צריך עזרה בבחירת מסך LCD 37" עד 5000 ש"ח לחדר
היי,
אני מחפש המלצה למסך LCD לחדר עד 5000 ש"ח,
קודם כל לגבי הגודל, המרחק מהמסך יהיה בסביבות ה 2.2 מטר האם מסך 37" זה בסדר למרחק הזה?
לגבי השימוש במסך, זה הולך להתחלק הערך ככה :
10% צפיה דרך ממיר HOT רגיל - סדרות וסרטים
5% צפיה דרך ממיר HOT רגיל - ספורט, משחקי כדורגל וכדורסל
35% PS3
50% תכנים של HD מהמחשב
בהתחשב בכל זה על איזה מסך הייתם ממליצים לי? אני גם ככה אקפוץ לראות מסכים בחנויות אבל אני רוצה לפחות להגיע לשם עם רשימה קצרה אחרת אני לא אמצא את עצמי.
בינתיים ראיתי בפורומים המלצות על
LA37B530
אבל אני לא סגור הדגם הזה יתאים לדרישות שלי
ועל הדרך יש לי עוד 2 שאלות,
1. לגבי ממיר HD, זה עולה עוד כסף? בלי חבילות ערוצים, פשוט שאני אוכל לחבר אותו בחיבור HDMI למסך ולא ב Scart
2. ולגבי תכנים ישנים שמקודדים ב Divx (קבצים של 350 MB לפרק) יהיה אפשר לראות אותם על המסך החדש בצורה סבירה או שזה יהיה ממש בלתי ניתן לצפיה?
תודה מראש לכל העוזרים,
צביקה
אני מחפש המלצה למסך LCD לחדר עד 5000 ש"ח,
קודם כל לגבי הגודל, המרחק מהמסך יהיה בסביבות ה 2.2 מטר האם מסך 37" זה בסדר למרחק הזה?
לגבי השימוש במסך, זה הולך להתחלק הערך ככה :
10% צפיה דרך ממיר HOT רגיל - סדרות וסרטים
5% צפיה דרך ממיר HOT רגיל - ספורט, משחקי כדורגל וכדורסל
35% PS3
50% תכנים של HD מהמחשב
בהתחשב בכל זה על איזה מסך הייתם ממליצים לי? אני גם ככה אקפוץ לראות מסכים בחנויות אבל אני רוצה לפחות להגיע לשם עם רשימה קצרה אחרת אני לא אמצא את עצמי.
בינתיים ראיתי בפורומים המלצות על
LA37B530
אבל אני לא סגור הדגם הזה יתאים לדרישות שלי
ועל הדרך יש לי עוד 2 שאלות,
1. לגבי ממיר HD, זה עולה עוד כסף? בלי חבילות ערוצים, פשוט שאני אוכל לחבר אותו בחיבור HDMI למסך ולא ב Scart
2. ולגבי תכנים ישנים שמקודדים ב Divx (קבצים של 350 MB לפרק) יהיה אפשר לראות אותם על המסך החדש בצורה סבירה או שזה יהיה ממש בלתי ניתן לצפיה?
תודה מראש לכל העוזרים,
צביקה
נערך לאחרונה על ידי zabig ב 16/02/2010 12:58, נערך פעם 1 בסך הכל.
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
Re: צריך עזרה בבחירת מסך LCD 37-40" עד 5000 ש"ח לחדר
מצטרף לשאלה.zabig כתב: 2. ולגבי תכנים ישנים שמקודדים ב Divx (קבצים של 350 MB לפרק) יהיה אפשר לראות אותם על המסך החדש בצורה סבירה או שזה יהיה ממש בלתי ניתן לצפיה?...
קפצתי היום לראות את המסכים בתצוגה,
ראיתי את ה
Philips 37PFL5604H
LG Scarlet 37LH70YR
Samsung LA37B530
מה ההבדל בין הדגם של LG שציינתי ל LG 37LH50YR ?
חוץ מזה איך 3 הדגמים שראיתי? למישהו היו בעיות איתם? יש דגם מהשלושה שיותר מומלץ מהאחרים? כי בתכלס בחנות לא ראיתי הבדל רציני (התמונה בפיליפס נראתה פחות אמיתית כי שיחקו עם הצבעים שלה בטירוף אבל חוץ מזה לא ראיתי הרבה הבדלים בין 3 הדגמים). אני מזכיר שרוב הצפיה תהיה בתוכן מהמחשב, חלק HD וחלק Divx וכמובן הרבה שעות של PS3.
