מיני ביקורת על שלט למחשב Sunwave SMR-140 (+הגדרות לXBMC)
-
Nunatak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3722
- שם מלא: nunatak
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
חיפשתי שלט למחשב ובסופו של דבר בחרתי בSunwave SMR-140. ראיתי שמישהו שאל עליו לפני כמה ימים וגם מחיפוש באינטרנט קשה למצוא עליו מידע, אז החלטתי לסכם בקצרה את ההתרשמות שלי ממנו.
כללי:
הSMR-140 מגיע מהחברה הטיוואנית Sunwave, מיובא לארץ ע"י באג ונמכר במחיר של 99 ש"ח.
Sunwave משווקת את השלט כמיועד למדיה סנטר של ווינדוס אבל הוא מכיל תכונות שימושיות מאד שאין בשלטים בטווח המחירים הזה, הוא יכול לתפקד גם כעכבר ומקלדת ובכך בעצם הוא מבטל כמעט לחלוטין את הצורך בעכבר ומקלדת נפרדים.
ממעט המידע שהצלחתי לדלות מבלי לבטל את האחריות הוא עושה שימוש בשבב של cypress.
התקנה:
יחד עם השלט מגיע מקלט IR, כבל USB ומדריך הפעלה בעברית.
בחיבור למחשב השלט עובד באופן מיידי, אין צורך בהתקנת דרייברים - מערכת ההפעלה מזהה אותו כשני התקנים נפרדים, מקלדת ועכבר.
להפעלת השלט יש צורך בזוג סוללות AAA שלא מגיעות באריזה.
התרשמות ושימוש:
השלט והמקלט שחורים ולטעמי בעלי עיצוב מעודן שעדיף על עיצוב של הרבה שלטים אחרים, יחד עם זאת בגלל הרקע הכהה של השלט קשה לראות את הכיתוב עליו בחושך ומי שלא זוכר את המיקום בעל פה עלול להתקשות ולאמץ את העיניים.
כיתוב המקשים על השלט הוא מעט מוזר, רוב המקשים מסומנים נכון אך מקש ה"DVD Menu" מסומן כ"Fold to Bet", מקש ה"Guide" מסומן כ"Bet Pot", מקש ה"Back" מסומן כ"Sit Out" ומקש ה"Enter" מסומן כ"Time". ישנם עוד מספר מקשים שאין עליהם כיתוב כלל, נראה לי שמישהו התבלבל בין שלט למשחק פוקר אלקטרוני לשלט עבור מדיה סנטר. (עבורי זה לא קריטי אבל מכיוון ואנשים נוספים אמורים להשתמש בשלט אני אנסה לפנות לבאג כדי לברר את הנושא ולבדוק אם אפשר להחליף אותו)
במדיה סנטר של ווינדוס כל המקשים עובדים בלי צורך בהגדרות, ממה שהבנתי ניתן להגדיר אותו לעבודה עם Boxee וXBMC דורשת קינפוג אבל על זה אני ארחיב בהמשך.
איכות הבנייה בינונית למדי, ההרגשה היא של פלסטיק זול שעלול להישבר.
עיצוב השלט הוא די נוח ופריסת המקשים היא נוחה והגיונית, מלבד הטבעת שמשמשת כחצים (למעלה, למטה, שמאלה וימינה) כל המקשים נעימים למגע. הטבעת המדוברת מורכבת מגומי קשיח, בולטת מעל שאר המקשים ומרעישה, לטעמי עדיף היה אילו היא היתה שטוחה.
עכבר:
השימוש בעכבר הוא פשוט, הוא מורכב מג'ויסטיק שנמצא במרכז השלט, נע ב360 מעלות ומתפקד גם כלחצן שמאלי. מתחת לג'ויסטיק ישנם שני מקשים נוספים שמתפקדים כמקש ימני ומקש שמאלי. התנועה היא חלקה ונוחה מאד, אין צורך בזמן הסתגלות.
מקלדת:
המקלדת נמצאת בתחתית השלט ובנויה בדומה למקלדת של טלפון נייד.
ישנם 9 מקשים שמשמשים כאותיות וכספרות 1-9, כל מקש מתפקד בתור כמה אותיות והבחירה נעשית ע"י משך הזמן שהמקש מוחזק לחוץ.
ישנם עוד 3 מקשים: מקש Caps Lock, מקש שמתפקד כ0 ורווח ומקש סימנים מיוחדים.
בתחתית המקלדת נמצאים מקשי הEnter והBack אותם ניתן למצוא גם מעל העכבר.
