לא רואה איך עדשת 50 מ"מ תורמת יותר להבנת הנושאים הנ"ל מאשר עדשת זום, להיפך. אחיזה ונשימה הם דברים שנאלצים ללמוד הרבה יותר מהר כשמשתמשים בעדשת טלה ורואים בהגדלה את כל רעידות הגוף. קומפוזיציה ונושא/נשוא הם דברים שאפשר ללמוד בצורה הרבה יותר רצינית עם עדשת זום והבנה של עקרונות הפרספקטיבה. בניגוד לעדשות פריים (כמו 50 מ"מ) שהופכות את כל נושא השליטה על הגודל היחסי של אובייקטים בתמונה לעניין של מזל, בעדשת זום יש לצלם שליטה הרבה יותר טובה על הנושא הזה. ההשפעה שיש לכך על הקומפוזיציה משמעותית ביותר.

טלוש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #28 

boren כתב:
טלוש כתב:מי שמתחיל בצילום מקצועי/חובבני+ רצוי מאוד ללמוד את הצילום מהמקורות, כלומר עם עדשת 50ממ שלא מגבילה את הצלם בכלום.
...
עדשת 50 מ"מ היא עדשה מגבילה מאוד. היא צרה מדי לצילום נופים וארכיטקטורה (ולא, צילום פנורמות אינו תחליף לעדשות רחבות), היא בד"כ צרה מדי לצילום רחוב, במיוחד על גוף עם חיישן APS-C (קרופ 1.5), היא רחבה מדי לצילום פורטרטים (מלבד אולי של חצי גוף), וכמובן שהיא לא מתאימה לצילום טבע וספורט. בקיצור, עדשת 50 מ"מ לא אידאלית לשום דבר, במיוחד על גוף קרופ.
...
הפריסה דומה מאוד לזו של מצלמות אחרות בתקציב. מה ששונה הוא שלפנטקס יש מערך של חיישנים מוצלבים ולכן יש הרבה פחות האנטינג ממצלמות מתחרות באותו תקציב (כשמפקסים על אובייקטים בעייתים). החיסרון של הפנטקס הוא בכך שאין חיווי בעינית לנקודת הפוקוס הנבחרת, אבל הסברתי למעלה איך ניתן לפתור את זה.
...
זום עם הרגליים הוא מיסקונספציה עתיקת יומין. הדרך הנכונה והיעילה לשלוט על הגודל היחסי של אובייקטים בצילום היא באמצעות שילוב של (1) שינוי המרחק מהנושא ו-(2) שינוי אורך המוקד. ברגע שאתה בוחר רק בשינוי המרחק ("זום עם הרגליים") הגודל של נושאים משניים בפריים (בד"כ ברקע) הופך להיות מקרי ולא מגיע מהחלטה שלך. מבהחינה הזו עדשת זום היא כלי הרבה יותר חזק ומלמד בנושא קומפוזיציה.
במידה ואתה מעוניין בצילום אנשים, אין עדשה שתתן לך תמונה שתהייה מרוצה ממנה יותר מה-50ממ.
...
צילום קלוז-אפ של פנים עם עדשת 50 מ"מ מגדיל את האף ביחס לשאר הפנים. התוצאה לא מחמיאה לרוב האנשים, ולכן צילום פורטרטים קלאסי מתבצע באורכי מוקד יחסיים של 85 עד 135 מ"מ.
אם אתה רוצה צילום נופים
...
צילום נופים כמעט תמיד מתבצע בעדשות הרבה יותר רחבות מ-50 מ"מ. פנורמות הן פתרון עוקף אפשרי, אבל מוגבל מאוד (ראה קישור למעלה).
אם הזמן כאשר תלמד את כל הנושא של קומפוזיציה, אחיזה, נשימה, נושא/נשוא, ניהול תאורה וכו.
...
אני לא רואה איך עדשת 50 מ"מ תורמת יותר להבנת הנושאים הנ"ל מאשר עדשת זום, להיפך. אחיזה ונשימה הם דברים שנאלצים ללמוד הרבה יותר מהר כשמשתמשים בעדשת טלה ורואים בהגדלה את כל רעידות הגוף. קומפוזיציה ונושא/נשוא הם דברים שאפשר ללמוד בצורה הרבה יותר רצינית עם עדשת זום והבנה של עקרונות הפרספקטיבה. בניגוד לעדשות פריים (כמו 50 מ"מ) שהופכות את כל נושא השליטה על הגודל היחסי של אובייקטים בתמונה לעניין של מזל, בעדשת זום יש לצלם שליטה הרבה יותר טובה על הנושא הזה. ההשפעה שיש לכך על הקומפוזיציה משמעותית ביותר.
...
BOREN,

