התחדשתי ברסיבר וינטג'- מבקש מעט עזרה
שלום לכולם
התחדשתי היום ברסיבר וינטג' NIKKO STA 4030.
הוא נראה יפיהפה וכל הנוריות דולקות- תמונות בקרוב.
למרבה הצער, הטיונר משום מה לא קולט שום תחנה. לפי מה שאני זוכר רסיברים כאלו אמורים לקלוט גם ללא אנטנה.
מישהו יודע מה יכולה להיות הבעיה?
כמו כן, ערוץ אחד לא עבד בהתחלה למעט חרחורים ופצפוצים. לאחר שהתזתי ספריי מגעים על הכפתורים, בייחוד על הווליום, הערוץ חזר לאחר מספר פיצפוצים חזקים ברמקול וכעת נשמע בסדר. יש עוד משהו שאני צריך לעשות על מנת שהערוץ לא ייפול שוב?
אשמח לתגובתכם וחוות דעת על המכשיר. אני לא יכול להפעיל אותו בווליום גבוה מפאת השעה המאוחרת אבל הוא נשמע בהחלט סביר לדעתי. יש לו גם אופציה לקוודרו ממה שראיתי.
התחדשתי היום ברסיבר וינטג' NIKKO STA 4030.
הוא נראה יפיהפה וכל הנוריות דולקות- תמונות בקרוב.
למרבה הצער, הטיונר משום מה לא קולט שום תחנה. לפי מה שאני זוכר רסיברים כאלו אמורים לקלוט גם ללא אנטנה.
מישהו יודע מה יכולה להיות הבעיה?
כמו כן, ערוץ אחד לא עבד בהתחלה למעט חרחורים ופצפוצים. לאחר שהתזתי ספריי מגעים על הכפתורים, בייחוד על הווליום, הערוץ חזר לאחר מספר פיצפוצים חזקים ברמקול וכעת נשמע בסדר. יש עוד משהו שאני צריך לעשות על מנת שהערוץ לא ייפול שוב?
אשמח לתגובתכם וחוות דעת על המכשיר. אני לא יכול להפעיל אותו בווליום גבוה מפאת השעה המאוחרת אבל הוא נשמע בהחלט סביר לדעתי. יש לו גם אופציה לקוודרו ממה שראיתי.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 173 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
חיברת לו אנטנה או לא? לא כל הטיונרים הישנים קולטים גם ללא אנטנה, רק היותר טובים שבהם (ו-NIKKO לא בהכרח היה מהיותר טובים). אם גם עם אנטנה הוא לא קולט, סימן שיש תקלה בטיונר.
לגבי הערוץ שחזר, נראה שהבעיה היתה במגע לא טוב בכפתור הווליום (שכיח למדי), ואם ספריי מגעים פתר את הבעיה, לא הייתי עושה משהו נוסף כרגע. אפשר בעיקרון להחליף את הפוטנציומטר, אבל לדעתי זה מיותר.
לגבי הערוץ שחזר, נראה שהבעיה היתה במגע לא טוב בכפתור הווליום (שכיח למדי), ואם ספריי מגעים פתר את הבעיה, לא הייתי עושה משהו נוסף כרגע. אפשר בעיקרון להחליף את הפוטנציומטר, אבל לדעתי זה מיותר.
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
תתחדש.לניקו יש רסיברים נחמדים.בדקת אם יש ברסיבר הזה (קשה לראות בתמונה הזאת) פונקציית FM MUTE?
אם יש,תפעיל אותה ותראה אם הקליטה "חוזרת" ומשתפרת,אבל בכל מקרה,מומלץ שתחבר אנטנה.בקשר ל"קרחצים"
אם ניקית את כל המפסקים והכפתורים כמו שצריך,התופעה לא אמורה לחזור.
אם יש,תפעיל אותה ותראה אם הקליטה "חוזרת" ומשתפרת,אבל בכל מקרה,מומלץ שתחבר אנטנה.בקשר ל"קרחצים"
אם ניקית את כל המפסקים והכפתורים כמו שצריך,התופעה לא אמורה לחזור.
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
יאיר,yairf כתב:תרחיק ממנו את הממיר של הוט - אתה חוסם לו את האיוורור בצורה כזו...
כפי שניתן לראות בתמונה המצורפת הרסיבר עמוק יותר מאשר הממיר כך שפתח האוורור הנמצא בחלקו האחורי אינו חסום על ידי הממיר.
לגבי הנושא של הטיונר- לא חיברתי לו אנטנה מכיוון שאין לי כרגע בבית. ניסיתי לשחק היום שוב עם החוגה והוא הצליח לקלוט תחנה או 2 באופן די עמום אבל לא יותר מזה. לשם השוואה, המרנץ sr 810 התקול שיש לי קלט ללא אנטנה מספר גדול של תחנות באופן חזק וברור.
באיזה תקופה הוא יוצר לדעתכם?
זרם וניצוץ בכפתור VOLUME ?
שלום לכולם
רציתי להגביר את העוצמה היום ברסיבר המוצג בשרשור זה וכאשר נגעתי בכפתור הווליום הרגשתי זרם קטן. כעבור שעה ניסיתי שוב והתופעהב חזרה על עצמה עם ניצוץ קטן.
הרסיבר, יש לציין עובד כרגיל ועד היום לא נתקלתי בתופעה. בכל מקרה ניתקתי אותו מהחשמל ליתר ביטחון.
מישהו יודע מה יכול להיות המקור לבעיה? האם קיימת סכנת התחשמלות? יש צורך לקחת אותו למעבדה?
תודה מראש
רציתי להגביר את העוצמה היום ברסיבר המוצג בשרשור זה וכאשר נגעתי בכפתור הווליום הרגשתי זרם קטן. כעבור שעה ניסיתי שוב והתופעהב חזרה על עצמה עם ניצוץ קטן.
הרסיבר, יש לציין עובד כרגיל ועד היום לא נתקלתי בתופעה. בכל מקרה ניתקתי אותו מהחשמל ליתר ביטחון.
מישהו יודע מה יכול להיות המקור לבעיה? האם קיימת סכנת התחשמלות? יש צורך לקחת אותו למעבדה?
תודה מראש
yairf כתב:הזרם נובע מהעובדה שהמגבר אינו מחובר להארקה, ולפיכך מקבל הארקה מהממיר של הוט, שכוללת מרכיב של DC. זו גם הסיבה ל-Ground Loop המפורסם שמדווח כאן ע"י משתמשי Hot כל שני וחמישי.
יאיר...
כמדומני ואני גם חושב שכן
רק תן לנחושת החשופה בכבל שלך ליגוע בריצפה
רק תן לנחושת החשופה בכבל שלך ליגוע בריצפה