תגובות לכתבה: ינשוף - מעקב צריכת חשמל ביתי
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46417
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5084 פעמים
תגובות, הערות ושאלות לכתבה.
ינשוף - מעקב צריכת חשמל ביתי
ינשוף - מעקב צריכת חשמל ביתי
- yanivol
- חבר ותיק

- תגובות: 2755
- שם מלא: yanivol
- נתן תודות: 135 פעמים
- קיבל תודות: 97 פעמים
לדעתי המכשיר לא מכיל מספיק מידע כדי לאפשר חסכון:
- המידע שהמכשיר מכיל על על סך כל צריכת החשמל בפאזה/פאזות הנמדדות ולא על צריכת החשמל לצרכן (מכשיר) או לפחות לפקק (מאמ"ת).
- בדגם המכשיר שבסקירה אין אפשרות להעביר את המידע שנצבר למחשב על מנת לנתח בצורה טובה את צריכת החשמל: באיזה שעות צריכת החשמל גבוהה יותר, אילו פעילויות צורכות חלקים ניכרים מכלל צריכת החשמל הביתית. וכו'
ללא אפשרות ניתוח רחבה כמו שתארתי לעיל לא ניתן לאסוף מידע מספק על מנת לשנות הרגלי צריכה.
- המידע שהמכשיר מכיל על על סך כל צריכת החשמל בפאזה/פאזות הנמדדות ולא על צריכת החשמל לצרכן (מכשיר) או לפחות לפקק (מאמ"ת).
- בדגם המכשיר שבסקירה אין אפשרות להעביר את המידע שנצבר למחשב על מנת לנתח בצורה טובה את צריכת החשמל: באיזה שעות צריכת החשמל גבוהה יותר, אילו פעילויות צורכות חלקים ניכרים מכלל צריכת החשמל הביתית. וכו'
ללא אפשרות ניתוח רחבה כמו שתארתי לעיל לא ניתן לאסוף מידע מספק על מנת לשנות הרגלי צריכה.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
יוסי - בהמשך לדברי yanivol - אילו נתונים אפשר לצפות באמת - ואיזו רמה ניתוח אפשר לעשות עם המכשיר שלא מתחבר למחשב?
נשמח כמובן גם לבדיקת המכשיר שכן מתחבר.
מה שכן - רציתי לציין שזה מכשיר מעולה למי ששוקל להתקין מערכות סולאריות וכד' - ומעוניין לדעת כמה חשמל הוא מבזבז במקביל לייצור (מה שאומר שלא ייקבל כסף על הייצור - ולכן כל החישוב החביב שעושה לו החברה כשהיא משכנעת אותו לעשות את המערכת - שווה ל....
לדעתי המכשיר שמתחבר למחשב יכול בהחלט לשרת הרבה אנשים (כמובן כאלה עם בית חכם) אבל גם כאלה שבחו"ל למשל - ורוצים לדעת שאף אחד לא בבית/שמי שנכנס לבית להשקות את העציצים/לטפל בחתול לא השאיר איזה מזגן/צרכן כבד אחר דולק.
נשמח כמובן גם לבדיקת המכשיר שכן מתחבר.
