בעיית צבירה במסך פלזמה
ברשותי מסך 58V10 של פנאסוניק.
יש לי במסך תופעה שרציתי לדעת אם היא נורמלית .
אם אני צופה בערוץ מסויים (גם אם זה למשך 10 שניות) ואז מציג מסך שחור במסך (למשל במעבר ל source אחר), ניתן לראות בחדר חשוך ממרחק של מטר את התמונה האחרונה שבה היה המסך לפני המעבר למסך החשוך.
התופעה נעלמת עם הצגת תוכן רגיל אחר למשך כחצי דקה.
מה שמוזר לי זה שאף כשאני צופה בסטרימר דרך המסך, והגעתי לסרט מסויים דרך הדפדוף בתיקיות, בהפעלת הסרט כשיש אזורים כהים, ניתן לראות את הסמלים של מסכי הניווט של הסטרימר, עד שתמונה בהירה כלשהיא מגיעה לאזור הנ"ל ומוצגת למשך פרק זמן קצר יחסית.
אם אני צופה בערוץ מסויים (גם אם זה למשך 10 שניות) ואז מציג מסך שחור במסך (למשל במעבר ל source אחר), ניתן לראות בחדר חשוך ממרחק של מטר את התמונה האחרונה שבה היה המסך לפני המעבר למסך החשוך.
מה שמוזר לי זה שאף כשאני צופה בסטרימר דרך המסך, והגעתי לסרט מסויים דרך הדפדוף בתיקיות, בהפעלת הסרט כשיש אזורים כהים, ניתן לראות את הסמלים של מסכי הניווט של הסטרימר, עד שתמונה בהירה כלשהיא מגיעה לאזור הנ"ל ומוצגת למשך פרק זמן קצר יחסית.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
כן,sufgi123 כתב:ברשותי מסך 58V10 של פנאסוניק.
מה שמוזר לי זה שאף כשאני צופה בסטרימר דרך המסך, והגעתי לסרט מסויים דרך הדפדוף בתיקיות, בהפעלת הסרט כשיש אזורים כהים, ניתן לראות את הסמלים של מסכי הניווט של הסטרימר, עד שתמונה בהירה כלשהיא מגיעה לאזור הנ"ל ומוצגת למשך פרק זמן קצר יחסית....
זה נקרא Image Retention וזו תופעה נורמלית.
מתוך Wiki
[left]
Plasma displays also exhibit another image retention issue which is sometimes confused with screen burn-in damage. In this mode, when a group of pixels are run at high brightness (when displaying white, for example) for an extended period of time, a charge build-up in the pixel structure occurs and a ghost image can be seen. However, unlike burn-in, this charge build-up is transient and self corrects after the image condition that caused the effect has been removed and a long enough period of time has passed (with the display either off or on).
[/left]
ועוד קצת
http://dvice.com/archives/2008/05/shift_image_ret.php
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
sufgi123sufgi123 כתב:ברשותי מסך 58V10 של פנאסוניק.
מה שמוזר לי זה שאף כשאני צופה בסטרימר דרך המסך, והגעתי לסרט מסויים דרך הדפדוף בתיקיות, בהפעלת הסרט כשיש אזורים כהים, ניתן לראות את הסמלים של מסכי הניווט של הסטרימר, עד שתמונה בהירה כלשהיא מגיעה לאזור הנ"ל ומוצגת למשך פרק זמן קצר יחסית....
היי איציק ...
גם לי יש את אותו מסך שיש ברשותך והתופעה שכתבת אינה קיימת אצלי .
יום טוב ושבת שלום לך .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
אני מדגיש שאת הצבירה אני רואה רק בתמונה כהה מאוד וממרחק של עד מטר .
הבעיה היא שזה יכול לקרות גם אחרי פחות מעשר שניות של הצגת תמונה.
בהסבר שליאור צירף כתוב שהתופעה יכולה לקרות לאחר צפייה ממושכת בתמונה מסויימת, אבל לא כתוב על שניות בודדות.
9000es , אתה יכול לנסות ולבדוק שוב בחדר חשוך לחלוטין, לשים ערוץ 2 לדוגמה, ולאחר כ 10 שניות להעביר לכניסה לא פעילה (אבל שעדיין המסך ישדר משהו כמו תצוגת הכניסה הפעילה) .