אנו במדינה דוברת עברית ולכן ראוי לציין שעל השלט אין כיתוב של אותיות בעברית אלא של אנגלית בלבד, יחד עם זאת ניתן להשתמש בו כדי להקליד בעברית אבל תצטרכו ללמוד בעל פה את המיקום של האותיות או לכתוב אותן על השלט.
שימוש עם XBMC:
השלט מזוהה כהתקן HID ולכן לכאורה לא אמורה להיות בעיה להגדיר אותו בXBMC, אבל לאחר 6 שעות של עבודה ונסיונות להגדיר אותו גיליתי שהוא לא תומך בגירסה היציבה האחרונה של התוכנה ויש צורך להשתמש בבטא או לוותר על מקשי המולטימדיה ולהשתמש רק במקלדת ובעכבר.
הסיבה היא שמקשי המולטימדיה לא שולחים קודי מולטימדיה שאמורים להיתמך בצורה טבעית אלא צירופי מקשים שהתמיכה בהם לא קיימת בגירסה היציבה האחרונה שהיא 9.11 ויש צורך להשתמש באחת מגרסאות הבטא שבהן הוספה התמיכה בצירופי מקשים.
לאחר גילוי המקור לבעיה ההגדרה היתה די קלה וארכה כחצי שעה, אני מצרף קובץ Keyboard.xml שמאפשר להפעיל את התוכנה באמצעות השלט.
את הקובץ יש לשים בתיקיה C:\Users\UserName\AppData\Roaming\XBMC\userdata\keymaps כאשר UserName הוא שם המשתמש שלכם.
הנה רשימת המקשים שעובדים מהקופסא או שהקובץ מוסיף: (*כל מה שלא נכתב לגביו שהוא עובד מהקופסא יעבוד רק אם תשתמשו בקובץ הזה או שתגדירו אותו בעצמכם)
Record - אמור לעבוד אבל לא ניסיתי.
Stop - עובד מהקופסא, אין צורך בהגדרות.
Power - עובד מהקופסא, סוגר את התוכנה באופן אוטומטי. יתכן שאפשר לשנות אבל לא בדקתי.
Previous - מתפקד כPrev_Track, חוזר לתחילת הסרט או עובר לקובץ הקודם בפלייליסט.
Next - מתפקד כNext_Track, סוגר את הקובץ ובמידה וקיים עובר לקובץ הבא בפלייליסט.
Play - מתפקד כPlay_Pause, משהה ומפעיל את הקובץ.
Pause - מתפקד כPlay_Pause, משהה ומפעיל את הקובץ.
Rewind - מתפקד כRewind, מריץ את הקובץ אחורה במהירויות שונות.
Fast Forward - מתפקד כFast_Forward, מריץ את הקובץ קדימה במהירויות שונות.
MCE - (עובד מהקופסא. לא הצלחתי ועד כמה שידוע לי לא ניתן לשנות, מפעיל את המדיה סנטר של ווינדוס)
Fold to Bet/DVD Menu - עובר למסך הבית.
Bet Pot/Guide - עובר לפלייליסט של קבצי האודיו.
Time/Enter - עובד מהקופסא, אין צורך בהגדרות.
Sit Out/Back - עובד מהקופסא, אין צורך בהגדרות.
מקשי החיצים, העכבר והמקלדת - עובדים מהקופסא, אין צורך בהגדרות.
Rec TV/Left White Key - עובר לספריית הסרטים.
Live TV/Right White Key - עובר לספריית הסדרות.
Volume +/- - מחליש ומגביר ווליום.
Page Up - עובד מהקופסא, אין צורך בהגדרות.
Page Down - עובד מהקופסא, אין צורך בהגדרות.
Orange Key - מתפקד כMute, משתיק את הסאונד.
סיכום:
השלט נמצא בתחתית סולם המחירים של שלטי המדיה סנטר ולמרות זאת מביא פונקציונליות גבוהה שניתן למצוא רק בשלטים יקרים יותר שעולים פי 4 ויותר.
למי שאין צורך במשדר ולא זקוק לשליטה על הממיר של יס או הוט החסרונות העיקריים הם איכות הבנייה והכיתוב השגוי. בתמונות שראיתי באינטרנט ושמופיעות בחוברת ההוראות הכיתוב הוא תקין ולכן אם נניח שמדובר בטעות חד פעמית ונתעלם מכך החסרון העיקרי הוא איכות הבנייה.
לדעתי אם השלט היה בנוי מחומרים קצת יותר איכותיים הוא היה נמכר טוב מאד גם במחיר גבוה יותר, סה"כ מדובר בשלט די מתקדם שנותן תמורה טובה מאד לכסף וגם אם הוא ישבר בעוד כמה חודשים זה יהיה משתלם לרכוש שלט נוסף מאותו הדגם.
