מה מתחבר למה? עזרה והמלצות, תודה.

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
itay86 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 70
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום רב חברים יקרים.

ראשית אומר כי נדהמתי מכמות המידע אשר נמצאת בפורומים ובמאמרים באתר, ישר כוח ותודה.
שנית, אני כותב כיוון שנותרתי, לאחר קריאת החומר, עם מספר שאלות- אשמח לכל עזרה.

ברשותי XBOX 360, רסיבר DENON AVR-1509ומחשב נייח בן שנה וחצי ללא כרטיס טלווזיה (בנוסף גם נייד של HP 6690).

עניין הHTPC נגלה לעייני בימים אלו וכרגע המצב הוא שהאקס בוקס משרת אותי כקונסולה וגם כאקסטנדר.
(TVERSITY).

שאלתי היא האם יש אפשרות להוסיף כרטיס טלויזיה למחשב הנייח ולחבר אליו ממיר של הוט ובנוסף את המחשב עצמו לחבר לרסיבר ומשם לטלווזיה?

אני מאוד מתלבט כיוון שברסיבר יש כניסות ויציאות HDMI וכפי שהבנתי ניתן לחבר מחשב רק באמצעות S-VIDEO, מה שאומר שסרט HD במחשב לא יוקרן כ-HD כיוון שהחיבור הוא ב-S-VIDEO לא כך?

כיצד עליי לחבר את כל העסק על מנת להשיג איכות מירבית ושימוש נוח במחשב הנייח כמדיה סנטר וגם באקסבוקס - כולם דרך הרסיבר למסך הטלווזיה ולמערכת הרמקולים (שמחוברים לרסיבר).

**עריכה - הרסיבר לא תומך בשמע דרך HDMI (הוא 1.3 ולא 1.3a) במידה ואני מחבר את המחשב בחיבור HDMI לרסיבר (המחשב נניח יעביר סאונד) הרסיבר לא ידע לקבל אותו? אני חייב גם לקנות כרטיס קול שתומך ביציאה אופטית? (יש במחשב יציאת סאונד און בורד).
תודה רבה לכל מי שיצליח לעזור אפילו במעט.

איתי.

staticx
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6697
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 275 פעמים

שליחה #2 

אין ספק שקריאת המאמרים בלבלה אותך מעט וזה בסדר...

אם למחשב נייד שלך יש יציאת SVIDEO וגם HDMI, כמובן שתחבר עם HDMI ישירות למגבר, זה צריך לאפשר לך להעביר תמונה+קול, למרות שמדובר ב 1.3 "בלבד", מהידוע לי, HDMI מעביר קול עוד מגרסה 1.0, פשוט לא את הפורמטים החדשים.

אז, בעצם לרסיבר יש מספר כניסות HDMI שלאחת מחובר XBOX ולשנייה מחשב נייד, אם אתה רוצה לחבר את המחשב הרגיל שלך, אתה צריך מתאם או כבל DVI ל HDMI , כלומר שבצד אחד יש לו חיבור DVI לכרטיס המסך ובצד שני HDMI למגבר.

לא מכיר את התפריט של ה DENON אבל אצלי באונקיו יש אפשרות לקבוע את מקור האודיו לאותו HDMI כלומר אם לשייך למקרה שלך, אתה צריך לכוון, שהתמונה תתקבל באינפוט HDMI , זה שאליו מחובר המחשב, והקול יתקבל דרך כניסת ה SPDIF האופטיתת (או אנלוגית אם אתה מחובר אנלוגית)
זה מהסיבה שבהנחה ואין לך כרטיס מסך של ATI , לא תוכל להעביר את האודיו על גבי ה HDMI.

אם גם במחשב הנייד שלך אתה עדייין לא תצליח להעביר אודיו על ה HDMI, תכוון כמו שהסברתי ל PC - וידאו מ HDMI ואודיו מאופטי או אנלוגי.

לגבי כרטיס טלויזיה, כמובן שאתה יכול. כל כרטיס טלויזיה מודרני יתחבר במחשב שלך ותוכל להגדיר שידורים והקלטות לפי המדריכים באתר.

