LCD או פלזמה - עצתכם
שלום לכולם,
פירסמתי פה הודעה בה תיארתי את דרישותיי מהמסך (מרחק מהמסך כ-4 מ' ; צפייה בעיקר בתכני טלויזיה רגילה ; תקציב של כ-7K), כאשר רוב המגיבים לשרשור המליצו דווקא על טלויזית פלזמה 50 אינץ, כאשר המומלצת ביותר היתה הסמסונג B550, אבל גם ה -LG 50PQ300R הומלצה לאור פער המחירים בינה ובין הסמסונג (כ- 2000 ש"ח)ולאור צרכי הדלים (לא מתעתד לצפות כמעט ב - HD ולאור המרחק הגדול מהמסך).
קראתי מאמר שהופיע באתר של חברת היי-פיי http://www.hi-fi.co.il/pl_page~197.htm
עיקרי הדברים למי שאין כוח לקרוא :
שוק הפלזמות בדעיכה, מעט דגמי פלזמות לעומת LCD משווקים בעולם, שוק הפלזמות יפסיק ייצורו בשנים הקרובות.
הפיקסלים בפלזמות גדולים משמעותית מאלו שב-LCD ומי שמסתכל במסך מקרוב יראה תמונה לא חדה, בעיית ההשתקפויות לא נפתרה, בעיית הצריבה לא נפתרת אם שוכחים מסך דלוק לילה שלם (אפילו לא במעבדה) ובצריבות חמורות שום רענון לא יעזור.
סיכום שלהם - המוכרים בחנויות ממליצים על פלזמות כי מתח רווחי החנויות גבוה יותר שכן אין תחרות גבוהה בשוק זה.
מה דעתכם?
פירסמתי פה הודעה בה תיארתי את דרישותיי מהמסך (מרחק מהמסך כ-4 מ' ; צפייה בעיקר בתכני טלויזיה רגילה ; תקציב של כ-7K), כאשר רוב המגיבים לשרשור המליצו דווקא על טלויזית פלזמה 50 אינץ, כאשר המומלצת ביותר היתה הסמסונג B550, אבל גם ה -LG 50PQ300R הומלצה לאור פער המחירים בינה ובין הסמסונג (כ- 2000 ש"ח)ולאור צרכי הדלים (לא מתעתד לצפות כמעט ב - HD ולאור המרחק הגדול מהמסך).
קראתי מאמר שהופיע באתר של חברת היי-פיי http://www.hi-fi.co.il/pl_page~197.htm
עיקרי הדברים למי שאין כוח לקרוא :
שוק הפלזמות בדעיכה, מעט דגמי פלזמות לעומת LCD משווקים בעולם, שוק הפלזמות יפסיק ייצורו בשנים הקרובות.
הפיקסלים בפלזמות גדולים משמעותית מאלו שב-LCD ומי שמסתכל במסך מקרוב יראה תמונה לא חדה, בעיית ההשתקפויות לא נפתרה, בעיית הצריבה לא נפתרת אם שוכחים מסך דלוק לילה שלם (אפילו לא במעבדה) ובצריבות חמורות שום רענון לא יעזור.
סיכום שלהם - המוכרים בחנויות ממליצים על פלזמות כי מתח רווחי החנויות גבוה יותר שכן אין תחרות גבוהה בשוק זה.
מה דעתכם?
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
יש לא מעט שטויות בכתבה הזו, וגם לנושא הפלזמה לא הייתי מתייחס.
נכון שהעולם הולך היום לכיוון ה LCD אבל זה לא גורע מאיכות הפלזמות שהומלצו לך - ואם לקחת דבר אחד מהכתבה הזו אז "אין טוב ממראה עיניים".
תלך לחנות שמציגה את המסך, תבדוק מהמרחק ממנו אתה צופה ותחליט בעצמך אם נוח לך או לא.
נכון שהעולם הולך היום לכיוון ה LCD אבל זה לא גורע מאיכות הפלזמות שהומלצו לך - ואם לקחת דבר אחד מהכתבה הזו אז "אין טוב ממראה עיניים".
תלך לחנות שמציגה את המסך, תבדוק מהמרחק ממנו אתה צופה ותחליט בעצמך אם נוח לך או לא.
