ספוגי סנוקס, האם הם תורמים לבאס?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17935
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #81 

zion1234 כתב:
istarmini כתב:
zion1234 כתב:איך אני עולה על התדר שעושה בלאגן ?
...
עזוב את הקישור הקודם נתתי לך אחד אחר.

זה מחולק לקבוצות תדרים מ-עד.

לפחות יהיה לך מושג על טווח התדרים ששם הבעיה.

תעלה ווליום לעוצמה שאתה רגיל לשמוע ותריץ את הקבצים עד שתמצא את הטווח שבתוכו הבעיה קיימת ואז נוכל להתקדם ולחפש תדרים בטווח הזה.
...
מה זה בתוכו הבעייה קיימת ?
שומעים לא טוב או דברים מיותרים?
...
שומעים לא טוב כלומר הדהוד ברמה כזו או אחרת.

ישנם המון קבצי בדיקה מיוחדים לנושא הזה רק שמהעבודה אני לא יכול להכנס לכל האתרים ולכן אני מוגבל כרגע. תעשה חיפוש בגוגל על תדרי בדיקה לכיוון סאב או משהו בסגנון ותראה מה אתה מוצא.

zion1234 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 867
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #82 

תראה בטווח תדרים 030-039 Hz יש בעיה גדולה, הבאס מתחיל להוציא רעשים מיתכו מיותרים וזה קצת מפחיד שהוא לא יהרס פיתאום. כול השאר ניראים לי מצויינים ולא משנה כמה אני מגביע זה לא מחרחר אבל קצת הורס את האוזן :D
מה אתה חושב על זה?

valer_valer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1112
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #83 

בין 30 ל 39 הרץ לא יישאר לך מקום לרמקולים מרוב כמות הספוג שתצתרך להביא.
לך על RC !!!

zion1234 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #84 

יש מצב שזה לא האקוסטיקה, אלה הסאב לא תקין בתדרים האלו? כי הרעשים שיוצאים בטווח תדרים אלו יוצאים מהסאב בלבד. זו פעם ראשונה שאני שומע חירחור כזה של הסאב זה קצת הפחיד אותי.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #85 

zion1234 כתב:יש מצב שזה לא האקוסטיקה, אלה הסאב לא תקין בתדרים האלו? כי הרעשים שיוצאים בטווח תדרים אלו יוצאים מהסאב בלבד. זו פעם ראשונה שאני שומע חירחור כזה של הסאב זה קצת הפחיד אותי.
...
מאוד יתכן שזה מהסאב שלא ממש מסוגל להוציא את התדרים הללו בעוצמה גבוהה כמו שאתה מבקש ממנו ואז הוא מתחיל לחרחר. זה ההבדל בין סאב טוב לסאב קצת פחות טוב, מבלי לפגוע ,בכבוד הסאב,כמובן. :)

תנסה להביא סאב כזה אחר לבדיקה ותראה מה תהיינה התוצאות.

כמו שכבר נאמר לך לבלוע תדר כזה ,במידה וזו הבעיה,לא ישאר לך מקום בחדר מרוב ספוגים.

בהצלחה

zion1234 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #86 

אה אני מביןן, אצל דוד שלי עם אותו סאב, לא חירחר אצלו מישום שאצלו התדרים האלו עובדים מצויין. וזה מה שאני רוצה שאצלי יעבוד טוב.

מחר אני הולך אל דוד שלי לבדוק את הסאב עם ימאה 3800 וליראות אם אצלו זה מחרחר ועוד כמה דברים ואז אני ידע אם הבעיה היא אקוסטיקה או משהו אחר.
אני יחזור עם התשובה ואולי תוכלו לכוון אותי יותר תודה.

