שאלה לגבי צריכת חשמל
-
subzero007
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 155
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
שמתי לב שהווינדוס 7 אוטו' נמצא על מצב חוסך, זאת אומרת שהוא מכבה דיסקים קשיחים ונכנס למצב שינה.
האם כדאי להשאיר אותו במצב כזה?
מבחינת חיסכון אני מאמין שזה משמעותי נכון?
מבחינת בלאי של המחשב? (יש כאלה אומרים שכיבוי/שינה חוזרים פוגע יותר מפעיל קבוע ויש כאלה שאומרים ההפך)
מה דעתכם בנושא?
האם כדאי להשאיר אותו במצב כזה?
מבחינת חיסכון אני מאמין שזה משמעותי נכון?
מבחינת בלאי של המחשב? (יש כאלה אומרים שכיבוי/שינה חוזרים פוגע יותר מפעיל קבוע ויש כאלה שאומרים ההפך)
מה דעתכם בנושא?
- Dimka
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 303
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 3 פעמים
הסיבה שאומרים לך את זה טמונה בעובדה שכאשר מפעילים מכשיר חשמלי כלשהו, המתחים לא יציבים בהתחלה ולוקח להם זמן להתייצב.
משהו שמתבטא ב"ספייקים" של מתחים. לדוגמה מקור שאמור לקבל 5 וולט, יקבל למאית השניה 9 או 20 וולט, ההשפעות זניחות, אבל מכשירים זולים לא ישרדו יותר מדי כאלה מצבים.
מצד שני, אותו קבל שתפקידו לייצב את המתח, בסוף בסוף "מתעייף" ואז גם זה משפיע לך על האורך חיים של כל המערכת.
לכן התשובה שלי היא כזו:
המחשב שלך *בנוי* לעבוד וגם בנוי להיות במצב שינה ולכן זה לא משנה כל כך. יש לי מחשב שעובד 24/7 ויש מחשב שנדלק ונכבה כמה פעמים ביום. כולם עובדים.
משהו שמתבטא ב"ספייקים" של מתחים. לדוגמה מקור שאמור לקבל 5 וולט, יקבל למאית השניה 9 או 20 וולט, ההשפעות זניחות, אבל מכשירים זולים לא ישרדו יותר מדי כאלה מצבים.
מצד שני, אותו קבל שתפקידו לייצב את המתח, בסוף בסוף "מתעייף" ואז גם זה משפיע לך על האורך חיים של כל המערכת.
לכן התשובה שלי היא כזו:
המחשב שלך *בנוי* לעבוד וגם בנוי להיות במצב שינה ולכן זה לא משנה כל כך. יש לי מחשב שעובד 24/7 ויש מחשב שנדלק ונכבה כמה פעמים ביום. כולם עובדים.
-
subzero007
-
- חבר פעיל מאוד

כן זה ברור לי... רק לגבי הארד דיסקים מעניין אם כיבוי שלהם פוגע בהם..
השאלה מבחינת צריכת חשמל, האם זה משמעותי אם המחשב נכנס למצב שינה? חוסך הרבה או זניח
השאלה מבחינת צריכת חשמל, האם זה משמעותי אם המחשב נכנס למצב שינה? חוסך הרבה או זניח
- Dimka
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 303
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 3 פעמים
גם לגבי הקשיח יש כל מני טענות... אין משהו חד משמעי.
יש טענה שכשהוא עובד תמיד אז הוא חי יותר, ויש אומרים שאם עובד פחות הוא חי יותר.
חלק אומרים שככל שהוא קר יותר אז הוא חי יותר, ולאחרונה גילו דווקא שההיפך הוא הנכון והחום מאריך חיים.
בקשר למצב חסכון חשמל - בוודאי חוסך. יש כמה מצבי חסכון חשמל:
S1-S4
כאשר S4 זה מצב כבוי או שנת חורף.
S3 זה אומר שהזיכרון עובד והשאר כמעט מכובה (כל המאווררים מכובים גם כן)
S2 זה אומר המעבד במצב חצי פעיל והקשיחים מכובים.
S1 זה מצב עבודה רגיל. - יש לציין ששומר מסך זה S1 רגיל.
אני אישית שם 15 דקות למחשב שלי כדי שייכנס למצב שינה S3, לוקח בדיוק שניה להתאושש (הגדרתי ב-BIOS שמקש SPACE יעיר את המחשב).
יש טענה שכשהוא עובד תמיד אז הוא חי יותר, ויש אומרים שאם עובד פחות הוא חי יותר.
חלק אומרים שככל שהוא קר יותר אז הוא חי יותר, ולאחרונה גילו דווקא שההיפך הוא הנכון והחום מאריך חיים.
בקשר למצב חסכון חשמל - בוודאי חוסך. יש כמה מצבי חסכון חשמל:
S1-S4
כאשר S4 זה מצב כבוי או שנת חורף.
S3 זה אומר שהזיכרון עובד והשאר כמעט מכובה (כל המאווררים מכובים גם כן)
S2 זה אומר המעבד במצב חצי פעיל והקשיחים מכובים.
S1 זה מצב עבודה רגיל. - יש לציין ששומר מסך זה S1 רגיל.
אני אישית שם 15 דקות למחשב שלי כדי שייכנס למצב שינה S3, לוקח בדיוק שניה להתאושש (הגדרתי ב-BIOS שמקש SPACE יעיר את המחשב).
-
subzero007
-
- חבר פעיל מאוד

יש לך מושג בכסף מה המשמעות של כל אחד מהמצבים?
בכל מקרה תודה רבה, אני כנראה יאפשר מצב שינה
בכל מקרה תודה רבה, אני כנראה יאפשר מצב שינה