למה הם מתעקשים על LCD בכתבה?
מישהו יכול לפרט לגבי תופעת הצריבה? - האם אכן נכון שאם משאירים שומר מסך סטטי למשך לילה שלם תהיה בעיה אחכ עם הצריבה שלא תעלם (אולי רק במעבדה)?
כמו כן, האם נכון מה שכתוב בכתבה שגודל הפיקסלים בפלזמות גדולים יותר ולכן איכות התמונה בצפייה מקרוב נחותה?
תודה,
מישהו יכול לפרט לגבי תופעת הצריבה? - האם אכן נכון שאם משאירים שומר מסך סטטי למשך לילה שלם תהיה בעיה אחכ עם הצריבה שלא תעלם (אולי רק במעבדה)?
כמו כן, האם נכון מה שכתוב בכתבה שגודל הפיקסלים בפלזמות גדולים יותר ולכן איכות התמונה בצפייה מקרוב נחותה?
תודה,
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
לדעתי מסך הפלזמה ..בעל יכולת טובה יותר להתאים את עצמו לכל סוגי השידורים .
בנוסף מסך הפלזמה בעל תכונות די יחודיות .
זווית צפייה רחבה .
זמן תגובה הכי טוב שיש במיוחד לתנועה מהירה על המסך .
רמת העשרת צבע איכותית יותר .
אין במסך הפלזמה זליגות אור .
יחס ניגודיות קונטרסטית מדהימה .
בנוסף מסך הפלזמה בעל תכונות די יחודיות .
זווית צפייה רחבה .
זמן תגובה הכי טוב שיש במיוחד לתנועה מהירה על המסך .
רמת העשרת צבע איכותית יותר .
אין במסך הפלזמה זליגות אור .
יחס ניגודיות קונטרסטית מדהימה .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78920
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
DZ1,
אתה הולך להסתמך על מה שכתוב בכתבה של אתר שתפקידו הוא למכור לך משהו ספציפי ?
כלומר, אתה הולך לחנות טמבור ושואל אותם איזה חברה תתן לך את הצבע הכי טוב, מה אתה בדיוק מצפה שיהיה כתוב שם?
המטרה של האתר הזה הוא להפריד את האינטרסים העסקיים של החנויות ממה שקורה בפועל. כתבות כאן (לא שרשורים חלילה) מיועדות לתת לך הבנה של מה באמת קורה, בלי קשר למה שהמוכרנים ינסו לשכנע אותך שקורה (ויתכן שאפילו מאמינים בכך). מי שכתב את אותו מאמר הוא מישהו שיש לו אינטרסט עסקי כלשהו, ולכן המאמר אינו יכול להיות אובייקטיבי.
זו גם הסיבה שעוסקים בתחום באתר זה מוגבלים מאוד לגבי מה שהם יכולים לכתוב (למשל הם אינם יכולים להמליץ או להביע דעה על מוצרים מסויימים).
לא פרטת יותר מדי פרטים לגבי אופי הצפיה שלך, מעבר למרחק הצפיה (4מ'). לדוגמא, אם היית אומר שבעיקר אתה צופה בערוצים 1+2, אז מיד הייתי קופץ ואומר לך שחבל להשקיע ב-50" עבור תוכן כזה ואפשר גם להסתפק ב-42".
אם אתה מערבב את התוכן שלך (יש בו מחשב/פלייסטישן או HD) אז בהחלט הייתי עולה ל-50" לכל הפחות (אפשר גם יותר, אלא שהתקציב כנראה יגביל אותך).
בנוגע ל-LCD או פלזמה, זה תלוי בעוד גורמים כגון מתי אתה למשל צופה (בוקר או ערב) והאם עיקר התוכן הוא HD או SD, או אפילו כמה חשובים לך השחורים מול הלבנים (האם אתה צופה בחושך מוחלט).
נושאים חשובים נוספים הוא מה בדיוק אתה מצפה מהמסך שלך - לחיבורים רבים, לאיכות תמונה מירבית, או לחיבוריות לרשת. לכל אחד מהתכונות הללו מסכים אחרים שמתאימים יותר לפרופיל.
בקיצור, פרט יותר ואפשר יהיה לעזור לך יותר.