zion1234 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #87 

istarmini האם המכשיר שהצעת לי פתר לך בעיות ואם כן איזה? תודה

zion1234 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #88 

istarmini אתה חושב שהבעייה שלי היא תדרים גבוהים יתר על המידה כזכור לעייל, והבעיה שלי היא ההפך הגמור כלומר התדר הנמוך אינו מודגש כלל כלומר הסאב מוציא אותו אבל הוא אינו נישמע כמו שצריך בחלל החדר לאומת דוד שלי שיש לו אותו סאב ואצלו התדרים הנמוכים נישמעים הדוקים ועמוקים יותר.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #89 

zion1234 כתב:istarmini האם המכשיר שהצעת לי פתר לך בעיות ואם כן איזה? תודה
...
המכשיר הזה טיפל לי בבעיות של הדגשת תדרים מסוימים מצד אחד והחלשת תדרים אחרים מצד שני ,כלומר יש תדרים שהוא הגביר וכאלו שהוא החליש או בקיצור גרם לגרף הענות התדרים להיות ישר ללא קפיצות.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #90 

zion1234 כתב:istarmini אתה חושב שהבעייה שלי היא תדרים גבוהים יתר על המידה כזכור לעייל, והבעיה שלי היא ההפך הגמור כלומר התדר הנמוך אינו מודגש כלל כלומר הסאב מוציא אותו אבל הוא אינו נישמע כמו שצריך בחלל החדר לאומת דוד שלי שיש לו אותו סאב ואצלו התדרים הנמוכים נישמעים הדוקים ועמוקים יותר.
...
אני לא חושב כלום אני מנסה להבין ממך מה בדיוק הבעיה ועדין לא הצלחתי. :) אני יכול להבטיח לך דבר אחד שבמידה ויש לך בעייה של הדגשת יתר של תדרים מסוימיים או החלשת יתר של תדרים אחרים ( החל מנניח 20HZ ועד
200HZ ) היא תטופל כהלכה בעזרת המכשיר הנ"ל. במידה ויש לך בעיה טכנית בסאב המכשיר הזה לא יפתור אותה והחלפת הסאב יהיה פתרון עדיף.

בהצלחה

zion1234 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #91 

אני בטוח שהבעיה לא בסאב משום שגם הבאס ברמקולים הוא כזה, כלומר כול דבר שמוציא באס או סאב בחדר יש לי בעייה איתו, לכן אם אני יקנה RC אני חושב שעדיף שהוא יהיה רלוונטי גם לרמקולים הקידמיים.
דרך אגב יש אצלי נקודה בחדר שבא הבאס הוא כימעט כמו שאני רוצה שיהיה מה שמעיד על זה שזו רק האקוסטיקה ולא משהו אחר.

אני ינסה עוד פעם לדייק את הבעייה שלי:
כאשר אני מנגן שיר שבו התדרים יורדים נמוך הבאס מרעיד לי את הגוף אך לא שומעים אותו באוזניים(כלומר הבאס אינו חמים ועמוק) וכדי להרגיש אותו יותר באוזניים אני צריך לסובב את הווליום ל-15DB ואצל דוד שלי עם אותו סאב מתחילים להרגיש את התדר הנמוך כבר בווליום נמוך מאוד.
ואילו כאשר אני מנגן שיר שבו ההרצים גבוהים יותר הבאס נישמע מצויין ואפילו יותר טוב מאצל דוד שלי.
כלומר הבעייה היא בתדר הנמוך גם כאשר אני מכבה את הסאב ונישאר רק עם הקדמיים(שיורדים יחסית נמוך 28 הרץ) וגם עם הסאב.
מחר אני ילך לדוד שלי לעשות כמה בדיקות. אם יש לך משהו שכדי לי לנסות לבדוק עוד אצלו אני אשמח אם תידע אותי.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #92 

zion1234 כתב:אני בטוח שהבעיה לא בסאב משום שגם הבאס ברמקולים הוא כזה, כלומר כול דבר שמוציא באס או סאב בחדר יש לי בעייה איתו, לכן אם אני יקנה RC אני חושב שעדיף שהוא יהיה רלוונטי גם לרמקולים הקידמיים.
דרך אגב יש אצלי נקודה בחדר שבא הבאס הוא כימעט כמו שאני רוצה שיהיה מה שמעיד על זה שזו רק האקוסטיקה ולא משהו אחר.

