האם כבלים יקרים יותר משפרים איכות?
לפני שבוע רכשתי טלויזית LCD טושיבה 37wl56....עכשיו יש לטלויזיה 2 כניסות SCART וכניסת HDMI חיברתי את ה DVD והממיר של HOT לכניסות SCART בכבלים יחסית פשוטים....עכשיו אני יודע שיש כבלים יותר איכותיים כמו MONSTER למשל (שגם עולים בהתאם) והשאלה שלי הם זה ישפר במשהו את האיכות תמונה (שהאמת גם ככה היא סבבה לגמרי)?
ושאלה נוספת....
האם כדאי לחבר את ה DVD (שאמנם הוא לא מהאיכותיים APEX) דרך היציאה של 15 פינים עם מעביר לכניסת HDMI בטלויזיה?
ושאלה נוספת....
האם כדאי לחבר את ה DVD (שאמנם הוא לא מהאיכותיים APEX) דרך היציאה של 15 פינים עם מעביר לכניסת HDMI בטלויזיה?
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
לא. כבלים יקרים יותר
לא משפרים איכות.
כבלים טובים יותר בהחלט יכולים לעזור.
טוב לא תמיד שווה יקר, ויקר הוא לא בהכרח טוב
חוץ מזה יש המון גורמים שמשפיעים גם הם על איכות הקול והתמונה.
אין תשובה פשוטה לשאלה שלך.
חוץ מזה יש המון גורמים שמשפיעים גם הם על איכות הקול והתמונה.
אין תשובה פשוטה לשאלה שלך.
קצת קשה לענות על שאלה כזאת,
עד כמה הכבלים שאתה משתמש בהם גרועים? האם אתה נתקל בבעיות באיכות התמונה?
בד"כ נהוג לומר שכבלים טובים ימנעו בעיות באורכים גדולים, בסביבה קשה, כשצריך לנתק ולחבר אותם מספר לא מבוטל של פעמים, וכ"ו
אני באופן אישי הרגשתי שאם השקעתי מעל 20K ש"ח רק על המסך, אז כבר אשקיע עוד כמה מאות ש"ח לכבלים טובים ויהיה לי ראש שקט לפחות מהכיוון הזה (יש מספיק אתגרים כמו firmware ו אופימיזציה של כיוונונים כדי לשבור את הראש, לא צריך עוד פרמטר במשוואה...)
בקשר ל- DVD
לא כל כך ברור לאיזה יציאה אתה מתכוון, בעקרון אם אין לו יציאת HDMI אז אי אפשר לחבר אותו בכניסת HDMI לטלוויזיה.
ניתן בוודאות להמיר יציאת VGA ל DVI ואז בתאוריה ל HDMI, אבל זה בד"כ במחשבים
עד כמה הכבלים שאתה משתמש בהם גרועים? האם אתה נתקל בבעיות באיכות התמונה?
בד"כ נהוג לומר שכבלים טובים ימנעו בעיות באורכים גדולים, בסביבה קשה, כשצריך לנתק ולחבר אותם מספר לא מבוטל של פעמים, וכ"ו
אני באופן אישי הרגשתי שאם השקעתי מעל 20K ש"ח רק על המסך, אז כבר אשקיע עוד כמה מאות ש"ח לכבלים טובים ויהיה לי ראש שקט לפחות מהכיוון הזה (יש מספיק אתגרים כמו firmware ו אופימיזציה של כיוונונים כדי לשבור את הראש, לא צריך עוד פרמטר במשוואה...)
בקשר ל- DVD
לא כל כך ברור לאיזה יציאה אתה מתכוון, בעקרון אם אין לו יציאת HDMI אז אי אפשר לחבר אותו בכניסת HDMI לטלוויזיה.
ניתן בוודאות להמיר יציאת VGA ל DVI ואז בתאוריה ל HDMI, אבל זה בד"כ במחשבים
- golan-rca
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 941
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 15 פעמים
מה שיותר חשוב ומשפיע זהו סוג המכשירים שמחברים , ברגע שיש מסך ברמה גבוהה ומחובר אליו ממיר
בחיבור SCART - אם מדובר במרחק סטנדרטי ולא רחוק בין המכשירים אז לפי דעתי אם הבדל אם מחברים
עם כבל פשוט מאשר עם כבל יקר. ההבדל באיכות תמונה יותר קשור לסוג החיבור - כלומר אם מחברים
מכשיר בחיבור קומפוזיט ומחברים את אותו המכשיר בחיבור SCART מוגדר RGB אז תהיה הבדל באיכות
התמונה. - ההבדל בין כבל יקר לכבל זול הוא בסוג המרכיבים שמהם מורכב הכבל - אך הם עושים את אותה עבודה.