בהצלחה

itay86 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

ככה

שליחה #3 

ראשית תודה רבה לך!

במחשב הכרטיס מסך הוא און בורד ולכן רצוי שאקנה כרטיס מסך.
אני לא מתכוון להתקין אפילו משחק אחד על המחשב הנייח (בשביל זה יש קונסולה ומקסימום נייד) ולכן אני אסתפק בכרטיס הפשוט ביותר שכולל יציאת HDMI לא? (אין טעם להשקיע מעבר - היציאה אותה יציאה).

מבחינת סאונד במידה ואין לי יציאת S\PDIF אני אצטרך לקנות גם כרטיס קול..

אגב הנייד משמש ללימודים הוא לא מחובר לרסיבר..

יש המלצה לכרטיס מסך שיכול לספק את הבקשה שלי ? (חיבור HDMI למגבר)

חבל שאין יציאה אופטית על כרטיס מסך! היה חוסך לנו :)
זה אוני לחשוב על כרטיס אחד שהוא גם מסך עם חיבור HDMI וגם סאונד.. אין דבר כזה?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2316 פעמים

שליחה #4 

itay86, לרסיבר שלך אין יכולת פענוח אודיו מכניסות ה-HDMI שלו, הוא רק ממתג אותן.
לכן, כפי שהנחת, תצטרך לחבר בנוסף גם כבל SPDIF (אופטי או קואקסיאלי, זה לא ממש משנה, האיכות זהה).
איזה לוח אם יש לך במחשב? בדקת אם יש לך יציאת SPDIF במחשב? לפעמים יש יציאה על לוח האם ואז אין צורך לקנות כרטיס קול אלא פשוט להתחבר אליה או לרכוש מתאם קטן שעולה כמה עשרות שקלים.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

itay86 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

תגובה

שליחה #5 

במחשב יש SPDIF, הוא נראה כמו חיבור PL קטן, כמו אוזניות. איזה מתאם עליי לקנות?
האם יש הבדל באיכות בין סאונד שעובר ב-HDMI לבין SPDIF ? ישנה פגיעה באיכות?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #6 

קרא כאן לגבי החיבור (לדעתי יש לך כרטיס קול של קריאייטיב):
http://www.hometheater.co.il/article01363

האיכות בה מעבירים SPDIF ו-HDMI את הפורמטים DTS, DD ו-PCM סטריאו זהה לחלוטין ואין פגימה באיכות. מדובר במידע דיגיטלי.

מה שכן, רק ב-HDMI יש תמיכה בפורמטים החדשים - DTS-HD/MA, True-HD ו-LPCM 7.1, שאפשר למצוא בריפים מלאים של בלו ריי (30-50 ג'יגה בייט לסרט) או מדיות מקוריות של בלו ריי. בכל מקרה, המקודדים במחשב עצמו יודעים לעשות להם downmix ל-DTS/DD.

itay86 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

הבנתי, מעולה ותודה!

איזה כרטיס מסך יספיק לי? (רק בשביל חיבור HDMI ) אפילו לא קריטי שיעביר סאונד גם ככה אני אתחבר לכרטיס הקול.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #8 

אתה יכול ללכת על ה-HD4350 שעולה 180 ש"ח, או על ה-HD5450 שעולה 235 ש"ח לתמיכה עתידית בפורמטי האודיו החדשים.
לשניהם יש גם יציאת HDMI וגם יכולת פענוח חומרה של H.264 (חשוב לניגון תכני HD כבדים).

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #9 

אגב, לא ציינת את דגם לוח אם שלך. אם יש לך חריץ AGP במחשב (חריץ ישן יותר לכרטיסי מסך), תצטרך לקנות את ה-HD3450 AGP שעולה 270 ש"ח.

itay86 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

תגובה

שליחה #10 

אני כרגע לא נמצא בבית, אגיע כנראה ביום רביעי או חמישי אבל אני חושב שזה היה של ג'יגה בייט, GA-G33 אם אני לא טועה.
הוא נקנה לפני שנתיים בערך והושקע בו הרבה כסף (זה מחשב ששירת להקלטת סאונד ( עם כרטיס חיצוני שנמכר) יש בו ציוד קירור שקט והמאוור ולוח האם נבחרו ע"י נציג של חברה מסוימת אשר מתעסקת בסאונד.

