קולה ביתי Gene Cafe

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
שלח תגובה
יוסיסופר פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

שליחה #1 

לאחר שהקולה הישן שהיה ברשותי כ-8 שנים ונאסף אל אבותיו התחלתי להשתמש בקולה החדש,לאחר מספר שימושים ההתרשמות שלי אחת,תענוג.

מהיר,יעיל עם אפשרויות שליטה ושינויים אין סופיים תוך כדי קלייה,שקט מאוד שחבל על הזמן,רק בעיה קטנה,כיוון שאני אוהב לקלות כל זן בנפרד וחבל לקלות פחות מ-250 גרם,אני צריך לבצע שלושה מחזורים על מנת לקלות שלושה זנים,אני צריך למצא שיטה או דרך להתגבר על הבעיונת,אולי לקלות כל פעם רק 150 גרם בכל מחזור.
וותיקי ה-GEN,מה עם רעיונות?.

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
תגובות: 2335
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שליחה #2 

יוסי - אין בעיה לקלות 150 גר'. קליתי בעבר אפילו 100 גר' ולא היתה בעיה של אחידות.
מה שכן, תאלץ לכייל מחדש את הזמנים ופרופיל הקליה כי ההתנהגות שונה כשיש פחות פולים.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #3 

לטעמי הבעיה היחידה בג'ין היא מהירות הקירור שלו.
צריך "לחזק" את הקירור בעזרת מאוורר חיצוני, או להתרגל לעצור את הקליה קצת לפני הדרגה הרצויה ולקחת בחשבון שהפולים יקלו עוד בדרך לקירור סופי.

הפיצ'ר המהותי היחיד שהייתי שמח להוסיף לו היא אפשרות לתכנת פרופיל קליה מלא, ולא רק לקבוע טמפ' וזמן לסיום.
מעבר לכך, היה נחמד אם הוא היה מצפצף 2 דקות לפני סיום קליה, כדי שאוכל לגשת אליו ולוודא עצירה בזמן הנכון (היום אני משתמש בטיימר חיצוני).

מעבר לכך - באמת שתענוג.

וכפי שיונתן ציין, אכן ניתן לקלות בקלות כמויות קטנות. גם אני קליתי כבר 100 גרם, בלי שום בעיה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #4 

מוטי - ממה שראיתי אצלך, וממה שטעמתי, קולה מצויין. תכנות במכשירים האלה נראה לי לא ממש שימושי, כיוון שאין יכולת לחזות מראש את הפיצוצים. שימושי אולי לחלק הראשון, שלב הייבוש. טיימר זה רעיון מעולה, ככה אפשר לחזור אחרי 10 דקות ולעקוב אחרי החלק החשוב בקליה.
אגב הקליה מיום שני לא יצאה טוב. מה שאומר שגם הקליית נסיון הכהה שאני עשיתי יומיים אחכ תלך לפח (כהה אפילו יותר - ממש קרוב לפחם) .
אבל התערובת שלך שלקחתי לטעום פשוט מצויינת, נהנה ממנה מאוד.
נערך לאחרונה על ידי hosq ב 20/02/2010 19:54, נערך פעם 1 בסך הכל.
what's next?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #5 

התערובת הזו, שקלינו כאן ביחד, היא הכי טובה שיצאה לי על היום. חד משמעית, הטריק הזה של לכוון גבוה ואז להוריד אחרי פיצוץ ראשון, עובד מעולה.
עשיתי אותו שוב בשבוע שעבר, אבל לדעתי לא שמעתי טוב את הפיצוץ הראשון, והורדתי מוקדם מדי. קיבלתי פולים קצת אפויים, פחות קלוייה. טעם קצת שטוח.
היום קליתי שוב, והפעם המתנתי קצת לתוך פיצוץ ראשון. הקליה נראית מעולה, מחכה כבר לטעום אותה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”