פרוססור
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
חכם_חנוכהחכם_חנוכה כתב:כמי שרוצה להנות משני העולמות של ק''ב וסטריאו חשבתי לעצמי שהפתרון הכי נכון יהיה שימוש בפרוססור לפיענוח והעברת האות למגבר אחד או יותר.
הבעיה שמבחר הפרוססורים מאד דל והם נורא יקרים.
יש סיבה מיוחדת?...
לגבי הפרוססורים ..... אז עלות בניית פרוססור היא יקרה מאוד . ולכן אין לה ביקוש .
המגמה כיום היא רכיב אחד שיבצע את כל הפעולות ... כגון רסיבר ..
אשמח ליעץ לך בעיניין בנשא בפרוססורים . אני אישית עובד אך ורק עם פרוססור.
אתה יכול לכתוב לי בפרטי .
יום טוב לך .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
פענוח הוא אותו פענוח, אבל הגברה היא שונה, צליל שונהחכם_חנוכה כתב:האם פרוססור ייעודי מכיל רכיבים שונים מאשר פרוססור שהוא חלק מרסיבר?
אני לא ראיתי אף פעם דיון באיכות המפענחים....
חוץ מזה, אם אתה משווה איכות היציאות pre-out ברסיברים מול מעבדים, אז ברסיברים בדרך כלל זה יותר גימיק
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46385
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
9000es,
שתף בידע.
חכם_חנוכה,
המפענחים לרוב יהיו מאותו מעבד בדיוק. לא ניתן לשנות את הפענוח של פורמטים סגורים כמו DTS & DD מכיוון שאסור לעשות זאת לפי תנאי הרשיון.
שתף בידע.
חכם_חנוכה,
המפענחים לרוב יהיו מאותו מעבד בדיוק. לא ניתן לשנות את הפענוח של פורמטים סגורים כמו DTS & DD מכיוון שאסור לעשות זאת לפי תנאי הרשיון.
- danlior
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
זה נכון אבל השאלה היא מה נעשה עם הפענוח. מהרגע שהרסיבר מקבל אות של DTS ועד התוצאה של 5.1 ערוצים אנאלוגים המועברים להגברה הדרך ארוכה. פיענוח של DTS ו DD נעשה ע"י המפענחים באופן זהה, זה נכון אך זה נעשה ל-PCM רב ערוצי ואז מועבר ל-DACים של הפרוססור על מנת להפכם לאנאלוג. לכן יש להסתכל על איכות התוצאה הסופית מול האיכות הכוללת של הפרוססור הכולל את ה-DACים, את שלב הפרה ומעגלים נוספים.ziv_r כתב:9000es,
שתף בידע.
חכם_חנוכה,
המפענחים לרוב יהיו מאותו מעבד בדיוק. לא ניתן לשנות את הפענוח של פורמטים סגורים כמו DTS & DD מכיוון שאסור לעשות זאת לפי תנאי הרשיון....
כמו כן, אף יצרן לא מחויב לא לשנות את האות באופן נוסף אחרי שהוא מפוענח ל-PCM רב ערוצי, ואין לי ספק שרבים עושים זאת.
ואם יורשה לי לענות לשאלה המקורית, עד לאחרונה הפרוססורים היעודיים נוסח לקסיקון, פוסגייט, ט'טה ועוד אכן נתנו תוצאות גבוהות הרבה יותר מאילו הכלולים ברסיברים ק"ב אך בשנים האחרונות הפערים הצטמצמו מאוד.
אני יכול להעיד על כך שהרסיבר שלי, הפיוניר LX70, המתפקד אצלי כפרוססור בלבד, נותן תוצאות מדהימות בסרטים ומוסיקה רב ערוצית. כמו כן אוכל להעיד שהביצועים שלו כפרה וDAC לשם האזנה למוסיקה בסטריאו גם גבוהה הרבה יותר ממחירו ועל מנת להשיג שיפור תצטרך להשקיע במקור יקר ואיכותי ביותר.
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
חכם_חנוכה - פרוססור בעצם אמור להוות קפיצת מדרגה "באיכות" בהשוואה לרסיברים, היציאות יותר טובות, לפעמים
המפענחים יותר טובים, אתה מקבל מגוון יותר גדול של יציאות/כניסות, אתה בוחר את ההגברה שאתה רוצה (מגבר רב
ערוצי לכל הרמקולים או מגבר סטריאו לקידמיים ורב ערוצי לשאר וכו'), אתה יכול לשדרג את הפרוססור לדגם אחר
ללא צורך להיפרד מההגברה וכו'.
המפענחים יותר טובים, אתה מקבל מגוון יותר גדול של יציאות/כניסות, אתה בוחר את ההגברה שאתה רוצה (מגבר רב
ערוצי לכל הרמקולים או מגבר סטריאו לקידמיים ורב ערוצי לשאר וכו'), אתה יכול לשדרג את הפרוססור לדגם אחר
ללא צורך להיפרד מההגברה וכו'.
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
חכם_חנוכה
קיים גם הפרוססור של ROTEL -RSP 1570 .
בקשר לרמת ההבדלים בין פרוססור לרסיבר . יש הבדל אחד די ברור . כל רסיבר שתקח לשמש כפרוססור בסופו של דבר יש לו מאין צוואר בקבוק .
בהעברת הסאונד .
בנוסף .... לא כל רסיבר יש לו יכולת מושלמת ביציאת הפרה שלו למגברים חיצוניים .
זה לא אומר שרסיבר אינו יכול לשמש כפרה . אבל בסופו של דבר . לכל רכיב יש את היעוד שלו . והאיכות של הפרה היא שונה .
