שיפור קונטרסט לטלביזיות פלאזמה
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
הי,
אני חדש בעולם הפלאזמות ( למרות שיש לי נסיון לא מבוטל באודיו ).
קראתי כמה הודעות של חברים פה וראיתי גם כמה תמונות שהבנתי מהם
שאם נותנים מקור אור מאחורי מסך הפלאזמה ניתן לקבל שיפור משמעותי בקונטרסט.
איפה אני יכול למצוא עוד מידע על זה ?
האם מישהו יכול להסביר לי בכמה משפטים קצרים את ההיגיון\עיקרון והישום
של העסק הזה ?
תודה מראש,
ליאור
אני חדש בעולם הפלאזמות ( למרות שיש לי נסיון לא מבוטל באודיו ).
קראתי כמה הודעות של חברים פה וראיתי גם כמה תמונות שהבנתי מהם
שאם נותנים מקור אור מאחורי מסך הפלאזמה ניתן לקבל שיפור משמעותי בקונטרסט.
איפה אני יכול למצוא עוד מידע על זה ?
האם מישהו יכול להסביר לי בכמה משפטים קצרים את ההיגיון\עיקרון והישום
של העסק הזה ?
תודה מראש,
ליאור
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46365
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
האור מאחורי הפלסמה גורם להקטנת האישון ולפיכך לקונטרסט גדול יותר.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78863
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 786 פעמים
- קיבל תודות: 5391 פעמים
רצוי אור חלש דיו בכדי שלא יפריע לחויית הצפיה, וכן אסור שהאור יוחזר בכל דרך אל המסך עצמו (כי אז זה ידפוק את רמת השחורים).
Lior_M
כמו שזיו כתב, התאורה הסביבתית גורמת לאישון העין להסגר, ועקב כך הרשתית מקבלת תאורה מופחתת.
זה לא בדיוק משפר את הקונטרסט, זה פשוט גורם לתמונה על המסך להראות יותר כהה, ומטבע הדברים "השחורים" נראים יותר שחורים.
כאילו הרכבת משקפי שמש.
מה החסרון? גם התאורה הבהירה למעשה מונמכת. חוץ מזה, בעקיפין התאורה מסביב למסך גורמת לאור נוסף "מיותר" בחדר, אור זה מוחזר מהקירות ונופל על מסך הטלויזיה ומגיע שוב לעין. זה שוב מקלקל במקצת את הקונטרסט ולכן חשוב להתיחס לתשובה של עפר בנשא.
מה היתרון? בסרטים, כשהקטע על המסך חשוך מאד, האישון לא מגיע למצב פתוח לחלוטין ולכן פחות מרגישים שהשחור לא ממש שחור והתמונה נראית באמת חשוכה ויותר אמיתית.
כדאי לנסות.
כמו שזיו כתב, התאורה הסביבתית גורמת לאישון העין להסגר, ועקב כך הרשתית מקבלת תאורה מופחתת.
זה לא בדיוק משפר את הקונטרסט, זה פשוט גורם לתמונה על המסך להראות יותר כהה, ומטבע הדברים "השחורים" נראים יותר שחורים.
כאילו הרכבת משקפי שמש.
מה החסרון? גם התאורה הבהירה למעשה מונמכת. חוץ מזה, בעקיפין התאורה מסביב למסך גורמת לאור נוסף "מיותר" בחדר, אור זה מוחזר מהקירות ונופל על מסך הטלויזיה ומגיע שוב לעין. זה שוב מקלקל במקצת את הקונטרסט ולכן חשוב להתיחס לתשובה של עפר בנשא.
מה היתרון? בסרטים, כשהקטע על המסך חשוך מאד, האישון לא מגיע למצב פתוח לחלוטין ולכן פחות מרגישים שהשחור לא ממש שחור והתמונה נראית באמת חשוכה ויותר אמיתית.
כדאי לנסות.
מוטי