מחכה להמלצות
תודה,
צביקה
ראיתי את ה
Philips 37PFL5604H
LG Scarlet 37LH70YR
Samsung LA37B530
מה ההבדל בין הדגם של LG שציינתי ל LG 37LH50YR ?
חוץ מזה איך 3 הדגמים שראיתי? למישהו היו בעיות איתם? יש דגם מהשלושה שיותר מומלץ מהאחרים? כי בתכלס בחנות לא ראיתי הבדל רציני (התמונה בפיליפס נראתה פחות אמיתית כי שיחקו עם הצבעים שלה בטירוף אבל חוץ מזה לא ראיתי הרבה הבדלים בין 3 הדגמים). אני מזכיר שרוב הצפיה תהיה בתוכן מהמחשב, חלק HD וחלק Divx וכמובן הרבה שעות של PS3.
מחכה להמלצות
תודה,
צביקה
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4686
- שם מלא: ShmilMori
- נתן תודות: 54 פעמים
- קיבל תודות: 164 פעמים
zabig,
למעשה 37 אינץ' יהיה בסדר גמור למרחק הצפיה שלך למרות שאני הייתי בוחר מסך בגודל 40 אינץ'.
מניסיון הסמסונג 37B530 יספק אותך באופן מצויין בכל סוגי התכנים כולל אפילו תכנים רגילים (SD).
לדעתי ממש חבל ומיותר להשקיע עוד כ-2K או אפילו 1K בשביל מסך שיתן פחות או יותר אותה תוצאה.
למעשה 37 אינץ' יהיה בסדר גמור למרחק הצפיה שלך למרות שאני הייתי בוחר מסך בגודל 40 אינץ'.
מניסיון הסמסונג 37B530 יספק אותך באופן מצויין בכל סוגי התכנים כולל אפילו תכנים רגילים (SD).
לדעתי ממש חבל ומיותר להשקיע עוד כ-2K או אפילו 1K בשביל מסך שיתן פחות או יותר אותה תוצאה.
אני מצרף לך הודעה שרשמתי בנושא לפני מספר ימים משרשור אחר:
(http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... c&start=15)
לאחרונה בדקתי לצורך רכישה מסכים של 37'' לשידורים רגילים (SD) ובדגש על ערוץ 11 וערוץ 2 ואני חייב לציין שהגעתי לכמה מסקנות מצפייה בכל הדגמים הפופולאריים:
סמסונג (530/50) - הכי פחות מוצלח בצפייה בערוצים הללו ובאופן כללי מאכזב כשהמקור אינו איכותי.
טושיבה (AV600/C3000) - רואים נחמד, צבעים טובים, לא מספיק חד והשחורים מאכזבים
פנסוניק (X10) - צבעים טובים, איכות טובה אבל בשידורים באיכות נמוכה יש מריחה של צבע ומריחה של פונטים קטנים
פיליפס 5604 - הכי חדה מכל החברים, ונותנת תחושה טובה אבל משהו באלגוריתם העיבוד גורם לגזירה חזקה מאוד סביב הדמויות ופונטים בתנועה, יותר תחושה של תנועה לא טבעית
סוני (S5500) - איכות טובה מאוד בשידורי SD איכותיים, פחות במקור לא איכותי, צבעים טבעיים אבל לא מספיק עשירים
LG LH50 - צבעים עשירים יחסית, החלקת תמונה טובה ב- 200 הרץ, תמונה לא מחודדת מספיק לשידורי ספורט
הדגם שנבחר לבסוף לצרכים הספציפיים היה ה- LG כאשר החסרון המרכזי הינו היעדר כניסת SCART, יתרונות מרכזיים USB, עברית, MUTE ללא סימון במסך, לדעתי רואים בה הכי טוב מהדגמים שנבחנו לצרכים הספציפיים, מחיר כולל אחריות ח.י. 4000 ש"ח בביג בוקס.
(http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... c&start=15)
לאחרונה בדקתי לצורך רכישה מסכים של 37'' לשידורים רגילים (SD) ובדגש על ערוץ 11 וערוץ 2 ואני חייב לציין שהגעתי לכמה מסקנות מצפייה בכל הדגמים הפופולאריים:
סמסונג (530/50) - הכי פחות מוצלח בצפייה בערוצים הללו ובאופן כללי מאכזב כשהמקור אינו איכותי.
