שאלה לגבי CD
אני רוצה לקנות CD חדש עד 2,000-3,000 ש"ח.
בחנות אמרו לי שחבל לי על הכסף וכי ההבדל יהיה מאוד קטן.
יש לציין כי כיום אני משתמשת ב- DVD.
המוכר אוסיף ואמר שאם הייתה לי מערכת HIGH END אז ברור שהיה הבדל משמעותי.
אשמח לשמוע תגובות לתגובת המוכר + המלצות ל- CD.
סיגל
סיגל
- roypeles
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3058
- שם מלא: רואי
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 95 פעמים
השאלה הכי חשובה היא איזה מערכת יש לך כיום בבית. לפי זה נוכל לדעת אם כדאי לך יהיה להשקיע עבור נגן CD או לא.
דבר נוסף הוא, איזה דיוידי את משתמשת כיום לניגון מוסיקה.
בכל מקרה, בתקציב שלך עדיין את יכולה להביא משהו איכותי יותר, שיתן לך שיפור מורגש ומשמעותי מרוב נגני ה DVD .
דבר נוסף הוא, איזה דיוידי את משתמשת כיום לניגון מוסיקה.
בכל מקרה, בתקציב שלך עדיין את יכולה להביא משהו איכותי יותר, שיתן לך שיפור מורגש ומשמעותי מרוב נגני ה DVD .
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
העוסק בתחום שאמר לך את זה טועה בגדול. יש הבדלים גדולים באיכות, הסאונד יותר נקי ומפורט, הבאס יותר הדוק וכדומה. הנגן הזה יעשה לך את העבודה בצורה הכי טובה שתוכלי לקבל תמורת הכסף שלך ואין צורך שתשקיעי יותר גם אם תחליטי לשדרג את הרסיבר שלך: http://www.aviyaffe.com/product/236/52/ ... /Azur-340C או http://www.amnonsound.co.il/?categoryId ... emId=54230סיגל כתב:אני רוצה לקנות CD חדש עד 2,000-3,000 ש"ח.
סיגל...
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
לפותחת השרשור - את צריכה לחזור לאותה חנות ולהודות להם שחסכו ממך 3000 ש"ח ועגמת נפש מרובה אחרי שהיית חוזרת עם CD חדש ויקר ומבינה שלא השתנה כלום. לאחרונה כבר פתחת כבר שרשור בעניינך וכמעט כולם אמרו לך שהרמקולים שלך לא משהו, אז למה לזרוק 3000 ש"ח על CD??
יש לי בבית רסיבר יותר ישן ממה שיש לה וכאשר אני מחבר את המרידיאן 506 יש הבדלים גדולים בסאונד בהשוואה לדיודי של פיוניר. (ששמים על מצב DIRECT ברסיבר עושים עיקוף של הDAC של הרסיבר ואז ההבדל ניהיה משמעותי).geblig כתב:זיו,
במקרה שלה זה לא כ"כ משנה, מדובר רק בטרנספורט, ה DAC במגבר, אני לא חושב שבמערכת בסדר גודל כזה יש טעם בלהחליף מקור לפני החלפת רמקולים....
- danlior
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
הרסיבר שלך ישן עם DACים מיושניםסיגל כתב:רמקולים קידמיים- B&W 603
רסיבר קולנוע ביתי - YAMAHA RXV 800
משתמשת ב- DVD גם לניגון מוסיקה סטריאו....
הרמקולים שלך חמודים ועדיין לא קרובים למיצוי
אם תרכשי ב-3,000 ש"ח יד שניה נגן CD ותחברי אותו לרסיבר שלך באופן אנאלוגי עם אינטרקונקטים איכותיים אני מבטיח לך שתרגישי שיפור מהותי.
מדהים אותי שאנשים כאן יעצו לך אחרת
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"
- geblig
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1727
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 40 פעמים
הייתי רוצה להיות שם לידה כשהיא תחבר את ה CD, פשוט מעניין מה שאתה אומר כי לי נראה שהתוצאה תהיה כמעט זההdanlior כתב:הרסיבר שלך ישן עם DACים מיושניםסיגל כתב:רמקולים קידמיים- B&W 603
רסיבר קולנוע ביתי - YAMAHA RXV 800
משתמשת ב- DVD גם לניגון מוסיקה סטריאו....
הרמקולים שלך חמודים ועדיין לא קרובים למיצוי
אם תרכשי ב-3,000 ש"ח יד שניה נגן CD ותחברי אותו לרסיבר שלך באופן אנאלוגי עם אינטרקונקטים איכותיים אני מבטיח לך שתרגישי שיפור מהותי.
