שאלה של הארקה
-
Needle-Head
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 191
- נתן תודות: 17 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
שלום לכולם,
בטורנס הקודם שלי הייה לי חיוט של הארקה מהזרוע שחיברתי למקום יעודי בפונו סטייג' ולא סבלתי מרחשים מוזרים.
מאז שידרגתי ל FunkFirm עם זרוע RB300 והפטיפון שלי סובל מעט מרחשי HUMMM.
החיוט המקורי של הזרוע הנ"ל מגיע ללא חיוט הארכה וחשבתי להוסיף כזה בעצמי.
הענין הוא שמאז הפטיפון הקודם גם עברתי בית- חשמלאי התקין לי לתוך נישת הגבס שישיה של שקעים (gewiss) כפולים כלומר ללא החור השלישי של הארקה. אציין שזהו מקור החשמל היחידי שיש לי ליד הפטיפון והפונו סטייג'.
אני מניח שאין טעם להאריק את הזרוע לפונו סטייג' כיוון שהוא עצמו לא מוארק, האם אני טועה?
איך אם כן אני יכול בכל זאת להאריק את הזרוע/פונו סטייג'?
תודה לכל המשיבים,
מיכאל.
בטורנס הקודם שלי הייה לי חיוט של הארקה מהזרוע שחיברתי למקום יעודי בפונו סטייג' ולא סבלתי מרחשים מוזרים.
מאז שידרגתי ל FunkFirm עם זרוע RB300 והפטיפון שלי סובל מעט מרחשי HUMMM.
החיוט המקורי של הזרוע הנ"ל מגיע ללא חיוט הארכה וחשבתי להוסיף כזה בעצמי.
הענין הוא שמאז הפטיפון הקודם גם עברתי בית- חשמלאי התקין לי לתוך נישת הגבס שישיה של שקעים (gewiss) כפולים כלומר ללא החור השלישי של הארקה. אציין שזהו מקור החשמל היחידי שיש לי ליד הפטיפון והפונו סטייג'.
אני מניח שאין טעם להאריק את הזרוע לפונו סטייג' כיוון שהוא עצמו לא מוארק, האם אני טועה?
איך אם כן אני יכול בכל זאת להאריק את הזרוע/פונו סטייג'?
תודה לכל המשיבים,
מיכאל.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 173 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
אתה בטוח שחשמלאי עבד אצלך?
ככל הידוע לי התקנת שקעים ללא הארקה מנוגדת לחוק (חוץ מזה שזה מסוכן ולא שימושי).
- MASTERMIX
- חבר ותיק

- תגובות: 2297
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 13 פעמים
חשמל ללא הארקה = גרוע! 
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .
http://mastermix-production.blogspot.com/
המשך גלישה נעימה ..
http://mastermix-production.blogspot.com/
המשך גלישה נעימה ..
-
Needle-Head
- חבר פעיל מאוד

אולי אני טועה?
יש שישיה של כאלה, רק במסגרת אחת וקצת יותר קטנים.
יש שישיה של כאלה, רק במסגרת אחת וקצת יותר קטנים.
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
תחליף אותם מיד לשקעים "תלת חוריים". זה אמנם תקן למוצרים בהגדרת "בידוד כפול" שהוא בדרך כלל כמעט כל מוצר מודרני. אבל כשעוסקים בציוד שמע ובמיוחד איכותי הארקה משחקת לעתים תפקיד גם מעבר לבטיחות. החשמלאי פשוט חסך עליך כמה מטרים חוט הארקה.
את ההארקה של הזרוע (אם תחליט להוסיף) תאלץ לחבר ישירות לפונו סטייג' ולא להארקת רשת החשמל (הגם שכבר נתקלתי גם בחיבור כזה שפותר בעיות HUM אבל זה יותר נדיר).
לגבי ה-HUM הנובע בגלל הזרוע,לא תמיד זאת בעיית הארקה בכלל. יכול להיות שיש לך ציוד שמונח קרוב לפטפון והוא משרה על החווט בזרוע. תנסה להזיז את הפטפון או הציוד כדי שיהיו רחוקים זה מזה.
את ההארקה של הזרוע (אם תחליט להוסיף) תאלץ לחבר ישירות לפונו סטייג' ולא להארקת רשת החשמל (הגם שכבר נתקלתי גם בחיבור כזה שפותר בעיות HUM אבל זה יותר נדיר).
לגבי ה-HUM הנובע בגלל הזרוע,לא תמיד זאת בעיית הארקה בכלל. יכול להיות שיש לך ציוד שמונח קרוב לפטפון והוא משרה על החווט בזרוע. תנסה להזיז את הפטפון או הציוד כדי שיהיו רחוקים זה מזה.
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- roypeles
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3058
- שם מלא: רואי
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 95 פעמים
לא נראה לי שמדובר בחסכון של החשמאלי, שכן שקעים של גוויס הם בדר"כ יקרים יותר, ולא כחלק מהבניה הסטנדרטית, ומורכבים לרוב לפי בקשת הלקוח - בתוספת מחיר, כחלק משיקולים אסתטים. אני יותר מסבור שמאחורי השקע קיים מחבר הארקה.chalmh כתב:תחליף אותם מיד לשקעים "תלת חוריים". זה אמנם תקן למוצרים בהגדרת "בידוד כפול" שהוא בדרך כלל כמעט כל מוצר מודרני. אבל כשעוסקים בציוד שמע ובמיוחד איכותי הארקה משחקת לעתים תפקיד גם מעבר לבטיחות. החשמלאי פשוט חסך עליך כמה מטרים חוט הארקה.
לגבי ה-HUM הנובע בגלל הזרוע,לא תמיד זאת בעיית הארקה בכלל. יכול להיות שיש לך ציוד שמונח קרוב לפטפון והוא משרה על החווט בזרוע. תנסה להזיז את הפטפון או הציוד כדי שיהיו רחוקים זה מזה....
- chalmh
- חבר מביא חבר

