יש מישהו עם הוט צפה בליגת האלופות? (מנסה להבין אם ערוץ5 או יס עושים בעיות)
-
Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
שמתי לב ביס - שיש בעייה "קלה" התחושה שלי הייתה שאת השידור בSD המקביל לHD - למעשה לוקחים שידור 16:9 וחותכים אותו בצדדים.
כך שחלק מהמשחק התחושה היא למעשה שמפסידים חלק מהצילום.
אפשר גם לשים לב שהמיקום של שמות הקבוצות והתוצאה לא נמצא באותו מקום.
מישהו שם לב לזה בהוט? אולי הקליט ויכול לבדוק?
תודה
כך שחלק מהמשחק התחושה היא למעשה שמפסידים חלק מהצילום.
אפשר גם לשים לב שהמיקום של שמות הקבוצות והתוצאה לא נמצא באותו מקום.
מישהו שם לב לזה בהוט? אולי הקליט ויכול לבדוק?
תודה
אכן גם בהוט זה ככה
צפיתי בשידור ה SD של מילאן-מנצ'סטר ששודר במקביל ב HD.
התמונה בצדדים היתה חתוכה - לפעמים שחקן מחזיק בכדור ואתה לא רואה את זה כי הכדור בצד ומחוץ לתמונה.
מצד שני איכות השידור הייתה מעולה עד כדי כך שלפעמים היה אפשר לדמיין איך המשחק נראה ב HD ..
מעניין שבתקציר ששידרו לאחר המשחק באולפן ליגת האלופות איכות התמונה שוב הייתה ירודה כמו שזה בד"כ בשידורי SD.
התמונה בצדדים היתה חתוכה - לפעמים שחקן מחזיק בכדור ואתה לא רואה את זה כי הכדור בצד ומחוץ לתמונה.
מצד שני איכות השידור הייתה מעולה עד כדי כך שלפעמים היה אפשר לדמיין איך המשחק נראה ב HD ..
מעניין שבתקציר ששידרו לאחר המשחק באולפן ליגת האלופות איכות התמונה שוב הייתה ירודה כמו שזה בד"כ בשידורי SD.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78904
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
- oferlaor
- מנהל

-
Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

עופר - אם הם חוזרים אליך ישירות - שווה להגיד שלדעתי עדיף שישדרו את המשחק ב16:9 - נראה לי שרוב הצופים מסתכלים בטלויזיות תואמות.
- smallville4r
- חבר ותיק

- תגובות: 2056
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
מה ההבדל בין המקרה הזה לבין eurosport ? גם שם התמונה היא 4:3 בערוץ ה- SD בעוד בערוץ ה- HD היא 16:9.
-
Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

הצרה היא - שמה שנעשה זה שפשוט לוקחים תמונה 16:9 - חותכים בצדדים.
מה שמתקבל זה תמונה לא שלמה.
הם אמורים או לקבל סטרים של 3:4 ולשדר אותו, או פשוט לשדר את ה16:9 ישיר או לעשות לו איזו "מתיחה (שלא לומר כיווץ) חכם"
פשוט חלק גדול מהמשחק אתה "מפסיד".
קצת מוזר האמת - כי לפי מיטב הבנתי - הרעיון הוא שבעת הצילום ה16:9 - כבר הצלם אמור לראות איך זה ייראה ב3:4 - ולצלם בהתאם לכך (או שאולי הפסיקו עם זה בחו"ל כי מי עוד צופה ב3:4?).
הם אמורים או לקבל סטרים של 3:4 ולשדר אותו, או פשוט לשדר את ה16:9 ישיר או לעשות לו איזו "מתיחה (שלא לומר כיווץ) חכם"
קצת מוזר האמת - כי לפי מיטב הבנתי - הרעיון הוא שבעת הצילום ה16:9 - כבר הצלם אמור לראות איך זה ייראה ב3:4 - ולצלם בהתאם לכך (או שאולי הפסיקו עם זה בחו"ל כי מי עוד צופה ב3:4?).
- smallville4r
- חבר ותיק