אתה הולך להסתמך על מה שכתוב בכתבה של אתר שתפקידו הוא למכור לך משהו ספציפי ?
כלומר, אתה הולך לחנות טמבור ושואל אותם איזה חברה תתן לך את הצבע הכי טוב, מה אתה בדיוק מצפה שיהיה כתוב שם?
המטרה של האתר הזה הוא להפריד את האינטרסים העסקיים של החנויות ממה שקורה בפועל. כתבות כאן (לא שרשורים חלילה) מיועדות לתת לך הבנה של מה באמת קורה, בלי קשר למה שהמוכרנים ינסו לשכנע אותך שקורה (ויתכן שאפילו מאמינים בכך). מי שכתב את אותו מאמר הוא מישהו שיש לו אינטרסט עסקי כלשהו, ולכן המאמר אינו יכול להיות אובייקטיבי.
זו גם הסיבה שעוסקים בתחום באתר זה מוגבלים מאוד לגבי מה שהם יכולים לכתוב (למשל הם אינם יכולים להמליץ או להביע דעה על מוצרים מסויימים).
לא פרטת יותר מדי פרטים לגבי אופי הצפיה שלך, מעבר למרחק הצפיה (4מ'). לדוגמא, אם היית אומר שבעיקר אתה צופה בערוצים 1+2, אז מיד הייתי קופץ ואומר לך שחבל להשקיע ב-50" עבור תוכן כזה ואפשר גם להסתפק ב-42".
אם אתה מערבב את התוכן שלך (יש בו מחשב/פלייסטישן או HD) אז בהחלט הייתי עולה ל-50" לכל הפחות (אפשר גם יותר, אלא שהתקציב כנראה יגביל אותך).
בנוגע ל-LCD או פלזמה, זה תלוי בעוד גורמים כגון מתי אתה למשל צופה (בוקר או ערב) והאם עיקר התוכן הוא HD או SD, או אפילו כמה חשובים לך השחורים מול הלבנים (האם אתה צופה בחושך מוחלט).
נושאים חשובים נוספים הוא מה בדיוק אתה מצפה מהמסך שלך - לחיבורים רבים, לאיכות תמונה מירבית, או לחיבוריות לרשת. לכל אחד מהתכונות הללו מסכים אחרים שמתאימים יותר לפרופיל.
בקיצור, פרט יותר ואפשר יהיה לעזור לך יותר.
- שי-כ
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4810
- שם מלא: שי כהן
- נתן תודות: 949 פעמים
- קיבל תודות: 302 פעמים
DZ1
גם אני תפסתי את ה LCD כ'הדבר הגדול הבא', עד שראיתי פלאזמה ליד כמה סוגים שונים של LCD, של חברות ידועות בתחום כמו פיליפס וטושיבה,
והתאכזבתי מה'מריחת תמונה' בשידורי SD כאשר יש תנועה מהירה על המסך. משהו שכמעט ולא קורה בפלאזמה.
לכן כפי שהומלץ כמה פעמים - לך לראות בעיינך ותראה עם זה מוצא חן בעיינך
גם אני תפסתי את ה LCD כ'הדבר הגדול הבא', עד שראיתי פלאזמה ליד כמה סוגים שונים של LCD, של חברות ידועות בתחום כמו פיליפס וטושיבה,
והתאכזבתי מה'מריחת תמונה' בשידורי SD כאשר יש תנועה מהירה על המסך. משהו שכמעט ולא קורה בפלאזמה.
לכן כפי שהומלץ כמה פעמים - לך לראות בעיינך ותראה עם זה מוצא חן בעיינך
עופר שלום ותודה - אשמח להצעותיך (וגם של אחרים...),
להלן הצרכים שלי:
- צפייה גם ביום וגם בערב, חדר מואר באופן רגיל, לא מתעתד לצפות בחושך מוחלט, למרות שניתן לסגור תריס אם צריך...
- כאמור מרחק צפייה של 4-4.5 מ' (תלוי במיקום היושב על הספה)
- בעיקר תכני טלויזיה רגילים (כאמור ערוץ 2/10)
- לא אחבר את המסך למחשב, לצורך סרטים או משחקי מחשב
- מדי פעם סרטי דיוידי לנו ולילדים
- יתכן ובעתיד היותר רחוק ( במידה והתחום יתפתח ויהיו יותר ערוצים, ארצה לצפות בתכני HD דרך ממיר של יס/הוט או במידה ומחיר הבלו-ריי יוזלו ויחליפו את תכני הדיוידי הסטנדרטיים).
