אין תמונה בחיבור HTPC לטלויזיה דרך HDMI
-
hagai_sela
- חבר פעיל

- תגובות: 57
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שלום,
יש לי טלויזית פיליפס 42PFL7962D בת שנתיים בערך. אני מנסה לחבר את ה HTPC החדש שלי דרך HDMI (יש ללוח האם שלי יציאה און בורד) ואני רואה שלג בטלויזיה ותמונה מתה במחשב (ווינדוס 7, רואה רק סמל ווינדוס גדול). כשאני מחבר דרך היציאה הרגילה למוניטור רגיל הכל בסדר. יש למישהו רעיון מה לעשות?
תודה,
חגי.
יש לי טלויזית פיליפס 42PFL7962D בת שנתיים בערך. אני מנסה לחבר את ה HTPC החדש שלי דרך HDMI (יש ללוח האם שלי יציאה און בורד) ואני רואה שלג בטלויזיה ותמונה מתה במחשב (ווינדוס 7, רואה רק סמל ווינדוס גדול). כשאני מחבר דרך היציאה הרגילה למוניטור רגיל הכל בסדר. יש למישהו רעיון מה לעשות?
תודה,
חגי.
-
hagai_sela
- חבר פעיל

עדכון - יש תמונה, אבל לא ב 1080P...
הרצתי את הוויזארד של הטלויזיה דרך המסך הרגיל, ואחרי זה על עיוור דרך הטלויזיה (המחשב לא הציג את שניהם במקביל). הרזולוציה הכי גבוהה שאני מצליח להציג היא 1360X768, כל דבר מעל זה לא מוציא תמונה שמציגה פריים פעם בכמה שניות ושלג או מסך כחול בשאר הזמן.
בספר ההוראות של הטלויזיה כתוב שהיא תומכת רק עד 1360X768 בחיבור של PC. מה שאני לא מבין זה למה משנה לטלויזיה אם בצד השני מחובר PC, סטרימר או נגן בלו ריי? הרי אם היא תומכת 1080P היא אמורה לתמוך בכולם.
האם יכול להיות שזה בגלל הכבל?
הרצתי את הוויזארד של הטלויזיה דרך המסך הרגיל, ואחרי זה על עיוור דרך הטלויזיה (המחשב לא הציג את שניהם במקביל). הרזולוציה הכי גבוהה שאני מצליח להציג היא 1360X768, כל דבר מעל זה לא מוציא תמונה שמציגה פריים פעם בכמה שניות ושלג או מסך כחול בשאר הזמן.
בספר ההוראות של הטלויזיה כתוב שהיא תומכת רק עד 1360X768 בחיבור של PC. מה שאני לא מבין זה למה משנה לטלויזיה אם בצד השני מחובר PC, סטרימר או נגן בלו ריי? הרי אם היא תומכת 1080P היא אמורה לתמוך בכולם.
האם יכול להיות שזה בגלל הכבל?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
1. תעדכן דרייברים מלאים של כרטיס המסך, לא מעדכונים אוטומטיים של מיקרוסופט אלא מאתר היצרן (ATI/אנוידיה/אינטל).
2. תנסה לשנות רזולוציה לא בוויזארד של המדיה סנטר אלא בהגדרות הרגילות של מערכת ההפעלה.
2. תנסה לשנות רזולוציה לא בוויזארד של המדיה סנטר אלא בהגדרות הרגילות של מערכת ההפעלה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
hagai_sela
- חבר פעיל

אני אנסה.
התפריטים של הטלויזיה הם משהו מזעזע. יש לה אופציה להגדיר native 1080 אבל היא רק לפעמים מופיעה, וכמובן שלא בחיבור אליו מחובר המחשב. גם בחיבורים אחרים זה לא עקבי.
התפריטים של הטלויזיה הם משהו מזעזע. יש לה אופציה להגדיר native 1080 אבל היא רק לפעמים מופיעה, וכמובן שלא בחיבור אליו מחובר המחשב. גם בחיבורים אחרים זה לא עקבי.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מה שבד"כ מומלץ זה להגיע למצב בו הדסקטופ עצמו של המחשב הוא על 1920 על 1080, ואז להגדיר במדיה סנטר שהרזולוציה תהיה כמו הדסקטופ ללא שינוי.
- zvibin1
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 421
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 9 פעמים
אני מתעניין בימים אלה בחיבור ה PC שלי ל LCD באמצעות כבל 10 מטר DVI-HDMI,זאת בנוסף לחיבור המוניטור של המחשב באמצעות חיבור אחר (VGA) של כרטיס המסך.כרטיס המסך הוא NAVIDA 8500 GT
האם אני עשויי להתאכזב? האם אני אוכל לצפות בLCD בתכני ה1080Pו 720P?
האם אני עשויי להתאכזב? האם אני אוכל לצפות בLCD בתכני ה1080Pו 720P?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

zvibin1, לא הבנתי מה הקשר לשרשור הזה.
אני אישית לא ממש ממליץ על התצורה הזו של מחשב עם מסך רגיל בחדר וכבל ארוך למסך בסלון, זה מאוד לא נוח, אבל זה אפשרי ויכול לעבוד. צריך כבל איכותי כדי שזה יעבוד ב-1080P.
אני אישית לא ממש ממליץ על התצורה הזו של מחשב עם מסך רגיל בחדר וכבל ארוך למסך בסלון, זה מאוד לא נוח, אבל זה אפשרי ויכול לעבוד. צריך כבל איכותי כדי שזה יעבוד ב-1080P.
-
hagai_sela
- חבר פעיל

