פיקסל שרוף בפיוניר
לום לכולם,
היום הרכיבו אצל ההורים שלי את המסך של פיוניר מדגם 5090.
כששמתי מסך תכלת נראה לי שיש פיקסל אחד שרוף, הוא בצבע שחור ואמרו לי שיחליפו בחדש השאלה היא האם יש איזשהו ריענון/שטיפה או אחר לעשות על מנת לסדר הנושא ולמנוע את כל הפרוצדורה או שזהו מצב בלתי הפיך?
תודה
כששמתי מסך תכלת נראה לי שיש פיקסל אחד שרוף, הוא בצבע שחור ואמרו לי שיחליפו בחדש השאלה היא האם יש איזשהו ריענון/שטיפה או אחר לעשות על מנת לסדר הנושא ולמנוע את כל הפרוצדורה או שזהו מצב בלתי הפיך?
תודה
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
ברגע שפיקסל נשרף אין דרך חזרה.
לפחות נותני השירות לא עושים מזה סיפור, משרתים אותך כמו שצריך ומחליפים לך את המסך..
לפחות נותני השירות לא עושים מזה סיפור, משרתים אותך כמו שצריך ומחליפים לך את המסך..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78914
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
תגיד, אתה במקרה ממוצא פולני ?Balance כתב:פה באתר נתקלתי בכמה שהיה להם את זה במסף פיוניר, ממש לא מתאים למוצר ברמה כזו.
בקרת האיכות של היום לא טובה בשום מוצר. אלקטרוניקה, רכבים... חבל...
לא יכולות להיות תקלות ?!?!
נותנים לך שירות טוב, מחליפים, אז אני הייתי אומר תודה רבה וממתין להחלפה. בלי לנסות לקרוא את העתיד ("אולי גם השני לא יהיה טוב")
- oferlaor
- מנהל

בתעשיה (אני עובד בחברה שעושה מערכות לבקרת איכות) לומדים שכאשר תקלות הן נדירות ולא מסכנות חיים (כמו במקרה של אוכל וכו') אז נותנים ללקוחות לעשות את ה- Q.A...
החשבון הוא כלכלי גרידא:
נניח שמכשיר אחד ב-1000 מקולקל. נניח שאותו מכשיר עולה 500 ש"ח ובדיקה על כל מכשיר כזה עולה 1 ש"ח.
עכשיו, זה אומר שאם אנחנו נבדוק 1000 מכשירים, העלות לבדיקה תהיה 1000 ש"ח.
עכשיו, נניח שנשלח ללקוחות את המכשירים בלי לבדוק אותם. אנחנו יודעים שאחד מכל 1000 יתלוננו ששלהם מקולקל.
אם נחליף לו את המכשיר הפסדנו 500 ש"ח.
ליתר דיוק, כל התהליך הזה חסך לחברה 500 ש"ח...
עכשיו, נניח שהתקלה היא הרבה יותר נדירה והבדיקה הרבה יותר יקרה... נניח שאחד מכל 100,000 מכשירים כולל פיקסל תקול (החברות עובדות מאוד קשה בכדי להפחית את המספרים הללו והם משתפרים משנה לשנה). נניח שעולה 20 דולר לבדוק כל פיקסל ופיקסל (הבדיקות הן הרבה יותר מסובכות מזה, הן צריכות לבדוק תת פיקסלים, תקלות בעיבוד תמונה, ועוד מיליון רכיבים) ונניח שמסך עולה לחברה 500 דולר.
כלומר, אם נותנים ל-END USER לבדוק את המסך אז הרווחת הון עתק (חסכת 19.995 דולר על כל מסך שלא בדקת...)...
שיטה זו, שבה משפרים את המוצר עד כדי נקודה שבה לא צריך לעשות בדיקות איכות, מוכרת ונפוצה בכל התעשיות (חוץ מתעשיית המזון).
אחד המאפיינים של התופעה היא שכאשר יבואן מזמין קונטיינר עם 1000 מסכים, הוא בד"כ מקבל 1-2 ספייר בכדי לקזז את התקלות האפשריות שעלולות להווצר...
החשבון הוא כלכלי גרידא:
נניח שמכשיר אחד ב-1000 מקולקל. נניח שאותו מכשיר עולה 500 ש"ח ובדיקה על כל מכשיר כזה עולה 1 ש"ח.
