Malcontent כתב:
עכשיו זה נשמע כאילו עליתי על זה שהטיעון שלך היה פשוט לא נכון, ויש עובדות שמראות את זה, אז אתה ממציא כל מיני דברים ומתקיף אותי אישית.
בכל זאת, חיפשתי באתרי טורנטים - גרסת משחק השנה של אובליביון היא הורדה של 15 גיגה.
...
כנראה שחיפשת לא טוב ואולי בלבלת עם איזה באנדל שכולל גם את Shivering Isles. נסה שוב ואולי הפעם תמצא. הרי תחשוב בעצמך: אם זה באמת היה תופס 15 ג'יגה אז זה גם לא היה נכנס על שני דיסקים של Xbox 360.
בכל מקרה, אם תקרא מה כתבתי מראש אז תגלה שהטיעון שלי נשאר נכון. גם היילו ODST למשל מגיע על שני דיסקים מסיבות אחרות (תאימות של מערכת הלייב למשחקים) אבל תופס בקושי 6 ג'יגה בסך הכל.
Malcontent כתב:
לא משנה מה תגיד, עדיין - כל מקום בעולם של אובליביון נראה בדיוק אותו הדבר. לוקח זמן עד שזה מתחיל להפריע, אבל זה מפריע בשלב מסויים, בגלל שנתקלים בדברים האלה הרבה פעמים, כי העולם באמת גדול, אבל זה לא משנה את העובדה שיש ב oblivion יחסית מעט art assets. למרבה הצער, נראה שיש בו מעט assets יחסית לכל משחק, ולא רק יחסית למשחקים עצומים כמוהו. זאת הסיבה שהוא נכנס רק בשני דיסקים.
...
או שהזיכרון שלך קצת קצר, או שהיכולת שלך להבחין בפרטים לא משהו. אני לא רואה סיבה להציג פה שלל screenshots למשחק ולשאול אותך איזה משחק בדיוק בזאנר מציג את הגיוון שלו כי זה יהיה סתם overkill. המשחק עצמו מכיל כמות מטורפת של assets שלא רואים בהרבה משחקים אחרים, ומקומות שונים בעולם המשחק נראים אחרת לגמרי: הGold Road לא נראה כמו ההרים המושלגים באזור של Bruma, ואזורי הביצות בדרום היבשת שונים לחלוטין מהיערות של מרכז היבשת. החל מהפרטים הקטנים, דרך הסביבות וכלה במזג האוויר.
אם תיקח את המשחק (שמתפרס על פני עשרות אם לא מאות שעות ולכן נראה לפעמים שחוזר על עצמו) ותשווה את כמות האזורים שיש בו למשחקים לינארים של 10-20 שעות (ולפעמים פחות) אז תראה את ההבדל. אם יש משחקים שאתה רוצה להזכיר כאן עם סביבות יותר מגוונות אתה בהחלט מוזמן...
Malcontent כתב:
להגיד שאפשר לקצץ את ה CG או לעשות אותו בזמן אמת בפיינל פנטזי, זה משפט שרק מי שלא שיחק מעולם בפיינל פנטזי יכול להגיד. SE מתגאים ביכולות ה CG שלהם, וגם עם מחשב חזק לא היית יכול לרנדר את הסצינות האלה בזמן אמת.
בקשר לבלעדיים של סוני שעמוסים בcut scenes מרונדרות מראש - זה פשוט לא נכון. כל המשחקים הרציניים והכבדים שיצאו ל PS3 מרנדרים את סצינות המעבר בזמן אמת. זה היה נכון ב MGS4, בקילזון 2, באנצ'רטד 2, וגם ב GOW3 זה המצב. הקונסולה ועוד איך מסוגלת להריץ את הדברים האלה בזמן אמת - בתנאי שיודעים להשתמש בה כמו שצריך, אבל זה לא קשור לדיון.
...
מי דיבר על FF? רוב סרטי הCGI שלהם לא נעשים במנוע של המשחק ומן הסתם לא ניתן להריץ אותם בזמן אמת גם על המחשב הכי חזק היום. גם MGS4 מכיל מהרגע הראשון שלו גם סרטי מעבר שהם בכלל לא במנוע, כמו למשל קטעי הטלוויזיה המוקלטים בFMV.
מה שדיברתי עליו היה משחקים שרצים כביכול במנוע אבל בעצם מוקלטים מהמנוע לקובץ וידאו. המפתחים של GOW3 אמרו בעצמם לאחרונה שקטעי המעבר שלו נעשו במנוע המשחק, אבל חלק מהם הוקלטו מראש באמצעות מנוע המשחק ואז נשמרו כקובץ וידאו בגלל שברמת הפירוט שלהם לא היה ניתן להריץ אותם בזמן אמת בלי שהם יקרטעו.
