התלבטות לגבי קניית מצלמת DSLR
-
mta194
- חבר ותיק

- תגובות: 1286
- שם מלא: שי שלוס
- נתן תודות: 24 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
צהריים טובים לכולם,
אני מתלבט כבר תקופה ארוכה לגבי מצלמה - קומפקטית/דמוי SLR או SLR אמיתי.
אני מתחיל לנטות לכיוון קניית מצלמת SLR (מה לעשות אני אוהב תמונות טובות).
הכיוון כרגע הוא לקנות Canon 450D עם עדשת קיט ולמשיך משם.
הסיבה לבחירה במצלמה זו היא הגודל שלה (היא יחסית קטנה) וזה שאפשר למצוא אותה במחיר סביר.
האם יש למישהו הצעה אחרת?
תודה,
שי
אני מתלבט כבר תקופה ארוכה לגבי מצלמה - קומפקטית/דמוי SLR או SLR אמיתי.
אני מתחיל לנטות לכיוון קניית מצלמת SLR (מה לעשות אני אוהב תמונות טובות).
הכיוון כרגע הוא לקנות Canon 450D עם עדשת קיט ולמשיך משם.
הסיבה לבחירה במצלמה זו היא הגודל שלה (היא יחסית קטנה) וזה שאפשר למצוא אותה במחיר סביר.
האם יש למישהו הצעה אחרת?
תודה,
שי
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
נתחיל מזה - אם אתה אוהב לצלם רק DSLR.
כן זה מעצבן להסחב - ושאי אפשר לזרוק אותה בכיס / בתיק שהולך איתך לכל מקום.
אבל כשאתה רוצה לצלם - יוצאים תמונות מעולות, ואפשר כמובן גם לשחק ביותר פונקציות וכד'.
אני עם ניקון D40, לדעתי מה שהכי חסר לי זה עדשת זום ופלאש לצילום אירועים.
כן זה מעצבן להסחב - ושאי אפשר לזרוק אותה בכיס / בתיק שהולך איתך לכל מקום.
אבל כשאתה רוצה לצלם - יוצאים תמונות מעולות, ואפשר כמובן גם לשחק ביותר פונקציות וכד'.
אני עם ניקון D40, לדעתי מה שהכי חסר לי זה עדשת זום ופלאש לצילום אירועים.
אני חושב שההתלבטות בין קניית SLR לבין קומפקטית היא אישית לחלוטין. ברור ש-SLR תתן תוצאות יותר טובות וברור שקומפקטית קלה ונוחה יותר.
מה עדיף? רק אתה תקבע.
אם החלטת לקנות SLR, דעתי היא ללכת לשוק היד השניה כדי להוזיל את העלויות.
העדשות הן אלה שצריך להשקיע בהן ולא הגוף.
מה עדיף? רק אתה תקבע.
אם החלטת לקנות SLR, דעתי היא ללכת לשוק היד השניה כדי להוזיל את העלויות.
העדשות הן אלה שצריך להשקיע בהן ולא הגוף.
תוקם לאלתר קטגורית אודיו חד-ערוצי!
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
דודיפלצת,
עדשות טובות לא שוות הרבה אם הגוף בינוני / לא נוח.
לגבי החלק הראשון - צודק, וזה גם מה שאמרתי ל mta194 בפרטי. ההתלבטות מחמירה כשיש היום קומפקטיות עם יכולות נפלאות, כמו ה S90.
אגב, אני לא מכניס לדיון את ה SLR Like כי זו פשרה שגיליתי (לצערי) שהיא ממש לא אידיאלית - אלו מצלמות שמצד אחד גדולות מדי בשביל להיות מאוד נוחות, ומצד שני לא נותנות את כל מה שנותן DSLR...
עדשות טובות לא שוות הרבה אם הגוף בינוני / לא נוח.
לגבי החלק הראשון - צודק, וזה גם מה שאמרתי ל mta194 בפרטי. ההתלבטות מחמירה כשיש היום קומפקטיות עם יכולות נפלאות, כמו ה S90.