מה שכן - רציתי לציין שזה מכשיר מעולה למי ששוקל להתקין מערכות סולאריות וכד' - ומעוניין לדעת כמה חשמל הוא מבזבז במקביל לייצור (מה שאומר שלא ייקבל כסף על הייצור - ולכן כל החישוב החביב שעושה לו החברה כשהיא משכנעת אותו לעשות את המערכת - שווה ל....
לדעתי המכשיר שמתחבר למחשב יכול בהחלט לשרת הרבה אנשים (כמובן כאלה עם בית חכם) אבל גם כאלה שבחו"ל למשל - ורוצים לדעת שאף אחד לא בבית/שמי שנכנס לבית להשקות את העציצים/לטפל בחתול לא השאיר איזה מזגן/צרכן כבד אחר דולק.
בכדי לחסוך נתחיל בכך ש
נזמין את המוצר ב EBAY שם יעלה לנו 48$ דולר + 23$ משלוח = 260 ש"ח, ניתן גם להזמין באותו משלוח שני סנסורים נוספים וכך להקטין עוד את עלות המשלוח הכוללת.
חוץ מזה אכן נראה מוצר מעניין אבל קיימת סכנה של "עטרף" ביתי :
הגברים כל הזמן יבדקו מה רמת הצריכה ויכריזו עליה בקול והנשים תוך שבוע לערך יבקשו גט...
הגברים כל הזמן יבדקו מה רמת הצריכה ויכריזו עליה בקול והנשים תוך שבוע לערך יבקשו גט...
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
לא מבין איך זה עוזר, אם יש הרי מד הספק של חברת חשמל
מה שאני הזמנתי זה פשוט מכשיר שמתחבר בין תקע לשקע שבעזרתו מדדתי כל מכשיר שעניין אותו, כמו שרת מחשב דלוק, שרת תחת עומס, במצב שינה
צריכת חשמל ע"י מחשב נייד וכו'
מכשיר שתואר בכתבה מאפשר רק למדוד בשיטת אלימינציה, וזה שוב, אני עשיתי בעצמי עם ציוד (חינמי) של חברת חשמל.
תמדוד עם מכשיר דלוק במשך שעה, תמדוד עם מכשיר מכובה, ותחשב את ההפרש
אחרי ששרתים שלי נכנסים למצב שינה (שזה כ-16 שעות ביום), אני חוסך כ-500 ש"ח כל חודש
מה שאני הזמנתי זה פשוט מכשיר שמתחבר בין תקע לשקע שבעזרתו מדדתי כל מכשיר שעניין אותו, כמו שרת מחשב דלוק, שרת תחת עומס, במצב שינה
מכשיר שתואר בכתבה מאפשר רק למדוד בשיטת אלימינציה, וזה שוב, אני עשיתי בעצמי עם ציוד (חינמי) של חברת חשמל.
אחרי ששרתים שלי נכנסים למצב שינה (שזה כ-16 שעות ביום), אני חוסך כ-500 ש"ח כל חודש
- yossigab
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 948
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
איזה מכשיר קנית (איך קוראים לו)? איפה וכמה עולה?michael123 כתב:לא מבין איך זה עוזר, אם יש הרי מד הספק של חברת חשמל
אחרי ששרתים שלי נכנסים למצב שינה (שזה כ-16 שעות ביום), אני חוסך כ-500 ש"ח כל חודש...
- michael123
- חבר מכור קשה

- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

האם יש אחד כזה עם 3 פינים (כולל הארקה)?michael123 כתב:http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... 0174446119
מכשיר מאוד (!) מדויק ועולה גרושים...
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73363
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
השקע במכשיר הנ"ל לא נראה מתאים למכשירי החשמל בארץ שרובם המכריע מגיע עם תקע של 3 פין - לא?michael123 כתב:http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... 0174446119
מכשיר מאוד (!) מדויק ועולה גרושים...
- YossiFogel
- עוסק בתחום

- תגובות: 332
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
במידה ורוצים לחבר את הינשוף למכשיר בודד, ניתן להתלבש על כבל החשמל שלו בדיוק באותו אופן שהמכשיר מתלבש על הפאזה.
כשיש 3 חיישנים ניתן לחבר אותם למכשירים שונים ולא רק לפאזות שונות.
המוניטור הספציפי הזה לא מבצע ניתוחים ושולף דיאגרמות לפי שעות הצריכה וכו' כי הוא לא מחובר למחשב. יחד עם זה, הוא מספק לי את כל המידע הדרוש אם אני באמת רוצה להתייעל ולחסוך בחשמל.
כשאני בוחר לשנות את ההתנהגות הצרכנית שלי, הוא יודע לתת לי את השורה התחתונה ולומר לי מהו השיפור שאני משיג תוך התייחסות לכל הבית כמתקן חשמלי אחד שכל חלק בתוכו משפיע ותורם את חלקו.
הוא בהחלט יכול לשמש אותי כמכשיר שבודק לאורך זמן את הצריכה בבית לפני ואחרי המעבר למערכת בית חכם/ שימוש בפתרונות כאלה ואחרים לחסכון באנרגיה.
ל-michael123 חשוב לי להסביר שלמרות שהמכשיר עובד על אותו עקרון פעולה כמו מד הספק שהחשמלאים עושים בו שימוש, הוא עדיין שונה בתכלית כי המדידה שהחשמלאי מבצע היא נקודתית בהתאם לצורך המיידי בעבודתו ואילו הינשוף מודד את הדברים לאורך זמן, אוסף את הנתונים ומציג אותם תוך השוואה לימים, שבועות וחודשים אחורה.
אם ניקח לדוגמא את השרתים שלך, תוכל באמצעות המכשיר (כמו שכתבתי למעלה) להגיע גם למדידה של שרת בודד, אבל מצד שני, תוכל לחבר את המכשיר לכל העסק ולגלות לא רק איך אתה חוסך 500 ש"ח כשהם עוברים למצב שינה אלא גם את מידת החסכון שאתה משיג בדברים הנילווים, כמו הירידה בצריכת החשמל הנדרשת לאוורור/ מיזוג השרתים, הירידה בצריכת החשמל במסכים, בתאורה בחדר וכו'.
כשיש 3 חיישנים ניתן לחבר אותם למכשירים שונים ולא רק לפאזות שונות.
המוניטור הספציפי הזה לא מבצע ניתוחים ושולף דיאגרמות לפי שעות הצריכה וכו' כי הוא לא מחובר למחשב. יחד עם זה, הוא מספק לי את כל המידע הדרוש אם אני באמת רוצה להתייעל ולחסוך בחשמל.
כשאני בוחר לשנות את ההתנהגות הצרכנית שלי, הוא יודע לתת לי את השורה התחתונה ולומר לי מהו השיפור שאני משיג תוך התייחסות לכל הבית כמתקן חשמלי אחד שכל חלק בתוכו משפיע ותורם את חלקו.
הוא בהחלט יכול לשמש אותי כמכשיר שבודק לאורך זמן את הצריכה בבית לפני ואחרי המעבר למערכת בית חכם/ שימוש בפתרונות כאלה ואחרים לחסכון באנרגיה.
ל-michael123 חשוב לי להסביר שלמרות שהמכשיר עובד על אותו עקרון פעולה כמו מד הספק שהחשמלאים עושים בו שימוש, הוא עדיין שונה בתכלית כי המדידה שהחשמלאי מבצע היא נקודתית בהתאם לצורך המיידי בעבודתו ואילו הינשוף מודד את הדברים לאורך זמן, אוסף את הנתונים ומציג אותם תוך השוואה לימים, שבועות וחודשים אחורה.
אם ניקח לדוגמא את השרתים שלך, תוכל באמצעות המכשיר (כמו שכתבתי למעלה) להגיע גם למדידה של שרת בודד, אבל מצד שני, תוכל לחבר את המכשיר לכל העסק ולגלות לא רק איך אתה חוסך 500 ש"ח כשהם עוברים למצב שינה אלא גם את מידת החסכון שאתה משיג בדברים הנילווים, כמו הירידה בצריכת החשמל הנדרשת לאוורור/ מיזוג השרתים, הירידה בצריכת החשמל במסכים, בתאורה בחדר וכו'.
יוסי פוגל,
המרכז הישראלי לבית חכם
המרכז הישראלי לבית חכם
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
יש לו הארקה (תסתכל בתמונות, זה מגע מתכתי למטה ולמעלה), צריך פשוט לארגן לזה מתאמים לשקע ותקע ישראליים וזה יעבוד כולל הארקה.theone כתב:האם יש אחד כזה עם 3 פינים (כולל הארקה)?michael123 כתב:http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... 0174446119
מכשיר מאוד (!) מדויק ועולה גרושים......
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