אני ינסה עוד פעם לדייק את הבעייה שלי:
כאשר אני מנגן שיר שבו התדרים יורדים נמוך הבאס מרעיד לי את הגוף אך לא שומעים אותו באוזניים(כלומר הבאס אינו חמים ועמוק) וכדי להרגיש אותו יותר באוזניים אני צריך לסובב את הווליום ל-15DB ואצל דוד שלי עם אותו סאב מתחילים להרגיש את התדר הנמוך כבר בווליום נמוך מאוד.
ואילו כאשר אני מנגן שיר שבו ההרצים גבוהים יותר הבאס נישמע מצויין ואפילו יותר טוב מאצל דוד שלי.
כלומר הבעייה היא בתדר הנמוך גם כאשר אני מכבה את הסאב ונישאר רק עם הקדמיים(שיורדים יחסית נמוך 28 הרץ) וגם עם הסאב.
מחר אני ילך לדוד שלי לעשות כמה בדיקות. אם יש לך משהו שכדי לי לנסות לבדוק עוד אצלו אני אשמח אם תידע אותי.
...
ידידי מה שאתה מתאר נובע מההבדלים האקוסטיים בין החדר שלך לשלו בהנחה שיש לכם אותו הסאב ואותם קידמיים. כל הבדיקות שאתה עושה אצלו ומנסה להשליך מהן אצלך חסרות תועלת ולא תשיג מהן כלום. בהנחה שהסאב שלך תקין תנסה לשחק עם הקרוס ברסיבר. תשנה את תדרי החיתוך של הקרוס ברסיבר . את הקרוס בסאב תכוון לנקודה הגבוהה ביותר או תבטל אותו , במידה וניתן. תנסה להצמיד את הסאב לפינה ותגביר לו קצת את הוליום (בסאב לא ברסיבר).

zion1234 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #93 

istarmini אני יודע שזה נובע מאקוסטיקה ולכן אני רוצה לדעת מה אני צריך לעשות. נסיתי את הכול בקרוס אובר ושום דבר לא הולך גם הבאס ברמקולים שונה. כול דבר שמוציא סאב הוא שונה.
הרמקולים שלי ושלו אותו סידרה רק שלו 10' ושלי 12' ולכן חשבתי על האפשרות שזה האבקות בין הסאב לרמקולים אך עשיתי בדיקה וזה לא הסיבה כי גם שאני מנתק את הסאב זה ככה.
בקיצור יש לי אקוסטיקה גרועה ואני צריך לדעת מה אני צריך לעשות כדי לשפר את השמיעה של הבאס בחדר(איך אני מקרב את הנקודה שבא יש את הסאב שאני כימעט רוצה לנקודת האזנה שלי)

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #94 

zion1234 כתב:istarmini אני יודע שזה נובע מאקוסטיקה ולכן אני רוצה לדעת מה אני צריך לעשות. נסיתי את הכול בקרוס אובר ושום דבר לא הולך גם הבאס ברמקולים שונה. כול דבר שמוציא סאב הוא שונה.
הרמקולים שלי ושלו אותו סידרה רק שלו 10' ושלי 12' ולכן חשבתי על האפשרות שזה האבקות בין הסאב לרמקולים אך עשיתי בדיקה וזה לא הסיבה כי גם שאני מנתק את הסאב זה ככה.
בקיצור יש לי אקוסטיקה גרועה ואני צריך לדעת מה אני צריך לעשות כדי לשפר את השמיעה של הבאס בחדר(איך אני מקרב את הנקודה שבא יש את הסאב שאני כימעט רוצה לנקודת האזנה שלי)
...
כמו שכבר אמרתי לך אתה צריך RC . הבעיה היא שהמכשיר יעלה לך 4000 ש"ח ויש מצב שאתה תתאכזב מהתוצאה הסופית.