- תגובות: 2056
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
זהו, שבאמת מעניין האם הבעיה היא במקור - כלומר המשחק צולם בצורה כזו כך שמרכז התמונה הוא על 16:9 (ולא על 4:3) ואז כשחותכים, עשויים להיאבד חלקים רלוונטיים. או שזו הייתה תקלה טכנית כלשהי (ואם כן, זו תקלה טכנית חמורה !)Itay_Pollak כתב:הצרה היא - שמה שנעשה זה שפשוט לוקחים תמונה 16:9 - חותכים בצדדים.
קצת מוזר האמת - כי לפי מיטב הבנתי - הרעיון הוא שבעת הצילום ה16:9 - כבר הצלם אמור לראות איך זה ייראה ב3:4 - ולצלם בהתאם לכך (או שאולי הפסיקו עם זה בחו"ל כי מי עוד צופה ב3:4?)....
אני באמת לא מבין מה הבעיה לשדר משחק שצולם ב- HD ב- 16:9 בערוץ ה- SD. כל הממירים היום תומכים בטיפול בתמונה רחבה עבור טלוויזיות 4:3. יס עושה את זה עם ערוצי הסדרות שלה. וגם HOT מסוגלת לשדר במסך רחב (זה שהיא מתעצלת/לא רוצה לעשות את זה זה כבר בעיה אחרת).
-
Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

תאמת זה נראה איזה כשל בהבנה או בהגדרה
כי הבעייה היא לא רק בשידור עצמו - זה נראה שההדבקה של התוצאה/שמות הקבוצות - היא ב-16:9
ורק אז נעשה החיתוך
ככה שגם הלוח תוצאות יוצא מהמסך (אבל רק הסמל של ליגת האלופות)
וזה היה גם ביום שלישי וגם ביום רביעי - ככה שזה לא משהו חד פעמי.
כי הבעייה היא לא רק בשידור עצמו - זה נראה שההדבקה של התוצאה/שמות הקבוצות - היא ב-16:9
ורק אז נעשה החיתוך
ככה שגם הלוח תוצאות יוצא מהמסך (אבל רק הסמל של ליגת האלופות)
וזה היה גם ביום שלישי וגם ביום רביעי - ככה שזה לא משהו חד פעמי.
זה ככה כבר שנים בארץ, ערוצים רגילים ב 4:3.
אני מדבר על זה כבר חודשים פה. תפנו להוט, יס ולערוצים ואולי משהו יזוז פה.
עופר, מה שונה עכשיו? תמיד בשידור 4:3 חותכים את התמונה המקורית של 16:9 בצדדים. מלבד הליגה הגרמנית בצ'רלטון, שמשדרים 16:9 מכווץ בתוך 4:3 כי הליגה הגרמנית כבר לא מתאימה את השידור ל4:3 ותוצאת המשחק יוצאת החוצה.
אני מדבר על זה כבר חודשים פה. תפנו להוט, יס ולערוצים ואולי משהו יזוז פה.
עופר, מה שונה עכשיו? תמיד בשידור 4:3 חותכים את התמונה המקורית של 16:9 בצדדים. מלבד הליגה הגרמנית בצ'רלטון, שמשדרים 16:9 מכווץ בתוך 4:3 כי הליגה הגרמנית כבר לא מתאימה את השידור ל4:3 ותוצאת המשחק יוצאת החוצה.
אני מצרף כתובות דוא"ל של הגופים השונים. תשאלו למה לא משדרים ביחס תמונה 16:9
הרשות השנייה - [email protected]
רשות השידור - [email protected]
ערוץ 10 - [email protected]
מהנדס הרשות השנייה - [email protected]
ספורט 5 - [email protected]
ספורט 1 - [email protected]
יס - [email protected]
הוט - http://www.hot.net.il/HOT.aspx?FolderID ... =he&=jj=yy
פורום הוט (הם עונים על שאלות) - http://www.hot.net.il/HOT.aspx?FolderID=1266&lang=he
הרשות השנייה - [email protected]
רשות השידור - [email protected]
ערוץ 10 - [email protected]
מהנדס הרשות השנייה - [email protected]
ספורט 5 - [email protected]
ספורט 1 - [email protected]
יס - [email protected]
הוט - http://www.hot.net.il/HOT.aspx?FolderID ... =he&=jj=yy
פורום הוט (הם עונים על שאלות) - http://www.hot.net.il/HOT.aspx?FolderID=1266&lang=he
לא מקבלים יותר סטרים 4:3 בעולם. מקבלים 16:9 וחותכים אותו. ממקמים את הלוגואים כך שיתאימו ל 4:3 בשביל ערוצים שחותכים. במדינות אחרות משדרים כבר מזמן ב 16:9 ואין צורך לחתוך. ככה שהפתרון הוא פשוט לשדר ב 16:9, משום מה אצלנו זה לא כך.Itay_Pollak כתב:הצרה היא - שמה שנעשה זה שפשוט לוקחים תמונה 16:9 - חותכים בצדדים.
קצת מוזר האמת - כי לפי מיטב הבנתי - הרעיון הוא שבעת הצילום ה16:9 - כבר הצלם אמור לראות איך זה ייראה ב3:4 - ולצלם בהתאם לכך (או שאולי הפסיקו עם זה בחו"ל כי מי עוד צופה ב3:4?)....
עופר אתה רציני? זה לא דבר חדש. בהוט כל הערוצים ב 4:3.oferlaor כתב:חברים,
זו בעיה חמורה מצד ערוץ 5!...
בערוץ 3 חותכים את האוס, בספורט 1 חותכים את WWE ואת הליגה האנגלית, גם יורוספורט ב -4:3, גם הרבה מהסרטים, ערוץ 5 חותך את הליגה הספרדית ואת האלופות...בקיצור, משהו שצריך לשנות אבל זה לא דבר חדש.
- oferlaor
- מנהל