roypeles,
תפתח את אחד השקעים בזהירות (נתק את הנתיך בלוח החשמל עבור שקע זה ליתר ביטחון) ובדוק אם מושחל לנקודה חוט צהוב/ירוק. אם כן ה"תיקון" קל ודורש רק החלפה של השקעים וחיבור הארקה לחור השלישי.
תפתח את אחד השקעים בזהירות (נתק את הנתיך בלוח החשמל עבור שקע זה ליתר ביטחון) ובדוק אם מושחל לנקודה חוט צהוב/ירוק. אם כן ה"תיקון" קל ודורש רק החלפה של השקעים וחיבור הארקה לחור השלישי.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- roypeles
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3058
- שם מלא: רואי
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 95 פעמים
חחח תודה חנן...chalmh כתב:roypeles,
תפתח את אחד השקעים בזהירות (נתק את הנתיך בלוח החשמל עבור שקע זה ליתר ביטחון) ובדוק אם מושחל לנקודה חוט צהוב/ירוק. אם כן ה"תיקון" קל ודורש רק החלפה של השקעים וחיבור הארקה לחור השלישי....
אבל אצלי אין שקעים של גוויס (לא אני פתחתי את השרשור
ולשואל - הייתי אולי מתחיל עם הארקה של הזרוע לפונו סטייג'. אני סבור כי זה יפתור את הבעיה. זה גם הפיתרון הקל.
-
Needle-Head
- חבר פעיל מאוד

תודה לכל המשיבים,
אני בזמנו לא ביקשתי את ה- gewiss, יתרה מכך, ביתר הבית התקנתי שקעי Schneider. אני זוכר שהחשמלאי אמר לי שאין צורך בשקעים תלת חוריים והשיקול שלו היה אסתטי אני מניח (אם כי טיפשי).
חבל שלא חשבתי על זה אז....
האמת שענין הבטיחות לא מובן לי שהרי לכל שאר המכשירים בסביבת הנישה (LCD, DVD, רסיבר...) חוץ מהפונו סטייג' יש תקע כפול ולא משולש.
בנוסף, אני משוכנע שקיים חוט הארקה מאחורי השקעים אז את החלפתם אעשה בעצמי.
חנן,
הרמקול נמצא כחצי מטר מהפטיפון אז אני לא חושב שהוא יכול ליצור השראה במרחק כזה. אולי היזון חוזר משפיע במקצת?
בכל אופן הנה לינק כדי שתיזכר איך הכל נראה: http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... sc&start=0
ושוב תודה.
אני בזמנו לא ביקשתי את ה- gewiss, יתרה מכך, ביתר הבית התקנתי שקעי Schneider. אני זוכר שהחשמלאי אמר לי שאין צורך בשקעים תלת חוריים והשיקול שלו היה אסתטי אני מניח (אם כי טיפשי).
חבל שלא חשבתי על זה אז....
האמת שענין הבטיחות לא מובן לי שהרי לכל שאר המכשירים בסביבת הנישה (LCD, DVD, רסיבר...) חוץ מהפונו סטייג' יש תקע כפול ולא משולש.
בנוסף, אני משוכנע שקיים חוט הארקה מאחורי השקעים אז את החלפתם אעשה בעצמי.
חנן,
הרמקול נמצא כחצי מטר מהפטיפון אז אני לא חושב שהוא יכול ליצור השראה במרחק כזה. אולי היזון חוזר משפיע במקצת?
בכל אופן הנה לינק כדי שתיזכר איך הכל נראה: http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... sc&start=0
ושוב תודה.
- chalmh
- חבר מביא חבר