טושיבה (AV600/C3000) - רואים נחמד, צבעים טובים, לא מספיק חד והשחורים מאכזבים
פנסוניק (X10) - צבעים טובים, איכות טובה אבל בשידורים באיכות נמוכה יש מריחה של צבע ומריחה של פונטים קטנים
פיליפס 5604 - הכי חדה מכל החברים, ונותנת תחושה טובה אבל משהו באלגוריתם העיבוד גורם לגזירה חזקה מאוד סביב הדמויות ופונטים בתנועה, יותר תחושה של תנועה לא טבעית
סוני (S5500) - איכות טובה מאוד בשידורי SD איכותיים, פחות במקור לא איכותי, צבעים טבעיים אבל לא מספיק עשירים
LG LH50 - צבעים עשירים יחסית, החלקת תמונה טובה ב- 200 הרץ, תמונה לא מחודדת מספיק לשידורי ספורט
הדגם שנבחר לבסוף לצרכים הספציפיים היה ה- LG כאשר החסרון המרכזי הינו היעדר כניסת SCART, יתרונות מרכזיים USB, עברית, MUTE ללא סימון במסך, לדעתי רואים בה הכי טוב מהדגמים שנבחנו לצרכים הספציפיים, מחיר כולל אחריות ח.י. 4000 ש"ח בביג בוקס.
תודה על כל ההמלצות,
אחרי שראיתי היום עוד פעם את הפיליפס 8404 ה LG והסאמסונג המדוברות בחרתי בסאמסונג.
בינתיים אני מאוד מרוצה, רואים מעולה, תמונה ממש חדה וה PS3 נראה מדהים.
לגבי שידורים רגילים רואים סבבה, לא רע בכלל.
אבל הכי חשוב לי שוב זה שה PS3 נראה פשוט מעולה וכל מה שמועבר מהאקסטרימר בין אם תכנים של HD ובין אם קבצים רגילים הכל נראה ממש ממש טוב.
מה שהפתיע אותי זה שלא הייתי צריך לחכות למשלוח או לטכנאי, לקחתי את הטלויזיה ברכב התקנתי לבד ותוך חצי שעה מהקניה כבר הייתי מחובר ל Metal Gear Solid
אה, נקודה למחשבה למי שמתלבט לגבי גודל : 37" זה יותר ממספיק ל 2.2 מטר שלי. 40" כבר הייתה בלתי נסבלת וכנראה שאפילו 32" הייתה יכולה להספיק (העדפתי 37" כי אני עובר דירה בקרוב ואז המרחק יגדל).
שוב המון תודה לכולם כאן על העזרה ונתראה בקרוב בפורום אודיו
אחרי שראיתי היום עוד פעם את הפיליפס 8404 ה LG והסאמסונג המדוברות בחרתי בסאמסונג.
בינתיים אני מאוד מרוצה, רואים מעולה, תמונה ממש חדה וה PS3 נראה מדהים.
לגבי שידורים רגילים רואים סבבה, לא רע בכלל.
אבל הכי חשוב לי שוב זה שה PS3 נראה פשוט מעולה וכל מה שמועבר מהאקסטרימר בין אם תכנים של HD ובין אם קבצים רגילים הכל נראה ממש ממש טוב.
מה שהפתיע אותי זה שלא הייתי צריך לחכות למשלוח או לטכנאי, לקחתי את הטלויזיה ברכב התקנתי לבד ותוך חצי שעה מהקניה כבר הייתי מחובר ל Metal Gear Solid
אה, נקודה למחשבה למי שמתלבט לגבי גודל : 37" זה יותר ממספיק ל 2.2 מטר שלי. 40" כבר הייתה בלתי נסבלת וכנראה שאפילו 32" הייתה יכולה להספיק (העדפתי 37" כי אני עובר דירה בקרוב ואז המרחק יגדל).
שוב המון תודה לכולם כאן על העזרה ונתראה בקרוב בפורום אודיו
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
אחח אין כמו Metal Gear Solid על כל גודל ..
לגבי הגודל, זה עניין אישי..
אבל בהחלט 37 זה נחמד למרחק כזה..
לגבי הגודל, זה עניין אישי..
אבל בהחלט 37 זה נחמד למרחק כזה..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
לא ערכתי בדיקות "מסודרות" אלה סקרתי אותה במספר חנויות ובהשוואה של אותו DVD אצל מספר חברים וחשוב לשים לב שההשוואה הייתה למקור SD לא איכותי (בדגש על ערוץ 11, 99) במקרים האלה היא הייתה הכי מאכזבת מכל האחרות. במקור SD איכותי היא נתנה תמונה טובה, אבל גם במקרה זה היא לא הפתיעה לטובה ביחס לאחרות.nils3373 כתב:zabig,
ת.ת.ת, בחירה מצויינת.![]()
![]()
riji,
אשמח לדעת איפה ערכת את הבדיקות למסכים כי הסמסונג 37B530 לאחר כיול בסיסי נותנת תמונה ברמה גבוהה ביותר גם של שידורי SD....
