מחפש פיתרון לטלויזיה שמרוחקת מהרסיבר
אהלן,
אני מתגורר ביחידת דיור.
הLCD שברשותי מותקנת ע"ג זרוע מהתקרה בעלת אפשרויות כיוון זויות וצידוד.
הLCD משמשת אותי לצפייה מהסלון ומהמיטה- היא מסתובבת ע"ג הציר.
מכיוון שהיא תלויה על התקרה אין באפשרותי לחבר את הרסיבר או את הממיר כשהם סמוכים לטלויזיה כי אז הרסיבר והממיר יהיו תקועים באמצע החדר עם חוטים שנופלים מהתקרה.
לכן, התקנתי את הרסיבר והממיר בטווח ראייה ושליטה גם מהסלון וגם מהמיטה, מכיוון שאין באפשרותי להשחיל בקירות את כל הכבלים חשבתי להעביר רק כבל אחד מהרסיבר לטלויזיה שיעביר אך ורק את אות הוידאו (ללא קול) ואת אות הצליל אני יקבל מהממיר שמחובר לרסיבר.
עד כאן- הכל סבבה.
השאלה שלי היא איזה סוג של כבל להעביר ע"מ לקבל אות איכותי בלי שאיכות התמונה תרד?
אשמח לכל הצעה או עזרה בנושא.
תודה מראש
אני מתגורר ביחידת דיור.
הLCD שברשותי מותקנת ע"ג זרוע מהתקרה בעלת אפשרויות כיוון זויות וצידוד.
הLCD משמשת אותי לצפייה מהסלון ומהמיטה- היא מסתובבת ע"ג הציר.
מכיוון שהיא תלויה על התקרה אין באפשרותי לחבר את הרסיבר או את הממיר כשהם סמוכים לטלויזיה כי אז הרסיבר והממיר יהיו תקועים באמצע החדר עם חוטים שנופלים מהתקרה.
לכן, התקנתי את הרסיבר והממיר בטווח ראייה ושליטה גם מהסלון וגם מהמיטה, מכיוון שאין באפשרותי להשחיל בקירות את כל הכבלים חשבתי להעביר רק כבל אחד מהרסיבר לטלויזיה שיעביר אך ורק את אות הוידאו (ללא קול) ואת אות הצליל אני יקבל מהממיר שמחובר לרסיבר.
עד כאן- הכל סבבה.
השאלה שלי היא איזה סוג של כבל להעביר ע"מ לקבל אות איכותי בלי שאיכות התמונה תרד?
אשמח לכל הצעה או עזרה בנושא.
תודה מראש
עד היום הטלויזיה היתה יושבת על מזנון באמצע החדר והיתה לה יכולת להסתובב- הממיר והרסיבר ישבו ע"ג המזנון.
כעת עם עיצוב היחידה מחדש, תליתי את הטלויזיה ע"ג זרוע מהתקרה כך שהיא מקבלת בינתיים רק הזנת מתחמנקודת חשמל מהתיקרה.
יש באפשרותי להשחיל כבל קואקס וליצור RCA לאות וידאו (צהוב)- אורך הכבל הינו כ8 מ' (הוא עושה פעלולים בקירות).
האם האות שיגיע מהרסיבר לטלויזיה יונחת משמעותית ויגרום לאיכות צפייה ירודה?
האם ישנו פתרון אלחוטי איכותי שיכול להעביר אות וידאו (המרחק בין הרסיבר לטלויזיה הינו 2 מ')?
בנוסף, חשבתי מעתיד לשדרג את הממיר של יס לממיר HD- מה שאומר שאני אהיה זקוק להשחיל כבל HD בתוך הקיר ע"מ לקבל אות HD, לא?!
דרך אגב, הרסיבר שברשותי הוא YAMAHA RXV-1200.
כעת עם עיצוב היחידה מחדש, תליתי את הטלויזיה ע"ג זרוע מהתקרה כך שהיא מקבלת בינתיים רק הזנת מתחמנקודת חשמל מהתיקרה.
יש באפשרותי להשחיל כבל קואקס וליצור RCA לאות וידאו (צהוב)- אורך הכבל הינו כ8 מ' (הוא עושה פעלולים בקירות).
האם האות שיגיע מהרסיבר לטלויזיה יונחת משמעותית ויגרום לאיכות צפייה ירודה?
האם ישנו פתרון אלחוטי איכותי שיכול להעביר אות וידאו (המרחק בין הרסיבר לטלויזיה הינו 2 מ')?
בנוסף, חשבתי מעתיד לשדרג את הממיר של יס לממיר HD- מה שאומר שאני אהיה זקוק להשחיל כבל HD בתוך הקיר ע"מ לקבל אות HD, לא?!
דרך אגב, הרסיבר שברשותי הוא YAMAHA RXV-1200.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
אפשרי להשחיל כבל RG59 ולהלחים זוג מחברי RCA כדי ליצור כבל COMPOSITE איכותי. יחד עם הכבל להשחיל כבל CAT5 ובצד של המסך לחבר עינית שליטה.
אתה יכול להרחיק את הרסיבר ולא צריך להיות איתו בקשר עין אלא לכוון את השלט לעינית שליטה.
אם יש דרך לשרטט את כל העסק, זה יהיה נהדר.
כמובן שאפשר תמיד למצוא אלטרנטיבות אחרות להעברת כבלים ואם יש דרך להשחיל כמה כבלי CAT 5 ובעתיד לחבר משדר\מקלט שיקלוט שידורי HD.
אתה יכול להרחיק את הרסיבר ולא צריך להיות איתו בקשר עין אלא לכוון את השלט לעינית שליטה.
אם יש דרך לשרטט את כל העסק, זה יהיה נהדר.
כמובן שאפשר תמיד למצוא אלטרנטיבות אחרות להעברת כבלים ואם יש דרך להשחיל כמה כבלי CAT 5 ובעתיד לחבר משדר\מקלט שיקלוט שידורי HD.
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
ממיר HDMI - RJ45 זה לדעתי פתרון מצויין ולא יקר, שיתן לך גם יכולות HD וגמישות אדירה באורך הכבל וצורת העברתו.
לגבי ההווה - השאלה היא האם הרסיבר שלך מסוגל לקבל אות COMPOSITE ולהוציא אות HDMI (שלי לא יודע לעשות את זה)
לגבי ההווה - השאלה היא האם הרסיבר שלך מסוגל לקבל אות COMPOSITE ולהוציא אות HDMI (שלי לא יודע לעשות את זה)