אני רואה מספר גורמים העלולים להשפיע לרעה וכדאי לבדוק אותם.
1. הרסיבר מונח על מדף מתחת לפטפון ועלול לעשות השראה.
2. הפלזמה/LCD מעל הפטפון עלולה גם היא להיות מקור של בעיות.
לגבי הפלזמה, פשוט תנתק את התקע שלה מהשקע ובדוק אם הרעש נעלם.
לגבי הרסיבר, הזז אותו לצד השמאלי של המדף ואל תשים במקומו שום ציוד מתחת לפטפון (רק לצורך הבדיקה) ובדוק אם הרעש נעלם/שונה.
נסה למקם את הפטפון כשאתה מסובב אותו ב-90 מעלות על המזנון כך שהזרוע מקבילה לשפת המדף מקדימה (קרובה אליך) ובדוק את טיב הרעש.
1. הרסיבר מונח על מדף מתחת לפטפון ועלול לעשות השראה.
2. הפלזמה/LCD מעל הפטפון עלולה גם היא להיות מקור של בעיות.
לגבי הפלזמה, פשוט תנתק את התקע שלה מהשקע ובדוק אם הרעש נעלם.
לגבי הרסיבר, הזז אותו לצד השמאלי של המדף ואל תשים במקומו שום ציוד מתחת לפטפון (רק לצורך הבדיקה) ובדוק אם הרעש נעלם/שונה.
נסה למקם את הפטפון כשאתה מסובב אותו ב-90 מעלות על המזנון כך שהזרוע מקבילה לשפת המדף מקדימה (קרובה אליך) ובדוק את טיב הרעש.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
-
Needle-Head
- חבר פעיל מאוד

עדכונים חשובים,
פירקתי את כל העסק ולהפתעתי ראיתי שאכן מחוברת הארקה מאחורה. העניין הוא שהארקה מחוברת לחור האמצעי שבכל שקע (מצ"ב תמונה).
אז מה זא אומר, האם מוצרי החשמל מוארקים או לא? האם הפונו סטייג' מוארק ואני יכול להמשיך בתכנית ולהאריק אליו את הזרוע או שבכל זאת כדאי להחליף את השקעים לתלת חוריים?
חנן,
תודה- בלי קשר לעניין הארקה אני אנסה את שאמרת.
פירקתי את כל העסק ולהפתעתי ראיתי שאכן מחוברת הארקה מאחורה. העניין הוא שהארקה מחוברת לחור האמצעי שבכל שקע (מצ"ב תמונה).
אז מה זא אומר, האם מוצרי החשמל מוארקים או לא? האם הפונו סטייג' מוארק ואני יכול להמשיך בתכנית ולהאריק אליו את הזרוע או שבכל זאת כדאי להחליף את השקעים לתלת חוריים?
חנן,
תודה- בלי קשר לעניין הארקה אני אנסה את שאמרת.
- urisavor
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 909
- נתן תודות: 46 פעמים
- קיבל תודות: 53 פעמים
יותר סביר שהוא פשוט חיפש את הדרך הטובה ביותר לדחוס כמה שיותר שקעים למרחב הנתון. בהתחשב שרוב המכשירים מתחברים עם תקעים europlug או תקעים אמריקאים, ושניתן במקרה הצורך (כגון במקרה זה...) להשיג (אולי עם מעט מאמץ, אבל בהחלט ניתן) תקע איטלקי עם הארקה, אזי הפתרון לא רע בכלל. אני מסיר בפניו את הכובע.
השקעים האלו לא מתאימים לארץ, אני ממליץ לך בחום להחליף אותם לשקעים "תלת חוריים" בעלי תו תקן ישראלי של מכון התקנים.
כך יהיה לך יותר קל לחבר את המכשירים לחשמל מאשר לקנות מפצלים יקרים.
לפי המקום שיש לך שם תוכל להתקין שם 2 שקעים, אך תמיד תוכל לקנות מפצל שקעים פשוט בכמה שקלים.
(חשוב! - לפני שתתקין שקע חשמלי חדש נא וודא כי המפסק החשמלי מנותק [כשהוא במצב פתוח - O])
בהצלחה!
כך יהיה לך יותר קל לחבר את המכשירים לחשמל מאשר לקנות מפצלים יקרים.
לפי המקום שיש לך שם תוכל להתקין שם 2 שקעים, אך תמיד תוכל לקנות מפצל שקעים פשוט בכמה שקלים.
(חשוב! - לפני שתתקין שקע חשמלי חדש נא וודא כי המפסק החשמלי מנותק [כשהוא במצב פתוח - O])
בהצלחה!
-
Needle-Head
- חבר פעיל מאוד

