פרסומות באתר

הודעות מערכת, והודעות שאינן קשורות לאף פורום אחר.
שלח תגובה
Eyal_W פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #1 

אולי אני מושך אלי אש (אני מקווה שמנהלי האתר וחברי האתר יקבלו זאת בהבנה )
אבל בכל זאת היתי מעונין להביע את דעתי ברמת פורום ולא בפרטי.
אכן קראתי את הבשורה של הוספת פרסומות באתר.
אני מבין כי קיימת בעיה שהפורום דורש משאבים (בעיקר כלכליים ) אשר יאפשרו לו להתקיים ,ומקבל בהבנה מוחלטת כי אין סיבה שההוצאות יהיו על מנהלי האתר.
אך ......
הוספת פרסומות באתר תוביל לתהליך שלם של קריסת האובייקטיביות כמו שקורה בכל עיתון הממומן ע"י גורמים בעלי עניין , שימו לב מה קרה כל העיתונים המסקרים ציודי אודיו ,רובם אם לא כולם אינם אובייקטיביים .
ראו מה קורה לחברי כנסת המממונים ע"י בעלי אינטרסים וראו מה קורה לעיתונים ולמדיה אשר ממומנת ע"י גורמים בעלי ענין (לאחרונה סיפור "עובדה וחברת תעופה") אוכל להביא דוגמאות רבות .
האם פרסום בפורום יאפשר אובייקטיביות ???
האם אני בתור מנהל הפורום יכול לאפשר לעצמי להגיד דבר אשר אינו ירצה את המממן שלי ????
ועוד שאלות אתיות רבות.

מאחר ואני מאמין שפרקטיות אינה כרוכה בהעלת הבעיה מבלי לתת לה פתרון רציתי להציע כי
חברי האתר יתגבשו וישלמו דמי חבר אשר יאפשרו לפורום להתקיים מבלי דבר המפרסם .
להפוך את הפורום לארגון ללא מתרות רווח בו יפורסמו ההכנסות וההוצאות מדמי החבר והוצאות תפעוליות כאלו ואחרות.
אני אישית מוכן להיות הראשון ולשלם דמי חבר יותר גבוהים על מנת להיות חלק מארגון ללא מתרות רווח זה.

אני מקווה שתקבלו את דברי בהבנה :D
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 15223
שם מלא: מני דהן
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 264 פעמים

שליחה #2 

אני מצטרף!
הרי אם סתם נאמר חנות מסויימת תחליט לפרסם כאן, וחבר אתר יילך לקנות שם בעקבות הפירסום ויקבל יחס לא הולם, וירצה לפרסם זאת בפורום- זה ייצור בעיה כי אז אותם בעלים של חנות לא ירצה לפרסם כאן שוב...
אני מצטרף ל Metheny וגם מוכן לשלם כדי שהאתר יישאר כמו שהוא.

spacedude
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3505
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 160 פעמים

שליחה #3 

אני לא יודע אם אני נגד, כי סה"כ אני רואה את הפירסום בתור משהו שדווקא אנחנו (הצרכנים) יכולים להנות ממנו בצורת מחירים זולים ותחרות שתמיד טובה לכולנו.
בקשר למה שהציע Metheny אם זאת אפשרות שמנהלי האתר ירצו לשקול, אני בהחלט מוכן לשלם דמי חבר.

שחר
שחר

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #4 

מצטרף, זה לא אמור להיות כל כך יקר, אני מניח שהכסף שנגבה על חברות מועדון, היה מספיק להחזיק את האתר כמה שנים.

בגלל שקליברציה כבודה במקומה מונח, אפשר להמציא משהו אחר, אולי אפילו תרומות בשביל לא להוריד את כמות המשתמשים, שמי שבאמת חשוב לו יתן.

אם ההנחה היסודית שגוייה, ויש רצון להרוויח כסף, אז זה גם בסדר וזכותכם המלאה.

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6051
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #5 

אין בעיה עם פרסומות.

עופר_צפריר
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4880
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

בעיקרון אני לא רואה שום בעיה בפרסומות.

שליחה #6 

למרות שזה יכול ליצור{כביכול}ניגוד אינטרסים... :roll:
אבל בל נישכח שהאתר הוא עסק פרטי,וצריך גם,באיזו שהוא דרך - לממן אותו.