לפני שקניתי דאגתי שיחברו אותה לממיר וראיתי גם ערוץ HD וגם ערוצים רגילים כמו ערוץ 2, ב LG פחות הרגישו את המתיחה של האנשים אבל זה היה הפרש ממש זניח לעומת זאת בסאמסונג התמונה הייתה יותר חדה והצבעים היו יותר חיים (ולא בעזרת ויויד!!)
בקיצור כל אחד ומה שטוב לו אבל אני מרוצה מאוד גם מהשידורים הרגילים
בקיצור כל אחד ומה שטוב לו אבל אני מרוצה מאוד גם מהשידורים הרגילים
לא יודע מאיפה ההנחה הזו, כאשר אני משווה מסכים בחנות אני דואג שישימו את כל המסכים על אותו ערוץ באמצעות אותו חיבור עד כמה שניתן לוודא את זה, לוקח את כל השלטים ומבצע התאמות (השימוש במילה "כיול" אינו נכון למה שאתה יכול לבצע בחנות) כך שכל המסכים יראו תמונה טובה עד כמה שניתן והמגנונים הרלוונטיים יופעלו אם הם ישנם.nils3373 כתב:riji,
אז אני מבין שלא ראית מסכים מכויילים או וגם אם כן לא היית מודע לכך. השוואה בין מסכים מבצעים כאשר הוא מכויילים בצורה סבירה בכל מצב אחר פשוט חבל על הזמן....
כפי שכבר ציינתי ביצעתי גם השוואה אצל חברים באמצעות DVD וערוצים 11 ו- 99, ברור לך שלכולם מסכים שכויילו כהגדרתך בצורה בסיסית.
אני חוזר ואומר, ה- LG נתנה את התוצאה הטובה ביותר (מבחינתי) עבור ערוצים 11 ו- 99 שהם אלו שנבחנו וציינתי את ההבדלים, בערוצים 22 ו- 10 וגם בערוצי HD ההבדלים היו זניחים ומכאן שה- LG נבחרה במקרה זה.
מדובר בנושא סובייקטיבי יחסית ולכן אני לא מבין מדוע אתה מתעקש להוכיח שהסמסונג טובה יותר מה- LG, זה עניין של טעם ועניין של צרכים אני בסה"כ ציינתי עד כמה שניתן השוואה למטרה ספציפית בגודל מסך ספציפי של כמה דגמים פופלאריים, ההשוואה נעשתה ב- 3 חנויות מתחרות ובבית (מספר בתים ליתר דיוק) ומכאן שהיא מספקת מידע שיכול לעזור בקבלת החלטה, מעבר לכך לא הייתי קובע דבר ואני מסתייג מנטייה שיש פה לעיתים לחלק מחברי האתר לקבוע עובדות לגבי דגמים כאלה ואחרים כאילו הם הכי מומלצים ואין מלבדם גם לפיליפס 8404 וגם לסוני S5500 המאוד פופולאריות ומאוד מוצלחות יש חסרונות ואופן עיבוד התמונה לא ניראה לכולם טוב באותה מידה.
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4686
- שם מלא: ShmilMori
- נתן תודות: 54 פעמים
- קיבל תודות: 164 פעמים
riji,
אתה באמת יכול לבצע "התאמות" על המקום בחנויות ולבחור את המסך הכי "נחמד" שנראה לך אבל זה פשוט מאוד לא מדד נכון בעליל לביצוע השוואה בין המסכים.
עוד נקודה, אני ממש לא מנסה להוכיח שהסמסונג טובה יותר מה-LG או ההפך - בלי קשר אני דווקא בעד ה-LG LH50 ואני חושב שהוא מסך טוב מאוד.
מה שאני מנסה להעביר הוא שאתה קבעת קביעה בלתי נכונה לגבי איכות שידורי SD של הסמסונג אם כי זו דעתך וזאת על סמך "התאמות" בשטח.
השוואות בין מסכים מבצעים בחנויות מקצועיות בלבד!! (במידה ורוצים השוואה אמיתית מעבר ליופי החיצוני). ואם מסך מסויים אינו בנמצא קוראים ביקורות מקצועיות ממספר מקורות ושואלים בפורומים מתאימים את האנשים המתאימים.
לדעתי שלא כמו האזנה למוסיקה וביקורות אודיו שמתבססות על כ-80 אחוז סוביקטיביות (אם לא יותר) בדיקת איכות מסך היא לפחות 90 אחוז אוביקטיבית.