צילום בעדשת 50ממ נותן לך להרגיש את הטווח שאתה מצלם איתו. נכון שבמצלמת קרופ זה מגיע לכ-75ממ בפועל אבל זה לא האישו כאן. הצלם צריך להרגיש איפה הוא עומד בהתאם לאובייקט ולפי זה להתכוונן ולא לסובב את חוגת הזום כי אם תצלם אנשים בפחות מ-50ממ אפקטיביים, אני רוצה לראות את המצולם מרוצה מהתוצאה, נדיר!

צילום צריך ללמוד מצילום אנשים. ומשם להתקדם הלאה. ברוב המקרים, אנשים קונים את הציוד לצילום אנשים ועוד דברים נוספים, כשצילום אנשים הוא המפתח כאן. נכון שזה דורש טווח מאוד ספציפי אבל כשמצלמים אנשים צריך ללמוד ללכת עם המצלמה על מנת לקבל מרחק צילום עם זום ספציפי לקבלת "תחושת" הצילום המבוקשת.

נכון שנקודות מוצלבות זה מוסיף אבל בעיקר לצילום ספורט. לפי דעתי מה שצריך להסתכל עליו בנוסף לנתון הזה הוא הנושא של רגישות הנקודות ל-APERATURE של העדשה לפיקוס.

הפסקה שלך בנוגע לקומפוזיציה, אני לא מסכים איתה ביכלל. לכל אורך מוקד יש שימוש מאוד ספציפי וצריך לדעת להישתמש בו לפי הצורך, כשהמרחק שלך מהנושא הוא לא מתאים, צריך להתקרב עם הרגליים וכשהעומק של התמונה לא מספק צריך לרדת בזום. להתחיל בתחום הצילום וללמוד לשלוט בשני הפרמטרים זה משימה כמעט בלטי אפשרית. אחת הסיבות שבכל בתי הספר הכי מכובדים לצילום מלמדים לצלם קודם כל עם הרגליים ורק לאחר מכן עם הציוד.
שלא תבין אותי לא נכון, אני גם התחלתי מעדשת זום רחבה וטלה. שנה וחצי הייתי עם שתי העדשות האלו ורק לאחר מכן קניתי את ה-50ממ. תוך חצי שנה התחלתי להישתמש רק בה, וממנה למדתי 70% מכל מה שאני יודע על צילום.
צלמי הארועים הטובים ביותר בעולם מצלמים עם 3 עדשות על גוף FF, שהן 14-24 + 50 + 85. כשהעדשה שנכנסת לשימוש העיקרי היא ה-85ממ שהיא המקבילה ל-54ממ בקרופ.

הדרך הכי מומלצת לעשות קלוז אפ על פני המצולם היא עם עדשת 150ממ מאקרו (גם על קרופ וגם על FF). כפי שציינתי לפני, הטווחים הכי נעימים למצולם הם 85ממ ו-135ממ.

אם תראה טוב ברחבי הרשת, צלמים באמת מקצועיים, מצלמים נופים עם עדשת 70-200. אני לא מצליח להוציא את התוצאות שהם מצליחים להוציא אפילו עם עדשת WIDE.
ולא, אני נגד פנוראמה, באופן כללי.

בנוגע לפסקה האחרונה שלך, אני הולך לחזור על כל מה שכתבת, ואני לא :). בכל מקרה, סגנון הצילום שלנו הוא שונה. אני לא יודע אם הנסיון שלך מגיע מקריאה ברשת או מנסיון בפועל עם הציוד, בכל זאת, לא חסר היום NETFREAKS שאני גאה להיות אחד מהם. אבל ברגע שאתה יוצא לשטח עם מטרות צילום מוגדרות, אתה צריך לראות איך אתה מכוון את עצמך לזה. בסופו של תהליך המצלמה היא כלי ואתה הוא הצלם. אני למדתי שעם אומנות אין מה להתווכח מכיון שכל אחד רואה את הדברים בדרך שלו. מה גם, שבצילום, כמו שכל סוג של אומנות, אין דבר כזה לא נכון, יש דבר כזה, לא מתחבר.