עכשיו, זה אומר שאם אנחנו נבדוק 1000 מכשירים, העלות לבדיקה תהיה 1000 ש"ח.
עכשיו, נניח שנשלח ללקוחות את המכשירים בלי לבדוק אותם. אנחנו יודעים שאחד מכל 1000 יתלוננו ששלהם מקולקל.
אם נחליף לו את המכשיר הפסדנו 500 ש"ח.
ליתר דיוק, כל התהליך הזה חסך לחברה 500 ש"ח...
עכשיו, נניח שהתקלה היא הרבה יותר נדירה והבדיקה הרבה יותר יקרה... נניח שאחד מכל 100,000 מכשירים כולל פיקסל תקול (החברות עובדות מאוד קשה בכדי להפחית את המספרים הללו והם משתפרים משנה לשנה). נניח שעולה 20 דולר לבדוק כל פיקסל ופיקסל (הבדיקות הן הרבה יותר מסובכות מזה, הן צריכות לבדוק תת פיקסלים, תקלות בעיבוד תמונה, ועוד מיליון רכיבים) ונניח שמסך עולה לחברה 500 דולר.
כלומר, אם נותנים ל-END USER לבדוק את המסך אז הרווחת הון עתק (חסכת 19.995 דולר על כל מסך שלא בדקת...)...
שיטה זו, שבה משפרים את המוצר עד כדי נקודה שבה לא צריך לעשות בדיקות איכות, מוכרת ונפוצה בכל התעשיות (חוץ מתעשיית המזון).
אחד המאפיינים של התופעה היא שכאשר יבואן מזמין קונטיינר עם 1000 מסכים, הוא בד"כ מקבל 1-2 ספייר בכדי לקזז את התקלות האפשריות שעלולות להווצר...
תגיד, אתה במקרה ממוצא פולני ?
נותנים לך שירות טוב, מחליפים, אז אני הייתי אומר תודה רבה וממתין להחלפה. בלי לנסות לקרוא את העתיד ("אולי גם השני לא יהיה טוב")[/quote]
כוונתי הייתה שאם ישנה אפשרות ע"י תכנה או שימוש "בשטיפת" מסך "להעיר" את הפיקסל אזי זה עדיף כי זה יכול להיות גם במסך אחר ובמקרה כזה כולם מרוויחים...
בנוסף ציינתי שבקרת האיכות בעולם לא טובה וזוהי עובדה.
לך תישן קצת, תתרענן, יהיה בסדר
נותנים לך שירות טוב, מחליפים, אז אני הייתי אומר תודה רבה וממתין להחלפה. בלי לנסות לקרוא את העתיד ("אולי גם השני לא יהיה טוב")[/quote]
כוונתי הייתה שאם ישנה אפשרות ע"י תכנה או שימוש "בשטיפת" מסך "להעיר" את הפיקסל אזי זה עדיף כי זה יכול להיות גם במסך אחר ובמקרה כזה כולם מרוויחים...
בנוסף ציינתי שבקרת האיכות בעולם לא טובה וזוהי עובדה.
לך תישן קצת, תתרענן, יהיה בסדר
- oferlaor
- מנהל

Balance,
חשוב לציין שההגיון הזה עובד רק כאשר מדברים על דברים שאינם מסכנים חיים + כאשר מדובר על תקלות מאוד נדירות. בשיטה הזו במקום להשקיע במערכות שבודקות כל מוצר, החברות משקיעות בטכנולוגיות שדואגות שיהיו פחות תקלות.
דוגמא: במקום להשקיע במכשיר שבודק אם כל גפרור באמת נשרף (על ידי זה שמציתים אותו ובודקים שהוא בוער...) במה שנקרא 100% בדיקה, עדיף להשקיע בטכנולוגיית חדר נקי שמונעת כניסת לכלוכים שעלולים להפריע לגפרורים מלהשרף...
אם יש אחוז תקלות ניכר, או שטמונה סכנה (למשל התלקחות), אז זה דורש בדיקה יותר רצינית.