אגב, אני לא מכניס לדיון את ה SLR Like כי זו פשרה שגיליתי (לצערי) שהיא ממש לא אידיאלית - אלו מצלמות שמצד אחד גדולות מדי בשביל להיות מאוד נוחות, ומצד שני לא נותנות את כל מה שנותן DSLR...
-
mta194
- חבר ותיק

* מה התקציב הכולל למצלמה, עדשה, סוללות וכרטיס זכרון? עד 3000 ש"ח קשיח, לא צריך כרטיס זיכרון - יש לי 8 ג'יגה
* האם אתה מתכוון לקנות עם אותו תקציב גם ציוד נוסף (עדשות נוספות, פלאש וכו')? לא, אולי תיק נשיאה על הגב
* האם לאחר הקנייה הראשונית יש לך כוונה לרכוש בהמשך ציוד צילום נוסף (עבור מצלמת ה-DSLR)? אם כן, איזה סכום בשנה אתה מתכוון להקצות לכך? כן, לא יודע, תלוי בהתרשמות
* האם יש לך נכונות לקנות מצלמה ו/או ציוד משלים בשוק היד שניה? כן
* האם יש לך ציוד קודם ממצלמת DSLR או ממצלמת SLR פילם? אם כן, פרט לא
* אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? גם וגם
* האם אתה מתכוון לצלם בעלי חיים מרחוק? ציפורים במעוף? חרקים מקרוב? אולי, אבל לא דגש עיקרי
* האם אתה מתכוון לצלם ספורט? אם כן, איזה ענף ספורט ובאילו תנאי תאורה? לא
* האם אתה מתכוון לצלם פורטרטים? כמה חשוב לך לקבל עומק שדה מצומצם? לא
* האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ)
* האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, חצובה הכרחית לצילום נופים ליליים. העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח כן, אפשר לחכות עם קניית חצובה בינתיים
* האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? לידיעתך, פלאש חיצוני מאפשר לצלם בקלות תחת תאורת חדר - ללא מריחות תנועה כתוצאה מרעידות היד או תנועה בנושא, ועם תוצאות הרבה יותר מחמיאות מאשר עם פלאש פנימי. העלות של פלאש כזה יד שניה נעה בין 400 ל-600 ש"ח או 1000 עד 1200 ש"ח לפלאש חדש לא בשלב זה
* האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)? בדף הזה תוכל לראות תמונות שמדגימות את ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ) כן
* האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? אם כן, מה חסר לך בה? כן, תמונות לא מספיק איכותיות, חוסר בשליטה בפרמטרים, עדשה צרה מדי לתמונות נוף, אי אפשר לצלם בחושך/שמש חזקה
* האם אתה מתכוון להדפיס את התמונות או לצפות בהן על גבי מסך? אם הראשון, מהו גודל הנייר המקסימלי שאתה מעריך שתרצה להדפיס? תמונה על הקיר
* מהו טווח העדשה (או העדשות) במ"מ שחשוב לך? המאמר הזה ייתן לך מושג לגבי לגבי הטווחים השונים מתחת ל-28 מ"מ - אני צריך עדשה רחבה
* האם אתה נעול על יצרן מסויים? אם כן, מדוע? לא
* אילו מן התכונות הבאות קריטיות לך, אילו חשובות ועל אילו אתה יכול לוותר:
o קצב אש גבוה - ציין את כמות התמונות המקסימלית לשניה שדרושה לך (3, 4, 5 או יותר) לא משנה
o צילום רצפים ארוכים מ-5 תמונות מבלי שהמצלמה תעצור כדי לכתוב את התמונות לכרטיס לא משנה
o מייצב תנועה מובנה במצלמה (שעובד עם כל העדשות) מול מייצב תנועה בעדשות (שמייצב גם את התמונה בעינית). על ההבדלים בין שתי השיטות תוכל לקרוא כאן לא משנה
o עינית גדולה במיוחד לא משנה
