ספוגי סנוקס, האם הם תורמים לבאס?
-
zion1234
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 867
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 19 פעמים
היי, חברה ברצוני להתחיל בטיפול אקוסיטי בשל בעיית הבאס שהוא לא הדוק ולא רך ונעים לאוזן.
דיברתי כבר עם נציג של אורנים, והוא הכן הציע לי את הספוגים גם לתקרה, וגם לקירות הסמוכים בטענה שזה יצמצם את ההחזרים ואני יקבל תוצאה טובה בתחום הבאס (תדר הנמוך).
האם למישהו יש נסיון בתחום הזה והאם זה עזר לו בתחום הבאס בצורה משמעותית?
מחכה לתשובות, זה ממש לפני רכישה, אצפה לתגובות שיעזרו לי בהתלבטות.
תודה ציון.
דיברתי כבר עם נציג של אורנים, והוא הכן הציע לי את הספוגים גם לתקרה, וגם לקירות הסמוכים בטענה שזה יצמצם את ההחזרים ואני יקבל תוצאה טובה בתחום הבאס (תדר הנמוך).
תודה ציון.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17926
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2492 פעמים
הכל תלוי באיזה תדר מדובר.zion1234 כתב:היי, חברה ברצוני להתחיל בטיפול אקוסיטי בשל בעיית הבאס שהוא לא הדוק ולא רך ונעים לאוזן.
תודה ציון....
מעיון בנתונים של הסונקס ניתן לראות שהם לא מסוגלים לטפל ביעילות בתדרי הבאס הנמוכים נדמה לי מ 100 ומטה אז אני לא ממש בטוח שהדבקה של פלטות סונקס על הקירות והתיקרה יפתור את בעיית הבס. מה שבטוח שזה ישפיע חזק על ה MID וה HIGH ,בקיצור עלול לחנוק לך את הסאונד בחדר לכן מומלץ להדביק אותם בהדרגה ולא את כולם ביחד ולהתקדם בהתאם לתוצאה בפועל.
- shmilo
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 158
- שם מלא: מיכאל
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
מנסיון אישי .BDR מתחת לרמקולים ,חוללו פלאים בתחום הנמוך שמפריע ומהדהד, ובכלל לכל התוצאה המוזיקלית.
המחיר הרבה יותר נמוך מאשר להשקיע בירעות סונקס ובנוסף הרבה פחות מאמץ ועבודה , ואם לא טוב פשוט מזיזים.
http://www.maestroaudio.co.il/prod/bdr.asp
המחיר הרבה יותר נמוך מאשר להשקיע בירעות סונקס ובנוסף הרבה פחות מאמץ ועבודה , ואם לא טוב פשוט מזיזים.
http://www.maestroaudio.co.il/prod/bdr.asp
-
zion1234
-
- חבר פעיל במיוחד

היי חברה, כרגע דברתי עם נציג של אורנים והוא אמר לי שבמצב שלי אני לא צריך משהו שיטפל לי בתדרים הנמוכים בצורה גבוההמאחר ואני שומע מוזיקה לרוב ואין לי ציוד של איי- אנד,בטענה שזה יספיק לי.
הוא אמר לי בשביל השקט הנפשי שלי שהוא יכול להגדיל לי את הספוגים ל-10 סמ' ככה שתחום הבליעה יהיה יותר אפקטיבי.
האם זה כדאי?
הוא אמר לי בשביל השקט הנפשי שלי שהוא יכול להגדיל לי את הספוגים ל-10 סמ' ככה שתחום הבליעה יהיה יותר אפקטיבי.
האם זה כדאי?
-
zion1234
-
- חבר פעיל במיוחד

היי yairf , הבאס הוא קשה כזה ולא עמוק ומורגש בלב כמו שצריך להיות.
לדוד שלי ולי יש אותה מערכת רמקולים ואצלו שומעים את הבאס מצויין בתדרים הנמוכים(יש לו שטיח עבה יחסית אבל אמרו לי שזה לא מה שעושה את הבאס).
השאיפה שלי היא שהבאס יהיה חם ועמוק ושאני לא יצטרך לסובב את הווליום עד הסוף בישביל להרגיש את התדרים הנמוכים.
לדוד שלי ולי יש אותה מערכת רמקולים ואצלו שומעים את הבאס מצויין בתדרים הנמוכים(יש לו שטיח עבה יחסית אבל אמרו לי שזה לא מה שעושה את הבאס).
השאיפה שלי היא שהבאס יהיה חם ועמוק ושאני לא יצטרך לסובב את הווליום עד הסוף בישביל להרגיש את התדרים הנמוכים.