בהסבר שליאור צירף כתוב שהתופעה יכולה לקרות לאחר צפייה ממושכת בתמונה מסויימת, אבל לא כתוב על שניות בודדות.
9000es , אתה יכול לנסות ולבדוק שוב בחדר חשוך לחלוטין, לשים ערוץ 2 לדוגמה, ולאחר כ 10 שניות להעביר לכניסה לא פעילה (אבל שעדיין המסך ישדר משהו כמו תצוגת הכניסה הפעילה) .
- 9000es
- חבר במועדון 10K

sufgi123 .sufgi123 כתב:אני מדגיש שאת הצבירה אני רואה רק בתמונה כהה מאוד וממרחק של עד מטר .
9000es , אתה יכול לנסות ולבדוק שוב בחדר חשוך לחלוטין, לשים ערוץ 2 לדוגמה, ולאחר כ 10 שניות להעביר לכניסה לא פעילה (אבל שעדיין המסך ישדר משהו כמו תצוגת הכניסה הפעילה) ....
אין לי את התופעה שכתבת לגבייה . ניסתי את מה שכתבת וזה לא מופיעה אצלי .
עוד מישהו יכול לעשות את הבדיקה הזאת ולדווח? (עדיף כמובן בעלי V10) .sufgi123 כתב:אני מדגיש שאת הצבירה אני רואה רק בתמונה כהה מאוד וממרחק של עד מטר .
9000es , אתה יכול לנסות ולבדוק שוב בחדר חשוך לחלוטין, לשים ערוץ 2 לדוגמה, ולאחר כ 10 שניות להעביר לכניסה לא פעילה (אבל שעדיין המסך ישדר משהו כמו תצוגת הכניסה הפעילה) ....
מישהו נוסף מכיר את התופעה או שמדובר בבעיה במסך?
- 9000es
- חבר במועדון 10K

sufgi123sufgi123 כתב:עוד מישהו יכול לעשות את הבדיקה הזאת ולדווח? (עדיף כמובן בעלי V10) .sufgi123 כתב:אני מדגיש שאת הצבירה אני רואה רק בתמונה כהה מאוד וממרחק של עד מטר .
מישהו נוסף מכיר את התופעה או שמדובר בבעיה במסך?...
אין לי את הבעיה הזו לאחר שהות של 10 שניות באותו ערוץ .
יש לי את הפאנסוניק C10 (סידרה הרבה הרבה ה ר ב ה יותר זולה מ ה V10). כשקניתי אותה ממש פחדתי מהצבירה אז מאוד השתדלתי לא להשאיר תמונה סטטית להרבה זמן. לא ממש יצא לי להקפיד על זה והייתי במצבים שבהם יש לי תמונה סטטית (לדוגמא חלקים בתפריט של הסטרימר או פסים שחורים בצדדי התמונה) למשך יותר משעה, ואז כל פעם בדקתי מקרוב ולא ראיתי אפילו סימן קלוש לצבירה.[/b]
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אם התופעה נעלמת אחרי מספר דקות, אז אין לך מה לדאוג, זה תקין.
למי שלא רואה את זה, כנראה לא יודע מה לחפש או שההגדרות שלו גורמות לתמונה פחות קונטראסטית מאצלך או שהמסך כבר עבר הרצה וזה פחות מורגש.
אם המסך חדש, בצע הרצה, זה יעזור בהפחתת התופעה.
למי שלא רואה את זה, כנראה לא יודע מה לחפש או שההגדרות שלו גורמות לתמונה פחות קונטראסטית מאצלך או שהמסך כבר עבר הרצה וזה פחות מורגש.
אם המסך חדש, בצע הרצה, זה יעזור בהפחתת התופעה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78870
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים
לדעתי זו לא תופעה פיזיקלית אלא משהו שפנסוניק הכניסו פנימה משום מה (ככל הנראה חלק מהמנגנון נוגד צריבה).
כאמור, זה לא חריג ולא דורש טיפול כלשהו.
כאמור, זה לא חריג ולא דורש טיפול כלשהו.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
קשה אנגלית שפה .. ?Lior_M כתב:כן,sufgi123 כתב:ברשותי מסך 58V10 של פנאסוניק.
זה נקרא Image Retention וזו תופעה נורמלית.
