2 בעיות עם אקסטרימר

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
efi1965 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1614
שם מלא: efi1965
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם
יש לי שתי בעיות עם המכשיר - הגרסא מעודכנת.
1. המכשיר מחובר לפנסוניק PV80 עם כבל HDMI. בהפעלת המכשיר רואים את עמוד הבית וכאשר עולה מסך ההגדרות התמונה נעלמת. עם כבל קופוזיט רואים מצויין.
2. אני לא מצליח לראות כתובית לסרט עם סיומת MKV. הכתובית נמצאת כל הכונן. האם המכשיר אמור לבד לזהות אותה ? (היא באותו שם בדיוק). בסרט מובנית גם כתובית באנגלית, האם אני צריך לכבות את הבחירה האוטומטית ? ניתן לבחור כתובית בצורה ידנית ?

תודה מראש

efi1965 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #2 

עדכון
לגבי הכתוביות הסתדרתי, היתה בעיה עם הכתובית עצמה.

ronenna
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 69
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

efi1965 כתב:שלום לכולם
1. המכשיר מחובר לפנסוניק PV80 עם כבל HDMI. בהפעלת המכשיר רואים את עמוד הבית וכאשר עולה מסך ההגדרות התמונה נעלמת. עם כבל קופוזיט רואים מצויין.
2. אני לא מצליח לראות כתובית לסרט עם סיומת MKV. הכתובית נמצאת כל הכונן. האם המכשיר אמור לבד לזהות אותה ? (היא באותו שם בדיוק). בסרט מובנית גם כתובית באנגלית, האם אני צריך לכבות את הבחירה האוטומטית ? ניתן לבחור כתובית בצורה ידנית ?

תודה מראש
...
תנסה אולי להחליף כבל HDMI אחר או להכניס את הכבל ליציאת HDMI אחרת

Light
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 846
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #4 

תודה מראש
...
לגבי שאלה 1.
אם הגדרת אופציה של HDMI Auto תוריד ותגדיר איזו רזולוציה שאתה עובד למשל 1080P 50HZ או 720P 50HZ
Let there be LIGHT!
---------------------------
Store by Promise DS4600 4x2TB / DS720+ 2x4TB

Cable_Guy
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 612
שם מלא: אורי
נתן תודות: 97 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #5 

תודה מראש
...
הייתה לי את אותה בהעיה בדיוק ברגע שעדכנתי לגירסה 2.2, לאחר בדיקה עם מסך המחשב שלי שגם תומך ב FULL HD גילתי שצריך לבחור מתוך רשימת הריזולוציה, באחת נמוכה מאוד, לדוג 720, ולראות אם רואים טוב, אם רואים טוב תעלה לרזולוציה אחת מעל ותראה אייך המכשיר מגיב, ככה תעלה עד ששוב התמונה תעלם ותחזור בחזרה לרזולוציה האחרונה שעבדה לך. אני לא יודע למה זה קורה, כמו שאמרתי בגירסה הקודמת לא נתקלתי בבעיה הזו.

efi1965 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

O.K............ החלפתי לכבל שקיבלתי מהוט לממיר וזה עובד. הממיר מקבל את הכבל השני גם כן. מה שמעניין זה שאני זוכר שהכבל שקיבלתי מהוט היה כבל עם התנגדות 75 אוהם וזה בגלל המסך שלי. עכשיו זה עובד אבל משום מה נראה לי שהאיכות בממיר נמוכה יותר בגלל הכבל .......האם זה יתכן ?

Light
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

efi1965 כתב:O.K............ החלפתי לכבל שקיבלתי מהוט לממיר וזה עובד. הממיר מקבל את הכבל השני גם כן. מה שמעניין זה שאני זוכר שהכבל שקיבלתי מהוט היה כבל עם התנגדות 75 אוהם וזה בגלל המסך שלי. עכשיו זה עובד אבל משום מה נראה לי שהאיכות בממיר נמוכה יותר בגלל הכבל .......האם זה יתכן ?
...
האם אתה מתכוון לכבל HDMI to HDMI ? או HDMI to SCART ?

Light
Let there be LIGHT!

efi1965 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

HDMI to HDMI
נראה לי שמצאתי את הבעיה, הכבל גם לא מעביר אודיו. אין ברירה צריך לקנות כבל.
יש המלצות לכבל טוב אבל זול ? מדובר בשני מטר

Light
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

משהו לא מובן לי, אם אני לא טועה בכבל דיגיטלי לא אמורה להיות התנגדות אלא רק בכבל אנלוגי.

לגבי העברת אודיו הכבל מעביר מה שמשדרים דרכו, אני הולך על הכבל הכי זול אם זה 2 מטר לא אמור להיות הבדל בין הכבלים היות וזה דיגיטלי.
מעל 10/5 מטר צריך משהו אחר.
Let there be LIGHT!

roei3gs
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 370
שם מלא: רועי
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #10 

יש לי את אותה בעיה שלך בדיוק שהחלפת קבל הבעיה נפטרה? או עשית עוד משהו בנוסף לזה?