יותר מידיי מתאמים - גם יכול ליצור בעיות בטיחות.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
אפשר לקנות כזה:
http://cgi.ebay.com/Mains-Power-Electri ... 5883e785ee
ואז צריך רק מתאם אחד - לתקע של המכשיר בצד השני. השקע שלו אמור להתאים לתקע ישראלי הכולל פין הארקה.
http://cgi.ebay.com/Mains-Power-Electri ... 5883e785ee
ואז צריך רק מתאם אחד - לתקע של המכשיר בצד השני. השקע שלו אמור להתאים לתקע ישראלי הכולל פין הארקה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- michael123
- חבר מכור קשה

Pardon for my Hebrew..
There is a ground pin, you just need an adapter, costing 2$ from DX
and another adapter is Israeli to German, also 3-pin
There is a ground pin, you just need an adapter, costing 2$ from DX
and another adapter is Israeli to German, also 3-pin
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
אני מבסוט מהמכשיר הזה אש. אני גר בביניין ששעוני החשמל שלו נמצאים בקומה 1- וממש לא בא לא לבדוק מכשיר מכשיר בבית ובשביל כל אחד לרדת לקומה הזאת. ככה זה יהיה אצלי בבית. נגיש.
זה אמנם לא זול (יש לי תלת פאזי אז 600 ש"ח) אבל בהתחשה בכך שאני רווק שגר בדירת 3 חדרים בגודל 72 מ"ר, רוב היום נמצא בעבודה ועדיין חשבון החשמל הכי נמוך שלי הוא בחודשים נובמבר דצמבר ועומד על 600 ש"ח (הגדול ביולי אוגוסט, 1500 ש"ח!!!!!!!!), זה בהחלט שווה.
תודה
זה אמנם לא זול (יש לי תלת פאזי אז 600 ש"ח) אבל בהתחשה בכך שאני רווק שגר בדירת 3 חדרים בגודל 72 מ"ר, רוב היום נמצא בעבודה ועדיין חשבון החשמל הכי נמוך שלי הוא בחודשים נובמבר דצמבר ועומד על 600 ש"ח (הגדול ביולי אוגוסט, 1500 ש"ח!!!!!!!!), זה בהחלט שווה.
תודה
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

הרעיון מצויין ומבורך.. והביקורת מקצועית ואטרקטיבית
אבל מדוע שאצטרך לכלי שיעזור לי היכן לחסוך בחשמל?
הרי אני יודע אם הנורות דולקות לא למטרה מסויימת - אז מכבים אותם.
כנ"ל כל מוצר חשמלי אחר.
זה שבקיץ או בחורף קר מאוד יתחיל המכשיר להתפרע בגלל מזגנים - לא יועיל לי כלום כי לא אכבה אותם.
זה שהמכשיר יתחיל להתפרע כאשר מפעילים מדיח, מייבש וכו' - גם לא יועיל כלום כי לא אפסיק להשתמש בהם.
אז אולי אני מפספס פה משהו?
אבל מדוע שאצטרך לכלי שיעזור לי היכן לחסוך בחשמל?
הרי אני יודע אם הנורות דולקות לא למטרה מסויימת - אז מכבים אותם.
כנ"ל כל מוצר חשמלי אחר.
זה שבקיץ או בחורף קר מאוד יתחיל המכשיר להתפרע בגלל מזגנים - לא יועיל לי כלום כי לא אכבה אותם.
זה שהמכשיר יתחיל להתפרע כאשר מפעילים מדיח, מייבש וכו' - גם לא יועיל כלום כי לא אפסיק להשתמש בהם.
אז אולי אני מפספס פה משהו?
- Sanchez
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 563
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 3 פעמים
Re: בכדי לחסוך נתחיל בכך ש
ליתר דיוק 48+15=63 ירוקים = 230 ש"ח עד הבית הישר מאנגליה.kobbi כתב:נזמין את המוצר ב EBAY שם יעלה לנו 48$ דולר + 23$ משלוח = 260 ש"ח, ניתן גם להזמין באותו משלוח שני סנסורים נוספים וכך להקטין עוד את עלות המשלוח הכוללת.
הגברים כל הזמן יבדקו מה רמת הצריכה ויכריזו עליה בקול והנשים תוך שבוע לערך יבקשו גט......
פחות מחצי מחיר.