כאמור, כרגע תכנים סטנדרטיים. מצפה מהמסך לאיכות תמונה מירבית בעיקר. מההמלצות כאן הגעתי למסקנה שמתאימה לי פלזמה 50 אינץ (המומלצת היתה הסמסונג B550 אבל מבחינת מגבלות התקציב מתלבט יותר לכיוון ה- LG50PQ300).
מפחד בעיקר מבעיות הצריבה בפלזמה שאף אחד לא נתן לי תגובה שלמה לגבי התופעה... האם אצטרך לקרוא לטכנאי כל שני וחמישי במידה והילדים ישאירו שומר מסך סטטי כל הלילה?...
תודה רבה, אשמח לתגובות...
להלן הצרכים שלי:
- צפייה גם ביום וגם בערב, חדר מואר באופן רגיל, לא מתעתד לצפות בחושך מוחלט, למרות שניתן לסגור תריס אם צריך...
- כאמור מרחק צפייה של 4-4.5 מ' (תלוי במיקום היושב על הספה)
- בעיקר תכני טלויזיה רגילים (כאמור ערוץ 2/10)
- לא אחבר את המסך למחשב, לצורך סרטים או משחקי מחשב
- מדי פעם סרטי דיוידי לנו ולילדים
- יתכן ובעתיד היותר רחוק ( במידה והתחום יתפתח ויהיו יותר ערוצים, ארצה לצפות בתכני HD דרך ממיר של יס/הוט או במידה ומחיר הבלו-ריי יוזלו ויחליפו את תכני הדיוידי הסטנדרטיים).
כאמור, כרגע תכנים סטנדרטיים. מצפה מהמסך לאיכות תמונה מירבית בעיקר. מההמלצות כאן הגעתי למסקנה שמתאימה לי פלזמה 50 אינץ (המומלצת היתה הסמסונג B550 אבל מבחינת מגבלות התקציב מתלבט יותר לכיוון ה- LG50PQ300).
מפחד בעיקר מבעיות הצריבה בפלזמה שאף אחד לא נתן לי תגובה שלמה לגבי התופעה... האם אצטרך לקרוא לטכנאי כל שני וחמישי במידה והילדים ישאירו שומר מסך סטטי כל הלילה?...
תודה רבה, אשמח לתגובות...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78920
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
לא יודע מה זה "מומלצת", כשאתה מעתיק מהמבחן של זה שיושב לידך, עדיף להעתיק מאחד שיודע את החומר...
ממרחק כזה, בצפיה ללא חושך מוחלט אין לך הרבה בעיות, מרבית המסכים יעשו את מה שאתה צריך (גם פלזמה וגם LCD). אפילו 42" יכול לשרת אותך נאמנה בגלל סוג התכנים שאתה צופה. יתכן שבמקרה שלך שווה להשקיע במסך עם מקלט DTT מובנה.
לגבי הצריבה, זה משתנה מיצרן ליצרן. מנסיוני, פיוניר (שהם לחלוטין מחוץ לטווח המחירים שלך) הם הטובים ביותר בתחום הזה ומתחתם נמצאים פנסוניק, ואחריהם סמסונג ו-LG. בכל מקרה, עם פלזמה צריך להזהר שלא להשאיר תמונה סטטית (שקופית "שידורינו הסתיימו") או תמונה עם פסים. אם יש לך תוכניות לעשות זאת, לך על LCD.
ממרחק כזה, בצפיה ללא חושך מוחלט אין לך הרבה בעיות, מרבית המסכים יעשו את מה שאתה צריך (גם פלזמה וגם LCD). אפילו 42" יכול לשרת אותך נאמנה בגלל סוג התכנים שאתה צופה. יתכן שבמקרה שלך שווה להשקיע במסך עם מקלט DTT מובנה.