Light
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

roei3gs כתב:יש לי את אותה בעיה שלך בדיוק שהחלפת קבל הבעיה נפטרה? או עשית עוד משהו בנוסף לזה?
...
תכנס להגדרות יש שם אופציה להעברת קול על גבי ה-HDMI.
לא ניראה לי שזאת בעיה של כבל, כבל דיגיטלי או שהוא עובד או שלא אין באמצע...
Let there be LIGHT!

efi1965 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

החלפת הכבל בהחלט פתרה את הבעיה. מדובר בכבל זול יחסית ובנתונים כתוב במפורש שהוא מעביר אודיו. השאלה המעניינת היא למה זה קורה ? האם קיימים מספר סוגים של כבלים או שפשוט הכבל לא תקין.

Light
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

efi1965 כתב:החלפת הכבל בהחלט פתרה את הבעיה. מדובר בכבל זול יחסית ובנתונים כתוב במפורש שהוא מעביר אודיו. השאלה המעניינת היא למה זה קורה ? האם קיימים מספר סוגים של כבלים או שפשוט הכבל לא תקין.
...
תשמע יש לי כמה וכמה כבלים HDMI זולים, אתמול בדקתי 3 כבלים ולא הייתה לי בעייה כזאת.
חיפשתי בגוגל קצת וראיתי שיש פה ושם מקרים בכבל HDMI בלי קול, הבעייה היא במכשיר ולא בכבל.

לפי מה שהייה רשום המכשיר כניראה לא זהה שהוא יכול להעביר קול על גבי ה HDMI והחליט על דעת עצמו להעביר דרך מקור אחר " Auto negotiation "

אני מציע לך להוריד את האופציה של Auto HDMI ולנסות לשים רזולוציה אמיתית כגון 1080p 50hz or 720p 50hz תלוי ב TV שלך, וגם לשים בהגדרות אופציה של via HDMI (העניין פה הוא שהוא יכול להעביר או HDMI או אופטי ויכול להיות שהוא פשוט לא מזהה).

Light
Let there be LIGHT!

efi1965 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

Light כתב:
efi1965 כתב:החלפת הכבל בהחלט פתרה את הבעיה. מדובר בכבל זול יחסית ובנתונים כתוב במפורש שהוא מעביר אודיו. השאלה המעניינת היא למה זה קורה ? האם קיימים מספר סוגים של כבלים או שפשוט הכבל לא תקין.
...
תשמע יש לי כמה וכמה כבלים HDMI זולים, אתמול בדקתי 3 כבלים ולא הייתה לי בעייה כזאת.
חיפשתי בגוגל קצת וראיתי שיש פה ושם מקרים בכבל HDMI בלי קול, הבעייה היא במכשיר ולא בכבל.

לפי מה שהייה רשום המכשיר כניראה לא זהה שהוא יכול להעביר קול על גבי ה HDMI והחליט על דעת עצמו להעביר דרך מקור אחר " Auto negotiation "

אני מציע לך להוריד את האופציה של Auto HDMI ולנסות לשים רזולוציה אמיתית כגון 1080p 50hz or 720p 50hz תלוי ב TV שלך, וגם לשים בהגדרות אופציה של via HDMI (העניין פה הוא שהוא יכול להעביר או HDMI או אופטי ויכול להיות שהוא פשוט לא מזהה).

Light
...

תאמין לי שניסיתי הכל, שום דבר לא עזר.

Light
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

efi1965 כתב:
Light כתב:
...

Light
...

תאמין לי שניסיתי הכל, שום דבר לא עזר.
...
במכשירים אחרים זה עובד ?
אם כן אז בטוח שהבעיה היא ב Xstreamer וצריך להשתמש עם כבל אחר.

Light
Let there be LIGHT!

efi1965 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

לא לא אין שום בעיה באקסטרימר, הכבל גם לא מעביר אודיו בין הממיר למסך. אין ספק שהכבל לא תקין או שפשוט הוא אמור לעבוד על תקן אחר............. אולי תקן HDMI מיושן.

roei3gs
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

התחחחחחחחרפנתי מזה כבר האות עובר ל קומפוזיט אחרי מסך הבית של אה X האדום ניסתי הכל בהגדרות לא עוזר יש לי כבל HDMI שחור עם ראש אפור ומחבר זהב של אוסקר הכבל אולי גם שלך כזה?

efi1965 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

roei3gs כתב:התחחחחחחחרפנתי מזה כבר האות עובר ל קומפוזיט אחרי מסך הבית של אה X האדום ניסתי הכל בהגדרות לא עוזר יש לי כבל HDMI שחור עם ראש אפור ומחבר זהב של אוסקר הכבל אולי גם שלך כזה?
...
בדיוק מה שקרה אצלי............. תחליף כבל אין ברירה
הכבל הלא תקין הוא של smart com

roei3gs
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

אז היום החלפתי כבל ומה קרה ???????????????? עובד הכל עובד פיקס יאללה איזה עצבים הכי לא צפוי זה זה כולם טענו שזה דיגיטלי והסבירות נמוכה מסתבר שהכבל HDMI גם כזה שעלה לי 150 שקל עשה בעיות קיבלתי זיכוי לחדש לשמחתי

efi1965 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

העיקר שנפתרה הבעיה ......... :D

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”