o תצוגה חיה (צילום באמצעות מסך ה-LCD במקום בעינית). האם אתה מתכוון להשתמש בתצוגה החיה כדי לצלם נושאים בתנועה (כגון אנשים או בעלי חיים) או נושאים דוממים כשהמצלמה על חצובה (כגון נופים או צילומי מקרו)? נושאים בתנועה
o נקודות פוקוס מוצלבות נוספות למרכזית לא
o פנס עזר לפוקוס באור חלש (AF assist) לא
o עדשות עם מנוע פוקוס שקט לא
o אפשרות לגריפ לא
o מסך מפרקי לא
o מצב צילום ווידאו. שים לב שרוב מצלמות ה-DSLR לא כוללות מצב ווידאו, והמעטות שכן מוגבלות בד"כ לצילום ללא פוקוס אוטומטי לא
o כמות פיקסלים. הקשר בין התכונה הזו לבין איכות תמונה רופף למדי ולכן עדיף להתעלם ממנה מעל 5-6 מגהפיקסל
o יצרן. גם התכונה הזו לא מעידה על איכות המצלמה. ישנן לפחות 8 חברות שלא כדאי לפסול על הסף - קנון, ניקון, סוני, אולימפוס, פנטקס, סמסונג, פנסוניק ופוג'י לא משנה כל עוד הוא מוכר
o אחריות יבואן רשמי מול יבואן אפור
o תכונות אחרות אני מעדיף מצלמה קטנה ככל האפשר בשביל SLR כמובן
* האם אתה מתכוון לקנות עם אותו תקציב גם ציוד נוסף (עדשות נוספות, פלאש וכו')? לא, אולי תיק נשיאה על הגב
* האם לאחר הקנייה הראשונית יש לך כוונה לרכוש בהמשך ציוד צילום נוסף (עבור מצלמת ה-DSLR)? אם כן, איזה סכום בשנה אתה מתכוון להקצות לכך? כן, לא יודע, תלוי בהתרשמות
* האם יש לך נכונות לקנות מצלמה ו/או ציוד משלים בשוק היד שניה? כן
* האם יש לך ציוד קודם ממצלמת DSLR או ממצלמת SLR פילם? אם כן, פרט לא
* אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? גם וגם
* האם אתה מתכוון לצלם בעלי חיים מרחוק? ציפורים במעוף? חרקים מקרוב? אולי, אבל לא דגש עיקרי
* האם אתה מתכוון לצלם ספורט? אם כן, איזה ענף ספורט ובאילו תנאי תאורה? לא
* האם אתה מתכוון לצלם פורטרטים? כמה חשוב לך לקבל עומק שדה מצומצם? לא
* האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ)
* האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, חצובה הכרחית לצילום נופים ליליים. העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח כן, אפשר לחכות עם קניית חצובה בינתיים
* האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? לידיעתך, פלאש חיצוני מאפשר לצלם בקלות תחת תאורת חדר - ללא מריחות תנועה כתוצאה מרעידות היד או תנועה בנושא, ועם תוצאות הרבה יותר מחמיאות מאשר עם פלאש פנימי. העלות של פלאש כזה יד שניה נעה בין 400 ל-600 ש"ח או 1000 עד 1200 ש"ח לפלאש חדש לא בשלב זה
* האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)? בדף הזה תוכל לראות תמונות שמדגימות את ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ) כן
* האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? אם כן, מה חסר לך בה? כן, תמונות לא מספיק איכותיות, חוסר בשליטה בפרמטרים, עדשה צרה מדי לתמונות נוף, אי אפשר לצלם בחושך/שמש חזקה
* האם אתה מתכוון להדפיס את התמונות או לצפות בהן על גבי מסך? אם הראשון, מהו גודל הנייר המקסימלי שאתה מעריך שתרצה להדפיס? תמונה על הקיר
* מהו טווח העדשה (או העדשות) במ"מ שחשוב לך? המאמר הזה ייתן לך מושג לגבי לגבי הטווחים השונים מתחת ל-28 מ"מ - אני צריך עדשה רחבה