כללי:
הSMR-140 מגיע מהחברה הטיוואנית Sunwave, מיובא לארץ ע"י באג ונמכר במחיר של 99 ש"ח.
Sunwave משווקת את השלט כמיועד למדיה סנטר של ווינדוס אבל הוא מכיל תכונות שימושיות מאד שאין בשלטים בטווח המחירים הזה, הוא יכול לתפקד גם כעכבר ומקלדת ובכך בעצם הוא מבטל כמעט לחלוטין את הצורך בעכבר ומקלדת נפרדים.
ממעט המידע שהצלחתי לדלות מבלי לבטל את האחריות הוא עושה שימוש בשבב של cypress.
התקנה:
יחד עם השלט מגיע מקלט IR, כבל USB ומדריך הפעלה בעברית.
בחיבור למחשב השלט עובד באופן מיידי, אין צורך בהתקנת דרייברים - מערכת ההפעלה מזהה אותו כשני התקנים נפרדים, מקלדת ועכבר.
להפעלת השלט יש צורך בזוג סוללות AAA שלא מגיעות באריזה.
התרשמות ושימוש:
השלט והמקלט שחורים ולטעמי בעלי עיצוב מעודן שעדיף על עיצוב של הרבה שלטים אחרים, יחד עם זאת בגלל הרקע הכהה של השלט קשה לראות את הכיתוב עליו בחושך ומי שלא זוכר את המיקום בעל פה עלול להתקשות ולאמץ את העיניים.
כיתוב המקשים על השלט הוא מעט מוזר, רוב המקשים מסומנים נכון אך מקש ה"DVD Menu" מסומן כ"Fold to Bet", מקש ה"Guide" מסומן כ"Bet Pot", מקש ה"Back" מסומן כ"Sit Out" ומקש ה"Enter" מסומן כ"Time". ישנם עוד מספר מקשים שאין עליהם כיתוב כלל, נראה לי שמישהו התבלבל בין שלט למשחק פוקר אלקטרוני לשלט עבור מדיה סנטר. (עבורי זה לא קריטי אבל מכיוון ואנשים נוספים אמורים להשתמש בשלט אני אנסה לפנות לבאג כדי לברר את הנושא ולבדוק אם אפשר להחליף אותו)
במדיה סנטר של ווינדוס כל המקשים עובדים בלי צורך בהגדרות, ממה שהבנתי ניתן להגדיר אותו לעבודה עם Boxee וXBMC דורשת קינפוג אבל על זה אני ארחיב בהמשך.
איכות הבנייה בינונית למדי, ההרגשה היא של פלסטיק זול שעלול להישבר.
עיצוב השלט הוא די נוח ופריסת המקשים היא נוחה והגיונית, מלבד הטבעת שמשמשת כחצים (למעלה, למטה, שמאלה וימינה) כל המקשים נעימים למגע. הטבעת המדוברת מורכבת מגומי קשיח, בולטת מעל שאר המקשים ומרעישה, לטעמי עדיף היה אילו היא היתה שטוחה.
עכבר:
השימוש בעכבר הוא פשוט, הוא מורכב מג'ויסטיק שנמצא במרכז השלט, נע ב360 מעלות ומתפקד גם כלחצן שמאלי. מתחת לג'ויסטיק ישנם שני מקשים נוספים שמתפקדים כמקש ימני ומקש שמאלי. התנועה היא חלקה ונוחה מאד, אין צורך בזמן הסתגלות.
מקלדת:
המקלדת נמצאת בתחתית השלט ובנויה בדומה למקלדת של טלפון נייד.
ישנם 9 מקשים שמשמשים כאותיות וכספרות 1-9, כל מקש מתפקד בתור כמה אותיות והבחירה נעשית ע"י משך הזמן שהמקש מוחזק לחוץ.
ישנם עוד 3 מקשים: מקש Caps Lock, מקש שמתפקד כ0 ורווח ומקש סימנים מיוחדים.
בתחתית המקלדת נמצאים מקשי הEnter והBack אותם ניתן למצוא גם מעל העכבר.
אנו במדינה דוברת עברית ולכן ראוי לציין שעל השלט אין כיתוב של אותיות בעברית אלא של אנגלית בלבד, יחד עם זאת ניתן להשתמש בו כדי להקליד בעברית אבל תצטרכו ללמוד בעל פה את המיקום של האותיות או לכתוב אותן על השלט.