-
zion1234
-
- חבר פעיל במיוחד

דיוק הבעייה שלי:
בעייתי היא גלים עומדים לדעתי כי הסאב הינו קשה כזה ולא רך ונעים וחמים וכדי להרגיש את התדרים הנמוכים אני צריך להגביע יותר מדי.
אני לא יודע מה הפיתרון לבעייה הזאת לכן אני נימצא בדילמה.
האם מישהו יודע מה הפיתרון בישבילי? הנציג מאורנים אומר שספוגים זה הפיתרון כי זה ימנע לי החזרים ואז לא יהיה לי גלים עומדים.
מה אתם אומרים?
בעייתי היא גלים עומדים לדעתי כי הסאב הינו קשה כזה ולא רך ונעים וחמים וכדי להרגיש את התדרים הנמוכים אני צריך להגביע יותר מדי.
אני לא יודע מה הפיתרון לבעייה הזאת לכן אני נימצא בדילמה.
האם מישהו יודע מה הפיתרון בישבילי? הנציג מאורנים אומר שספוגים זה הפיתרון כי זה ימנע לי החזרים ואז לא יהיה לי גלים עומדים.
מה אתם אומרים?
אני הבנתי אחרי הרבה קריאה ב Gearslutz שספוג "אקוסטי" לא תורם הרבה אם בכלל והרוב זה שיווק וצורות יפות.
מה שתורם זה חומרים כמו Glass wool וכדומה בצורה הגולמית שלהם , אפשר לעטוף אותם בבד אקוסטי בשביל היופי ... כמה שיותר עבה יותר טוב , כמו כן מומלץ קודם כל לטפל ב 1st reflection points כולל תקרה ואז קיר אחורי ...
גם זול יותר , גם טוב יותר וזה מה ש 99% מהאנשים עושים.
זה לא רק נתמך ע"י מרבית היוזרים אלה גם ע"י אנשי מקצוע.
מה שתורם זה חומרים כמו Glass wool וכדומה בצורה הגולמית שלהם , אפשר לעטוף אותם בבד אקוסטי בשביל היופי ... כמה שיותר עבה יותר טוב , כמו כן מומלץ קודם כל לטפל ב 1st reflection points כולל תקרה ואז קיר אחורי ...
גם זול יותר , גם טוב יותר וזה מה ש 99% מהאנשים עושים.
זה לא רק נתמך ע"י מרבית היוזרים אלה גם ע"י אנשי מקצוע.
תרשה לי לחלוק על קביעה זו. אנשי המקצוע, מאותו פורום, כפי שאתה מכנה אותם אינם נחשבים בקהילת האקוסיקאים לאנשי מקצוע. אין להם הכשרה ולרוב גם ידע. המידע אותו הם מפיצים מבוסס על אינטרס מסחרי ברור שאין מאחוריו שום אמת מדעית מקצועית מעמיקה. אני מסכים כי הם אנשי שיווק מעולים ויודעים לכתוב בדיוק את מה שאנשים רוצים לקרוא. ממליץ לך לא לרכוש את הידע האקוסטי ה"מעמיק" דוקא שם.זה לא רק נתמך ע"י מרבית היוזרים אלה גם ע"י אנשי מקצוע....
לצורך הענין, חומר פורוזי הוא חומר פורוזי ואין זה משנה אם הוא ספוג אקוסטי או צמר זכוכית. בבואנו לתכנן אקוסטיקה לחדר אנו מחשבים כושר ספיגה על פי מקדמים ידועים הכוללים את מקדמי הבליעה של החומר ומשתנים אחרים. יישום אקוסטי לצורך ריסון שוקל מרכיבים כגון NRC, נוחות השימוש, התאמה לדרישת, אסטטיקה ומחיר. החלטת הבחירה בחומר זה או אחר היא פועל יוצא של כל הנקודות הללו. השוואת ביצועים חייבת להערך ביחס של 1:1. אני רואה באתרי "מומחים" הרבה מאד השוואות שנערכות שלא על בסיס זה כגון השוואת ביצועי מוצרים עבים המבוססים על צמר זכוכית "3-4 למוצרי ספוג אקוסטי "2... כשרוצים להוכיח נקודה באינטרנט הקל ביותר הוא לפברק ניסוי פסבדו מדעי והתוצאות הרי ברורות מראש.
הבעיה העיקרית בה אנו נתקלים בבואנו לבחור חומר אקוסטי היא שרוב היצרנים מסיבות השמורות עימם, ואפילו השמות השגורים ביותר, אינם מפרסמים נתוני ביצוע אמיתיים שנמדדו על ידי מעבדות בלתי תלויות. עובדה זו מקשה מאד על תכנון מדוייק ומוציאה שם רע לתעשיה כאשר כל איש מכירות חסר ידע יכול להמציא נתונים. אנו משתדלים להצמד למוצרי יצרנים שנתוניהם ידועים ומאומתים.