* האם אתה נעול על יצרן מסויים? אם כן, מדוע? לא
* אילו מן התכונות הבאות קריטיות לך, אילו חשובות ועל אילו אתה יכול לוותר:
o קצב אש גבוה - ציין את כמות התמונות המקסימלית לשניה שדרושה לך (3, 4, 5 או יותר) לא משנה
o צילום רצפים ארוכים מ-5 תמונות מבלי שהמצלמה תעצור כדי לכתוב את התמונות לכרטיס לא משנה
o מייצב תנועה מובנה במצלמה (שעובד עם כל העדשות) מול מייצב תנועה בעדשות (שמייצב גם את התמונה בעינית). על ההבדלים בין שתי השיטות תוכל לקרוא כאן לא משנה
o עינית גדולה במיוחד לא משנה
o תצוגה חיה (צילום באמצעות מסך ה-LCD במקום בעינית). האם אתה מתכוון להשתמש בתצוגה החיה כדי לצלם נושאים בתנועה (כגון אנשים או בעלי חיים) או נושאים דוממים כשהמצלמה על חצובה (כגון נופים או צילומי מקרו)? נושאים בתנועה
o נקודות פוקוס מוצלבות נוספות למרכזית לא
o פנס עזר לפוקוס באור חלש (AF assist) לא
o עדשות עם מנוע פוקוס שקט לא
o אפשרות לגריפ לא
o מסך מפרקי לא
o מצב צילום ווידאו. שים לב שרוב מצלמות ה-DSLR לא כוללות מצב ווידאו, והמעטות שכן מוגבלות בד"כ לצילום ללא פוקוס אוטומטי לא
o כמות פיקסלים. הקשר בין התכונה הזו לבין איכות תמונה רופף למדי ולכן עדיף להתעלם ממנה מעל 5-6 מגהפיקסל
o יצרן. גם התכונה הזו לא מעידה על איכות המצלמה. ישנן לפחות 8 חברות שלא כדאי לפסול על הסף - קנון, ניקון, סוני, אולימפוס, פנטקס, סמסונג, פנסוניק ופוג'י לא משנה כל עוד הוא מוכר
o אחריות יבואן רשמי מול יבואן אפור
o תכונות אחרות אני מעדיף מצלמה קטנה ככל האפשר בשביל SLR כמובן
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
אני שמח שמצאת את השאלון מלמד. זה חלק מהרעיון מאחוריו 
לפי מה שכתבת בשאלון הפנטקס K-x תהיה ה-DSLR הטובה ביותר עבורך. האיכות שלה ב-ISO גבוה עדיפה על המתחרות שנכנסות בתקציב (ועל רוב מצלמות ה-APS-C האחרות, ללא קשר לתקציב). מבחינת פיצ'רים ושליטות ידניות היא מקבילה למצלמות בקבוצה שמעל. בקיצור, אם אתה לא סוחב איתך ציוד קודם ולא מתכוון להתעסק כל הזמן בקניה ומכירה של ציוד יד שניה, אז אין לה חסרונות שרלוונטיים לך, מלבד אולי השימוש בסוללות AA במקום בפאק ליתיום.
במחיר דומה תוכל לקנות קיט שמבוסס על ניקון D3000 או קנון 1000D. פרטים על ההבדלים בינן לבין הפנטקס תוכל למצוא כאן
לפי מה שכתבת בשאלון הפנטקס K-x תהיה ה-DSLR הטובה ביותר עבורך. האיכות שלה ב-ISO גבוה עדיפה על המתחרות שנכנסות בתקציב (ועל רוב מצלמות ה-APS-C האחרות, ללא קשר לתקציב). מבחינת פיצ'רים ושליטות ידניות היא מקבילה למצלמות בקבוצה שמעל. בקיצור, אם אתה לא סוחב איתך ציוד קודם ולא מתכוון להתעסק כל הזמן בקניה ומכירה של ציוד יד שניה, אז אין לה חסרונות שרלוונטיים לך, מלבד אולי השימוש בסוללות AA במקום בפאק ליתיום.
במחיר דומה תוכל לקנות קיט שמבוסס על ניקון D3000 או קנון 1000D. פרטים על ההבדלים בינן לבין הפנטקס תוכל למצוא כאן
הפנטקס K-x אכן נותנת תמורה מצוינת למחיר שלה.
אפשר גם לקרוא סקירה מפורטת עליה כאן: http://www.dpreview.com/reviews/pentaxkx/
אבל,
נניח ש-mta194 ירצה לשדרג מצלמה או עדשות או לחילופין ימאס לו וירצה למכור - תהיה לו בעיה.