עד לא מזמן הייתי עם פרה יעודי של סוני דגם TA-E9000ES .שאינו תומך בפורמטים החדשים .
תאמין בחנתי לא מעט רסיברים שיוכלו להגיע לרמת השמע שלו ב PCM .
לבסוף בחרתי את הפיוניר LX-70 שהוא די טוב . ודי מפורט . אבל עדיין הוא אינו מגיע ליכולת של איכות פרה יעודי .
לגביו אני אפתח שרשור בנפרד .. שיהיה די מפורט .
שבוע טוב לכולם .

בקשר לרמת ההבדלים בין פרוססור לרסיבר . יש הבדל אחד די ברור . כל רסיבר שתקח לשמש כפרוססור בסופו של דבר יש לו מאין צוואר בקבוק .
בהעברת הסאונד .
זה לא אומר שרסיבר אינו יכול לשמש כפרה . אבל בסופו של דבר . לכל רכיב יש את היעוד שלו . והאיכות של הפרה היא שונה .
עד לא מזמן הייתי עם פרה יעודי של סוני דגם TA-E9000ES .שאינו תומך בפורמטים החדשים .
לבסוף בחרתי את הפיוניר LX-70 שהוא די טוב . ודי מפורט . אבל עדיין הוא אינו מגיע ליכולת של איכות פרה יעודי .
שבוע טוב לכולם .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
danliordanlior כתב:ziv_r כתב:9000es,
שתף בידע.
חכם_חנוכה,
המפענחים לרוב יהיו מאותו מעבד בדיוק. לא ניתן לשנות את הפענוח של פורמטים סגורים כמו DTS & DD מכיוון שאסור לעשות זאת לפי תנאי הרשיון....
אני יכול להעיד על כך שהרסיבר שלי, הפיוניר LX70, המתפקד אצלי כפרוססור בלבד, נותן תוצאות מדהימות בסרטים ומוסיקה רב ערוצית. כמו כן אוכל להעיד שהביצועים שלו כפרה וDAC לשם האזנה למוסיקה בסטריאו גם גבוהה הרבה יותר ממחירו ועל מנת להשיג שיפור תצטרך להשקיע במקור יקר ואיכותי ביותר....
האם יצא לך לחבר את ה LX70 ל POWER? אני יכול להגיד לך מנסיון אישי שהוא מתפקד גרוע כפרה, חיברתי במקומו פרה עלוב של רוטל שעשה לו בית ספר.
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
שירשור מעניין מאד 
איפה יהיה צוואר הבקבוק?9000es כתב:חכם_חנוכה
בהעברת הסאונד .
שבוע טוב לכולם .![]()
...
האם אנחנו לא משלמים מחיר יקר מידי שרוכשים רסיבר שהוא מעין All in one אפילו ברמת ה lx-70 ואז בעצם הפרוססור שלו דומה לשל כולם ובתור פרה הוא מגיע ליכולות של פרה ייעודי וכמובן שאם נקח הגברה ייעודית האיכות תהיה יותר גבוהה?
סט של פרוססור ומגבר 5 ערוצים יתן תוצאות הרבה יותר טובות?
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
זה נכוןyarino כתב:danliordanlior כתב:ziv_r כתב:9000es,
שתף בידע.
חכם_חנוכה,
אני יכול להעיד על כך שהרסיבר שלי, הפיוניר LX70, המתפקד אצלי כפרוססור בלבד, נותן תוצאות מדהימות בסרטים ומוסיקה רב ערוצית. כמו כן אוכל להעיד שהביצועים שלו כפרה וDAC לשם האזנה למוסיקה בסטריאו גם גבוהה הרבה יותר ממחירו ועל מנת להשיג שיפור תצטרך להשקיע במקור יקר ואיכותי ביותר....
האם יצא לך לחבר את ה LX70 ל POWER? אני יכול להגיד לך מנסיון אישי שהוא מתפקד גרוע כפרה, חיברתי במקומו פרה עלוב של רוטל שעשה לו בית ספר....
יש פרוססור אחד במחיר שפוי של 700 דולר (חו"ל), ה Emotiva UMC1חכם_חנוכה כתב:כמי שרוצה להנות משני העולמות של ק''ב וסטריאו חשבתי לעצמי שהפתרון הכי נכון יהיה שימוש בפרוססור לפיענוח והעברת האות למגבר אחד או יותר.
יש סיבה מיוחדת?...
http://emotiva.com/umc1.shtm
הבנתי בעבר מזיו ומרטין שהם לא מוכנים לשלוח את המגבר לארץ לצורך סקירה וחבל שכך.
ניתן בשילוב שלו עם מגברים חיצוניים ו Pre/Integrated להגיע למערכת ק"ב / סטראו מעניינת ביותר.
מה התקציב שלך?חכם_חנוכה כתב:כמי שרוצה להנות משני העולמות של ק''ב וסטריאו חשבתי לעצמי שהפתרון הכי נכון יהיה שימוש בפרוססור לפיענוח והעברת האות למגבר אחד או יותר.
יש סיבה מיוחדת?...
אני מדבר ברמת הקונספט עוד לפני תקציב.Balance כתב:מה התקציב שלך?חכם_חנוכה כתב:כמי שרוצה להנות משני העולמות של ק''ב וסטריאו חשבתי לעצמי שהפתרון הכי נכון יהיה שימוש בפרוססור לפיענוח והעברת האות למגבר אחד או יותר.
יש סיבה מיוחדת?......
אם רסיבר שכולל מפענח פרה מגבר ורדיו ביחידה אחת עולה 2000 ש''ח כמה צריך לעלות פרוססור?
אני יודע שהוא עולה הרבה יותר ולכן השאלה שלי היא למה? מה אני מקבל יותר?