אנצרטד 2 עושה את אותו הדבר אגב עם חלק מסצינות המעבר, ובשני המשחקים הדבר גם משמש להסתיר זמני טעינה. אם תנסה לדלג על סצינות מעבר מסוימות בUC2 אתה תגלה שאתה לא יכול לעשות את זה כי זה בעצם סרטון והמשחק עצמו נטען ברקע (גם סצינות הפתיחה בשלבים של MW עושות את אותו הדבר).
Malcontent כתב:
בסופו של דבר, אתה מעלה טיעונים שכלל לא קשורים לדיון. הדיון נסוב סביב השאלה "האם משחקים בימינו צריכים יותר נפח ממה שנותן דיוידי יחיד", ולאט לאט יוצאים יותר ויותר משחקים שמוכיחים שהתשובה היא כן - דיוידי אחד זה כבר לא מספיק בשביל משחק טוב בימינו. מכיוון שאין לך מה לענות על זה, אתה מפנה את הויכוח לכיוון אחר לגמרי - לאיזו קונסולה יכולות גרפיות טובות יותר.
אפשר לנהל ויכוח כמו פאנבויז, או שאפשר להתמקד בנושא הדיון. כנראה שאתה מעדיף לבחור באופציה הראשונה (ואגב, אתה לא ממש משכנע איתה, אפילו לא אותי, שיש לי אקסבוקס ואני משחק בו יותר מבפלייסטיישן). חבל.
...
מצטער, אבל נראה לי שאתה מפספס את נושא הדיון: נושא הדיון כמו שקוראים מהכותרת הוא "האם הXbox 360 מגבילה את הPS3 בגלל הDVD". האם אתה חושב שהXbox 360 מגבילה את הPS3? במידה וכן, האם אתה לא חושב שהPS3 מגבילה בתורה את הXbox 360?
אני חושב שברוב המקרים זה לא נכון, וכבר הסברתי למה:
א) כי אנחנו רואים משחקים שיוצאים על יותר מDVD אחד בXbox 360, או יוצאים לPS3 עם סרטים באיכות גבוהה יותר (FF13, רד אלרט 3 וכו'). יש מספיק פתרונות למפתחים לממש.
ב) כי בכל מקרה הPS3 מקרטעת בהיבט הגרפי מאחורי הXbox 360, ולכן אם הXbox 360 לא היתה קיימת זה לא היה משנה - לפחות במקרה של הגרפיקה. אם הPS3 היתה באה עם יכולות גרפיות הרבה יותר מתקדמות, אז היה ניתן לנצל את הנפח הרב בשביל גרפיקה מרשימה ואז אולי היה ניתן להגיד שהXbox 360 מעכבת אותה. זו הסיבה שכתבתי מראש שהPS3 היא זו שמגבילה את עצמה, כי עם שדרוג טכני רציני היא היתה יכולה לממש את הפוטנציאל של הנפח הרב בכונן הבלוריי.
אבל אם אתה בעצמך חושב שתוספת נפח לא משפיעה על הגרפיקה של המשחק ורוצה להוציא את זה מהמשוואה - אז השאלה היא על מה היא כן משפיעה לדעתך? כבר אמרתי בעצמי שההבדל היחיד שאני רואה היא על סרטוני מעבר שלא רצים בזמן אמת, ועל כמות האודיו שניתן להכניס למשחק. יש עוד משהו?
הרי ראינו שעל אורך המשחק היא לא משפיעה, כי מה שבאמת מגביל את המפתחים זה בעיקר הזמן והכסף שצריך בשביל ליצור את הassets במשחק. משחקים כמו אובליביון, דרגון אייג', פולאאוט 3, GTA IV ואחרים הם משחקים של 30 שעות ומעלה ומציגים עולם משחק מאד גדול, והם באים על דיסק בודד. אם היתה לנפח השפעה ישירה על אורך המשחק, היינו רואים משחקים בלעדיים לPS3 עם אורך משחק גדול הרבה יותר מהמשחקים שיוצאים במקביל לשתי הפלטפורמות, רק שבפועל המצב הוא הפוך.
האם יש לזה השפעה על איכות המשחק? אתה טוען ש"DVD אחד זה לא מספיק בשביל משחק טוב בימינו", אבל הרוב הגדול של המשחקים היום מוכיחים לך את ההיפך. תסתכל על החודש האחרון: האם הנפח הנוסף של Heavy Rain עזר לו להפוך למשחק טוב יותר מBioshock 2?
ואם אין השפעה על הגרפיקה, על האיכות, או על האורך. אז על מה כן יש השפעה?