חשוב לציין שההגיון הזה עובד רק כאשר מדברים על דברים שאינם מסכנים חיים + כאשר מדובר על תקלות מאוד נדירות. בשיטה הזו במקום להשקיע במערכות שבודקות כל מוצר, החברות משקיעות בטכנולוגיות שדואגות שיהיו פחות תקלות.
דוגמא: במקום להשקיע במכשיר שבודק אם כל גפרור באמת נשרף (על ידי זה שמציתים אותו ובודקים שהוא בוער...) במה שנקרא 100% בדיקה, עדיף להשקיע בטכנולוגיית חדר נקי שמונעת כניסת לכלוכים שעלולים להפריע לגפרורים מלהשרף...
אם יש אחוז תקלות ניכר, או שטמונה סכנה (למשל התלקחות), אז זה דורש בדיקה יותר רצינית.
הלכתי לישון והתרעננתי.Balance כתב:עופר,
ברור לי מה שאתה אומר ומקבל את זה באופן חלקי כאשר מדובר במוצרים ללא היבט בריאותי אך ראה מה קורה בתעשיית הרכב, מזון תינוקות, מזון רגיל. הכל מתחיל ונגמר בשיקול כלכלי......
אתה מעלה פה תיאוריות קונספירציה ללא שום בסיס וידע.
ומה רע שיש שיקולים כלכליים ? הם לא פילנטרופים.
אתה בכלל מודע לתהליכי הבדיקות שעוברים מוצרים שהזכרת ? למה סתם להכפיש.
הסטת את הנושא לגמרי.mayeast כתב:הלכתי לישון והתרעננתי.Balance כתב:עופר,
ברור לי מה שאתה אומר ומקבל את זה באופן חלקי כאשר מדובר במוצרים ללא היבט בריאותי אך ראה מה קורה בתעשיית הרכב, מזון תינוקות, מזון רגיל. הכל מתחיל ונגמר בשיקול כלכלי......
אתה מעלה פה תיאוריות קונספירציה ללא שום בסיס וידע.
ומה רע שיש שיקולים כלכליים ? הם לא פילנטרופים.
אתה בכלל מודע לתהליכי הבדיקות שעוברים מוצרים שהזכרת ? למה סתם להכפיש....
לדעתי BALANCE התכוון לאמר שיש ציפייה ממוצר ברמה גבוהה ומחברה רצינית שיהיה תקין לחלוטין. ציפייה לגיטימית.
עופר חידד את הנושא שיש כאן שיקול כלכלי מצד החברות ולכן צריך להבין למה לצפות.
זכותו של BALANCE כצרכן לצפות לקבל מוצר תקין ואף מושלם תמורת כספו (בעיקר כשמדובר במוצר שנחשב לאיכותי).
יש היום באמת המון "תקלות" במגוון רב של מוצרים (אין שום הכללה חלילה).
אמנם השיקול הכלכלי מצד החברות לגיטימי ללא שום קשר לידע בבקרת איכות אולם חובתנו כצרכנים לדרוש לשלמות אחרת לאן נגיע...
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
BalanceBalance כתב:לום לכולם,
תודה...
ראשית תתחדשו ותהנו מהמסך הפנומנלי הזה .
תן עדכון בקשר להחלפה של המסך . ומאין רכשת . שיש שרות טוב הרווח כולו של החנות .
יום טוב לך .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
Balance,
לדעתי פיספסת עוד נקודה.
קרא את כתב האחריות ותראה שבכלל לא חייבים להחליף להורים שלך את המסך על פיקסל אחד שרוף.
אני אגלה לך עוד משהו, גם לא על 3 ואולי אפילו 5, תלוי במיקום שלהם והמיקבץ שלהם.
זו הסיבה ששאלו מי נותן השירות, כי זה לא דבר טרוויאלי שיחליפו ללא שאלות מיוחדות גם אחרי פיקסל אחד בודד.
לדעתי פיספסת עוד נקודה.
קרא את כתב האחריות ותראה שבכלל לא חייבים להחליף להורים שלך את המסך על פיקסל אחד שרוף.
אני אגלה לך עוד משהו, גם לא על 3 ואולי אפילו 5, תלוי במיקום שלהם והמיקבץ שלהם.
זו הסיבה ששאלו מי נותן השירות, כי זה לא דבר טרוויאלי שיחליפו ללא שאלות מיוחדות גם אחרי פיקסל אחד בודד.