בנוסף,האם מישהו באמת מתכוון לזה, שהוא מוכן לתרום לאתר? בשביל שהוא ישאר נקי מפרסומות? :)
חשבון פשוט מראה לי -ש 5 שקלים בודדים לחודש, בלבד... = שווים משהו כמו 33.500 ש"ח 8O {פחות או יותר}

יש מישהו שמוכן להרים את הכפפה? אני בספק! -למרות שאני בעד. (Y)

עופר.

================================
נערך לאחרונה על ידי עופר_צפריר ב 09/03/2006 23:18, נערך פעם 1 בסך הכל.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78895
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5396 פעמים

שליחה #7 

דבר ראשון, רצוי רק לשים את ההודעה בפורום הנכון.

ברור לנו לחלוטין כל הבעיתיות של פרסום. לכן:
1. לא עשינו את זה עד כה.

2. עדיין אנחנו לא עושים את זה, כרגע אנחנו בודקים את המים.

3. היה לנו חשוב בראש ובראשונה למנוע מצב שאנשים יחשדו בנו כלא מאוזנים, אני חושב שאתם כבר מכירים אותנו מספיק טוב בכדי להבין שפרסום זה לא מה שיקיים אותנו כלכלית ולכן מפרסמים לא ממש יוכלו ללחוץ עלינו כי זה פשוט לא מקור ההכנסה העיקרי (או משמעותי) שלנו.

4. לא נעשה את המהלך הזה בלי BUFFER, כלומר גוף שיעמוד ביננו לבין המפרסמים. המטרה המפורשת היא שלמפרסמים לא יהיה כל כוח מולנו. אנחנו בעצם ניתן שטח פרסום לגוף חיצוני שזה בעיה שלו לדבר עם המפרסמים. מי שמנסה ללחוץ עלינו לכתוב משהו טוב על מוצר גרוע, פשוט לא יוכל לעשות זאת, כי אנחנו פשוט לא נהיה קשורים אליהם כלכלית בכל אופן או דרך. הגוף שיהיה ביננו יהיה כזה שגם אם יהיה הרבה מפרסמים שילחצו עלינו, יהיו לו גופים אחרים שיוכלו לפרסם במקום זה.

5. בכל אופן, אם נראה שיש עלינו לחץ ישיר כלשהו, כל נושא הפרסומות ירד. הפרסומות מיועדות לממן את פעילות האתר. אם האתר לא יהיה אותו אתר בגלל הפרסומות, אז עדיף שהוא יגווע או שנמצא פיתרון אחר.

6. אין לנו דרך לגבות כסף כיום. לשם כך צריך עוסק מורשה, או חברה. פעילות ברמה כלכלית כל כך נמוכה (מדובר כאן על סכומי כסף די עלובים) לא מצדיקים הקמת חברה או מעבר שלנו להיות עצמאים (כולנו כיום שכירים). לפיכך, מעבר למסגרות של תערוכות או חסות של חנות זו או אחרת, אין לנו יכולת לקבל תרומות או כסף כלשהו, ובטח שלא לסלוק כרטיסי אשראי...

7. אין ספק שזה לא מהלך נחמד. כמו כולכם הייתי מעדיף לוותר על התענוג המפוקפק הזה של לראות פרסומות מול העיניים באתר שלי. מצד שני, אני לא רואה פיתרון אלטרנטיבי סביר אשר יאפשר לנו להתכונן לפעם הבאה שחברה זו או אחרת תנסה לתבוע אותנו או בפעם הבאה שנעבור את רוחב הסרט המקסימלי שרכשנו לשרת. לצערי זה צעד בלתי נמנע, בטווח הארוך, ואם לא נעשה אותו עכשיו, כשהאתר יגדל עוד, אני מניח שנאלץ לעשות אותו אח"כ. תאמינו לנו שבדקנו את כל הפתרונות האלטרנטיביים וזה היה הפיתרון הכי פחות הרסני מבחינתנו.

le1982
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 168
שם מלא: le1982
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

לדעתי אין שום בעיה עם פרסומות

שליחה #8 

אתם יכולים לנסות להוסיף לאתר
את הפרסומות של גוגל אדסנס - הפרסומות הם אוטומטיות לחלוטין ואם מישהו מעוניין לשים פרסומות מסויימת באתר הוא עושה את כל תהליך הרישום והתשלום דרך גוגל ואתם רק מקבלים את העמלות.

