בעבר היה לי מנוי ב-012, עוד לפני האיחוד עם אינטרנט זהב. לפני 4 שנים התחלתי לעבוד בחברת בת ששייכת לאינטרנט זהב, ובעקבות כך קיבלתי מחיר עובד, שבאמת נחשב בזמנו למחיר טוב- 19 ש"ח לחודש למהירות של 1.5 מגה.
לקחתי ב-2 ידיים, התקשרתי ל-012 וביטלתי את השירות שם.
לא אספר את כל התלאות שעברתי בדרך, כולל זה שלא הפסיקו לגבות ממני כסף ב012, גם לאחר האיחוד וגם לאחר אינספור דקות עם נציגי שירות שהבטיחו שבוטל המנוי. בסופו של דבר אמרו שלא יודע למה אבל אי אפשר לבטל את המנוי, אבל הם מקפיאים לי אותו ולא אשלם עליו. וכך אכן היה.
לפני כשנה פנה אלי נציג של אינטרנט זהב, ואמר שבעקבות איזשהו מהלך שהם עושים, אני יכול לקבל את המהירות הגבוהה יותר (2.5 מגה) ללא תוספת תשלום. התנאי היחיד הוא התחייבות לשנתיים. אמרתי שאין לי בעיה. לאחר כמה ימים התקשרה נציגה אחרת, ואמרה שמעודכן אצלה שיש לי 2.5 מגה, ואני יכול לקבל את המהירות הבאה בתור- 4 מגה, ללא תוספת תשלום, אם רק אתחייב לשנתיים. אמרתי לה שדיבר איתי כבר נציג ונראה לי שהיא טועה, לא שאכפת לי לקבל יותר אבל שלא יהיו אי הבנות. היא אמרה שאין אי הבנות, זה מה שמופיע וזה מה שהיא יכולה.
נתתי לה אוקיי למהלך. התקשרתי להוט לשאול אותם כמה תעלה לי תשתית ל 4 מגה, אמרו לי שאני צריך להוסיף 60 ש"ח בחודש. הסכמתי, לאחר שהתקשרתי שוב לאינטרנט זהב כדי לוודא שאני על 4 מגה. הם אישרו לי, ועד כאן הכל טוב.
בחודש אוקטובר לפני 5 חודשים, אחרי כחצי שנה שאני כביכול מחוייב לשנתיים אך גולש ב-4 מגה, עזבתי את מקום עבודתי לטובת נסיעה ארוכה לארה"ב. התקשרתי לכל ספקיות השירותים שלי כדי לראות מה אפשר לעשות כדי להקטין את התשלומים החודשיים שלי בזמן שאני לא כאן.
בפלאפון באו לקראתי למרות שהייתי שם בהתחייבות.
בהוט למרבה ההפתעה הכל עבר מאוד חלק והקפיאו לי את המנוי לחצי שנה, בלי הרבה שאלות ובלי בילבולי שכל (אכן בדקתי בחיובים החודשיים והם לא גובים כסף בתקופה הזו).
עם אינטרנט זהב ידעתי שחבל לוותר על המציאה של ה-4 מגה ב-19 ש"ח לחודש, אז התקשרתי אליהם כדי לבדוק אם אני יכול להעביר את המנוי לאמא שלי הביתה.
בשיחה עם הנציגה אמרתי לה שיש לי אינטרנט 4 מגה, ואני רוצה להעביר את המנוי לאמא שלי.
היא אמרה לי שבכלל לא מופיע לה שיש לי 4 מגה. אמרתי לה שיכול להיות שבגלל הטעות בזמנו, יכול להיות שמופיע 2 וחצי מגה, היא אמרה שלא, אצלה מופיע שאני גולש ב-1.5. אמרתי לה שהיא בטח מסתכלת על המנוי המוקפא, שתבדוק שוב, היא בדקה ואמרה שאין טעות, המנוי המוקפא, פשוט מוקפא, והמנוי הנוכחי הוא במהירות 1.5 מגה.
במקרה כזה אין לי מה להעביר לאמא שלי כיוון שכבר היום היא גולשת ב 1.5 מגה.
אמרתי שאני דורש לבטל במיידית את המנוי. היא אמרה שמה פתאום, אני לא יכול לבטל כיוון שלפני חצי שנה התחייבתי לשנתיים. הסברתי לה שלפני 4 שנים התחברתי אליהם ב 1.5 מגה, וההתחייבות של אז הסתיימה כבר מזמן. הוספתי שכמובן לפני חצי שנה התחייבתי לשנתיים כנגד העלאת מהירות הגלישה, ואם היא מודה שבסופו של דבר לא העלו לי את מהירות הגלישה, הרי שבעצם לא התחייבתי, לא?
היא (סליחה, בלי להעליב, אבל ממש נדמה כאילו אין לה טיפת שכל) חזרה על המנטרה שלה ש"אבל אני לא יכולה לעשות כלום, מופיע כאן שיש לך התחייבות".
אמרתי לה (תמיד זה איכשהו מגיע לזה) שאם היא לא יכולה לעשות כלום, שתיתן לי לדבר עם המנהלת שלה.
לאחר שחזרתי על העניין באוזני המנהלת שלה, אמרתי למנהלת שלה שתגיד לי אם היא רואה מתי התחברתי לראשונה ובאיזו מהירות. היא אמרה כן- לפני כמעט 4 שנים, וב- 1.5 מגה. אמרתי לה: אז איזה אינטרס יש לי לפני חצי שנה כך סתם להתחייב לכם לעוד שנתיים? כי בא לי? היא אמרה שאתן לה לבדוק רגע. המתנה של עוד כמה דקות, והיא חזרה אלי, ואמרה שבאמת חלה טעות, ואני יכול להתנתק ללא קנס. אמרתי לה אוקיי תנתקי אותי. היא אמרה שהניתוק מתעדכן תוך 48. אכן התנתקתי ובזה חשבתי שזה נגמר.
אני בארה"ב, ולפני חודש וחצי אני בודק את חיוב כרטיס האשראי שלי ומגלה 237 ש"ח חיוב מאינטרנט זהב.
התקשרתי אליהם, והנציגה אומרת לי שזה בעקבות יציאה מוקדמת מתוכנית. התעצבנתי וביקשתי לדבר עם מנהלת בלי כל ה### שכל שלפני. עברתי למנהלת ששינתה גירסא וטענה שזה תשלום עבור חשבונות קודמים שלא שולמו.
אמרתי לה שזה לא זה, והרי אני מוכיח בכרטיס האשראי כי כל חודש שילמתי כמו שצריך.
היא אמרה שהיא שוב בדקה, וזה אכן עקב יציאה מוקדמת מתוכנית. אמרתי לה שכבר ניהלתי את השיחה הזו בעבר ואמרו לי שינתקו אותי בלי בעיה, היא אמרה שלא יכול להיות, כי הייתי בהתחייבות
חזרתי איתה על כל הסיפור מחדש, ובסוף לאחר שעה וחצי על הקו, היא אמרה שהם מזכים את מה שחייבו.
עדיין לא בדקתי אם זיכו או לא, אבל הם פשוט חבורה של אוכלי חינם, דפקטים ורודפי בצע.
הרי אחזור בקרוב מחו"ל, וכמובן שלא אחזור אליהם.
ולא לדבר על זה שבמשך חצי שנה שילמתי להוט 60 ש"ח נוספים בעבור תשתית יקרה יותר שלא קיבלתי בסוף מאינטרנט זהב. לא אכפת לי על הכסף, אבל התיסכול, ההרגשה המבחילה הזו שהם משאירים לך.
ביזיון.