Asaf23,
זה חמור מאוד!!
צריך להתלונן על כל מקרה כזה לרשויות המתאימות. הפיתרון חייב להיות במקרה כזה שימוש בפסים שחורים (letterbox) ולא חתך (pan & scan).
את הסדרה burned הפסקתי לראות ביס בדיוק מהסיבה הזו. במקרה ההוא הבעיה היתה במקור (יש תלונות עליה בארה״ב) ולכן אין לי טענות ליס.
כאן זה נעשה מקומית מחוסר הבנה או אכפתיות.
זה חמור מאוד!!
צריך להתלונן על כל מקרה כזה לרשויות המתאימות. הפיתרון חייב להיות במקרה כזה שימוש בפסים שחורים (letterbox) ולא חתך (pan & scan).
את הסדרה burned הפסקתי לראות ביס בדיוק מהסיבה הזו. במקרה ההוא הבעיה היתה במקור (יש תלונות עליה בארה״ב) ולכן אין לי טענות ליס.
כאן זה נעשה מקומית מחוסר הבנה או אכפתיות.
הבעיה עם letterbox היא שזה ממש קטן וקשה לקרוא, למשל את התוצאה במשחק כדורגל. בספורט 1 משודרת כך הליגה הגרמנית מפני שבחיתוך התוצאה יוצאת מהמסך. מצד אחד, זה יוצר אפקט של מסך רחב אבל מצד שני זה ממש קטן ובקושי רואים את התוצאה.
אני חושב שהפתרון הוא פשוט לשדר את התכניות בפורמט רחב כמו שהן מגיעות. משום מה אצלנו לא עושים את זה. אני יודע שבאנגליה היו הרבה פניות של צופים ומהר מאוד רוב הערוצים עברו לשדר ביחס 16:9. לפחות yes עושה את זה בערוצי הסדרות, בהוט גם זה לא.
אני חושב שהפתרון הוא פשוט לשדר את התכניות בפורמט רחב כמו שהן מגיעות. משום מה אצלנו לא עושים את זה. אני יודע שבאנגליה היו הרבה פניות של צופים ומהר מאוד רוב הערוצים עברו לשדר ביחס 16:9. לפחות yes עושה את זה בערוצי הסדרות, בהוט גם זה לא.