AVR-142 ובכלל מערכת ק"ב

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
grifin פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 61
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

שלום אני ממש חדש פה אני לא אודיופיל וחצי מהביטויים גם פה וגם של המוכרים בחנויות נשמעים לי כמו סינית
אני מחפש רסיבר ורמקולים לסלון קטן לשם צפיה בסרטים ולא בשביל מוזיקה.
מצד שני אני אשמח למערכת כזאת שאוכל לשדרג אותה במידה ואני אפתח אוזן רגישה יותר ממה שיש לי עכשיו וכמובן במידה ואני אעבור דירה (מה שיקרה בטוח).
חשוב להגיד שאני אחבר את הרסיבר לPS3 והבנתי שהסוני יכול פענח לבד את הפורמטים החדשים ולכן אני לא מרגיש צורך לקנות רסיבר שתומך בהם אם אני טועה אני אשמח לשמוע תיקון.
הוצא בלי בסביבות ה3000 שקלים
רסיבר קולנוע ביתי אודיו/וידאו 5.1 ערוצים Harman Kardon דגם: AVR-142
רמקולים:
JBL SCS 140
בפורום קראתי המלצות רבות על הZ5500 השאלה היא לאיזה כיוון ללכת
אם שתי האופציות בערך באותה הרמה ובעתיד אני אוכל להחליף רמקולים כדי לעשות שדרוג משמעותי אני אלך על האופציה הראשונה.
אם גם הרסיבר שהוצא לי לא להיט אני אלך על האופציה השניה (ושוב השאלה כמה חשובה התמיכה בפורמטים החדשים בהינתן שהרסיבר מחובר לסוני ומתחבאת כאן עוד שאלה איך לחבר אותו לסוני כדי להפיק את המקסימום)

תודה רבה מראש אני מניח שיהיו לי עוד שאלות אבל זה מספיק בשביל ההתחלה

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #2 

אני אערוך השוואה קצרה בין הZ5500 לסט שהציעו לך:

ה142 הוא רסיבר מצויין יחסית בק"ב עם סאונד חם ודינמי, בסטריאו הסאונד מאוד שמרני ולא מרגש, בנוסף לכך אם תערוך השוואה עם רסיבר אחר של אונקיו או ימאהה אפילו תגלה שנעלמו כמה פרטים במוזיקה. הרמקולים של הJBL טובים יחסית למחיר שלהם בק"ב אבל הם הרבה פחות טובים מהסאונד של הרמקולים של ה5500 בכל תחום התדרים. הסאב שלהם נחמד אבל לא יותר מזה.

המגבר של ה5500 מאוד דינמי ויש לו עוצמה די מפתיעה ביחס לגודל שלו, טוב במידה שווה בק"ב ובסטריאו. הרמקולים כפי שכבר ציינתי בכמה רמות יותר טובים מהסט של JBL והסאב וופר מפגין יותר נוכחות ודינמיות מכל סט אחר במחיר שלו.

לדעתי כפי שכבר ציינתי בעבר אם אתה לא הולך להשקיע לפחות 3500 -4000 ש"ח ה5500 הוא הבחירה הכי טובה שיש.

grifin פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 61
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #3 

דבר ראשון תודה זאב על התגובה המהירה.

אם אני מבין אותך נכון אתה אומר
שה142 טוב מאוד למטרת צפיה בסרטים והרבה פחות טוב בסטראו
ושהבעיה עם מה שהוצא לי זה הרמקולים שהם גרועים אבל לפחות עולים בהתאם :)
זה פחות או יותר מה שחשבתי כשכתבתי את ההודעה הראשונה.
השאלות החשובות הן:
1) האם שדרוג של הרמקולים (לא דווקא עכשיו אולי בעתיד) ייתן לי קפיצה משמעותית באיכות? כי את ה5500 אני מניח שאני לא יכול לשדרג אלה רק להחליף.
2) אם אני קונה רסיבר בצפייה לשדרוג עתידי ברמקולים האם כדאי להשקיע יותר בו(אם כן על איזה רסיברים של יהמה או אונקיו כמו שאמרת כדאי להסתכל) ? והאם אני צריך פענוח פורמטים חדשים אם אני מחבר אותו לסוני?
3) האם יש סט אחר של רמקולים (אני יודע שיותר גרועים מה5500) שייתן לי תמורה סבירה אם אני מחבר אותם לאיזה רסיבר שאני אחליט לקנות.

שוב תודה מראש למי שיטרח לענות לבור שכמוני

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #4 

לדעתי עדיף לך לקנות רסיבר שתומך בפורמטים העדכניים של בלו ריי כי אתה לא יכול לדעת מתי קדחת השידרוגים תתקוף אותך:
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=737878

לגבי רמקולים טובים ולא יקרים יש 2 סטים שמצאו חן בעיני:
http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=e- ... 59=1643943
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=418517

אם אתה לא מעוניין להשקיע כל כך הרבה אז או שתלך עלאופציות מ יד 2 או שתלך על ה5500 . לדעתי כל אופציה אחרת לא תיהיה משתלמת.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”