חובות לביטוח לאומי - אין התיישנות?
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73319
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
שלום אנשים.
אתמול קיבלתי הודעה בדואר שיש לי חוב לביטוח לאומי משנת 2002 (!!!) שלא ידעתי על קיומו. קצת תפס אותי בהפתעה האמת שהחברה שם יכולים לגבות חובות ללא הגבלת זמן וללא שום זמן התיישנות אז חפרתי קצת ברשת ומצאתי את זה:
http://www.epochtimes.co.il/news/content/view/8371/77/
נראה שכן עלתה הצעת חוק להגביל את תקופת הגבייה ל 7 שנים, אני רואה שהחוק עלה לקריאה שנייה ושלישית אבל לא הצלחתי למצוא מידע באם החוק אושר או נפל. יש למישהו מושג איך ואפא בודקים דברים שכאלו?
שלחתי אימייל לחברת כנסת שהעלתה את הצעת החוק אבל אני בספק אם תהיה תשובה.
אתמול קיבלתי הודעה בדואר שיש לי חוב לביטוח לאומי משנת 2002 (!!!) שלא ידעתי על קיומו. קצת תפס אותי בהפתעה האמת שהחברה שם יכולים לגבות חובות ללא הגבלת זמן וללא שום זמן התיישנות אז חפרתי קצת ברשת ומצאתי את זה:
http://www.epochtimes.co.il/news/content/view/8371/77/
נראה שכן עלתה הצעת חוק להגביל את תקופת הגבייה ל 7 שנים, אני רואה שהחוק עלה לקריאה שנייה ושלישית אבל לא הצלחתי למצוא מידע באם החוק אושר או נפל. יש למישהו מושג איך ואפא בודקים דברים שכאלו?
שלחתי אימייל לחברת כנסת שהעלתה את הצעת החוק אבל אני בספק אם תהיה תשובה.
-
Huber
- חבר במועדון HT

שוב - נראה שכן עלתה הצעת חוק להגביל את תקופת הגבייה ל 7 שנים, אני רואה שהחוק עלה לקריאה שנייה ושלישית אבל לא הצלחתי למצוא מידע באם החוק אושר או נפל. יש למישהו מושג איך ואפא בודקים דברים שכאלו?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78882
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
יש בכלל דרך לברר אם מישהו חייב סכום לביטוח הלאומי?
איך הם פתאום נזכרים בחובות העבר הללו ומה גורם לחובות הללו?
-
Huber
- חבר במועדון HT

בהנחה שבאמת לא עבדתי באותם חודשים שהם טוענים האם יש דרך לברר אם הצעת החוק הפכה לחוק או נפלה בדרך? אין איזשהו מאגר חוקים מקוון?oferlaor כתב:יש בכלל דרך לברר אם מישהו חייב סכום לביטוח הלאומי?
בהנחה שאתה שומר תלושי משכורת, פשוט מציגים את אותם תלושים או טפסי 106, הבעייה שאני לא שמרתי כ"כ אחורה (התחלתי רק לפני כ 5 שנים לשמור) ככה שאין לי דרך להוכיח. אני אסתכל בקוח חיים שלי אפא עבדתי באותה שנה ואנסה להוציא מאותו גורם טופס 106, זו הדרך היחידה.
שאלה מצויינת. האירוניה היא שלנו בתור אזרחים אין את הפריבילגיה הזו. אם המדינה חייבת לך כספים ועבר 7 שנים אתה יכול לשכוח מהם. תחי מדינת ישראל.
...
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
אני מניח שבנוסף לתשלום המקורי שאתה חייב (או לא חייב) להם, קיבלת גם הצמדה לריבית.
הדרכים היחידות (בהנחה שאין עדיין חוק התיישנות), היא אכן להציג תלושים מאותם חודשים, או טופס 106, כפי שציינו לפני.
ד"א,
ניסית לפנות אליהם ולברר את פשר הדבר?
בהצלחה.
הדרכים היחידות (בהנחה שאין עדיין חוק התיישנות), היא אכן להציג תלושים מאותם חודשים, או טופס 106, כפי שציינו לפני.
ד"א,
בהצלחה.
-
Huber
- חבר במועדון HT