אגב העמלות שלהם יכולות להגיע לסוכומים דיי מכובדים לפעמים אפילו חצי דולר על כל קליק...
The best way to predict the future is to create it

Eyal_W פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #9 

עפר
תשובתך
איני רוצה לצטט את כל תשובתך אבל אעבור על הסעיפים כפי שכתבת:
1.אכן לא עשיתם אבל לפי "הבנר" בצד כבר החלטטתם
2. ראה 1
3.אני לא חולק ואפילו לא לרגע קט על היושרה שלכם והכוונות שלכם אבל כידוע לך כאשר מפרסמים נמצאים בתמונה התמונה משתנה.
4.אני לא מבין מה המשמעות של החוצץ אם לא יצא חן בעיני המפרסמים מה שניכתב באתר הם לא ישלמו על פרסומות ואם הם לא ישלמו על פרסומות הפורום יחזור למצב דומה למצב הקיים עכשיו
5.מי שנכבה בפושרים נזהר בצוננים (אני מקווה שאני זוכר את הפתגם כראוי )
6.אולי כדאי לחשוב בנושא לבדוק פתרונות
7.אני מצטער שזו המסקנה

אני רוצה לציין דבר נוסף אני רוכש לכם כבוד רב על המאמץ שהשקעתם עד כה על היושרה שלכם להעיר את תשומת ליבנו לפני היישום.

אני רק מקווה שהפורום עם או בלי הפרסומות ימשיך להיות מקום שכיף להיכנס לקרוא להעשיר את הידע ולפגוש חברה מעניינים.
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #10 

ADSENSE אכן פיתרון מעולה וגם הבחירה הראשונית שלנו.

אבל... הוא לא תומך בעברית (רק ב-UTF8). בנוסף, הם בפירוש לא תומכים בישראל באופן אקטיבי (נודע לי על מקרה שמישהו שהם היו חייבים לו כסף ולא קיבל אותו בגלל שהם רשמית כותבים שהם תומכים רק בכ-10 שפות שעברית איננה אחת מהן, והאתר שלו היה בעברית). יש דרכים לעקוף את כל הסיפור הזה, אבל אני ממש לא רוצה לרמות אף אחד, ואין סיבה שנעשה זאת.

benit
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 68
קיבל תודות: 0

שליחה #11 

עופר,
ברור לכולם פה שאתם עושים מעל ומעבר על מנת לקיים את האתר הגדול הזה.
אני חושב שאתם משתדלים אפילו יותר מדי לרצות את כולם כך שאפילו מיעוט קטן ושלילי לא יוכל לבוא בטענות על אינטרסים באתר או מסחריות.
כחבר האתר מימיו הראשונים ולמרות שאני לא כותב הרבה אני מרשה לעצמי להגיד:
הוכחתם את עצמכם! בניתם אתר ענק עם קהילה של אלפי חברים.
אחרי כל העבודה הזאת אני יודע שתעשו הכל לטובת האתר. אז מבחינתי:
אם תגיעו למסקנה שצריך להוסיף פרסומות לאתר - אחלה.
אם תגיעו למסקנה שיש לאסוף מהחברים דמי שימוש חודשיים (נגיד רק מאלה שירצו) - גם אחלה.

ובקיצור, אני סומך עליכם שתדעו לעשות את ההחלטות הנכונות ומי שלא נראה/יראה לו יכול תמיד לעשות Log Off.

תודה,
שחר.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #12 

Metheny,

1. שום דבר לא הוחלט (למרות הדרך הפסקנית של הניסוח). אנחנו בעיקר בודקים את המים. לא בטוח שיהיה באנר, שהוא יהיה שם, או במקום אחר, אם בכלל.

2. ראה 1...

4. הרעיון הוא בעצם להשכיר את המקום לחברה חיצונית בלי קשר לכמה כסף או מי מפרסם שם. הרעיון יהיה שאם לא מוצא חן בעיני מישהו מה שכתוב באתר, הוא אינו יכול להגיד "אז אני לא אפרסם". אם הוא לא יפרסם או כן יפרסם, אנחנו לא נדע מזה (כי פשוט יהיה פרסומת אחרת שם).

כמו שהיום יבואן יכול להגיד שהוא מעדיף שלא נבדוק ציוד שלו, עובדה שאנחנו מחכים מזה זמן רב לכל מני ציוד לבדיקה שלא תמיד באמת מגיע... מגיע מגיע, לא מגיע, סבבה... ברור שצדק צריך גם להיראות, ולכן יש כאן בהחלט בעיה. מצד שני ההפרדה הזו, שהיא בעצם המפתח להצלחה בגופים עיתונאים, זה הדבר שאנחנו רואים כפיתרון סביר לבעיה.