שימוש עם XBMC:
השלט מזוהה כהתקן HID ולכן לכאורה לא אמורה להיות בעיה להגדיר אותו בXBMC, אבל לאחר 6 שעות של עבודה ונסיונות להגדיר אותו גיליתי שהוא לא תומך בגירסה היציבה האחרונה של התוכנה ויש צורך להשתמש בבטא או לוותר על מקשי המולטימדיה ולהשתמש רק במקלדת ובעכבר.
הסיבה היא שמקשי המולטימדיה לא שולחים קודי מולטימדיה שאמורים להיתמך בצורה טבעית אלא צירופי מקשים שהתמיכה בהם לא קיימת בגירסה היציבה האחרונה שהיא 9.11 ויש צורך להשתמש באחת מגרסאות הבטא שבהן הוספה התמיכה בצירופי מקשים.
לאחר גילוי המקור לבעיה ההגדרה היתה די קלה וארכה כחצי שעה, אני מצרף קובץ Keyboard.xml שמאפשר להפעיל את התוכנה באמצעות השלט.
את הקובץ יש לשים בתיקיה C:\Users\UserName\AppData\Roaming\XBMC\userdata\keymaps כאשר UserName הוא שם המשתמש שלכם.
הנה רשימת המקשים שעובדים מהקופסא או שהקובץ מוסיף: (*כל מה שלא נכתב לגביו שהוא עובד מהקופסא יעבוד רק אם תשתמשו בקובץ הזה או שתגדירו אותו בעצמכם)
Record - אמור לעבוד אבל לא ניסיתי.
Stop - עובד מהקופסא, אין צורך בהגדרות.
Power - עובד מהקופסא, סוגר את התוכנה באופן אוטומטי. יתכן שאפשר לשנות אבל לא בדקתי.
Previous - מתפקד כPrev_Track, חוזר לתחילת הסרט או עובר לקובץ הקודם בפלייליסט.
Next - מתפקד כNext_Track, סוגר את הקובץ ובמידה וקיים עובר לקובץ הבא בפלייליסט.
Play - מתפקד כPlay_Pause, משהה ומפעיל את הקובץ.
Pause - מתפקד כPlay_Pause, משהה ומפעיל את הקובץ.
Rewind - מתפקד כRewind, מריץ את הקובץ אחורה במהירויות שונות.
Fast Forward - מתפקד כFast_Forward, מריץ את הקובץ קדימה במהירויות שונות.
MCE - (עובד מהקופסא. לא הצלחתי ועד כמה שידוע לי לא ניתן לשנות, מפעיל את המדיה סנטר של ווינדוס)
Fold to Bet/DVD Menu - עובר למסך הבית.
Bet Pot/Guide - עובר לפלייליסט של קבצי האודיו.
Time/Enter - עובד מהקופסא, אין צורך בהגדרות.
Sit Out/Back - עובד מהקופסא, אין צורך בהגדרות.
מקשי החיצים, העכבר והמקלדת - עובדים מהקופסא, אין צורך בהגדרות.
Rec TV/Left White Key - עובר לספריית הסרטים.
Live TV/Right White Key - עובר לספריית הסדרות.
Volume +/- - מחליש ומגביר ווליום.
Page Up - עובד מהקופסא, אין צורך בהגדרות.
Page Down - עובד מהקופסא, אין צורך בהגדרות.
Orange Key - מתפקד כMute, משתיק את הסאונד.
סיכום:
השלט נמצא בתחתית סולם המחירים של שלטי המדיה סנטר ולמרות זאת מביא פונקציונליות גבוהה שניתן למצוא רק בשלטים יקרים יותר שעולים פי 4 ויותר.
למי שאין צורך במשדר ולא זקוק לשליטה על הממיר של יס או הוט החסרונות העיקריים הם איכות הבנייה והכיתוב השגוי. בתמונות שראיתי באינטרנט ושמופיעות בחוברת ההוראות הכיתוב הוא תקין ולכן אם נניח שמדובר בטעות חד פעמית ונתעלם מכך החסרון העיקרי הוא איכות הבנייה.
לדעתי אם השלט היה בנוי מחומרים קצת יותר איכותיים הוא היה נמכר טוב מאד גם במחיר גבוה יותר, סה"כ מדובר בשלט די מתקדם שנותן תמורה טובה מאד לכסף וגם אם הוא ישבר בעוד כמה חודשים זה יהיה משתלם לרכוש שלט נוסף מאותו הדגם.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
תודה רבה על הסקירה. אין ספק שמדובר בערכת IR זולה עם תמורה נהדרת למחיר, שתתאים לבעלי HTPC ללא שימוש בהקלטה מממיר של הוט/יס.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- ey_cat
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 891
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 7 פעמים
לאחרונה אני חווה בעייה עם השלט הנ"ל. לפעמים בלחיצה על כפתור מסויים השלט מתחיל להשתולל (בכל תוכנה) ז"א נניח שלחצתי על מקש UP, אז כאילו שלחתי איזה 50 פקודות UP.