ערב טוב,
ובכן, קניתי שקע תלת חורי מתאים של gewiss ומחר באור יום אני אחליף אותו בשניים מהאיטלקיים.
את השאר אני אשאיר- זה דווקא די נוח ואסטתי להרבה מכשירים שלא צריכים את החור השלישי.
בנתיים פתחתי את השנאי של הפונו סטייג', סיקרן אותי לראות מה בדיוק קורה שם עם הפין השלישי שעבורו אני עושה את כל הבלאגן הזה. הופתעתי לגלות שבתוך השנאי הפין השלישי בעצם לא מחובר לכלום ואין לו מגע עם שום רכיב מתחתי (מצ"ב תמונה)
.
אני כבר ממש לא מבין, אם הפין הזה לא נמצא במגע עם משהו אז איך הפונו סטייג' בכלל מוארק
?
האם יש עדיין טעם להאריק את הזרוע לפונו סטייג' ?
אשמח אם מישהו יוכל לעשות לי קצת סדר.
תודה.
ובכן, קניתי שקע תלת חורי מתאים של gewiss ומחר באור יום אני אחליף אותו בשניים מהאיטלקיים.
את השאר אני אשאיר- זה דווקא די נוח ואסטתי להרבה מכשירים שלא צריכים את החור השלישי.
בנתיים פתחתי את השנאי של הפונו סטייג', סיקרן אותי לראות מה בדיוק קורה שם עם הפין השלישי שעבורו אני עושה את כל הבלאגן הזה. הופתעתי לגלות שבתוך השנאי הפין השלישי בעצם לא מחובר לכלום ואין לו מגע עם שום רכיב מתחתי (מצ"ב תמונה)
אני כבר ממש לא מבין, אם הפין הזה לא נמצא במגע עם משהו אז איך הפונו סטייג' בכלל מוארק
האם יש עדיין טעם להאריק את הזרוע לפונו סטייג' ?
אשמח אם מישהו יוכל לעשות לי קצת סדר.
תודה.
- chalmh
- חבר מביא חבר

אין קשר בין הספק הזה לבין הארקה כי לא צריך קשר כזה. ראשית הספק מוגדר כמוצר "בידוד כפול" ואינו חייב בהארקה מבחינת בטיחות.
הבעיה שלך נעוצה בצורך שלך להאריק את הפונו סטייג' עצמו (גוף הפונו סטייג' במידה והוא ממתכת) לשם שיפור הסיגנל לא לשם בטיחות. בפונו סטייג'ים יש בדרך כלל בורג GND שאליו מחברים חוט שיכול להיות מחובר אל בורג דומה שקיים בפטפון (אם קיים). החיבור בין הבורג של הפונו סטייג' לבורג של הפטפון עשוי למנוע לולאת הארקה (של הסיגנל) ולהנחית את ה-HUM משמעותית, הגם שגם נתקלתי בתופעה הפוכה שניתוק החוט המגשר משפר את הסיגנל. לכן הברגים הם בגדר אופציה.
אתה מוזמן לסגור בחזרה את הספק כי לא שם הבעיה.
בדוק אם ברגי GND קיימים בפונו סטייג' ובפטפון ונסה לחבר ביניהם בעזרת חוט חשמל באורך הקצר ככל שניתן.
הבעיה שלך נעוצה בצורך שלך להאריק את הפונו סטייג' עצמו (גוף הפונו סטייג' במידה והוא ממתכת) לשם שיפור הסיגנל לא לשם בטיחות. בפונו סטייג'ים יש בדרך כלל בורג GND שאליו מחברים חוט שיכול להיות מחובר אל בורג דומה שקיים בפטפון (אם קיים). החיבור בין הבורג של הפונו סטייג' לבורג של הפטפון עשוי למנוע לולאת הארקה (של הסיגנל) ולהנחית את ה-HUM משמעותית, הגם שגם נתקלתי בתופעה הפוכה שניתוק החוט המגשר משפר את הסיגנל. לכן הברגים הם בגדר אופציה.
אתה מוזמן לסגור בחזרה את הספק כי לא שם הבעיה.
בדוק אם ברגי GND קיימים בפונו סטייג' ובפטפון ונסה לחבר ביניהם בעזרת חוט חשמל באורך הקצר ככל שניתן.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!