לגבי העובדה שאם לא ישלמו אז זה יחזור כמו שזה היה קודם. לא הבנת אותי. אני אומר משהו אחר - אם לא יפרסמו, אז לא יפרסמו, שום דבר לא השתנה מהיום. הבעיה היא לא אם יפרסמו (אני מעריך שיהיה עניין לפרסם באתר ממוקד כמו שלנו), אלא אם יפעילו עלינו לחץ כזה או אחר בכדי "לשפר" בדיקות או לא לשים בדיקות שמראות שמכשיר X גרוע במיוחד.

לחץ כזה קיים גם כיום. כלומר, עם כל בקשה לבדיקה אנחנו תמיד מקבלים שאלה קבועה "ומה אם זה יוצא ממש גרוע, אז בכל זאת תפרסמו את זה"? התשובה היא תמיד כן. נפרסם את זה...

הפשרה היחידה שהסכמנו לה עד היום זה להעביר ליבואן את המאמר קודם לפרסום בכדי לקבל את תגובתו... עד היום עדיין לא עשינו את זה (אני חושב שזה מתאים רק במקרים קיצוניים). מצד שני, יש באמת רתיעה לא קטנה של היבואנים להעביר לנו ציוד לבדיקה מכיוון שהם יודעים שאנחנו פשוט לא יודעים לכופף פינות...

לשמחתי יש אנשים עם לב זהב שעוזרים לנו. וגם הרבה חברי אתר שיש להם מכשירים שאפשר לבדוק אותם. מבחינתי אני בודק הרבה פחות מכשירים מכפי שהייתי רוצה או הייתי יכול, אבל מי שמכיר אותי כמה שנים יודע עד כמה אני מרובע וקשיח בעניינים שכאלה.

כאמור, זה ניסוי, והנושא עלה וירד כמה פעמים בשנה האחרונה. חשבתי שמן הראוי שנעשה ניסוי "רטוב" ונראה איך כולם מרגישים לגבי זה, ומה האימפליקציות.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

רעיון נוסף

שליחה #13 

אני בהחלט שותף לחששות של Metheny. המציאות תהיה יותר חזקה מכל Buffer.
נראה לי שתשלום התנדבותי הוא לא פתרון גם מסיבות תפעול וגם כי הניסיון מראה שאתרי אינטרנט לא מצליחים לגבות "דמי מנוי", ואני אומר זאת למרות שפה מדובר באנשים טובים והתנדבותיים וכו.

רציתי לזרוק רעיון קרוב, שהספק היחידי שיש לי לגביו זה האם הוא יכניס מספיק כסף:
לפרסם, אך לא מוצרי אודיו ווידיאו. הקוראים באתר הזה, כפי שראינו מתוכן לא מעט שרשורים, מהווים קבוצת מיקוד לא רק לאודיו וק"ב.
אני חושב שיהיו גופים שישלמו (אולי לא הרבה) כדי לפרסם פה: מצלמות, גדגיטים למיניהם, ציוד למחשבים, כלי נגינה ומוצרים מוזיקלים שאינם מערכות סאונד, מכוניות, קרנות נאמנות, שירותי תיירות ונופש, ועוד.
משה

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #14 

moco,

האמת המרה היא שאנחנו בטלים בשישים כשזה מגיע גם לקבוצות מיקוד כלליות יותר. מספר הPAGE VIEWS שלנו לא מגיעים לקרסולי פורומים כמו תפוז, נענע, YNET וכו'. המפרסמים בתחום הגד'טים יפרסמו בד"כ ב-YNET (נגיד במסגרת כתבות בתחום המחשבים וכו').

בכל מקרה, לפי המספרים (מיליוני החשיפות) מדובר ככל הנראה על כמה עשרות (אולי מעט יותר ממאה ש"ח) בחודש על פרסום כללי. זה לדעתי רע מכל הבחינות האפשריות, גם אנחנו סובלים מפרסומות, גם זה לא באמת יממן כלום, וגם הפרסומות בד"כ לא קשורות למשהו שאי פעם ידגדג לנו את הפדחת... כפי שאתה רואה, זה הדבר הראשון שחשבנו עליו...