במוצר שבו שוק יד 2 תופס חלק כל כך מכובד אני חושב שזה שיקול חשוב והייתי מעדיף ללכת על 1000D או קנוניקון משומשת.
אני גם קורא עכשיו שניתן לראות את נק' האוטו-פוקוס רק ב-LCD ולא בעינית?
אפשר גם לקרוא סקירה מפורטת עליה כאן: http://www.dpreview.com/reviews/pentaxkx/
אבל,
נניח ש-mta194 ירצה לשדרג מצלמה או עדשות או לחילופין ימאס לו וירצה למכור - תהיה לו בעיה.
במוצר שבו שוק יד 2 תופס חלק כל כך מכובד אני חושב שזה שיקול חשוב והייתי מעדיף ללכת על 1000D או קנוניקון משומשת.
אני גם קורא עכשיו שניתן לראות את נק' האוטו-פוקוס רק ב-LCD ולא בעינית?
-
mta194
- חבר ותיק

boren,
אני כן מתכנן לקנות עדשות נוספות, אבל לא יודע מתי - יכול להיות עוד חצי שנה ויכול להיות עוד שנתיים.
השאלה אם מחיר העדשות לפנטקס יותר יקר מקנון נניח?
עוד שאלה היא מה היתרון של הפנטקס על הקנון 450D שחשבתי עליה?
תודה על העזרה
אני כן מתכנן לקנות עדשות נוספות, אבל לא יודע מתי - יכול להיות עוד חצי שנה ויכול להיות עוד שנתיים.
השאלה אם מחיר העדשות לפנטקס יותר יקר מקנון נניח?
עוד שאלה היא מה היתרון של הפנטקס על הקנון 450D שחשבתי עליה?
תודה על העזרה
- boren
-
- חבר מביא חבר

איזה שדרוג בדיוק הוא לא יוכל לבצע בפנטקס? קנייה של עדשת 400/2.8 ב-$7000? קנייה של גוף FF ב-$3000 וצפונה? כמה סביר לדעתך שהצרכים האלה יופיעו פתאום וכמה אתה חושב שהוא יפסיד במכירה של K-x בהשוואה ל-1000D? עוד 300 ש"ח? האם זה סכום שיהיה קריטי במקרה (המאוד לא סביר לדעתי) שהוא יחליט לעבור מערכת ולקנות ציוד באלפי דולרים?דודיפלצת כתב:נניח ש-mta194 ירצה לשדרג מצלמה או עדשות או לחילופין ימאס לו וירצה למכור - תהיה לו בעיה....
לגבי מכירה, אני מכיר אנשים שמכרו וקנו ציוד פנטקס יד שניה. המבחר קטן יותר, אבל מראש מקבלים יותר כך שאני לא חושב ששווה להתפשר כל כך על המצלמה רק בשביל האפשרות שמסחרת-ציוד-צילום תהפוך לתחביב העקרי (ולא הצילום עצמו).
אתה יכול לתת דוגמה למצב שבו ללא שוק יד 2 פותח הדיון יהיה במצב בעייתי בהשואה למישהו שקונה 1000D? אני משתמש במצלמות DSLR של חברות קטנות (מינולטה/סוני ואולימפוס) ומעולם לא נתקלתי בבעייה בנושא הזה. להיפך, העובדה שהמייצב בגוף אפשרה לי לקנות עדשות חדשות לא מיוצבות במחיר נמוך יותר ממיוצבות יד שניה לקנון וניקון (ובמקרים מסויימים עדשות ללא שום מקבילה בקנון וניקון).במוצר שבו שוק יד 2 תופס חלק כל כך מכובד אני חושב שזה שיקול חשוב והייתי מעדיף ללכת על 1000D או קנוניקון משומשת....
אתה קורא נכון, ובפועל זה ממש לא מהווה בעיה (1) כי אפשר לראות את הנקודות במסך ה-LCD גם כשהעין צמודה לעינית, ו-(2) כי ניתן לתכנת את הכפתור הירוק לבחירה מיידית של הנקודה המרכזית ומשם לבחור את הנקודה הרצויה (על עיוור). היה נחמד אם היה חיווי ע"י נוריות בעינית, אבל בהשוואה לרשימת היתרונות הארוכה שיש ל-K-x על ה-1000D מדובר בפשרה קטנה מאוד.אני גם קורא עכשיו שניתן לראות את נק' האוטו-פוקוס רק ב-LCD ולא בעינית?...