אילו יציאות יש לך ב- DVD? ואילו כניסות יש במסך? - אם יש לך יציאת קומפוננט ב-DVD וכניסת קומפוננט
במסך - עדיף שתחבר בקומפוננט.
בחיבור SCART - אם מדובר במרחק סטנדרטי ולא רחוק בין המכשירים אז לפי דעתי אם הבדל אם מחברים
עם כבל פשוט מאשר עם כבל יקר. ההבדל באיכות תמונה יותר קשור לסוג החיבור - כלומר אם מחברים
מכשיר בחיבור קומפוזיט ומחברים את אותו המכשיר בחיבור SCART מוגדר RGB אז תהיה הבדל באיכות
התמונה. - ההבדל בין כבל יקר לכבל זול הוא בסוג המרכיבים שמהם מורכב הכבל - אך הם עושים את אותה עבודה.
אילו יציאות יש לך ב- DVD? ואילו כניסות יש במסך? - אם יש לך יציאת קומפוננט ב-DVD וכניסת קומפוננט
במסך - עדיף שתחבר בקומפוננט.
-golan-
ב DVD יש לי יציאות קומפוננט S-VIDEO SCART וקומפוזיט רגילה ובטלויזה יש לי 2 כניסות SCART של 1 S-VIDEO וקומפוזיט רגילה(שזאת האופציה הכי פחות עדיפה לפי מה שהבנתי).
מה שעוד הבנתי מהפורום הנהדר הזה הוא שחיבור ה SCART הוא לא זה שמשנה אלה איזה אות עובר דרכו(תקנו אותי אם אני טועה
).
עכשיו הממיר שלי מחובר עם הכבל שקיבלתי מהוט SCART משני הצדדים וה DVD מחובר באותה דרך עם כבל שעלה נראה לבסביבות ה 30 שקל
שמתי לב בהגדרות של הממיר שאפשר לשנות שם את השידור לטלויזיה ל RGB אבל לא שמתי לב שאיזה שהוא שינוי
מה שעוד הבנתי מהפורום הנהדר הזה הוא שחיבור ה SCART הוא לא זה שמשנה אלה איזה אות עובר דרכו(תקנו אותי אם אני טועה
עכשיו הממיר שלי מחובר עם הכבל שקיבלתי מהוט SCART משני הצדדים וה DVD מחובר באותה דרך עם כבל שעלה נראה לבסביבות ה 30 שקל
שמתי לב בהגדרות של הממיר שאפשר לשנות שם את השידור לטלויזיה ל RGB אבל לא שמתי לב שאיזה שהוא שינוי
- golan-rca
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 941
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 15 פעמים
תבדוק במפרט של המסך ותוודא שחיברת לכניסת SCART שתומכת ב- RGB
(יכול להיות שרק אחד מכניסות ה-SCART תומכת ב-RGB)
במידה ושני המכשירים שמחוברים ביניהם תומכים ב- RGB בכניסות/יציאות SCART שלהם
אז במצב שלך הכי עדיף לחבר SCART ל-SCART בהגדרה RGB.
(יכול להיות שרק אחד מכניסות ה-SCART תומכת ב-RGB)
במידה ושני המכשירים שמחוברים ביניהם תומכים ב- RGB בכניסות/יציאות SCART שלהם
אז במצב שלך הכי עדיף לחבר SCART ל-SCART בהגדרה RGB.
-golan-
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
נכון מאוד.Lior_M כתב:לא. כבלים יקרים יותרלא משפרים איכות.
...
אתה יכול לקבל שיפור בשימוש בכבלים יותר טובים.
עזוב את מונסטר כי הם מפציצים מחירים יותר מדיי.
אם אתה רוצה משהו באיכות טובה ומחיר שפוי - נסה VIVANCO.
יש כמובן כבלים מאוד מושקעים עם חומרים מיוחדים, סיכוים וכו' - אבל זה כבר סיפור ממש לא זול ואף אחד לא יכול להבטיח שזה ישפר את התמונה מעבר לכבל "נורמאלי" איכותי של 100 ש"ח.