לגבי דמי מנוי, אני באמת די סקפטי. רק בכדי לסבר את האוזן, עלות יצור כרטיסי החבר שעשינו עולים בערך פי 2.5 מהסכום שסה"כ קיבלנו בחזרה במכירתם. כלומר, זה היה מיזם מפסיד באופן קיצוני... המזל שלנו שאנחנו עושים את זה בתור תחביב ולא בתור עסק...

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46389
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5079 פעמים

שליחה #15 

oferlaor,
לפחות תוכלו להשתדל כי הפרסומת תהיה ב flash? :wink:

shmulik509
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 107
קיבל תודות: 1 פעם

הגבלת נושא הפרסומות

שליחה #16 

כולם מניחים באופן טבעי שהפרסומות יהיו בנושא אודיו, אבל זו תהיה טעות של המפרסמים. נראה לי שמי שנכנס לאתר כבר יודע משהו ולא בהכרח זקוק לפרסום בתחום זה.
לכן, אם ניתן יהיה להגביל את הפרסום כך שלא יהיה בנושא אודיו (או לפחות לא בצורה מאד ישירה) אלא יפרסם פריטים שכן קורצים לסוג באנשים הנכנס לפורום (גדטים מכל סוג אחר), אולי אפשר יהיה ללכת בין הטיפות.
למציאות יש הרבה יותר דמיון מאשר לנו.

udif
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2080
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #17 

ziv_r כתב:oferlaor,
לפחות תוכלו להשתדל כי הפרסומת תהיה ב flash? :wink:
...
תן לי לנחש - כדי שתוכל לנטרל אותה ? :-)

theezway
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2344
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

פרסומות זה לא השטן,

שליחה #18 

אם החשש הוא לפגיעה באובייקטיביות, ניתן היה לטעון את זה באותה מידה כלפי חברות שעושות פה מבצעים ויש ביקורת על המוצרים שלהם.

אני לא חושב שזה נורא אם יעלו פרסומות, אבל הכי פשוט זה לעשות סקר כמה משתמשים מוכנים לשלם והאם זה מספיק כדי לממן את פעילות הפורום.

לי אין בעיה לשלם בעבור זה - אני חושב שהפורום הוא מקור בלתי נדלה לשיתוף של ידע וניסיון מקצועי ויש פה הרבה אנשים טובים (וגם מקצועיים) שרוצים לשתף ולעזור.

תחשבו קצת על עופר ומרטין שמשקיעים כ"כ הרבה שעות בפורום, לא ראוי שהם יאבדו אפילו שנייה אחת של שינה, מחשש נגד מימון תביעות או כניסה להפסדים בעקבות הפורום.

מרטין ועופר, מה שלא תבחרו אני ורבים מחברי הפורום נפרגן לכם ומבחינתנו עצם העלאת השאלה לגבי הפרסומות לפני החלטה הם מחווה מכובדת.

tomertsin
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1844
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

לאיזה פורום?

שליחה #19 

...לאיזה פורום?

תומר

luchy
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 190
קיבל תודות: 0
יצירת קשר:

הנחה מוטעית

שליחה #20 

לדעתי העובדה שפרסומות ישנו את דפוסיי הדיבור בפורומים כאן מוטעת לחלוטין.

מניסיון עם פורום שכן בסדר גודל דומה,העובדה שנוספו שם פרסומות לא הורגש לחלוטין בפורומים ואני לא רואה שום סיבה לחשוב שכאן זה יהיה שונה.

ההשוואה לעיתונים אינה במקום מאחר ועיתונים מורכבים ב 100% מכתבות שהשליטה עליהם בידי העיתון וכאן הפורום מורכב ברובו מאנשים חיצוניים למערכת.
נראה לכם הגיוני שלא נוכל להביע דעה שלילית על רמקול כלשהו בגלל שיש באנר של היבואן ?
אתם באמת חושבים שיעלה על דעתו של מישהו למחוק את ההודעה או להתערב בכך ?
הפורומים דינמיים ובכך עוצמתם ,אי אפשר להתערב יותר מידיי אפילו אם רוצים.

אם כבר בא לכם לחשוש,
חופש הדיבור נפגע הרבה יותר על ידי תקדימי בית המשפט לאחרונה.
===========================
סטטיסטיקאי טבע בנהר שעומקו הממוצע 10 ס"מ...

שלח תגובה

חזור אל “כללי”