מתכנן לבנות מערכת סאונד- זקוק להמלצות
אהלן... אני מתכנן לבנות אצלי ביחידת דיור-חדר קולנוע וכרגע בשלבי תכנון ובנייה.
החדר ישמש אותי בעיקר לצפייה בסרטים ופחות למוזיקה.
הרסיבר שברשותי כרגע הוא YAMAHA RXV-1200- האם הרסיבר באיכות טובה? האם כדאי לשדרג?
יש לי גם רמקולים של Wharfedale מסדרת ATLANTIC- שתי רמקולים רצפתיים, סנטר ושתי רמקולים אחוריים בינוניים שתלויים מאחור.האם הם נחשבים מתאימים או שכדאי להחליף?
החדר עצמו הוא בגודל של 2.5 על 3 מטר.
מצטער מראש אם אני מציג פה בורות- קראתי אין ספור מאמרים ויצאתי יותר מבולבל...
לכן, אשמח לכל הערה או עזרה בנושא...
תודה מראש
הרסיבר שברשותי כרגע הוא YAMAHA RXV-1200- האם הרסיבר באיכות טובה? האם כדאי לשדרג?
יש לי גם רמקולים של Wharfedale מסדרת ATLANTIC- שתי רמקולים רצפתיים, סנטר ושתי רמקולים אחוריים בינוניים שתלויים מאחור.האם הם נחשבים מתאימים או שכדאי להחליף?
תודה מראש
הרמקולים שיש לך בינוניים מינוס לדעתי אבל אתה צריך להחליט אם אתה הוא זה שצריך להחליט אם אתה מרוצה מהם או לא. מה שבטוח זה שבפורמטי סאונד חדשים הם לא יהיו מספיק טובים והם גם מורידים מהביצועים של הרסיבר שלך.אם אתה רוצה להתקדם כמה דרגות ברמה סידרת ה10 של וורפידל יכולה לעניין אותך מאוד. הרסיבר שלך טוב אבל הוא לא תומך בפורמטים של בלו ריי ואם אתה רוצה להתקדם הוא חייב ללכת. חסרה הרבה אינפורמציה בשאלה שלך כגון מהו היעד שאליו אתה רוצה להגיע ומהו התקציב שאתה מוכן להשקיע כדי להגיע אליו.
נערך לאחרונה על ידי zeev78 ב 18/02/2010 11:15, נערך פעם 1 בסך הכל.
שלום,
בגדול - הרסיבר שלך הוא באיכות טובה אבל הוא לא תומך בפורמטי הסאונד החדשים.
עד כמה זה משמעותי - מציע לך להכנס לחנות מתמחה ולבקש הדגמה. זה ענין סוביקטיבי.
לגבי הרמקולים שלך - הם החוליה החלשה במערכת שלך אבל למחירם הצנוע הם נותנים תמורה הוגנת.
היות והשימוש העיקרי המיועד הוא ק"ב ולא מוזיקה, אינני יכול להיות חד משמעי לשאלה האם כדאי להחליף אותם או לא.
מציע לך להתחיל עם הסט שיש לך.
אם זה לא יספק אותך ותוכל להגדיר מה חסר לך אז אפשר יהיה ליעץ לך לגבי אלטרנטיבות.
ארז
בגדול - הרסיבר שלך הוא באיכות טובה אבל הוא לא תומך בפורמטי הסאונד החדשים.
עד כמה זה משמעותי - מציע לך להכנס לחנות מתמחה ולבקש הדגמה. זה ענין סוביקטיבי.
לגבי הרמקולים שלך - הם החוליה החלשה במערכת שלך אבל למחירם הצנוע הם נותנים תמורה הוגנת.
היות והשימוש העיקרי המיועד הוא ק"ב ולא מוזיקה, אינני יכול להיות חד משמעי לשאלה האם כדאי להחליף אותם או לא.
מציע לך להתחיל עם הסט שיש לך.
אם זה לא יספק אותך ותוכל להגדיר מה חסר לך אז אפשר יהיה ליעץ לך לגבי אלטרנטיבות.
ארז
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17929
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
לפני הכל אוסטיקה ולאחר מכן כל השאר.yoni_98 כתב:אהלן... אני מתכנן לבנות אצלי ביחידת דיור-חדר קולנוע וכרגע בשלבי תכנון ובנייה.
תודה מראש...
במידה ואתה בונה חדר חדש או מייעד חדר קיים לנושא ,כדאי לך מאוד להיפגש עם יועץ אקוסטיקה על מנת לדאוג לשני פרמטרים עיקריים:
1.בידוד החדר מהסביבה הקרובה , קרי יתר חדרי הבית+השכנים. אתה תודה לי בהמשך עבור הטיפ הזה.
2.טיפול אקוסטי לחדר.
בהצלחה
עד היום כל המערכת הנ"ל הייתה יושבת בסלון...
הרמקולים לא סיפקו אותי ואני מודע שהם החוליה החלשה במערכת.
החסרון היחיד של הרסיבר הוא שאינו תומך בפורמטים החדשים אך אני חייב לציין שאצל חבר יש את אותו רסיבר ואצלו הצליל נקי יותר והעיוותים קטנים, לכן אני מניח שהבעיה היא ברמקולים.
כרגע אמכור את הרמקולים ואחפש רמקולים איכותיים יותר.
אני מחפש רמקולים קטנים(השניים האחוריים נתלים מאחור,הקדמיים- מעדיף שיהיו ע"ג עמוד דקורטיבי) סכום ההשקעה הוא 1500 ש"ח. יש לכם הצעות?
כמו כן, הרסיבר תומך בסנטר אחורי, האם כדאי להשקיע בזה או שזה מיותר בגלל גודל החדר?
תודה מראש
החסרון היחיד של הרסיבר הוא שאינו תומך בפורמטים החדשים אך אני חייב לציין שאצל חבר יש את אותו רסיבר ואצלו הצליל נקי יותר והעיוותים קטנים, לכן אני מניח שהבעיה היא ברמקולים.
אני מחפש רמקולים קטנים(השניים האחוריים נתלים מאחור,הקדמיים- מעדיף שיהיו ע"ג עמוד דקורטיבי) סכום ההשקעה הוא 1500 ש"ח. יש לכם הצעות?
כמו כן, הרסיבר תומך בסנטר אחורי, האם כדאי להשקיע בזה או שזה מיותר בגלל גודל החדר?
תודה מראש
yoni_98 כתב:עד היום כל המערכת הנ"ל הייתה יושבת בסלון...
תודה מראש...
http://audioclub.digitalst.co.il/,prodinfo,578 , הרמקולים האלה מאוד יפים לעין, ניתן לרכוש להם מעמדים תואמים וניתן לתלות את הסאב השטוח על הקיר.
http://audioclub.digitalst.co.il/,prodinfo,584 רמקולים ברמה גבוהה יותר, פחות יפים לעין מהמורל אבל הסאונד שלהם יותר פתוח והסאב וופר הרבה יותר טוב
2 הסטים האלה הכי מוצלחים לדעתי בקטגוריית מחיר שלהם והם ינצלו את היכולת של הרסיבר שלך עד הסוף.