לגבי הצריבה, זה משתנה מיצרן ליצרן. מנסיוני, פיוניר (שהם לחלוטין מחוץ לטווח המחירים שלך) הם הטובים ביותר בתחום הזה ומתחתם נמצאים פנסוניק, ואחריהם סמסונג ו-LG. בכל מקרה, עם פלזמה צריך להזהר שלא להשאיר תמונה סטטית (שקופית "שידורינו הסתיימו") או תמונה עם פסים. אם יש לך תוכניות לעשות זאת, לך על LCD.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
יש לי פלזמה 50B550, אחלה מסך. אבל הוא לא מתאים לשימושים שלך.
למרחק כמו שלך וכאשר אתה לא מתכוון לחבר אליו מחשב לא יהיה לך שימוש בפאנל ה 1080p שלו.
DVD , שידורי SD ואפילו שידורי HD ייראו כנראה טוב יותר דווקא על פאנל HD READY איכותי בגלל שתהיה פחות מתיחה לבצע.
דבר נוסף,
למרחק גדול כל כך כמו שלך, לא הייתי אפילו שוקל רכישה של מסך שהוא מתחת ל 50.
אני עם המסך הנ"ל ממרחק של 3.5 מטר והוא ממש לא נראה גדול. הוא נראה סביר למרחק.
(זה לא רק דעתי, אלא דעתם של כל המשפחה וכל האורחים שהגיעו להתפאר מהגודל "העצום" הזה..)
הייתי בודק את :
PS50B450 וגם את ה 50PQ300R..
כמובן שאני ממליץ לך ללכת וממש לבדוק אותם ולצפות בהם בחנות נורמאלית כשהם מכויילים כמה שיותר טוב.
למרחק כמו שלך וכאשר אתה לא מתכוון לחבר אליו מחשב לא יהיה לך שימוש בפאנל ה 1080p שלו.
DVD , שידורי SD ואפילו שידורי HD ייראו כנראה טוב יותר דווקא על פאנל HD READY איכותי בגלל שתהיה פחות מתיחה לבצע.
דבר נוסף,
למרחק גדול כל כך כמו שלך, לא הייתי אפילו שוקל רכישה של מסך שהוא מתחת ל 50.
אני עם המסך הנ"ל ממרחק של 3.5 מטר והוא ממש לא נראה גדול. הוא נראה סביר למרחק.
(זה לא רק דעתי, אלא דעתם של כל המשפחה וכל האורחים שהגיעו להתפאר מהגודל "העצום" הזה..)
הייתי בודק את :
PS50B450 וגם את ה 50PQ300R..
כמובן שאני ממליץ לך ללכת וממש לבדוק אותם ולצפות בהם בחנות נורמאלית כשהם מכויילים כמה שיותר טוב.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
תודה.
עופר, מה זה מקלט DDT מובנה? מה המשמעות שלו?באילו מסכים אפשר למצוא אותו (ב-LG50PQ300 למשל הוא קיים)?
מה כן קורה אם משאירים מסך לילה שלם עם שומר מסך סטטי?צריך לקחת את המסך הענק למעבדה לביטול הצריבה?אין למסכים אלו שומרי מסך דינמיים?
תודה,
עופר, מה זה מקלט DDT מובנה? מה המשמעות שלו?באילו מסכים אפשר למצוא אותו (ב-LG50PQ300 למשל הוא קיים)?
מה כן קורה אם משאירים מסך לילה שלם עם שומר מסך סטטי?צריך לקחת את המסך הענק למעבדה לביטול הצריבה?אין למסכים אלו שומרי מסך דינמיים?
תודה,
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

אם תשאיר תמונה סטטית על המסך לילה שלם, סביר להניח שתאלץ להפרד בעצב מהמסך.
ולא, לא ניתן לבטל צריבה שנעשתה במעבדה וגם לא אצל יצרן המסך. זה נצרב. כמו קעקוע.
כמובן שיש רמות שונות של צריבה וזה גם מאד תלוי בתמונה עצמה שנשארה על המסך,
אז יכול בהחלט לקרות ששטיפת מסך (מסך לבן או מנגנון מובנה אחר) יצליחו להעלים את הצריבה (או צבירה),
ולא, לא ניתן לבטל צריבה שנעשתה במעבדה וגם לא אצל יצרן המסך. זה נצרב. כמו קעקוע.