הבנתי מעוד כמה אנשים שקיבלו את הצ'ופר הזה בחודש האחרון שהם מוותרים על הקנסות/הצמדה לריבית אם אתה מתעקש (תכלס אין להם דרך להוכיח שהם ביקשו שאשלם את החוב, לא קיבלתי שום דואר רשום בנושא בשנים האחרונות) ככה שנראה לי שבסוף אשלם את זה וזהו (יוצא כמה מאות שקלים ללא הקנסות והריבית). אנשים שפנו אליהם וניסו לברר פשוט קיבלו תשובה של "בחודשים שצוינו במכתב שנשלח אליך לא שילמת ביטוח לאומי" ותו לו, חובת הההוכחה אחרת חלה עליך.theAman כתב:אני מניח שבנוסף לתשלום המקורי שאתה חייב (או לא חייב) להם, קיבלת גם הצמדה לריבית.
ד"א,
בהצלחה....
לגבי תלושים/טופס 106 - אני באמת לא זוכר אפילו אפא עבדתי לפני כ"כ הרבה שנים ולא שמרתי תלושים מאותה תקופה, אני בערב אבדוק בקו"ח ואברר אם אותו גוף יכול להנפיק לי טופס 106 אחרי כ"כ הרבה שנים.
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
אומר לך את האמת, וזה לא שאני ותרן בדרך כלל, אבל כשזה נוגע לביטוח לאומי, אתה לא רוצה להתעסק איתם יותר מדי, הם יכולים לטרטר אותך עד שתצטער שבכלל התחלת עם זה.
אם מדובר בתשלום קטן יחסית ולא תצליח למצוא הוכחות (תלושים וכו'...) ויש באפשרותך לשלם אותו, תעשה את זה ותגמור עם העניין כמה שיותר מהר.
אם זה מהותי לך, אז תיקח בחשבון שצפוי לך קרב עיקש עם הגוף הכי מסורבל במדינה.
שוב אני אומר, אני בד"כ נלחם רק בגלל העקרון, אבל יש קרבות אבודים מראש.
אם מדובר בתשלום קטן יחסית ולא תצליח למצוא הוכחות (תלושים וכו'...) ויש באפשרותך לשלם אותו, תעשה את זה ותגמור עם העניין כמה שיותר מהר.
אם זה מהותי לך, אז תיקח בחשבון שצפוי לך קרב עיקש עם הגוף הכי מסורבל במדינה.
שוב אני אומר, אני בד"כ נלחם רק בגלל העקרון, אבל יש קרבות אבודים מראש.
- roypeles
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3058
- שם מלא: רואי
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 95 פעמים
ישנם מאגרים כאלה שפתוחים לעורכי דין תמורת תשלום.Huber כתב:בהנחה שבאמת לא עבדתי באותם חודשים שהם טוענים האם יש דרך לברר אם הצעת החוק הפכה לחוק או נפלה בדרך? אין איזשהו מאגר חוקים מקוון?oferlaor כתב:יש בכלל דרך לברר אם מישהו חייב סכום לביטוח הלאומי?
בהנחה שאתה שומר תלושי משכורת, פשוט מציגים את אותם תלושים או טפסי 106, הבעייה שאני לא שמרתי כ"כ אחורה (התחלתי רק לפני כ 5 שנים לשמור) ככה שאין לי דרך להוכיח. אני אסתכל בקוח חיים שלי אפא עבדתי באותה שנה ואנסה להוציא מאותו גורם טופס 106, זו הדרך היחידה.
שאלה מצויינת. האירוניה היא שלנו בתור אזרחים אין את הפריבילגיה הזו. אם המדינה חייבת לך כספים ועבר 7 שנים אתה יכול לשכוח מהם. תחי מדינת ישראל.
......
מדובר על תיקון 85 לחוק הביטוח הלאומי שככל הנראה טרם נכנס לתוקפו.
-
Huber
- חבר במועדון HT

theAman - אם אני לא אמצא תלושים/טופס 106 ברור שאני אשלם, אין ממש ברירה.
roypeles - יש לי חבר עו"ד, אני אנסה לברר מולו. תודה.
roypeles - יש לי חבר עו"ד, אני אנסה לברר מולו. תודה.
-
Huber
- חבר במועדון HT

gilcooper - אני בונה על זה. הקנסות הפכו את החוב ללא ריאלי, מרבית הסכום כרגע זה הקנסות.