- boren
-
- חבר מביא חבר

העדשות של פנטקס ועבור פנטקס לא יותר יקרות. להיפך, בגלל שהמייצב בגוף אפשר לקנות עדשות זולות יותר ולקבל ייצוב. ובהשוואה לניקון הזולות, יש מנוע בגוף מה שמאפשר להשתמש בעדשות AF ללא מנוע מבלי לוותר על הפוקוס האוטומטי. בשני המקרים העובדה שהפונקציונליות בנויה לתוך הגוף חוסכת כסף.mta194 כתב:אני כן מתכנן לקנות עדשות נוספות, אבל לא יודע מתי - יכול להיות עוד חצי שנה ויכול להיות עוד שנתיים.
השאלה אם מחיר העדשות לפנטקס יותר יקר מקנון נניח?...
יתרונות ל-K-x על ה-450D:עוד שאלה היא מה היתרון של הפנטקס על הקנון 450D שחשבתי עליה?...
- איכות גבוהה יותר ב-ISO גבוה
- מייצב בגוף שעובד עם כל עדשה שתחבר למצלמה, אפילו עדשות פוקוס ידני ישנות
- צילום ווידאו
- 9 חיישני פוקוס מוצלבים (בהשוואה ל-1 בקנון)
- קצב צילום של 4.7 תמונות בשניה (בהשוואה ל-3.5)
- תריס עם מהירות מקסימלית 1/6000 (בהשוואה ל-1/4000)
- קיט עם שתי עדשות במחיר של 450D עם עדשה אחת (כשמשווים מחירים של שתי המצלמות ביבוא רשמי)
יתרונות ל-450D:
- חיווי נקודות פוקוס בעינית
- פאק ליתיום
- אפשרות לגריפ
- סנכרון פלאש 1/200 (בהשוואה ל-1/180)
- אין הרמות גבה מצד אנשים שלא מבינים למה לא קנית קנון או ניקון
boren, אני לא מתווכח איתך. זו דעתי ויכול להיות שהיא לא נכונה ושעדיף לקנות פנטקס בתקציב הזה.
אבל לגבי זה:
אני מסכים שיש יתרונות לפנטקס לעומת המתחרים, אבל אני לא מבין למה אתה נלחם בחירוף נפש כדי לשכנע.
התבטאויות כמו:
אבל לגבי זה:
להגיד שאפשר לראות את הנק' במסך כשהעין צמודה לעינית? לי זה נשמע לא הגיוני כל כך ולא נוח. כמובן שזה לבחירת הצלם.boren כתב: אתה קורא נכון, ובפועל זה ממש לא מהווה בעיה (1) כי אפשר לראות את הנקודות במסך ה-LCD גם כשהעין צמודה לעינית, ו-(2) כי ניתן לתכנת את הכפתור הירוק לבחירה מיידית של הנקודה המרכזית ומשם לבחור את הנקודה הרצויה (על עיוור). היה נחמד אם היה חיווי ע"י נוריות בעינית, אבל בהשוואה לרשימת היתרונות הארוכה שיש ל-K-x על ה-1000D מדובר בפשרה קטנה מאוד....
אני מסכים שיש יתרונות לפנטקס לעומת המתחרים, אבל אני לא מבין למה אתה נלחם בחירוף נפש כדי לשכנע.
התבטאויות כמו:
מיותרות בעיני ולא תורמות לדיון.boren כתב:אין הרמות גבה מצד אנשים שלא מבינים למה לא קנית קנון או ניקון...
האחים יוגנד חנות מוכרת ומומלצת לפי מה שקראתי. אני רואה שהם גם בין הזולים בזאפ.mta194 כתב: איפה אפשר לקנות את המצלמה הזו בארץ?
לא מצאתי אף חנות מוכרת שמוכרת את המצלמה הזו....