בקיצור, ספוג אקוסטי, צמר זכוכית, צמר סלעים, פנלים מכותנה ואחרים כולם מוצרים אקוסטיים טובים בתנאי שיכולתם ידועה והם מיושמים נכון.
יועץ אקוסטי מומחה בחדרי האזנה, בידוד ואקוסטיקה פנימית
אני לא מבין גדול בנושא ,אבל מכל הפרוייקטים שראיתי ב Gearslutz תחת הפורומים של Studio construction ואקוסטיקה נדיר לראות מישהו משתמש בספוג. כולם משתמשים בחומרים עבים מאוד כמו צמר זכוכית .
וקיימים הרבה תגובות בתומכות בנושא , אני לא חושב שזה בגלל אינטרסים כאלה או אחרים ,יש מדידות.
הרבה אנשים שם ממליצים ישירות לצאת מכל הנושא של אקוסטיקה מקצועית של חברות כמו Auralex וכדומה כי הם יחס המחיר לביצועים הוא נמוך , הם מציעים לבנות לבד לוחות מחומר גולמי שאפשר לקנות בכמויות מסחריות .
כמו כן יש אתרים אחרים שהולכים באותה הדרך וממליצים על אותם הדברים.
http://www.gearslutz.com/board/bass-tra ... -foam-etc/
אפשר להיכנס לפורום ולראות כל נושא ונושא ( רק משם הנושאים בעמוד הראשון אפשר להבין ) מדבר על אותם הדברים , אנשים ממליצים על אותם הדברים ( אני לא מבין איזה אינטרס יש להם ) ואף אחד לא ממליץ על ספוג יעודי ל"אולפנים" שמחירו בשמיים וביצועיו ירודים ,וסלח לי אבל יש שם אנשי מקצוע עם 30 שנות ניסיון בדיוק כמו פה.
אני מבין אותך כשאתה אומר שחומר בולע זה חומר בולע , פשוט ספוג יעודי הוא חומר בולע ברמה נמוכה בתדרים נמוכים או ב Broad band ביחס לחומרים אחרים , שהם גם זולים יותר .. פשוט מאוד.
וקיימים הרבה תגובות בתומכות בנושא , אני לא חושב שזה בגלל אינטרסים כאלה או אחרים ,יש מדידות.
הרבה אנשים שם ממליצים ישירות לצאת מכל הנושא של אקוסטיקה מקצועית של חברות כמו Auralex וכדומה כי הם יחס המחיר לביצועים הוא נמוך , הם מציעים לבנות לבד לוחות מחומר גולמי שאפשר לקנות בכמויות מסחריות .
כמו כן יש אתרים אחרים שהולכים באותה הדרך וממליצים על אותם הדברים.
http://www.gearslutz.com/board/bass-tra ... -foam-etc/
אפשר להיכנס לפורום ולראות כל נושא ונושא ( רק משם הנושאים בעמוד הראשון אפשר להבין ) מדבר על אותם הדברים , אנשים ממליצים על אותם הדברים ( אני לא מבין איזה אינטרס יש להם ) ואף אחד לא ממליץ על ספוג יעודי ל"אולפנים" שמחירו בשמיים וביצועיו ירודים ,וסלח לי אבל יש שם אנשי מקצוע עם 30 שנות ניסיון בדיוק כמו פה.
אני מבין אותך כשאתה אומר שחומר בולע זה חומר בולע , פשוט ספוג יעודי הוא חומר בולע ברמה נמוכה בתדרים נמוכים או ב Broad band ביחס לחומרים אחרים , שהם גם זולים יותר .. פשוט מאוד.
- valer_valer
- חבר ותיק

- תגובות: 1112
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 18 פעמים
zion1234
אם ברשותך מחשב או צב"ד מתאים - תריץ סינוס על תחום בין 30 ל - 300Hz .
אם תמצא (לפי שמיעה אפילו) שהבאסים משתוללים מתחת ל 80Hz לא יעזרו לך גם קולטי באסים (לדעתי, מהנסיון).
נסה פתרון של RC. דובר פה רבות על זה.
אם ברשותך מחשב או צב"ד מתאים - תריץ סינוס על תחום בין 30 ל - 300Hz .
אם תמצא (לפי שמיעה אפילו) שהבאסים משתוללים מתחת ל 80Hz לא יעזרו לך גם קולטי באסים (לדעתי, מהנסיון).
נסה פתרון של RC. דובר פה רבות על זה.