אני אגיע הביתה ואפרסם את הנתונים, עד אז תודה רבה!!

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #11 

אם זה הלוח שלך:
http://www.gigabyte.com.tw/Products/Mot ... A-G33-DS3R
אז גם יש לך יציאת SPDIF אופטית+קואקסיאלית מוכנה וגם החריץ לכרטיס המסך הוא PCI-Express, כלומר תוכל ללכת על הכרטיסים הזולים יותר שהזכרתי.

itay86 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

חברי!

שליחה #12 

לאחר בדיקה מהירה, לוח האם הוא
Gigabyte GA-G33M-S2H
http://www.gigabyte.com.tw/Products/Mot ... uctID=2600

המעבד של אינטל
E6750

2GB זכרון DDR2

סובבתי את מחשב וראיתי און בורד גם יציאה אופטית וגם HDMI
יש איזה שהם דברים שכדאי לי לשים לב אליהם?
נישאר לרכוש כרטיס טלויזיה בלבד לא כך?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #13 

יש לך מעבד די חזק, איתו תוכל לנגן את כל תכני ה-720P ואת רוב רובם של תכני ה-1080P בפענוח תוכנה.
את הרסיבר תחבר עם 2 כבלים: SPDIF + HDMI אופטי או קואקסיאלי. זה לא משנה מה, האיכות זהה, בחר את מה שיש ברסיבר שמקושר לכניסת ה-HDMI שתחבר.
אתה צודק במה שכתבת. אתה צריך לרכוש רק כרטיס טלוויזיה אם אתה מעוניין בהקלטות מממיר של הוט.

itay86 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #14 

אני פשוט מודה לך על כל העזרה, אני לא יודע איפה הייתי מוצא כל כך הרבה תשובות מדויקות לכל כך הרבה שאלות לא ברורות. תודה רבה.

אגב אני מבין שלא אוכל לשמוע קידודים כמו TRUE HD וDTS HD כי הHDMI לא מעביר אצלי באונד וגם SPDIF לא מעביר סוג זה.

זה אומר שלא אצליח לשמוע סאונד בכלל באותו הסרט? או שהסרט מגיע למשל ב-AC3 ובנוסף אופציה ל-DTS HD ?
איך זה עובד? יש כמה קידודים בכל סרט וניתן לברור? או שצריך להשיג את הסרט בקידוד סאונד אחר?
תודה!!

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #15 

נכון, וגם כי הרסיבר שלך אינו תומך בזה.
כן תוכל לשמוע את כל התכנים. מדיות מקוריות של בלו ריי כוללות בד"כ מספר ערוצי סאונד, למשל DTS-HD + DTS, ואז ניתן לבחור. וגם אם מדובר בריפ מלא של בלו ריי שהסירו לו את כל ערוצי הסאונד והשאירו רק DTS-HD, עדיין תוכל להגדיר שהמקודדים יעשו לך Downmix ל-DTS.

itay86 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #16 

נהדר! חשבתי שאראה סרט בלי קול :)

בשבוע הבא אני מוריד את כל הציוד לביתי ואין ספק שיתווספו שאלות.
בינתיים הכנסתי את המחשב הנייח - עבר פירמוט והותקן בו וינדוס 7 וחבילת קדאק שנקרת CCCP שראיתי פה בפורומים.
עוד משהו שעליי להכין לפני ההרכבה?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #17 

למה CCCP? לא מומלץ. יש בראש הפורום את המדריך לסדר התקנה מומלץ. נסה לפעול לפיו.

itay86 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #18 

יוסר ואפעל לפי המדריך.
תודה!

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”