זו בעייה של המקלט כי אותה תופעה קיימת אם אני משתמש בהרמוני שלי על אותו device.
יש איזו שהיא הגדרה שתפתור את הבעייה?!
תודה
זו בעייה של המקלט כי אותה תופעה קיימת אם אני משתמש בהרמוני שלי על אותו device.
יש איזו שהיא הגדרה שתפתור את הבעייה?!
תודה
The future ain`t what it used to be
smr-140 לא מזהה התקן העכבר בויסטה
שלום,
קניתי היום את השלט,
והייתה בעייה בהתקנה (האוטומטית) -
התקן המקלדת זוהה ועובד, אבל העכבר לא (עיגול הניווט באמצע).
ההתקנה הייתה על Vista Sp2, וההודעה הייתה שהדרייבר ישן מדי ולא מעודכן, נא לחפש אצל היצרן חדש.
(חזר גם בניסיון חיבור חוזר של ההתקן)
חיפשתי באינטרנט ולא מצאתי שום סימן לדרייבר, לא באתר שלל החברה ולא בשום מקום.
לא מצאתי גם שום אזכור על הבעייה הזאת.
מה שכן - בדקתי על מחשב ישן, שם יש XP, ושם הכל תקין ...
עד כמה שאני מבין, לא אמור להיות שום בעייה בויסטה.
מה אני אמור לעשות ???
קניתי היום את השלט,
והייתה בעייה בהתקנה (האוטומטית) -
התקן המקלדת זוהה ועובד, אבל העכבר לא (עיגול הניווט באמצע).
ההתקנה הייתה על Vista Sp2, וההודעה הייתה שהדרייבר ישן מדי ולא מעודכן, נא לחפש אצל היצרן חדש.
(חזר גם בניסיון חיבור חוזר של ההתקן)
חיפשתי באינטרנט ולא מצאתי שום סימן לדרייבר, לא באתר שלל החברה ולא בשום מקום.
לא מצאתי גם שום אזכור על הבעייה הזאת.
מה שכן - בדקתי על מחשב ישן, שם יש XP, ושם הכל תקין ...
עד כמה שאני מבין, לא אמור להיות שום בעייה בויסטה.
מה אני אמור לעשות ???
למחוק מאיפה ? :מבולבל:
חיפשתי ב Device manager, ושם עם הוצאת ההתקן, זיהוי המקלדת (שזוהתה בהצלחה) , והעכבר (כ Unknown Device ) לא נמצאים יותר.
ובחיבור נוסף, קורה שוב אותו הדבר ....
זו ההודעה שאני מקבל, אגב -
ובחיבור נוסף, קורה שוב אותו הדבר ....
זו ההודעה שאני מקבל, אגב -
אוקי אני קיניתי את השלט אתמול מבאג ב-99 שקלים,
הוא עובד מצויין על XBMC 10.1 למרות שלא מותאם לכך חוץ מהכפתור MCE שמפעיל את ה-WMC ולא הצלחתי לשנות זאת....
רק שתדעו לכל המתלבטים לגבי רכישה, הבעיה היחידה שאני חווה היא,
בגלל שאני עובד עם שני מסכים, אחד מסך מחשב והשני הטלוויזיה אם עובדים במקביל עכבר למחשב + שלט לאחר קליק בעכבר השלט לא "יגיב" - לדעתי זה פשוט מאפיין של ווידנוס למי שעובד עם שני מסכים כי כאילו "החלון" נבחר
לשימושכים, חוץ מזה הכל מצויין...
הוא עובד מצויין על XBMC 10.1 למרות שלא מותאם לכך חוץ מהכפתור MCE שמפעיל את ה-WMC ולא הצלחתי לשנות זאת....
רק שתדעו לכל המתלבטים לגבי רכישה, הבעיה היחידה שאני חווה היא,
בגלל שאני עובד עם שני מסכים, אחד מסך מחשב והשני הטלוויזיה אם עובדים במקביל עכבר למחשב + שלט לאחר קליק בעכבר השלט לא "יגיב" - לדעתי זה פשוט מאפיין של ווידנוס למי שעובד עם שני מסכים כי כאילו "החלון" נבחר
לשימושכים, חוץ מזה הכל מצויין...