התקנתי דרייברים, לא עזר. כשאני מגדיר את הרזולוציה של הדסקטופ במחשב ל 1920X1080 יש לי את אותן תופעות (שלג, תמונה מרצדת). נראה לי שהבעיה בטלויזיה ולא במחשב כיוון שהרזולוציה המקסימלית בחיבור המחשב היא בדיוק מה שכתוב בחוברת ההוראות. פתחתי קריאה בפיליפס, מקווה שהם יעזרו לי...pixies כתב:מה שבד"כ מומלץ זה להגיע למצב בו הדסקטופ עצמו של המחשב הוא על 1920 על 1080, ואז להגדיר במדיה סנטר שהרזולוציה תהיה כמו הדסקטופ ללא שינוי....
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

למה הכוונה שלג בתמונה? אתה יכול לצרף תמונה של זה?
-
hagai_sela
- חבר פעיל

אולי שלג זה לא התאור הנכון... רוב הזמן המסך כחול, מדי פעם מבליח הדסקטופ של המחשב לשניה ומדי פעם יש תמונה כמו בטלויזיה ישנה שלא מכוונת על שום ערוץ (רעש). אני אנסה מחר לצרף תמונה אבל זה די קשה לתפוס. אולי סרטון... 
-
hagai_sela
- חבר פעיל

טוב, הנה הסרטון.
טעיתי לגבי השלג, יש רק מסך כחול. לא רואים כל כך ברור בסרטון, שמתי את הרזולוציה על 1920X1080 ואז המסך נהיה כחול והראה את הדסקטופ פעם בכמה שניות.
טעיתי לגבי השלג, יש רק מסך כחול. לא רואים כל כך ברור בסרטון, שמתי את הרזולוציה על 1920X1080 ואז המסך נהיה כחול והראה את הדסקטופ פעם בכמה שניות.
-
hagai_sela
- חבר פעיל

60 הרץ.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אני הייתי מנסה 2 דברים:
1. כניסות HDMI אחרות של המסך, אולי רק באחת מהן הוא יעבוד כמו שצריך עם מחשב.
2. החלפת כבל HDMI. ברזולוצייה של 1080P יש כבלים (בעיקר זולים או ארוכים) שפשוט לא עובדים טוב.
1. כניסות HDMI אחרות של המסך, אולי רק באחת מהן הוא יעבוד כמו שצריך עם מחשב.
2. החלפת כבל HDMI. ברזולוצייה של 1080P יש כבלים (בעיקר זולים או ארוכים) שפשוט לא עובדים טוב.
-
hagai_sela
- חבר פעיל

OK, אני אנסה בכניסה אחרת. גם קיבלתי את האקסטרימר שהזמנתי, אני אנסה לחבר אותו באותה כניסה.
יש לכם המלצות לכבלים?
יש לכם המלצות לכבלים?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אין המלצה למשהו ספציפי, אולי שווה לך אפילו רק להשאיל כבל ממישהו ולנסות ולראות אם יש הבדל.
-
hagai_sela
- חבר פעיל

חיברתי בכניסה אחרת, גם לא עזר, אבל אולי זה ריצד קצת פחות. לגבי האקסטרימר עוד לא הצלחתי להחליט... בכניסה הראשונה פעם אחת הוא עלה בסדר, אבל הטלויזיה כתבה 576P כשדיפדפתי בתפריטים שלו. אחרי זה עשיתי כמה שינויי קונפיגורציה ואז ראו שלג. אחרי זה חיברתי אותו בכניסה השניה וראו שוב ב 576P. יש איזה דרך לדעת אם רואים בטלויזיה ב 1080P? האם זה שהיא כתבה 576P אומר משהו?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

576P זה רזולוציית SD. אתה צריך לשנות ל-1080P בהגדרות האקסטרימר לדעתי.
-
hagai_sela
- חבר פעיל

שיניתי, נראה לי. יש שם איזה משהו בתפריט שאומר 1080P 24 frames או משהו כזה.
-
hagai_sela
- חבר פעיל

אני בכל מקרה אמור לקנות עוד כבל HDMI בשביל האקסטרימר. המלצות מישהו?