אתה באמת יכול לבצע "התאמות" על המקום בחנויות ולבחור את המסך הכי "נחמד" שנראה לך אבל זה פשוט מאוד לא מדד נכון בעליל לביצוע השוואה בין המסכים.
עוד נקודה, אני ממש לא מנסה להוכיח שהסמסונג טובה יותר מה-LG או ההפך - בלי קשר אני דווקא בעד ה-LG LH50 ואני חושב שהוא מסך טוב מאוד.
מה שאני מנסה להעביר הוא שאתה קבעת קביעה בלתי נכונה לגבי איכות שידורי SD של הסמסונג אם כי זו דעתך וזאת על סמך "התאמות" בשטח.
השוואות בין מסכים מבצעים בחנויות מקצועיות בלבד!! (במידה ורוצים השוואה אמיתית מעבר ליופי החיצוני). ואם מסך מסויים אינו בנמצא קוראים ביקורות מקצועיות ממספר מקורות ושואלים בפורומים מתאימים את האנשים המתאימים.
לדעתי שלא כמו האזנה למוסיקה וביקורות אודיו שמתבססות על כ-80 אחוז סוביקטיביות (אם לא יותר) בדיקת איכות מסך היא לפחות 90 אחוז אוביקטיבית.
1. אני חולק עליך, במרבית החנויות המקצועיות אין את כל הדגמים המדוברים אחד ליד השני, אני לעומת זאת מצאתי 3 חנויות בהן הם מוצגים אחד ליד השני ופסלתי חנויות אחרות בהן לא יכולתי לבצע התאמות בכלל או שאופן החיבור של המסכים היה שונה.nils3373 כתב:riji,
לדעתי שלא כמו האזנה למוסיקה וביקורות אודיו שמתבססות על כ-80 אחוז סוביקטיביות (אם לא יותר) בדיקת איכות מסך היא לפחות 90 אחוז אוביקטיבית....
לטעון שלו הייתי עושה אותו דבר בחנות מקצועית אזי היה הבדל זו טענה שנשמעת נחמד אבל לא ברור לי על מה אתה מתבסס, הייתי גם בחנויות מקצועיות ובמרבית המקרים המסכים עברו כיול לשידורי HD ו- SD ממקור איכותי, כאשר עובדים לשידור ממקור לא איכותי או DVD אזי התוצאה שתתקבל דומה מאוד ולכיול משמעות פחותה בהרבה.
2. ביצעתי השוואה סובייקטיבית באמצעות צפייה באותם דגמים כפי שהותקנו בבתים שונים, נכון אין יכולת לראות אותם אחד ליד השני, אבל דאגתי להשוות בדיוק את אותו שידור מאותו מקור בכל המסכים לאחר שכיילתי אותם להראות את המקור באופן הטוב ביותר האפשרי ובהחלט ניתן להגיע בדרך זו למסקנות לגבי המקור.
3. שאר הפרמטרים כמו ביקורות, נתונים טכניים וכו' מעניינים בהחלט אבל לא רלוונטיים לתיאור שנתתי ובו ניסיתי לתאר את תחושת הצפייה בערוצים הספציפיים.
4. הדיון הזה אובייקטיבי בערך כמו הדיון בפורום צלמים בין אוהדי קנון לניקון, ולכן הטיעון שלך שמדובר ב- 90% נתונים אובייקטיביים לא נכון לטעמי, כשמדובר באיכות מסך כל המסכים המדוברים הם איכותיים בהגדרה הסבירה, אף אחד מהדגמים לא נחשב איכותי יותר או פחות בממוצע, השאלה היחידה שעלתה על הפרק הייתה היכן רואים הכי פחות גרוע ערוצי SD ממקור לא טוב, ההתרשמות שלי שבנקודות לא בנוק אאוט ובהתחשב במחיר ובאחריות ה- LG היא הבחירה שהתקבלה, בהחלט שבתנאים טיפה שונים ההחלטה משתנה, מצד שני אפשר להשתמש במידע הזה כדי להתרשם פחות או יותר מה כל חברה מציעה ומה הדגמים שכדי להשוות.
ללא קשר, אני בעליו הגאים של מסך של סמסונג ואני יכול להגיד לך שאני מכיר מקרוב את מרבית הדגמים של סמסונג בטלוויזיות כולל אלו המדוברים כאן ואני חושב שיש מסביבם באזזז מוגזם... בדיוק כמו שחלק מהמסכים פה בפורום כמו טושיבה או LG הם אוטומאטית אנדרדוג... מזכיר לי שני ישראלים שנפגשים בבית קפה לאחד יש טויוטה קורולה ולשני מזדה 3 והנה מתחיל לו דיון של שעות...