מדהים אותי שאנשים כאן יעצו לך אחרת...
- danlior
- חבר מכור קשה

geblig
אם כך מה לדעתך צוואר הבקבוק בסט-אפ הנוכחי?
אני מניח שאת מסכימה איתי שבאופן אבסולוטי ישנו הבדל מהותי בין CD איכותי המחובר לרסיבר באופן אנאלוגי עם אינטרקונקטים איכותיים לבין DVD פשוט המחובר באופן דיגיטלי לרסיבר
אם כך מה לדעתך צוואר הבקבוק בסט-אפ הנוכחי?
אני מניח שאת מסכימה איתי שבאופן אבסולוטי ישנו הבדל מהותי בין CD איכותי המחובר לרסיבר באופן אנאלוגי עם אינטרקונקטים איכותיים לבין DVD פשוט המחובר באופן דיגיטלי לרסיבר
יאיר (yairf) ו-geblig בהחלט צודקים: במערכת של סיגל ההבדל בין נגן CD ב-3K לבין DVD של פיונר יהיה זניח. ולהשקיע בכבלים עבור המערכת ההיא – זה בכלל טירוף... אי-אפשר להמעיט בחשיבות המקור, אבל את שדרוג המערכת הנתונה הייתי מתחיל מהחלפת הרמקולים (בתקציב של 3K - רצוי יד שנייה). בשלב הבא של השדרוג – רכישת מגבר סטריאו יעודי. ורק אח"כ – טיפול במקור....
ויטלי
- danlior
- חבר מכור קשה

vitalyi
מי אמר שלסיגל יש נגן DVD של פיוניר? היא לא אמרה זאת! אם כך הדבר אז קודם כל הייתי מיעץ לה לחבר אותו באינטרקונקטים באופן אנאלוגי לרסיבר ולא דיגיטאלי. בטח אם מדובר ב-DVD שגם תומך בניגון SACD. אם כך הדבר, איכות הנגינה שלו סבירה ביותר.
מכיוון שהיא לא ציינה באיזה נגן מדובר, הנחתי שמדובר בנגן DVD פשוט
ולגבי אנטרקונקטים, לא התכוונתי שתרכוש אינטרקונקטים של אלפי שקלים. בהחלט אפשר להשקיע כ-300 ש"ח באינטרקונקטים סבירים.
geblig
אני חושב שאתם לא מעריכים נכונה את הרמקולים. הם לא רעים בכלל. היה לי חבר ששמע איתם מוסיקה עם נגן CD של רוטל ומגבר של נאד והסאונד היה ממש אחלה לעומת המחיר. אין לי ספק שהם לא קרובים למיצוי עם DACים של רסיבר ימאהה מלפני כעשר שנים. ההגברה של הרסיבר לעומת זאת טובה הרבה יותר מההגברה שיש ברסיברים מודרנים של ימאהה.
סיגל,
את בהחלט יכולה למצוא כמה נגנים חמודים בלוחות ולבקש אותם לנסיון. לא נראה לי שתתאכזבי אם תמצאי נגנים נכונים.
הנה דוגמה מצוינת למכשיר מדהים:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=32914
קחי אותו וחברי את ה-DVD שלך אליו עם כבל דיגיטאלי ואותו לרסיבר באופן אנאלוגי. כמו כן תוכלי לחבר אליו כל דבר אחר כמו את המחשב שלך ואפילו את הממיר של הוט או יס אם יש לו יציאה דיגיטלית.
המכשיר הזה היה אצלי כמה שנים ומאוד, מאוד, מאוד אתפלא אם לא תרגישי שיפור ובגדול! אני באחריות אומר שהוא יגרום לשיפור גם במערכת עם רמקולים פחות טובים משלך.
מי אמר שלסיגל יש נגן DVD של פיוניר? היא לא אמרה זאת! אם כך הדבר אז קודם כל הייתי מיעץ לה לחבר אותו באינטרקונקטים באופן אנאלוגי לרסיבר ולא דיגיטאלי. בטח אם מדובר ב-DVD שגם תומך בניגון SACD. אם כך הדבר, איכות הנגינה שלו סבירה ביותר.