אשמח לדעת עם מה ומה אתה מצלם.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #29 

טלוש כתב:צילום בעדשת 50ממ נותן לך להרגיש את הטווח שאתה מצלם איתו.
...
הוא לא שונה משימוש בעדשת זום שמכוונת ל-50 מ"מ.
הצלם צריך להרגיש איפה הוא עומד בהתאם לאובייקט ולפי זה להתכוונן ולא לסובב את חוגת הזום
...
זה מה שאתה טוען, אבל אם תקרא את מה שכתבתי לגבי השליטה על גודל האובייקטים בפריים תבין כמה שהגישה שאתה מציע מגבילה.
כי אם תצלם אנשים בפחות מ-50ממ אפקטיביים, אני רוצה לראות את המצולם מרוצה מהתוצאה, נדיר!
...
אם תצלם קלוז אפ של פנים עם 50 מ"מ גם אז הוא לא יהיה מרוצה. זה בדיוק מה שכתבתי בהודעה הקודמת.
צילום צריך ללמוד מצילום אנשים. ומשם להתקדם הלאה.
...
אני לא שותף לגישה הדוגמטית הזו ולא מוצא בה הרבה הגיון. אין שום בעיה ללמוד את עקרונות הצילום עם נושאים אחרים.
ברוב המקרים, אנשים קונים את הציוד לצילום אנשים ועוד דברים נוספים, כשצילום אנשים הוא המפתח כאן. נכון שזה דורש טווח מאוד ספציפי אבל כשמצלמים אנשים צריך ללמוד ללכת עם המצלמה על מנת לקבל מרחק צילום עם זום ספציפי לקבלת "תחושת" הצילום המבוקשת.
...
הבחירה באורך מוקד ובמרחק הצילום לא צריכה לבוא מתוך איזושהי "תחושה" ערטילאית, אלא מתוך הבנה של ההשפעה של הגורמים האלה על הצילום.
נכון שנקודות מוצלבות זה מוסיף אבל בעיקר לצילום ספורט. לפי דעתי מה שצריך להסתכל עליו בנוסף לנתון הזה הוא הנושא של רגישות הנקודות ל-APERATURE של העדשה לפיקוס.
...
נקודות מוצלבות ממש (אבל ממש) לא קשורות רק לצילום ספורט. הן רלוונטיות עבור כל נושא שבו הקווים לא תואמים לאורייטציה של חיישן הפוקוס. ההבדל בכמות ההנטינג איתן ובלעדיהן מורגש מאוד בכל נושא. בפנטקס הנקודות המוצלבות ממשיכות להיות כאלה בכל צמצם, אפילו בעדשה שמחוברת למכפל ומקבלת צמצם אפקטיבי 8 או סגור יותר (בצמצמים כאלה מצלמות קנון למשל מסרבות לגמרי לפקס).
לכל אורך מוקד יש שימוש מאוד ספציפי וצריך לדעת להישתמש בו לפי הצורך
...
שוב ראייה דוגמטית. הרשה לי לתקן: "לכל אורך מוקד יש מגוון שימושים טיפוסיים, אבל כדאי לא לפסול שימוש בו גם בנושאים אחרים"
כשהמרחק שלך מהנושא הוא לא מתאים, צריך להתקרב עם הרגליים וכשהעומק של התמונה לא מספק צריך לרדת בזום.
...
לא, זה לא נכון. התעלמת לגמרי מההשפעה של השילוב בין אורך המוקד והמרחק על היחס בגודל בין אובייקטים קרובים ורחוקים. אם אתה מתעלם מהרקע אז זו יכולה להיות גישה שמתאימה לך, אבל בעיני לרקע יש חשיבות גדולה מאוד ולכן אני חושב שלעדשות זום יש עדיפות כל כך ברורה. עם עדשת פריים אתה נאלץ לסמוך על אלת המזל שבמקרה תגרום לאובייקט ברקע להיות בגודל הנכון.
להתחיל בתחום הצילום וללמוד לשלוט בשני הפרמטרים זה משימה כמעט בלטי אפשרית. אחת הסיבות שבכל בתי הספר הכי מכובדים לצילום מלמדים לצלם קודם כל עם הרגליים ורק לאחר מכן עם הציוד.
...
העקרונות פשוטים, ולכן אני לא חושב שמדובר במשימה בלתי אפשרית. במיוחד בעידן הדיגיטלי שבו אפשר לעבור על התמונות לראות באיזה אורך מוקד הן צולמו, ואז לחשוב מה היה יכול לשפר אותן.
צלמי הארועים הטובים ביותר בעולם מצלמים עם 3 עדשות על גוף FF, שהן 14-24 + 50 + 85. כשהעדשה שנכנסת לשימוש העיקרי היא ה-85ממ שהיא המקבילה ל-54ממ בקרופ.
...
יש דירוג של צלמי אירועים?