כמובן שיש רמות שונות של צריבה וזה גם מאד תלוי בתמונה עצמה שנשארה על המסך,
אז יכול בהחלט לקרות ששטיפת מסך (מסך לבן או מנגנון מובנה אחר) יצליחו להעלים את הצריבה (או צבירה),
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

אתה יכול קצת לברר ולבדוק דברים בסיסיים לבד, לא צריך לחכות שיאכילו אותך בכפית על כל שאלה..
כל מה שצריך לדעת על שידורי DTT (לא DDT - כמו ההדברה) :
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... w_topic=16
לגבי צריבה -
שוב, מומלץ לא להשאיר תמונה סטטית למשך זמן ארוך. כמה זה משך זמן ארוך ? שאלה יפה.
אין למשך זמן ארוך הגדרה מדוייקת וזה מאד משתנה ממסך למסך ומחברה לחברה בהתאם לאיכות/דור הפאנל
וטכנולוגיות למניעת צריבה שהיצרן הכניס/לא הכניס.
לכן, כמה זמן צריך כדי לצרוב מסך ? תלוי מאד. יכול לקחת כמה שעות בודדות ויכול לקחת יום. לא יודע להגיד בדיוק.
שומר מסך דינאמי ? מה כוונתך ?
שומר מסך כזה שיפעיל איזה תמונה שתרוץ על המסך כמו במחשב ?
אם זו כוונתך, אז לא ברור לי למה אתה צריך את זה ואיך בדיוק המסך יממש את זה..
(הרי הוא לא יודע מתי אתה באמת צופה בשידורים ומתי יש סתם תמונה סטטית) למרות שבעקרון הוא בהחלט בר ביצוע לא ידוע לי על מנגנון כזה..
פתרון יותר פשוט הוא לא להשאיר את המסך סתם דלוק ובטוח שלא להשאיר אותו עם תמונה סטטית ליותר מידי זמן -
תשמור על שני הדרישות האלו ונמנעת מצריבת המסך.
כל מה שצריך לדעת על שידורי DTT (לא DDT - כמו ההדברה) :
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... w_topic=16
לגבי צריבה -
שוב, מומלץ לא להשאיר תמונה סטטית למשך זמן ארוך. כמה זה משך זמן ארוך ? שאלה יפה.
אין למשך זמן ארוך הגדרה מדוייקת וזה מאד משתנה ממסך למסך ומחברה לחברה בהתאם לאיכות/דור הפאנל
וטכנולוגיות למניעת צריבה שהיצרן הכניס/לא הכניס.
לכן, כמה זמן צריך כדי לצרוב מסך ? תלוי מאד. יכול לקחת כמה שעות בודדות ויכול לקחת יום. לא יודע להגיד בדיוק.
שומר מסך דינאמי ? מה כוונתך ?
שומר מסך כזה שיפעיל איזה תמונה שתרוץ על המסך כמו במחשב ?
אם זו כוונתך, אז לא ברור לי למה אתה צריך את זה ואיך בדיוק המסך יממש את זה..
(הרי הוא לא יודע מתי אתה באמת צופה בשידורים ומתי יש סתם תמונה סטטית) למרות שבעקרון הוא בהחלט בר ביצוע לא ידוע לי על מנגנון כזה..
פתרון יותר פשוט הוא לא להשאיר את המסך סתם דלוק ובטוח שלא להשאיר אותו עם תמונה סטטית ליותר מידי זמן -
תשמור על שני הדרישות האלו ונמנעת מצריבת המסך.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

לא תמצא את זה תחת DTT אלא תחת מקלט DVB-T.
לגבי פלזמות עם מנגנון מניעת צריבה טוב - לא יודע.
וגם ככה אל תבנה אל מנגנון כזה יותר מידי - גם הוא מוגבל ביכולת שלו.
מנגנון האנטי צריבה הכי טוב שיכול להיות זה הבעלים של המסך ואופי השימוש בה.
לגבי פלזמות עם מנגנון מניעת צריבה טוב - לא יודע.
וגם ככה אל תבנה אל מנגנון כזה יותר מידי - גם הוא מוגבל ביכולת שלו.
מנגנון האנטי צריבה הכי טוב שיכול להיות זה הבעלים של המסך ואופי השימוש בה.