ולגבי אנטרקונקטים, לא התכוונתי שתרכוש אינטרקונקטים של אלפי שקלים. בהחלט אפשר להשקיע כ-300 ש"ח באינטרקונקטים סבירים.
geblig
אני חושב שאתם לא מעריכים נכונה את הרמקולים. הם לא רעים בכלל. היה לי חבר ששמע איתם מוסיקה עם נגן CD של רוטל ומגבר של נאד והסאונד היה ממש אחלה לעומת המחיר. אין לי ספק שהם לא קרובים למיצוי עם DACים של רסיבר ימאהה מלפני כעשר שנים. ההגברה של הרסיבר לעומת זאת טובה הרבה יותר מההגברה שיש ברסיברים מודרנים של ימאהה.
סיגל,
את בהחלט יכולה למצוא כמה נגנים חמודים בלוחות ולבקש אותם לנסיון. לא נראה לי שתתאכזבי אם תמצאי נגנים נכונים.
קחי אותו וחברי את ה-DVD שלך אליו עם כבל דיגיטאלי ואותו לרסיבר באופן אנאלוגי. כמו כן תוכלי לחבר אליו כל דבר אחר כמו את המחשב שלך ואפילו את הממיר של הוט או יס אם יש לו יציאה דיגיטלית.
המכשיר הזה היה אצלי כמה שנים ומאוד, מאוד, מאוד אתפלא אם לא תרגישי שיפור ובגדול! אני באחריות אומר שהוא יגרום לשיפור גם במערכת עם רמקולים פחות טובים משלך.
danlior כתב:vitalyi
geblig
סיגל,
המכשיר הזה היה אצלי כמה שנים ומאוד, מאוד, מאוד אתפלא אם לא תרגישי שיפור ובגדול! אני באחריות אומר שהוא יגרום לשיפור גם במערכת עם רמקולים פחות טובים משלך....
כפי שכבר ציינתי אני אישית מרגיש בהבדל גדול עם נגן דומה ועם רסיבר פחות טוב יחסית. האם יש ברסיבר שלה מצב של DIRECT (אני לא זוכר)?
- danlior
- חבר מכור קשה

בהנחה שהרמקולים לטעמה אז לא נראה לי. אם היא קיבלה אותם ממישהו אז בהחלט החלפה של רמקולים שיקלעו לטעמה יביא לשיפור ניכר אך במידה והרמקולים נירכשו על ידה אחרי שהיא שמעה אלטרנטיבות אחרות והחליטה לרכוש אותם אני בספק עם עוד אלפיים שקלים יאפשרו לה לשדרג את התוצאה באופן ניכר במיוחד שהיא עדיין תאזין למקור נחות.geblig כתב:דני,
לדעתך יהיה שיפור גדול יותר בחיבור ה DAC מאשר להשאר עם אותו סטאפ, למכור את הרמקולים הנוכחיים (שדרוג תקציב ב 2K) ואז לפנות ולחפש רמקול נחמד ביד שניה?...
קנייה של ה-DAC לעומת זאת יתן לה שידרוג מידי ויכסה אותה מבחינת מקור להרבה שידרוגים עתידיים של הגברה ורמקולים.
מנסיוני בכדי לקבל תוצאה טובה יותר מהמרידיאן 563 צריך לשים הרבה מאוד כסף על השולחן.
אבל הכל כמובן סובייקטיבי ומשתנה ממאזין למאזין. כל ההמלצות שלי תמיד הן המלצות להאזין ולנסות, לא לקנות "על עיוור"
- danlior
- חבר מכור קשה

zeev78
גם אם אין לה אני בספק שברסיבר הזה הסיגנל האנאלוגי מומר לדיגיטל באופן אוטומאטי. מקסימום הסיגנל עובר דרך באס, טרבל, ווליום ובאלאנס שנעשים בדומיין האנאלוגי.כפי שכבר ציינתי אני אישית מרגיש בהבדל גדול עם נגן דומה ועם רסיבר פחות טוב יחסית. האם יש ברסיבר שלה מצב של DIRECT (אני לא זוכר)?...
1. אינרקונרטים וכבלי רמקולים הם חשובים מאד, והשפעתם יכולה להיות רבה – במערכות שרמתן גבוהה בסדר גודל מזו של סיגל.danlior כתב: ולגבי אנטרקונקטים, לא התכוונתי שתרכוש אינטרקונקטים של אלפי שקלים. בהחלט אפשר להשקיע כ-300 ש"ח באינטרקונקטים סבירים.
....
2. גם במערכות יקרות נתקלתי במקרים כאשר אינטרקונקטים ב-50 ש"ח הטיבו על סאונד יותר מאלה שעלו 2500 ש"ח. הכל עניין של התאמה, המחיר אינו קובע.
לכן הצעתך עלולה לגרום לבזבוז של 300 ש"ח ללא שום תמורה.
ויטלי