50 מ"מ על רוב גופי הקרופ נותן אורך מוקד יחסי של 75 מ"מ. אורך המוקד הזה הוא מחוץ לאופטימום המקובל לצילום פורטרטים שנע בין 85 מ"מ ל-135 מ"מ. עם זאת, כמו שכתבתי בהודעה הקודמת, הוא יכול להתאים לצילומי פורטרטים של חצי גוף.
אם תראה טוב ברחבי הרשת, צלמים באמת מקצועיים, מצלמים נופים עם עדשת 70-200. אני לא מצליח להוציא את התוצאות שהם מצליחים להוציא אפילו עם עדשת WIDE.
...
אני לא מבין על סמך מה אתה קובע מי הוא צלם "באמת מקצועי" ומי לא, אבל רוב צילום הנופים מתבצע עם עדשות רחבות. זה שאתה לא מקבל תוצאות שמספקות אותך לא בהכרח מצביע על אורך מוקד לא מתאים.
אשמח לדעת עם מה ומה אתה מצלם.
...
תתחיל מכאן:

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 52#1046052

אורכי המוקד שבהם אני משתמש נעים בין 19 מ"מ ל-675 מ"מ (מקבילים ל-13 עד 450 מ"מ על גוף קרופ 1.5). יש לי גם עדשות 50 מ"מ (מקרו 2.8 ו-1.7), אבל הן בין העדשות שבהן אני משתמש הכי מעט. אם הייתי צריך לבחור בין עדשת קיט מודרנית (כלומר עם איכות נורמלית) לבין עדשת 50 מ"מ הייתי בוחר בראשונה ללא היסוס. זה לא מקרי שהטמרון 17-50/2.8 היא העדשה שבשימוש הכי תדיר אצלי. הטווח שלה דומה מאוד לזה של עדשת קיט. גם שתי הקומפקטיות שבשימוש הכי תדיר אצלי כוללות טווח דומה (24-72 ו-28-85 - מקבילים ל-16-48 ו-18-55 בהתאמה על גוף קרופ).

דודיפלצת
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #30 

אוקי, אז לכל אחד מכם יש דוקטרינה שונה לגבי צילום.
מה הטעם בלהתווכח על זה? מי מכם צודק? כל אחד עושה מה שמתאים לו...

טלוש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #31 

זה בדיוק מה שציינתי. שנינו רואים את עולם הצילום בצורה שונה. הוויכוח לא רלוונטי. כש/אם ניפגש לצילום קבוצתי, התמונות ידברו :)

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #32 

התמונות יכולות לדבר גם עכשיו. אתה מוזמן להעלות תמונות שמדגימות את הטענות שלך. במיוחד יעניין אותי לראות אותך מנסה להפריך את הטענה שלי לגבי השליטה שעדשת זום נותנת על הגודל היחסי בין נושאים קרובים ורחוקים 8)

דודיפלצת
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #33 

לא ממש יעזור לכם. גם תמונות הן עניין של טעם.

טלוש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #34 

boren כתב:התמונות יכולות לדבר גם עכשיו. אתה מוזמן להעלות תמונות שמדגימות את הטענות שלך. במיוחד יעניין אותי לראות אותך מנסה להפריך את הטענה שלי לגבי השליטה שעדשת זום נותנת על הגודל היחסי בין נושאים קרובים ורחוקים 8)
...
רק בריאות!!! :lol:

ההבדל הוא בעקרונות צילום שניתן ללמוד אותם בכל קורס צילום בסיסי של עקרון עבודה עם אורכי מוקד שונים.
ו.... לא, אני ממש לא עובד לפי הספר, לפחות משתדל שלא.

בכל מקרה, הנה תמונה שצילמתי עכשיו במיוחד בשביל להדגיש את הנושא של מחסור בתנועה עם עדשת זום. על תשים לב ל-WB. צולם ב-24ממ = 15ממ בקרופ.

mta194 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1286
שם מלא: שי שלוס
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #35 

בסוף הלכתי על מצלמת יד2 - קנון 350D עם עדשת פריים 50 ועדשת קיט.
תמונות יגיעו בהמשך.

דודיפלצת
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #36 

ת.ת.ת :lol:

טלוש