אולי תיקח יועץ אקוסטי רציני שיבצע אצלך מדידות כמו שצריך וימליץ לך על פתרון?

ממה שבררתי אצלי בזמנו דובר על כ 1500 ש"ח לביצוע מדידות על ידי איש מקצוע .

zion1234 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #95 

ידעתי שזה סיפור יקר להזמין יועץ אקוסטי אבל לא עד כדי כך..
תאמין לי אם היתי בטוח שמה שאני צריך זה RC מזמן היתי משקיע גם 5K.

בכול אופן עזרתם לי מאוד ועשיתם כול מה שיכלתם כדי לפתור לי את הבעיה ונתתם לי כיוון שלא חשבתי עליו אפילו(RC)
אני מאוד מודה לכם חברה הידע אותכם בכול פעולה שאני יעשה.

istarmini אם אתה מכיר מישהו שיש לו את המכשיר ויכול לתת לי להתנסות איתו(בתשלום כמובן)אני אשמח תודה.

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1519
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #96 

ציון,
אז כמו שניסיתי להסביר לך... יכול להיות שהבעיה מהקידמיים, או יותר נכון מהאקוסטיקה של החדר, וזה משפיע גם על הקידמיים, ולא רק על הסאב, ולכן RC מיועד לסאב, יעזור לטווח ההענות של הנמוכים מאוד בחדר, ולא יותר מזה.
אני לא מאמין שמישהו "יפקיד" את הציוד מדידה אצלך, מיכוון שזה ציוד יקר ורגיש, מה גם שקיבלתי את הרושם, שלא תדע מה בדיוק לעשות איתו, או במילים אחרות.. "אל תקפוץ מעל הפופיק". :wink:
אם אכן חשיבות הסאונד אצלך חשובה כל כך, אין לך מנוס מבעל מקצוע, או לכל הפחות, מישהו עם ידע עמוק באקוסטיקה ומערכות שמע.
שיהיה המון בהצלחה.

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #97 

zion1234 - כמו שציינתי מקודם, אתה לא חייב להוציא הון קטן בשביל RC שעובד, אתה יכול לנסות
את ה antimode שעושה עבודה מצויינת למחיר שלו (צריך לצאת כנראה באיזור ה 1.5K). אחד הדברים
שגם תצטרך לעשות בשימוש עם RC זה לחתוך את הנמוכים מהרמקולים הקדמיים על מנת שאלו לא יפריעו.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #98 

zion1234 כתב:ידעתי שזה סיפור יקר להזמין יועץ אקוסטי אבל לא עד כדי כך..
תאמין לי אם היתי בטוח שמה שאני צריך זה RC מזמן היתי משקיע גם 5K.

בכול אופן עזרתם לי מאוד ועשיתם כול מה שיכלתם כדי לפתור לי את הבעיה ונתתם לי כיוון שלא חשבתי עליו אפילו(RC)
אני מאוד מודה לכם חברה הידע אותכם בכול פעולה שאני יעשה.

istarmini אם אתה מכיר מישהו שיש לו את המכשיר ויכול לתת לי להתנסות איתו(בתשלום כמובן)אני אשמח תודה.
...
זה לא ענין של תשלום לדעתי, כמו שהסברתי לך ,זה ענין של לבצע את כל המדידות מחדש ,כי אין למכשיר זכרון למדידות שבוצעו וברגע שאתה מבצע איתו מדידות חדשות(אצלך) הוא דורס את המדידות והתיקון הקודם(אצלי).

zion1234 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #99 

HazooM יכול להיות שזה מה שאני יעשה.

istarmini אני הבנתי למה כוונתך, אך חשבתי שאולי מישהו שאתה מכיר מוכן לשלם את המחיר(לאבד את הנתונים) תמורת תשלום,תודה בכול אופן

העדכן במהמשך..

zion1234 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #100 

תודה ל OZ23 על כל העצות(הטלפוניות) שהיו כל כך מהלב ותודה לכל אלו שעזרו לי.

העדכן בכול פעולה שאני יעשה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”