מתוך Wiki
[left]
Plasma displays also exhibit another image retention issue which is sometimes confused with screen burn-in damage. In this mode, when a group of pixels are run at high brightness (when displaying white, for example) for an extended period of time, a charge build-up in the pixel structure occurs and a ghost image can be seen. However, unlike burn-in, this charge build-up is transient and self corrects after the image condition that caused the effect has been removed and a long enough period of time has passed (with the display either off or on).
[/left]
ועוד קצת
http://dvice.com/archives/2008/05/shift_image_ret.php...
אני מבין שמשתתפי השרשור מתעלמים מההסבר התיאורטי מכיוון שהוא מוצג באנגלית ..
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
אכן קשה אנגלית שפה, אבל בכל זאת התאמצתי לקרוא את ההסבר
בהסבר כתוב שהתופעה יכולה לקרות אחרי צפייה ממושכת בתמונה סטטית
מובן לי עניין הצבירה, אבל מה שלא מובן זה שזה קורה אחרי 2-3 שניות ...
אני אבדוק בהזדמנות אם התופעה קיימת במסך אחר (מאותו הדגם)
אני אבדוק בהזדמנות אם התופעה קיימת במסך אחר (מאותו הדגם)
- זורו44
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
- נתן תודות: 411 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
sufgi123,
אני נתקלתי בתופעה זהה לחלוטין בפלזמה של טושיבה בחיבורHDMI למקס.
חיבור בחיבור קומפוזיט משום מה העלים את הבעיה.
בהחלט לא נעים ומטריד.
למה לא להתייעץ עם השרות?
אני נתקלתי בתופעה זהה לחלוטין בפלזמה של טושיבה בחיבורHDMI למקס.
חיבור בחיבור קומפוזיט משום מה העלים את הבעיה.
בהחלט לא נעים ומטריד.
למה לא להתייעץ עם השרות?
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
אבל למה לעשות סיפור מתופעה טבעית ונורמאלית שלא גורמת לנזק ?sufgi123 כתב:אכן קשה אנגלית שפה, אבל בכל זאת התאמצתי לקרוא את ההסבר
אני אבדוק בהזדמנות אם התופעה קיימת במסך אחר (מאותו הדגם)...
גם אצלי בפלזמה (PS50B550) יש צבירה אפילו ממסך של כמה שניות.
לפעמים אני מתעסק בתפריט של המסך ומשנה הגדרות במשך נניח חצי דקה
ולפעמים זה משאיר צללית של התפריט על המסך שאפשר ממש לראות בוודאות
על רקע מסך שחור בחדר חשוך לגמרי
(קשה מאד עד בלתי אפשרי להבחין בזה בחדר מואר על רקע שהוא לא שחור)
אחרי כמה דקות כבר לא שמים לב לכלום וזה מתאפס חזרה לנורמאל.
אותו דבר קורה גם עם לוגו של ערוצים אחרי שצופים בערוץ כלשהו עם הלוגו בולט..
משנים לתמונה אחרת וממשיכים כרגיל ואחרי כמה זמן זה נעלם לגמרי..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
עד כמה שנראה לי ולפי מה שקראתי הכל אצלי תקין.
בהתחלה בכלל לא שמתי לב לתופעה ורק כשממש בדקתי את זה, ראיתי את זה.
שוב, התופעה קיימת אצלי - אבל לא מפריעה לי כלל.
*דרך אגב, הבחנתי שהצבירה הזו מאד תלויה בהגדרות התמונה של המסך.
במידה וערכי תאורת התא, בהירות, ניגודיות וכו' על ערכים נמוכים יחסית - התופעה נדירה יותר.
גם מנגנון חסכון באנרגייה של המסך עוזר למגר את התופעה..
בהתחלה בכלל לא שמתי לב לתופעה ורק כשממש בדקתי את זה, ראיתי את זה.
שוב, התופעה קיימת אצלי - אבל לא מפריעה לי כלל.
*דרך אגב, הבחנתי שהצבירה הזו מאד תלויה בהגדרות התמונה של המסך.
במידה וערכי תאורת התא, בהירות, ניגודיות וכו' על ערכים נמוכים יחסית - התופעה נדירה יותר.
גם מנגנון חסכון באנרגייה של המסך עוזר למגר את התופעה..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".